Hoofdredacteur Gaykrant opgepakt vanwege zedendelict!

Hans Prummel, inmiddels voormalig hoofdredacteur van de Gaykrant, is opgepakt vanwege een zedendelict. Hij heeft zijn functie (tijdelijk) neergelegd nadat bekend werd dat hij mogelijk betrokken is bij een zedenmisdrijf. De Gaykrant is het grootste LHBT-medium en de schok is dus groot voor de LHBT-gemeenschap. 

Paul Hofman neemt de taak als hoofdredacteur tijdelijk over. Inhoudelijk wil hij nog niks over de kwestie loslaten:

,,Er is sprake van een verdenking van een misdrijf, ja”, bevestigt hij. “Maar inhoudelijk kan ik niets erover zeggen. Meer weet ik niet. Maar we zijn heel erg geschrokken.”

DDS-collega en redacteur Kenneth Steffers is ook werkzaam bij de Gaykrant. Steffers geeft aan -net als velen binnen de LHBTI-gemeenschap- geschokt te zijn van het onverwachte nieuws.

De Telegraaf heeft van een woordvoerder van het Openbaar Ministerie te horen gekregen dat Prummel als sinds vorige week zondag in voorarrest zit.

“We kunnen wel melden dat een 44-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van een zedengerelateerd misdrijf”, laat hij weten tegenover De Telegraaf. “Deze persoon is woensdag voorgekomen en zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd.”

Alle vermeldingen naar de hoofdredacteur in kwestie zijn op de site al weggehaald. Ook is zijn profiel van het medium verdwenen.

Zolang alle feiten nog niet op tafel liggen blijft het speculeren wat er aan de hand is. Daar moeten we dus voorzichtig mee omgaan, maar feit blijft wel dat het er allemaal niet rooskleurig uitziet…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. gedacht

  QUOTE Zolang alle feiten nog niet op tafel liggen blijft het speculeren wat er aan de hand is. END

 2. Bloemkist

  Als deze berichtgeving maar geen aanleiding geeft tot (de bekende?) minder geslaagde bijdragen hier van sommige homo’s-onwelgezinde reageerders.

 3. Kretoloog

  “Hans Prummel is een pummel die zijn piemel in een minderjarige heeft gestoken”
  Zoiets zal het wel zijn, dat zedendelict.

  Er zijn trouwens meer hoofdredacteuren van de Gaykrant geweest die misdrijven pleegden. Ene Henk Krol bijvoorbeeld, die de pensioenafdrachten van zijn medewerkers heeft verdonkeremaand. Deze crimineel zit overigens nog steeds in de Tweede Kamer. En heeft zich onlangs verbonden met ene Henk Otten, ook een crimineel die een greep uit kas deed bij het FvD.

 4. B. Pascal

  Blijft altijd een donkerbruin schimmig gebied. Zorg voor een stevige broek en riem. Het is en blijft een tegennatuurlijke wereld. Hou je er verre van.

  1. B. Pascal

   Ach, die opmerking is ook niet wat het moet wezen. Maar wel, het is een bizarre club.

 5. ikweetwatikwil

  Wens Kenneth sterkte. Dit lijkt me een heel vervelende toestand.

 6. Winfrida

  Nu komt bij mij Joris Demmink weer naar boven drijven. Had hij niet te maken met een netwerk van zedenmisdrijven met minderjarige jongens?

 7. evil knievel

  Nix aan de hand,toch!?😕
  Kennen jullie Onno Hoes nog!?😜

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.