Maurice de Hond: 'De dramatische corona-stijfkoppigheid van WHO en RIVM kost wereldwijd vele mensenlevens!'

Maurice de Hond: 'De dramatische corona-stijfkoppigheid van WHO en RIVM kost wereldwijd vele mensenlevens!'

Maurice de Hond bij WNL op 5 mei 2020. Bron: Screenshot WNL.

Opiniepeiler Maurice de Hond is nog altijd niet te spreken over de wijze waarop de RIVM en de wereldwijde WHO omspringen met de bestrijding van het coronavirus. Zijn kritiek vond weerklank in de New York Times afgelopen zaterdag. De Hond ziet er zijn gelijk mee bewezen.

Afgelopen zaterdag schreef de New York Times een groot artikel naar aanleiding van de oproep van 239 wetenschappers uit 35 landen (waaronder Nederland) hoe dramatisch de WHO omgaat met nieuwe wetenschappelijke bevindingen.

Als je dat leest ben je wel genezen om nog veel waarde te hechten aan opvattingen van WHO/RIVM. Hun stijfkoppigheid kost vele mensenlevens wereldwijd, zoals uit dat artikel ook blijkt.

Dit staat er onder andere in:

"De commissie voor infectiepreventie en -bestrijding in het bijzonder, aldus de deskundigen, is gebonden aan een starre en te sterk gemedicaliseerde kijk op wetenschappelijk bewijs, is traag en risicomijdend bij het actualiseren van de begeleiding en laat een paar conservatieve stemmen toe om afwijkende meningen weg te schreeuwen.

"Ze gaan liever dood dan hun mening veranderen" zei een al lang bestaande WHO adviseur, die niet geïdentificeerd wenste te worden vanwege haar voortdurende werk voor de organisatie"

Besef dat het beleid wereldwijd (en ook in Nederland) op die beslissingen van de WHO is gebaseerd (want RIVM doet geen stap anders dan de WHO aangeeft). En het virus zich steeds mee verspreidt, terwijl dat niet nodig zou hoeven te zijn als de WHO haar strakke opvattingen zou aanpassen. Op basis daarvan heb ik dit blog geschreven.

Als iemand het nu nog niet ziet, dan ziet hij het nooit meer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer