Hoera! Corona-vaccin van Oxford veilig en lijkt zeer effectief. Eind van die ellendige coronacrisis eindelijk in zicht?!

Vandaag zeer goed nieuws van de Universiteit van Oxford. Het wereldvermaarde Britse onderzoeksinstituut heeft de eerste tests met een vaccin tegen het coronavirus afgerond en de resultaten zijn bijzonder goed: ze laten patiënten zowel anti-stoffen als T-cellen aanmaken. De verwachting is dan ook dat het voor 2021 op de markt is.

Kunnen we nog voor Kerstmis allemaal worden ingeënt tegen dat nachtmerrie-achtige coronavirus en een zeer onaangename periode in onze naoorlogse geschiedenis afsluiten? Die hoop blijft niet alleen springlevend, maar wordt ook nog eens groter dankzij bijzonder aangenaam nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. Want daar rapporteert de Universiteit van Oxford dat een effectief, veilig en praktisch vaccin tegen het coronavirus vandaag met enkele straffe passen genaderd is. De eerste proeven met het vaccin leveren namelijk precies op wat gehoopt werd:

“Het coronavaccin van de Britse universiteit van Oxford lijkt veilig en de eerste resultaten van de tests bij zo’n 1100 mensen zijn positief afgerond. Volgens de onderzoekers zijn er geen ernstige bijwerkingen geconstateerd en leidt het vaccin tot de aanmaak van antistoffen en T-cellen tegen SARS-CoV-2, schrijven zij in het medische tijdschrift The Lancet.

Het is nog wel te vroeg om te concluderen dat het vaccin met de naam AZD1222 afdoende bescherming biedt tegen het coronavirus. 70 procent van de proefpersonen kreeg koorts of hoofdpijn, maar volgens de onderzoekers is dat prima te verhelpen met paracetamol.”

De onderzoekers benadrukken nog wel dat er de komende tijd meer onderzoek moet worden gedaan naar de langetermijnseffecten van het virus: die zijn nog niet helemaal duidelijk. Maar fijn om te weten dat dit een uitstekende kans van slagen heeft is het wel, al is het maar omdat Nederland honderden miljoenen in de ontwikkeling van dit preventieve medicijn gepompt heeft.

Op naar een coronavrije wereld, op naar een vaccin!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Jeaup

  En nu nog de bereidwiiligheid om mee te doen met het testprogrmma i.p.v. kritiek uiten.
  De ziekenhuizen in Rijnmond bereiden zich voor op een tweede opleving van het Corona virus.

  1. combat le pelicule

   “De ziekenhuizen in Rijnmond bereiden zich voor op een tweede opleving van het Corona virus.”

   Als je een grieperige loopneus, verkoudheid, lichte verhoging, als corona beschouwd dan moet heel Nederland oppassen

   1. Ab Infinitum

    En maar klagen dat het kabinet nalatig was met testen terwijl baaz Baudet er zo op hamerde. Baudet die heel deze ontwikkeling uiterst serieus neemt. Hoe zeker is u van de zaak om een verkoudheidje te vergelijken met symptonen van Corona ?

    1. gedacht

     een verkoudheidje kan corona zijn
     corona is altijd een verkoudheidje
     testen kan en als je geluk hebt klopt de uitslag

     1. kist

      Ja dat zei je hierboven ook al.

     2. gedacht

      oja ?

 2. Xander XXL

  In 2018 kregen ze van het griepvaccin ook hoofdpijn en koorts, alleen ging dat niet over met een paracetamol.
  Er gingen er maar 1200 alleen al in Nederland dood maar ach daar hielden Rutte en het RIVM de mond over.

 3. JochemX

  Dat virus is hier al bijna verdwenen en verdwijnt ook zonder vaccin. Waarschijnlijk wordt het vaccin mosterd na de maaltijd.

  1. Ab Infinitum

   Toch houdt ook u, ‘met waarschijnlijkheid’, een slag om de arm. Zekerheid is geen troef.

   1. JochemX

    Onzekerheid wel, moet je daar alles op richten en vooral heel veel laten?

 4. Augustus

  Nee, want het proces van peer-review is corrupt en hier gaan miljarden mee gemoeid. Laat andere mensen maar proefkonijn zijn totdat er empirisch bewijs is van de veiligheid. Normaliter duurt onderzoek naar een vaccin jaren.

 5. CLoVis

   
  Het is intussen al gebleken dat bij ex-patienten
  de antistoffen tegen het virus al weer snel afgebroken worden.

  Een vaccinatie zal dus nog minder bescherming bieden,
  vooral omdat het virus blijkt te muteren.

  1. Jack Flash

   En de gevolgen op lange termijn?

  2. HierBenIk

   Helemaal mee eens. Vaccin is een utopie. Niet in mijn lijf, nu niet, en straks niet. Vaccin is er alleen voor de vieze smerige farmaceutische industrie. Google op wat voor doden deze industrie op hun geweten heeft en hoe corrupt die zijn en je wilt dan zo weinig mogelijk vaccins en medicijnen gebruiken, alleen in UITERSTE nood en dat is COVID19 zeer zeker niet.

   1. Charles Bingley

    HierBenIk ziet zichzelf liever creperen op een IC aan de Corona.

    Aan zijn lijf geen polonaise.

    1. combat le pelicule

     charles denkt echt dat iedereen gaat creperen op IC’s, ik krijg het zeer sterke vermoede dat charles dit ook heel graag wenst..

     1. Charles Bingley

      De in jou oprijzende vermoedens houden gelijke tred met je beperkte intelligentie, combat. Ik zou ze niet te serieus nemen.

     2. combat le pelicule

      Mooi te zien als er bij charles een snaartje geraakt wordt charles het dan maar weer over intelligentie gaat hebben.
      chrales valt volledig door zijn oude mandje..

    2. M. Brandenburg

     Charles Bingley gaat er vanuit dat HierBenIk boven de 70 is met onderliggende aandoeningen en daardoor een KANS maakt extreme symptomen te krijgen van het virus mocht het er da nog zijn. Immers het iks al overduidelijk en met het dagelijks aantal gevonden geinfecteerden, dat het aantal ziekenhuisopnames helemaal niet oploopt en er al helemaal geen nieuwe doden zijn, wat enkel maar onderstreept dat we de piek hebben gehad en helaas door politiek wanbeleid we teveel ouderen hebben moeten verliezen, immers een gerichte aanpak had veel meer zoden aan de dijk gezet dan het linkse een maat voor iedereen. Aan de gewone griep overlijden veel meer verder gezonde mensen dan aan corona. We zitten ook met Corona nog ver onder de grens van de topjaren met de griep. Uiteraard komen straks de mensen erbij die hun behandeling aan andere levensbedreigende ziektes gestopt zagen. En die later zullen overlijden aan het niet ontvangen van zorg, waardoor uiteindelijk het dodenaantal door onkunde van het RIVM en overheid nog verder zal oplopen, maar die levens hebben niets met het virus te maken maar alles met het gevolgde achterlijke beleid.

     1. Charles Bingley

      Het aantal besmettingen loopt ook in Nederland weer op, Brandenburg, en als we even verslappen zitten we weer diep in een tweede golf.

      Ik ben het gewauwel van de mensen die zeker menen te weten dat Corona niets meer is dan een wintergriepje inmiddels spuugzat. Zelfs Trump gelooft dat niet meer.

      Je bent een dwaas maar je moet een begin van intelligentie bezitten om dat zelf te kunnen zien.

     2. gedacht

      enz

     3. Ab Infinitum

      Aan gewone griep overlijden meer gezonde mensen enz. begrijp ik niet.
      Je bent gezond toch? Overlijden aan een ziekte of door ouderdom begrijp ik weer wel. Een warrig betoog, mag ik dat zeggen?

     4. combat le pelicule

      “Het aantal besmettingen loopt ook in Nederland weer op”

      Om het even in het juiste perspectief te zetten, en angstjochie charles in z’n hemt.

      We praten over 0.00071751412% van de bevolking.

      Uiteraard heeft charles het dan maar weer over intelligentie, charles voelt zich duidelijk zeer minderwaardig naast zijn complex..

     5. Charles Bingley

      hemd

     6. combat le pelicule

      Precies daar sta je nu in, in je hempie, joch wat ben jij dom zeg

     7. Gerda2

      CB@Het aantal besmettingen loopt ook in Nederland weer op…

      Rotterdam – 20 juli 2020 – Afgelopen zaterdag berichtten de media onheilspellend dat het aantal besmettingen weer toenemen. Op één dag werden 127 infecties gevonden. Het hoogste aantal in een maand tijd. Het RIVM heeft de afgelopen tijd het programma echter opgevoerd naar meer dan tienduizend testen per dag. Het aantal positieve uitslagen is echter gedaald van 2% naar 0,6%. Er zijn dus in werkelijkheid minder positieve testresultaten dan ooit. De media en RIVM houden de bevolking met misinformatie in angst.

      In de eerste week van juni deed het RIVM dagelijks nog zevenduizend testen. Intussen is dit aantal in de tweede week van juli opgelopen tot meer dan tienduizend. Het aantal positieve testuitslagen daalde in dezelfde periode van 140 naar 61 per dag. Hoeveel testen de afgelopen week zijn gedaan, heeft het RIVM niet bekend gemaakt. Het vermoeden bestaat dat het aantal steeds verder opgevoerd is.

      Een positieve testuitslag betekent overigens niet dat er sprake is van een besmetting. Ook op dit punt doen de media en het RIVM aan misleiding. De gebruikte PCR-test blijkt namelijk volstrekt onbetrouwbaar. Uit een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Deutsche Akkreditierungsstelle, vergelijkbaar met de Nederlandse TNO, bleek dat de gebruikte test ook reageert op andere coronavirussen. Deze virussen veroorzaken hoogstens een onschuldige verkoudheid. De PCR-test is daarmee ongeschikt voor een individuele klinische diagnose. Het RIVM weigert ondanks Kamervragen het validatie-onderzoek van de test vrij te geven. Van welke foutmarge uitgegaan wordt, weten we dus niet.

      Het COVID-19-virus heeft net als de griep een seizoensgebonden verloop. In de zomer komt het virus nauwelijks voor. De massale testinspanningen van het RIVM doen vermoeden dat een tweede golf “in voorbereiding” is. Tijdens griepepidemieën is nooit massaal getest. De vraag rijst waarom dat bij COVID-19 wel gebeurt. De angstcampagne van het RIVM en de media moet kennelijk verder opgevoerd. Ongetwijfeld kunnen we binnenkort meer slecht nieuws over besmettingen verwachten. De volgende stap is een algemene maskerplicht. In Frankrijk, Spanje en België is het al zover.

      bron Viruswaanzin

  3. M. Brandenburg

   Dat is helemaal niet gebleken, er is een vermoeden dat de anti-lichamen weer afnemen, maar daar is verder geen bewijs van het is een berichtje in de categorie u zal bang blijven. Zoals men nu doet alsof er een tweede golf komt, men doet of er meer nieuwe besmettingen zijn, maar ook dat is onzin,de overheid wilde in het begin absoluut niemand testen, uiteindelijk werden enkel de doodzieken en ziekenhuis personeel getest. Nu men buiten het ziekenhuid test komt men tot de conclusie da virus dat al 8 weken in het land aan het verspreiden was voordat er een lockdown kwam, nu ook gevonden word nu men is gaan testen. Men heeft het ook structureel over nieuwe besmettingen, zonder te melden dat het virus zich al die tijd buiten het ziekenhuis al vrij en blij bleef verspreiden, dit zonder gevolgen. We zien ook in het aantal ziekenhuis opnames terug dat het aantal opgenomen mensen absoluut niet toeneemt, en dus ook het aantal doden wat weer voortkwam door enkel maar de doodzieke mensen te behandelen ook niet toenmee. Maar zoals gezegdhet past allemaal binnen het bang maken u moet en zal het vaccin door de strot geduwd krijgen. Ondanks dat de situatie sinds februarie buiten de ziekenhuizen absoluut niet is verandert het de kans dat men extreem zware sympotmen krijgt vooral afhankelijk is van een hoge leeftijd gekoppeld aan onderliggende aandoeningen.

  4. Morgan4321

   De antistoffen wel, maar de T-cellen blijven wel actief. Of de immuniteit ook (sterk) afneemt is nog niet bekend maar dat hoeft niet.

  5. Morgan4321

   Slecht nieuws voor de antivaxers en al helemaal voor de smetvrezigen in Nederland die de 1,5 meter afstand wel zo prettig vinden en al hoopten dat dat het “nieuwe normaal” zou worden.

 6. Charles Bingley

  Dit kan uitpakken als een enorm succes voor Rutte en De Jonge die het lef hadden vele miljoen te steken in dit vaccin.

  Regeren is vooruitzien. Mooi!

  1. CLoVis

   @lamlul

   Jij bent echt een onnozele hals, nietwaar?

   Wat ik al schreef:

   ‘Het is intussen al gebleken dat bij ex-patienten
   de antistoffen tegen het virus al weer snel afgebroken worden.

   Een vaccinatie zal dus nog minder bescherming bieden,
   vooral omdat het virus blijkt te muteren.”

   Of begrijp je weer eens niet wat een vaccinatie is?

   Uit de Wikipedia, die je zo graag citeerd:

   Een vaccin bestaat uit verzwakte ziekteverwekkers (pathogenen) die eenmaal terechtgekomen in de bloedbaan het lichaam aanzetten tot de aanmaak van lichaamseigen antistoffen (actieve immunisatie). Door vaccins tegen ziektes te geven, ontwikkelt een persoon antistoffen tegen verschillende ziektes, zonder dat het de ziekte doormaakt. Dit biedt bescherming tegen ziektes die soms ernstige gevolgen kunnen hebben.’

   Als na het herstellen van Corona de antistoffen al snel verdwijnen
   heeft een vaccin natuurlijk weinig zin,
   zeker omdat het virus muteert.

   1. CLoVis

    ‘waaruit je zo graag citeert’

    1. Aardvark blues

     Voor jou is een injectie met Fenol de beste oplossing Bingley.

   2. Charles Bingley

    citeert

    1. Aardvark blues

     Jij moet je vooral niet laten vaccineren Bingley, hopelijk sterf je dan spoedig, daar knapt de wereld enorm van op smerige rat die je bent.

     1. Blitzkrieg

      Aardvark blues : Absolutely no way dat ik me laat vaccineren, ik laat mijn lichaam niet vol spuiten met die gore dna veranderende rotzooi.

     2. combat le pelicule

      vaccinaties als bv tetanus zijn een serieuze aanslag op de hersenen

     3. Charles Bingley

      Je ziet het scherp, Aardvark, als je je niet laat vaccineren is de kans op voortijdig overlijden groter.

     4. Bullshit10

      Aardvark
      Dat zeg je verkeerd hij moet zich laten vaccineren misschien sterft hij dan eerder dat zal beter zijn voor de mensen die niet meer en deze onzin geloven geef die medicijnen vrij waar die Nederlandse arts voor pleit maar dat doen ze niet waarom niet heel simpel daar word niks aan verdiend

   3. Xander XXL

    Laat die gasten toch links liggen man.
    Mooie zinspeling trouwens, dan lazeren ze vanzelf op.
    Te dom om logisch te denken en zeker nooit nooit nooit toegeven.
    Typisch competenties van linkse gevallenen.

  2. gedacht

   hahahaha sukkel , hopelijk houden de Engelsen het vaccin binnen hun landgrenzen en geven het pas vrij als de EU de gijzeling van het UK opheft. Kunnen in de tussentijd adepten zoals jij nog snel even creperen aan het virus.

  3. JochemX

   Bingle, Ze hebben inderdaad veel lef met andermans centen.

 7. gedacht

  quote Kunnen we nog voor Kerstmis allemaal worden ingeënt tegen dat nachtmerrie-achtige coronavirus en een zeer onaangename periode in onze naoorlogse geschiedenis afsluiten? end

  Steekje los ? je laten inenten tegen iets dat tzt niet meer bestaat is niet erg slim

 8. Jack Flash

  Blitzkrieg@”DNA veranderende rotzooi”
  Dat bedoel ik met de langere termijn.

 9. Bullshit10

  Het is toch echt niet te geloven hoeveel idioten zich graag dat vergif willen latten inenten kijk de BEELDEN van bil gats er nog even op na al laat je je inspuiten de gevolgen kunnen ook later nog aan de orde komen denk aan onvruchtbaarheid denk gehandicapte kinderen denk aan verlamming enz enz ik zeg laat die idioten die het graag willen hebben het als eerste geven en dan beginnen we met die dictator de jonge en dan gaan we een paar jaar wachten of die hufter nog leeft

  1. Antihedo

   Ja, echt ongelooflijk dat er ook nog mensen zijn die roken en/of alcohol drinken, er nog steeds landbouwvergif gebruikt wordt, diesels rondrijden, kolengestookte electriciteitscentrales bestaan. Allemaal vergif die je uit je lichaam moet houden. Succes!

   1. gedacht

    Emigreer naar een onbewoond eiland heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ver weg !

   2. CLoVis

    @Prop*do

    Ongelooflijk dat er nog mensen zijn
    die het linkse gif
    aan iedereen willen opdringen;
    desnoods met geweld.

 10. LifeBuddy

  We hebben een probleem,want de ultra sLinkse hebben 3 miljoen van die spuiten in china gekocht [paracetamol met kankerverwekkende stuf komt ook uit china. Ik heb meer vertrouwen in engelse spuiten dan chinese. Alweer hebben de cda economen kapitale foute gemaakt!

  1. Bullshit10

   Lifebuddy
   Ik heb en geen van allen vertrouwen bill gats heeft overal de vingers en
   Nee laat maar ik ben nooit ziek dan zal ik mij dat vergif en mij laten spuiten zodat ik wel ziek word laat maar
   Nog maals eerst de jonge innenten een paar jaar wachten als die de jonge dan nog lééft dan zie ik wel weer

 11. Cycle25

  Nee, want 20, 21, 22, 23, 24, 25 zijn in de maak..

  Of terwijl, een 2e, 3e ,4e, 5e en 6e golf..

  1. Cycle25

   Oeps, vergat een 7e..

 12. Original NL

  Ja ho even, dat kan niet hoor..links is nog niet klaar met het afschaffen van: het kapitalisme, het autoverkeer,de boeren, de blanke nederlander en alle andere linkse dogma’s die dankzij de corona stilletjes en zonder protesten doorgevoerd zouden kunnen worden.

 13. JFU

  Ik neem aan dat al die regeringsleiders als eerste staan te popelen om dit vaccin, dat slechts gedeeltelijk kan wordt getest, tot zich te nemen? Kunnen wij eerst zien wat het doet op de langere termijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.