Raad komt met onzinadvies naar kabinet: 'duurzame en groene maatregelen stimuleren onze economie'

Raad komt met onzinadvies naar kabinet: 'duurzame en groene maatregelen stimuleren onze economie'

Hip & Happening groen Almere. Stock photo via Shutterstock.com, Pavlo Glazkov

Het kabinet heeft ideeën nodig over hoe ze zo snel mogelijk weer uit de economische crisis kunnen komen. Die wordt heel heftig, want overal dreigen bedrijven om te vallen door de coronacrisis en het ingevoerde beleid. Je zou dan denken dat investeren in werkgelegenheid, die op de lange termijn ook nog rendeert, de beste keuze is. De Raad ziet dat anders. Die kiest liever voor de korte termijn, door 'groene' en 'duurzame' initiatieven te prioriteren.

Volgens het advies moeten er woningen geïsoleerd (en gebouwd) worden en elektrische auto's moeten ook worden gestimuleerd. Het bouwen van een landelijk oplaadnetwerk moet zo snel mogelijk gebeuren en het bouwen van nieuwe wegen juist even laten voor wat het is.

Dit zijn gewoon public works, grote projecten die tijdelijk voor werkgelegenheid en geldinjecties zorgen, maar in feite een korte termijn oplossing zijn. Als er toch straks een economische crisis aankomt, wie gaat er dan nog zonnepanelen of elektrische auto's aanschaffen, of het huis isoleren? Laat staan een huis kopen! Bijna niets aan hun voorstel is duurzaam in de economische zin.

Volgens mij moet er juist geld gestoken worden in mensen die ondernemer willen worden en voor langere tijd hun producten of diensten kunnen slijten, het liefst door dit te exporteren en zo buitenlands geld aan te trekken. Ik ben ook geen econoom, maar ik vraag me af of al dat gestrande horecapersoneel straks zonnepanelen wil gaan installeren die ze zelf niet eens kunnen aanschaffen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties