Idioot! Jongerenorganisatie van Groenlinks roept op tot boycot racismedebat: ‘racisme is geen mening maar een feit!’

De politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS genaamd, doet de naam eer aan. Zij roepen op tot een boycot van het racismedebat op NPO1, want over racisme ga je niet in debat. ‘Racisme is namelijk een feit en geen mening!’ Gelukkig willen deze geradicaliseerde communistjes nog wel “in gesprek”…

Kijk toch eens aan. DWARS staat volledig achter de Black Lives Matter, Kick Out Zwarte Piet en al die andere half tamme bewegingen die strijden tegen racisme, discriminatie, ongelijkheid of een andere vermeende maatschappelijke kwaal. En waar die organisaties op zich allemaal een daadwerkelijk probleem aanstippen, hebben ze nogal eens de neiging om het probleem uit te vergroten en het ineens overál achter te gaan zien. Discussie is dan niet meer mogelijk, want nooit zullen ze eens toegeven dat ze aan het overdrijven zijn. En wie dat wél probeert, wordt verstoten van de groep: je deugt niet hard genoeg.

Die totalitaire trekjes van de door die groepen bedreven identiteitspolitiek, zien we nu dus ook bij DWARS terug. Ze willen geen debat, want dat veronderstelt dat zij het eventueel fout zouden kunnen zien, maar willen wel in gesprek. Wat eigenlijk betekent dat het gesprek al snel voorbij is zodra je tegen ze ingaat. Zij zijn immers de (dominant blanke groep) experts op het gebied van slachtofferschap en de armoedige positie van de (vooral gekleurde) minderheden.

‘Luister naar mij want ik heb gelijk. Doe wat ik zeg en toon berouw’, dat is de boodschap van DWARS. Stalin zou trots zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Bullshit10

  Wie nu nog niet weet dat groen links een klap van die verdomde windmolens heeft gehad die komen er ook niet meer achter dat zijn dan van die bruikbare idioten die niet meer te redden zijn
  Zei zijn diegenen die onze aarde vernietigen zei zijn diegenen die ons vergiftigen
  Stem niet op deze moordenaars

 2. Neutral

  Racisme is een feit. Maar er kan prima gediscussieerd worden over waarom het ontstaat.

  Bijvoorbeeld door vooroordelen die keer op keer bevestigd worden, waar die paar die wel goed van zin en gedrag zijn er last van hebben als ze ‘gediscrimineerd’ worden.

  Maar om goed te discussiëren heb je wel verstand en kennis nodig. (kennis van feiten, en verstand om verbanden te kunnen leggen tussen oorzaken en gevolgen)

  1. ego mirantibus

   ” Racisme is een feit “.

   Racisme is geen feit, maar een begrip, theorie dan wel opvatting. Racisme is de opvatting dat er rassen te onderscheiden zijn met daaraan gerelateerde verschillen in karaktereigenschappen, fysieke capaciteiten en geestelijke vermogens waarbij het eigen ras superieur zou zijn aan andere. Het begrip wordt tevens gebruikt bij rassendiscriminatie. Racisme is ook geen blank privilege zoals sommige linkse demagogen ons willen doen laten geloven, het volk dat historisch gezien het meest te lijden heeft gehad van racisme, is het Joodse volk. Racisme gaat niet over huidskleur, maar over ras. Het feitelijke aan racisme is dat het er is en dat het strafbaar is. Daar gaan de discussie en het debat ook over. Het pleit ook niet bepaald voor IQ en het democratische gehalte van de Groen Links jongeren, dat ze niet in debat willen omdat racisme een feit zou zijn. De aanwezigheid van het Coronavirus is ook een feit en daar wordt in de media en in de volksvertegenwoordiging bijna dagelijks over gedebatteerd. Helemaal als een verrassing komt de oproep om het debat te boycotten echter ook weer niet, gezien de stuitende arrogantie die de partij zo eigen is. Als je er uit principes niet aan mee wilt doen, kan je ook gewoon zelf wegblijven ipv anderen te manen om dat ook te doen.

 3. gedacht

  racisme is inderdaad een feit . Het schandalige racisme tegen de blanke autochtoon dient ook per direct te stoppen

  1. Vanzelf gedacht

   Vanzelf.

 4. Rene van der Grijp

  De linkse drammers willen helemaal geen debat.

 5. RvdBe

  Een feit?
  1+1=2 is een feit
  Een koe is geen paard is een feit
  Je gediscrimineerd voelen, hoeft geen feit te zijn maar kan een (misplaatst)gevoel zijn.
  Blijkbaar zijn de gl jongeren verstandelijk niet veel verder dan klaver zelf.

  1. Waldorf_en_Statler

   Je gediscrimineerd voelen, hoeft geen feit te zijn maar kan een (misplaatst)gevoel zijn.

   En is dat gevoel hebben dan geen feit?

   1. Hardline

    Het “Je gediscrimineerd voelen” is dan een feit, maar het is niet per definitie gediscrimineerd worden

   2. RvdBe

    Nee, een gevoel is subjectief dus geen feit, moeilijk he.

    1. Blitzkrieg

     Dit is pas racisme, luister en huiver. Hier zullen ze het bij de NPO wel niet over hebben!
     h**ps://twitter.com/RealJamesWoods/status/1281426779605876738?s=19

 6. Waldorf_en_Statler

  Er is een Nederlandse politicus, zelfs de voorzitter van een grote fractie in onze 2e kamer, welke 95% van de uitnodigingen voor een debat naast zich neerlegt.
  De hier aanwezige meerderheid steunt hem hier ook in.
  Hoe zou die goedkeuring nu zijn?

  1. Xander XXL

   95% van die zelfde 2e kamer wil niet met die persoon praten. Want een Cordon Sanitaire als laffe oplossing geeft ze de zekerheid dat ze in hun eigen gecreëerde wereldje kunnen blijven leven. De lafbekken.

 7. Gerdien

  “‘racisme is geen mening maar een feit!’”

  Dat lijkt me inderdaad een waarheid als een koe.

 8. Appelstroop

  Eerst was Jort Kelder niet goed genoeg, want hij is niet ‘woke’, nu gaat men zelfs een debat boycotten. Eigenlijk willen ze gewoon een avondvullend programma waarin extreem linkse marxisten vertellen hoe racistisch Nederland is, en dan wel specifiek de blanke bevolking uiteraard. En dat hoor je al elke dag op tv, krant, etc. Zo zie je maar weer dat bij deze groep mensen een normale discussie niet mogelijk is, zij zitten op de morele troon en hebben een monopolie op de waarheid, en anderen hebben hun muil maar te houden. Links is totalitair van aard. Hoop evengoed op een goed debat, al is het waarschijnlijk ijdele hoop.

  1. Charles Bingley

   Ik hoop ook op een goed debat. Racisme is een actueel onderwerp en bewustwording op dit punt is belangrijk.

   1. Appelstroop

    Helemaal mee eens, en inderdaad is bewustwording zeer belangrijk, racisme is racisme, ongeacht welk ras iemand is en welk ras iemand racistisch tegen is.

   2. Original NL

    Nee..een debat zal het niet worden..wel een aanklacht, een proces, en een veroordeling van de “slechte witte mens”.
    Zonde van mijn tijd…next!

 9. Pierre Tombale

  Racisme is een gegeven.
  Het is een instinctieve reactie, maar ook aangeleerd
  op basis van ervaring(en).
  Tsja, en hoe zetten we de discussie nu voort?

  1. Willem Bever

   Niet dus

   We kappen er gewoon mee

   Een probleem bespreken wat door het gross vd bevolking niet als probleem wordt ervaren

 10. Genoeg van linkse dictatuur

  Een feit is dat GroenLinks, mensen discrimineert terwijl zijzelf een racistische groepering is. Het zou goed zijn vd vrede dat deze groepering wat mensen tegen elkaar opzet vervolgd en verboden wordt.

 11. Augustus

  Ik zeg het vaker maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de sociale wetenschappen zijn zeer gevaarlijk voor onze maatschappij en moeten zo snel mogelijk defunded worden.

  Niet alleen wordt echte wetenschap (o.a. genetisch onderzoek door Watson) ongeldig verklaard maar de uitspraken die worden gepusht uit de sociologie kant kennen geen weerzetting. Alles wordt zo genaamde waarheid d.m.v. peer-review in plaats van harde wetenschap.

  Elke sociologie faculteit zit hetzelfde in elkaar: een cult van persoonlijkheid rond een aantal media-geile individuen die nooit in twijfel mogen worden getrokken en die al hun vriendjes en volgers promoten. Een gesubsidieerde cult.

 12. Mar

  Racismedebat? Niet helemaal. Lees maar:

  DE STELLING VAN NEDERLAND: ‘HET RACISMEDEBAT DRIJFT NEDERLAND UIT ELKAAR’

  Zondag 12 juli 2020 staat de NPO in teken van ‘Nederland tegen racisme’. In de Stelling van Nederland wordt die avond gediscussieerd over de stelling over racisme. Praat jij mee?

  De Stelling van Nederland wordt zondag 12 juli 2020 om 20.25 uitgezonden op NPO 1.

  Praat mee
  In de Stelling van Nederland wordt die avond gediscussieerd over de stelling: Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar. Wil jij live in Rotterdam meepraten over dit onderwerp? Meld je dan nu aan via [email protected]!

 13. Response

  (D)WARS, een extreem linkse criminele anarchistische tak van GL.

 14. Michael M

  We gaan de uitkeringen afschaffen, honderdduizenden banen laten opvullen door beroepswerkelozen. Militaire dienstplicht herinvoeren zodat normen en waarden dicipline weer normaal wordt en dat er voor die zielige linkse dombo’s geen tijd meer is om knullig te gaan lopen zoeken puur uit verveling op straat of in de winkelschappen of er teksten of beelden zijn of andere flauwekul waar ze Rasisme uit kunnen plukken. Ze worden steeds gestoorder hier uit pure verveling….!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.