Helft asielzoekers die in ‘straf-azc’ zitten verlaten voor voltooiing ‘straf’ het azc

De kansenparels en raddraaiers onder de asielzoekers die zo ongeveer iedere wet- en regelgeving aan hun laars lappen worden naar een zogeheten ‘straf-azc’ gestuurd. De Handhaving- en Toezichtlocatie (HTL) in Hoogeveen meldt echter één probleem: de helft van de raaddraaiers vertrekt voortijdig uit het azc. Ze verdwijnen simpelweg gewoon, waardoor ze hun straf niet uitzitten. Waar ze naartoe gaan weet niemand, want welkom bij reguliere azc’s zijn ze niet… 

Locatieleider Klaas van der Veen zegt dit tegenover de Telegraaf. Door de inperking van hun bewegingsvrijheid besluit de helft van de asielzoekers om maar simpelweg te ‘ontsnappen’. Ze vertrekken hoogstwaarschijnlijk naar het buitenland of ze gaan de illegaliteit in.

Als asielzoekers moet je het flink bont hebben gemaakt om in een straf-azc terecht te komen. Het zijn lastpakken die continu zich misdragen, maar nog niet een te erg strafbaar feit hebben gepleegd. Een straf-azc is van een zwaardere gradatie dan een aso-azc. Als men bij een straf-azc komt, dan wordt daadwerkelijk hun bewegingsvrijheid ingeperkt.

Asielzoekers die het verpest hebben bij hun eigen azc kunnen 5 tot 13 weken naar een straf-azc worden gestuurd. Als zij de straf uit zitten mogen ze weer terug naar hun reguliere azc. Helaas zie je het straf-azc veel terugkeerders kent. Men die zich continu weer misdraagt.

„Laatst was er een asielzoeker die bij zijn terugkomst direct weer personeel bedreigde”, zegt locatieleider Klaas van der Veen met een diepe zucht. „Hij stond binnen een dag weer hier op de stoep.”

Het is schrikbarend om te lezen dat de helft van de asielzoekers die in een straf-azc thuis horen simpelweg verdwijnen. Zij worden dus nagenoeg onzichtbaar voor de statistieken. Zij worden dus ‘onzichtbaar’ binnen Nederland, of gaan lopen etteren in andere EU-landen.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. ikweetwatikwil

  “Of ze gaan lopen etteren in andere landen” Ja dat krijg je met open grenzen, daarbij vraag ik mij af, hoe kunnen er zoveel ontsnappen.

  1. Bolkestein

   Hoe er zoveel kunnen ontsnappen? Behalve open grenzen hebben we ook open deuren. En dan zuig je veel vuilnis aan.

 2. Appelstroop

  Een relschopper die hierheen migreert om geweld te plegen, te dreigen, te stelen, etc.
  blijft niet netjes in z’n strafhokje zitten waar hij zo uit kan lopen?
  Dit had NIEMAND kunnen zien aankomen, dus geen gezeik over naiviteit he!
  Het zal mij benieuwen hoe daadkrachtig onze leiders dit gaan aanpakken, ik zou aanraden de criminele asielzoekers even stevig toe te spreken en zeggen dat weglopen uit je strafhokje niet de bedoeling is, dat zal ze leren!

  1. Roelof Rechts

   Appelstroop,

   Welke leiders , noem er eens één.

   1. Appelstroop

    daar heb je een punt

  2. Bolkestein

   Een relschopper die hierheen migreert om geweld te plegen, te dreigen, te stelen, etc. is dermate te frequent en/of te ernstig rode lijnen overschreden dat het enige wat hier op past is beëindiging van de asielprocedure en afvoeren naar het vertrekcentrum. Zijn die beleidsmakers nou zo dom of ben ik nou zo slim?

 3. Response

  Een straf-AZC is dus eigenlijk een gefaciliteerd doorgeefluik naar een verdere professionalisering van criminele activiteiten. Deze mensen raken na en/of tijdens hun verblijf aldaar uit beeld en zijn daarmee vanaf dat moment de ideale kandidaat met de juiste competenties voor criminele organisaties. NL creëert haar eigen problemen op dit vlak en de poorten staan en blijven gewoon open.

  1. Carstens van Schagen

   “Een straf-AZC”

   Ik denk niet dat Brussel dat goedkeurt.

 4. gedacht

  tja , asielzoekers , gelukszoekers , zogenaamde oorlogs vluchtelingen is nog een strobreed in de weg gelegd. Zonder enige documentatie kunnen ze over de hele wereld reizen en in tientallen landen asiel aanvragen. Bij afwijzing gaan ze door naar het volgende land. Als ze dan uiteindelijk afgewezen zijn en moeten terugkeren naar het land van herkomst duiken ze in de illegaliteit en verblijven ze papierloos in het walhalla van uitkeringen en zorg. Dan heb je de idioterie van groen links die een opvang voor deze uitgewezen lieden opricht en 15.000.000 per jaar hiervoor beschikbaar stelt. De magnetische werking is gigantisch en elk stuk tuig komt op het gratis geld , onderdak en zorg af.

  Vervolgens vinden ze dat ze recht op dezelfde levensstandaard als de burgers en begint het roven en stelen omdat ze toch niet aangepakt worden. Dankzij de smart phone informeren ze elkaar razend snel en staat de opsporing in zijn hemd. Een asielzoeker met een smart phone van honderden euris het is de normaalste zaak van de wereld in de opvang volgens onze gutmenschen.

  genoeg is genoeg en vol is vol. Deze rekening kunnen we niet betalen en we hebben tevens de banen en de woningen niet.

  stem sociaal , stem PVV

 5. Bes Tolen

  Mensen, die voor asielzoekers zijn, zijn voor mij terreurverdachte. Een kleine veertig jaar geleden al had een bevriend echtpaar vaak op zondagen bezoek voor toegelaten asielzoekers. Basis kerk. Al deze toegelaten lieden gaven toe, dat ze in hun eigen land geheel veilig waren. Het ging hen om de toekomst van hun kinderen. Wel grote gezinnen. Wanneer hoe dat ooit eens op? Eerlijk, ik heb altijd de neiging iemand die asielzoekers goed praat voor wat de uitdrukking is: voor zijn bek te slaan. Er is maar één reden waarom ik het niet doe.

 6. andergeluid

  Dat moet je in een ander land proberen dat niet in de EU zit dan word je meteen uitgezet
  dat zouden we hier ook moeten gaan doen ze zijn hier te gast en als je je niet gedraagt
  dat is het over dan heb je je gastvrijheid verspeelt.
  enkeltje retour zonder geld mee te geven en er nooit meer in.
  dat tikken ze op hun smart mobieltje door naar hun makkers dan passen ze zich wel aan als ze hier naar toe willen komen om gratis een huis en geld en alle vele dingen die ze hier gratis krijgen.

 7. Paardenmiddel

  Die broekes knollie. Ze is zo goed bezig he. Wat geweldig toch, hoe serieus ze haar taak uitvoert…

  Gauw links wegstemmen., voordat heel nederland kapot is. Uitkeringen stopzetten verplicht gaan werken bij boeren en weg zijn ze.

 8. Lex

  Hoezo kunnen ze weglopen dan? Is het dan geen gesloten inrichting?

  Als men straf heeft en opgesloten is dan mogen de burgers toch verwachten dat ze veilig zijn opgesloten?

  Veelal zijn het uitgeprocedeerden asielzoekers die hier helemaal niets te zoeken hebben, bijna allemaal uit veilige landen.

  Wanneer komt er nu eindelijk eens een streng asielbeleid?

  Waar hebben de burgers de “belastingbetalers” dit aan verdient.

  De hoogste tijd voor een andere koers van dit land.
  De hoogste tijd voor een ander kabinet.
  De hoogste tijd voor kabinet Baudet 1 samen met de PVV.

  Tijd om eens met je verstand te gaan stemmen en alle ellende die we sinds de verkiezingen maart 2017 over ons heen hebben gekregen door dit kabinet even in ogenschouw te nemen.

  Dan kom je maar tot een conclusie dat dit kabinet een wan beleid uitvoert en meer sloopt dan je lief is.

  Dit kabinet dat ons immigratie, milieu plannen door de strot duwt en als laatste enorme blunders met de aanpak van de Corona wat eigenlijk een extra zware griep is.

  Het ergste is dat de burgers hier helemaal niets over te zeggen hebben, het referendum is al snel de nek omgedraaid.

  Dus is het hopen dat mensen volgend jaar hun verstand gaan gebruiken en op FVD en de PVV gaan stemmen voor een andere politieke koerst.

 9. 56RdK

  Dit land wordt bestuurd door dwazen en zwakzinnigen!

  Anders had dat asieltuig wel in detentie gezeten waarna vervolgens enkele reis land van herkomst. Oh, dat is niet te traceren omdat ze in het vliegtuig of boot hun papieren hebben weggeflikkerd? Dan de keus geven: zeg waar je vandaan komt of je wordt tot dan onder een n o g soberder regime vastgehouden, ja, tot de dood erop volgt!

  Maar ja, zwakzinnige deugkneuzen en dito deugidealisten maken hier de dienst uit, dus zijn we als samenleving verzekerd van vele, vele ellende!

  1. Lex

   Zolang wij een links kabinet hebben en ultra linkse deuk bestuurders. veranderd er niets.

   Het referendum wat de burger het recht geeft om de politiek te beïnvloeden hebben ze gesloopt, er waren teveel belangrijke projecten die gedwarsboomd konden worden.

   Het enige wat help is een rechts kabinet met De PVV en FVD.

   Als dit kabinet er komt dan zijn ze 4 jaar bezig met puinruimen van 3 kabinetten Rutte.

 10. Heras

  Allemaal Broekes-knol regels. werkt geweldig…
  Straf azc”s zijn een zoethoudertje voor de autochtone bevolking.
  Een soort valse geruststelling, zeg maar.

  1. Ernest Stern

   Precies, het moet niet gekker worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.