Jerry Afriyie in Trouw: Moeten er doden vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken?

Jerry Afriyie, de man die altijd klaagt dat hij en andere gekleurde mensen systematisch worden tegengewerkt, mag onbekommerd zijn woord doen in Trouw. Maar hij maar weer eens laat zien dat hij toch vrij labiel is. Grootheidswaanzin voor twee, dat zou de conclusie moeten zijn na het lezen van het interview.

Afriyie is van mening dat de zwarte gemeenschap in Nederland vogelvrij is verklaard, dat men alles met hen mag doen. Helaas wordt dit niet gesteund door de feiten, het is niet zo dat de zwarte gemeenschap slachtoffer is van anti-zwart geweld of iets dergelijks.

Op sociale media was het onbegrip al groot. Want hoe is het mogelijk dat Afriyie zo veel onzin mag verkondigen in een interview? Verder viel het vooral op dat Afriyies toon steeds harder wordt. Wellicht omdat hijzelf steeds minder relevant wordt, hij wordt links en rechts ingehaald door jongere prominenten vanuit de BLM-hoek, die een nog zieliger of interessanter verhaal verkondigen.

In het interview werden flink wat rare dingen gezegd. Afriyie is van mening dat Derksen had moeten worden ontslagen, al was het maar om een statement te maken: grappen maken op televisie mag niet als je blank bent. Het meest opvallende wat Afriyie in het interview zegt is dat hij meent dat de zwarte gemeenschap compleet verwaarloosd wordt in Nederland. Dat niemand hen beschermd. Beetje aparte opmerking aangezien er tal van sociale wetgeving, subsidies en andere overheidsinitiatieven bestaan die dit soort gemeenschappen – en andere groepen en klassen – moeten helpen. Hij loopt gewoon complete kolder te verkopen.

Johan Derksen – de man die overal schijt aan heeft en niet eens zijn excuses wilde aanbieden – had ontslagen moeten worden, al was het maar omdat de volgende persoon die zo’n ‘grap’ wil maken zich misschien nog een keer bedenkt. Iemand zei laatst tegen me: ‘Maar denk je dan echt dat het racisme verdwijnt als Zwarte Piet wordt afgeschaft?’ Nee, natuurlijk niet, maar het is ook niet zo dat er na het plaatsen van stoplichten nooit meer ongelukken zijn gebeurd. Er moet een norm gesteld worden. Die is er nu nog niet. We zijn onbeschermd. Je kunt met zwarte mensen doen en laten wat je wil.

Verder denkt Afriyie vaak aan zijn rol als ‘martelaar’. Hij is van mening dat er mensen moeten sterven om het Sinterklaasfeest inclusief te maken.

En kijk dan eens naar de honderden comments die ik krijg als ik iets over die zwarte strijd op Twitter zet. Ze zien mij en anderen die institutioneel racisme willen uitbannen als het kwaad dat uitgeroeid moet worden… Soms zeggen ze dat ik het over mezelf afroep, maar ik kan je dit zeggen: het martelaarschap kan me gestolen worden. Daar zit ik echt niet op te wachten. Een tijdje geleden zat ik in de voortuin van een medevrijwilliger. Een man herkende me en stak zijn hand op. Ik groette terug. Hij zei gelezen te hebben dat mijn gezin door iemand van ‘Pegida-Noord’ met de dood werd bedreigd en hoe verschrikkelijk hij dat vond. Geef niet op, zei hij. En: ‘They can kill the dreamer, but not the dream’. Moet het echt zo ver komen? Dat er dodelijke slachtoffers vallen omdat ik, en velen met mij, van het Sinterklaasfeest een feest voor alle kinderen wil maken?”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Bullshit10

  Laat die idioot naar de maan vliegen en niet meer terug laten komen
  Zulke figuren krijgen een podium bij die mainstream media het zijn walgelijke mensen
  Ja beukman ik zeg het nog een keerr laat ze opdonderen als het zo slecht is en Nederland. Ik had het wel geweten ik was al lang weggeweest
  Stem fvd of PVV……..uit de eu

  1. Che

   Laat die idioot van een Bullshit toch snel opdonderen.
   Altijd klagen dat het slecht gaat in Nederland en dat alleen een stem op de PVV, FvD ons land kan redden.
   Hoe idioot moet je zijn.

   1. Bullshit10

    Che
    Gaat het niet slecht dan en Nederland
    Met dit soord gasten gaat Nederland er nog slechter op worden dus met ander woorden als deze oproerkraaiers opdonderen dan word Nederlland een beetje leefbaarder en had derkssn zijn humor laten horen

   2. Oepsie

    “Hoe idioot moet je zijn?” In jouw geval?Vraag het eens aan je moeder. Je vader kan helaas niet, want die is al langer weg, dan dat jij schaamhaar heb gekregen en geef hem eens ongelijk.
    Che? Door de plee ermee!

   3. evil knievel

    STEM PVV/FVD & RED ONS LAND VAN DE ONDERGANG!!!🙏🏼😘😁😜

  2. George D

   Daar is onze linkse rakker weer, die de pvv en fvd uit de eu wil stemmen. Hou toch is een keertje op met die stomme oproep. En o ja. de grammatica wordt er nog steeds niet beter op.

   1. NEXIT.

    Stem sociaal , stem PVV.

    Grammatica in orde brenda ?

   2. Charles Bingley

    Ik vind het een loffelijk streven van Bullshit om FvD en PVV uit het Europese Parlement te willen stemmen, George D., maar ik vind dat we dat ook moeten nastreven voor Eerste en Tweede kamer, Gemeenteraden en Provincies.

    1. NEXIT.

     enz

    2. Cycle25

     En dat noemt zich democraat, slinkse fascist..

  3. Beukman

   Jerry is een Nederlander @Shit, wen er maar aan. Hij blijft. Hij vindt Nederland ook niet slecht, alleen vindt hij dat Zwarte Piet zijn beste tijd gehad heeft.
   En ik blijf ook, om hem moreel te steunen.

   Had je zelf al overwegen om te verhuizen? België schijnt een mooi land te zijn voor ex-Nederlanders, evenals delen van Duitsland, zoals de Eifel.

   1. Bullshit10

    Beukman
    Dat is de wereld op zijn kop dat ik voor deze neger moet gaan verhuizen
    Er zijn gelukkig ook nog gooie zwarten zie het bericht hierboven daar kan hij nog wat van leren en jij ook

    1. Charles Bingley

     Deze neger spreekt en schrijft wel goed Nederlands, Bullshit. Dat kunnen we van jou niet zeggen.

     1. NEXIT.

      enz

     2. Reinoud van Gelre

      eens.

     3. evil knievel

      Jouw vocabulaire,is voor veel mensen ook niet echt om naar huis te schrijven,mr know it all!!🤣

    2. Beukman

     Van mij hoef je niet te verhuizen, Shit. Maar als je het in Nederland niet naar je zin hebt en je wil daar niets aan doen (zoals Jerry), zou ik het zeker overwegen.

     1. Charles Bingley

      Bullshit mag hier wat mij betreft ook blijven wonen maar ik meen wel dat hij zijn taalcursus moet afronden. Anders volgt uitzetting.

   2. Charles Bingley

    Het is jammer dat Bullshit niet gaat verhuizen naar één van de landen vanuit waar veel reaguurders hier ons mooie land belasteren.

    Bullshit zouden ze misschien ook kunnen dwingen; zulk schabouwelijk Nederlands verdient deportatie.

    1. NEXIT.

     enz

    2. evil knievel

     BS is meer NLs dan jij (& ntlk al je gekleurde dingen!?)in je miserabele leven ooit bent geweest/zal zijn!😁
     You go BS!!👊🏼🇳🇱😜

    3. Logica

     Charles Bingsley, wat is jouw voorstel dan voor mensen die hier 30 jaar wonen en nog geen woord Nederlands spreken?

   3. Reinoud van Gelre

    Beukman:

    “…Jerry is een Nederlander @Shit, wen er maar aan. Hij blijft…”

    Nee, Beukman, Jerry is een Ghanees. Een Ghanees met een plastic pasje waarop staat dat hij in Nederland woonachtig is. Nederlander kan en zal hij, met alle beste wil van de wereld, nooit worden. Wel mag hij hier blijven volgens de regels.

    “…Hij vindt Nederland ook niet slecht, alleen vindt hij dat Zwarte Piet zijn beste tijd gehad heeft.
    En ik blijf ook, om hem moreel te steunen…”

    Hij vindt Nederland en zijn (oorspronkelijke)bewoners wel slecht, Beukman. Volgens hem zit het racisme in onze cultuur zo diep, dat het volgens hem zelfs institutioneel is.
    Maar het staat je vrij om zijn moreel te ondersteunen, Beukman(ook al ben jij in zijn ogen maar een minderwaardige bleekscheet en voormalig slavenbezitter).

    1. Beukman

     Je vergist je, Reinoud. Jerry is weliswaar in Ghana geboren, maar hij is gewoon een Nederlander zoals koningin Maxima en Geert Wilders dat ook zijn. Jerry is bovendien een Amsterdammer. Hij spreekt beter Nederlands dan een heleboel geboren Nederlanders (zoals “Nexit”), en zoals iedere Nederlander mag ook Jerry vinden dat er in Nederland sprake is van institutioneel racisme.
     Jerry kent mij niet. Hij vindt mij dan ook niet een “voormalig slavenbezitter”, wat sowieso moeilijk zou kunnen.

     1. Reinoud van Gelre

      Nee, geen vergissing hier, Beukman.
      Al ik in Ghana zou gaan wonen, ben ik, zelfs met een Ghanees paspoort, nog steeds geen Ghanees.
      Mijn etniciteit blijft Nederlands.
      Natuurlijk zou je kunnen zeggen: ‘hij woont hier, spreekt de taal en draagt netjes bij aan de samenleving, enz enz.’ Maar dat is slechts een schijnvertoning.
      Onze vriend Rammstein (waar is hij de laatste tijd trouwens?) bijvoorbeeld, woont in Duitsland, draagt bij etc. Maar zal nooit een Duitse Duitser worden, als je begrijpt wat ik bedoel.

     2. Charles Bingley

      Reinoud, PVV-ers hebben ook een Nederlands paspoort maar we kunnen ze toch niet als authentieke Nederlanders beschouwen?

     3. Reinoud van Gelre

      Btw @Beukman, ik beschouw Maxima en Wilders niet als Nederlanders. Naja, Wilders als half… 😉

     4. Beukman

      Zelfs volgens de definitie van etniciteit (een sociaal-culturele identiteit met gezamenlijke kenmerken als nationaliteit, verwantschap, religie, taal, fysieke kenmerken, cultuur of geschiedenis en de daaraan ontleende normen en waarden die een groep mensen of een aantal bevolkingsgroepen verbindt) kunnen we Jerry een Nederlander noemen, Reinoud.

      Misschien biedt het uitkomst om de PVV-definitie te hanteren dat de ouders, grootouders en overgrootouders allen in Nederland geboren moeten zijn om zelf “Nederlander” te mogen worden genoemd? Die definitie heeft wel één nadeel: Geert zou dan zelf geen Nederlander meer zijn.

      Onze vriend Rammstein is er nog hoor, maar hij verslijt de laatste tijd vanwege zijn structurele gescheld op zijn gastheren zoveel nicks, dat ik ook even de tel kwijt ben van hoe hij op het moment heet.
      Het verschil tussen Rammstein en Jerry is overigens dat onze vriend pas een jaar of drie in Duitsland woont en daar als bejaarde heen is gemigreerd, terwijl Jerry al het grootste deel van zijn leven in Nederland woont.

      Het wringt een beetje vind je niet, dat we willen dat mensen die elders zijn geboren zich als Nederlanders gedragen, maar owee als ze het gore lef hebben om zichzelf “Nederlander” te noemen?

     5. Reinoud van Gelre

      @Charles,
      Jawel, PVV’ers zijn over het algemeen ‘authentieke’ Nederlanders. Ze stemmen alleen op de verkeerde partij.

     6. evil knievel

      Wat ben je toch snoezig als je kwaad bent!☺️

   4. NEXIT.

    Dat zwijn zal nooit een Nederlander worden domme beukhol wen er maar aan.

    Hij kan hooguit geneutraliseerd worden idioot maar voor zwarte piet is hij afgekeurd.

   5. Oepsie

    “zijn beste tijd gehad heeft”? Dat vinden wij van jou ook. En steunen? Daar hebben we woorden voor, zoals bijvoorbeeld lafaard of verrader.

   6. evil knievel

    Beukman 6 uur geleden Beantwoorden
    Jerry is een Nederlander @Shit, wen er maar aan. Hij blijft.

    D8 t NIET,…PIET!🤣

  4. hans-e-pans

   Sinterklaas en Zwarte Piet zijn sinds 1850 officieel samen op pad.

   Sinds enige tijd is er oppositie tegen de persoon van Zwarte Piet door mensen met een donkere huidskleur, of hun meelopers.

   Tot die tijd is er nooit sprake geweest dat er doden zijn gevallen tijdens de Sinterklaasperiode.

   Maar nu komt meneer Jerry A. met de mededeling of er misschien eerst doden moeten vallen tijdens het Sinterklaasfeest, belachlijk natuurlijk deze opmerking van hem.

 2. Adriaen van Bergen

  Hij kan zoveel meer goed werk doen in Ghana.
  In Afrika tiert racisme veel weliger dan hier.

 3. Jeaup

  Jerrie is een topgozert met lef. Zegt waarheid en Derksen denkt aan poen daarom krabbelt ie nou terug 600-000 euriex is wel lekker.

  1. evil knievel

   Daaaaaaaag Jopie!!👋🏼👋🏼🥴

 4. Jannes-46

  Jerry Airfryer. Gebakken lucht dus.

  1. Che

   Geen aandacht aan schenken net als Silvana.
   Maar ach, wat is er gemakkelijker voor DDS om een topic te schrijven over deze figuren.

   1. Bullshit10

    Che
    Wat lul je nou man dat zegt tegen mij dat ik moet opdonderen

   2. evil knievel

    Dit soort walgelijke figuren,zetten aan tot geweld,zorgen voor onnodige polarisatie n helpen hierdoor NL naar de afgrond!😖
    Kan,wat mij betreft, niet vaak genoeg gezegd worden!
    Dus zeer “Nieuwswaardig”zelfs,SJEESKE!😁😜

 5. Xander XXL

  Van dagblad Trouw kan je niks anders verwachten. Heeeeeel vroeger was het een rechts Christelijke krant. Nu een links vrijzinnig dagblad doorspekt met journalisten en colomnisten van linksradicale huize.
  Bestaat grotendeels uit meningen en opinies waarbij nieuws naar het tweede plan is terug verwezen.

 6. ikweetwatikwil

  Wat wil deze gast (jerry) nou eigenlijk. Ons de wet voorschrijven? Dan moet je van heel andere huize komen.

  1. ikweetwatikwil

   Moeten er eerst doden vallen bij een Sinterklaas feest? Er zijn bij mijn weten nog nooit doden gevallen door het Sinterklaas en Zwarte Piet feest.
   Die dreiging kwam pas toen ene jerry zich er mee ging bemoeien.
   Wat een zielig en dom stukje in Trouw van deze gast.
   Het ging hier goed met Blank en Zwart. Discriminatie zal er altijd zijn, ook voor Blanken.
   Jerry’s beweegredenen zal voor een groot deel aan zijn opvoeding liggen . Dan hou je onvrede over en de ander is altijd de schuldige. Niet zijn pa en ma. Want dat waren “intelligente”personen.

 7. Bolland

  Man denkt echt dat hij Martin Luther King is, hij vecht tegen racisme in een land waar amper racisme is, Hij is een soort tonijnvisser in de Sahara totaal overbodig, maar pakt wel subsidies aan, hypocriete racist.

 8. Maurits Dekker

  Airfyer: “Moeten er doden vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken?

  In feite dreigt hij hier met dodelijk geweld!
  Als dat geen reden is om aangifte te doen tegen deze man dan vind je nooit een reden meer.
  Waar liggen de voorgedrukte aangifteformulieren.

  1. Beukman

   Beter lezen, Maurits.

   1. NEXIT.

    Neem je eigen advies aan beukhol. Ik neem aan dat vanmiddag de voorgedrukte aangifte formulieren klaar liggen ? minder , minder , minder

    1. Beukman

     Wat wil je ons precies meedelen, nexit?

     1. NEXIT.

      Jou niets ! Narcisten ontvangen erg slecht , verloren tijd dus.

     2. Beukman

      Je maakt altijd een wat ongelukkige en gefrustreerde indruk op me, Nexit. Het is ook net of je permanent boos bent.
      Is er iets ergs gebeurd in je leven? Je vrouw vroeg overleden aan kanker of weggelopen? Ruzie met je kind? Gesodemieter met je baas?

     3. NEXIT.

      Zoals gezegd , narcisten ontvangen erg slecht en trekken vaak foutieve conclusies in hun beperkte gedachten.

      Best zielig als je 99% van de tijd de verkeerde signalen ontvangt.

 9. Winfrida

  Jerry, dat verzin je weer ter plekke. Ik denk dat jij racisme aan het kweken bent. Dit is een vrij land voor iedereen. Ga wat nuttigs doen, maatschappelijk werker en dan voor ieder, zwart, wit, rood of geel, zij die het moeilijk hebben, beur ze een beetje op.

 10. LifeBuddy

  Die jerry mag zich rond het sintfeest wel wit kalken, anders gaan al die blm ers op zijn gezicht staan. Dat moet je toch niet willen dat idioten van blm zich hier uit gaan leven, net als in amerika.

  1. Bullshit10

   Life
   Ha ha ha dat is een gooie

 11. Pierre Tombale

  Jerry Afriyie zou er verstandiger aan doen Ghana te helpen opbouwen dan Nederland
  af te breken.
  Helaas schijnt verstand niet zijn sterkste punt te zijn.
  Misschien dat een royale vertrekpremie helpt?
  Daar is hij zéér gevoelig voor, naar verluidt.

  1. Logica

   Vertrekpremie? Hij vertrekt maar komt dan weer gewoon terug. Wie stuurt hem dan weer terug? Niemand. Hij begint eerst jarenlange procedures als ze dat proberen. Dan loop je nog het risico dat hij wint en een schadeloosstelling krijgt. Die komen uiteraard voor rekening van de belastingbetaler evenals de kosten van de jarenlange procedure waar linkse advocaten toch al decennialang goud geld mee verdienen ten koste van onze bankrekening.

 12. Bolkestein

  Zat Jerry Afriye #JerryAfriyie
  @TheRebelThePoet
  niet in dezelfde bus op weg naar Dokkum met o.a. Nelson Maatman #NelsonMaatman @NelsonMaatman en Michael van Zeijl #MichaelvanZeijl
  @MikevanZeijl

  h**ps://wnl.tv/2018/02/07/grauwe-eeuw-wilde-aanslag-op-sinterklaas-tijdens-intocht/amp/

 13. NEXIT.

  Het sinterklaas feest is voor iedereen en elk kind. Zwarte piet en sinterklaas maken geen onderscheid op kleur,geloof, grote, geaardheid , dik of dun.

  Deze racistische mafklapper moet als ongewenst vreemdeling uitgezet worden. Hij heeft genoeg schade aangericht inmiddels. En als hij de discussie aangaat met een opgewonden standje die de grote bek van dit heerschap niet accepteert zou er wel eens een dod kunnen vallen over een kinderfeest.

  1. Charles Bingley

   Affriyie is geen ongewenste vreemdeling, NEXIT, hij een volledige Nederlander die de kernwaarden van onze beschaving beter heeft opgenomen dan jij. Vergeleken met hem ben jij een primitieve barbaar.

   1. NEXIT.

    Je leest weer selectief en daarmee trek je wederom een verkeerde conclusie. Best triest als je zo weinig leescapaciteiten bezit. Hopelijk ben ik een primitieve barbaar dan zijn er verzachtende omstandigheden als ik zo een kozp idioot wat aandoe omdat hij een kinderfeest staat te vergallen met zijn gebrul.

   2. evil knievel

    Dat is ie wel!😜
    Malle charlene!😏🙈

   3. daswareinmal

    “Vergeleken met hem ben jij een primitieve barbaar.”

    Benieuwd naar een niet primitieve barbaar

   4. Freba

    Ga vooral door met de zoektocht naar je identiteit die NIET bestaat. Grote Denkers zeiden het duizenden jaren geleden al:” Vereenzelviging Is De Grote Zonde”.

 14. Rood

  Enkele reis thuisland voor Afriyie a.u.b.

  1. NEXIT.

   Lijkt me een uitstekend plan. Aan racisten hebben we niets in Nederland. Als ze dan ook nog fascistische uitspraken gaan doen en dreigen met geweld wordt het hoog tijd afscheid te nemen.

 15. Red52

  Ik begrijp niet dat deze slavenhandelaar nog een podium krijgt bij Trouw. Ik dacht, dat Trouw ook anti racisme hoog in het vaandel had staan, maar blijkbaar alleen als het past.
  Deze Afriyie en Akwasi zijn net als wij afstammelingen van slavenhandelaren met dit verschil, dat de slavenhandel in Nederland door de Amsterdammers werd gedaan en de rest had er nog nooit van gehoord, laat staan er iets mee verdient.
  De stam van de twee Ghanezen stond erom bekend mensen te vangen en ze te verkopen aan iedereen die er maar wat voor bood. Arabieren hebben hier volop aan meegedaan.

  Dus nu alle Ghanezen en alle Arabieren terug naar Afrika, want Trouw wil van slavenhandelaren niets weten, als ik alles goed begrijp. Of is Trouw selectief verontwaardigd.

 16. Adriaen

  Alweer zo’n agressieve en gewelddadige Ghanees die de Nederlanders op wil voeden.
  Het is werkelijk te gek voor woorden.
  Hier past slechts één reactie: pleur op joh, naar je mooie vaderland en steek je handen eens uit je mouwen.
  Afrika voor de Afrikanen.

 17. Marija

  Luister toch niet naardien idioot. Geef hem geen podium.
  Het is gewoon een k.lootzak.

  1. polleke67

   Het is ook een kinderfeest voor alle kinderen, dus niet voor volwassenen, dus ook niet voor Jerry Afriyie. Het feit dat deze persoon het heeft over “moet er eerst een dode vallen voor het sinterklaas feest”, heeft precies aan dat hij niet in een geciviliseerde samenleving thuis hoort. Houd alstublieft op met Antifa, KOZP, BLM, etc., dat werkt averechts en zet juist bevolkingsgroepen tegen elkaar op! Ohhhh en dat is precies wat de overheid wil… “divide and conquer”.

 18. HD

  Als dat nodig is om onze Zwarte Piet te beschermen.

 19. Cycle25

  Marilyn…iets doet me denken aan New Kids Nitro..

 20. AS210854

  Inteelt maakt meer kapot dan je lief is.

 21. evil knievel

  He Airfryer!!!
  Weet je hoeveel doodsbedreigingen Geert (DAGELIJKS!!)naar zn hoofd krijgt geslingerd!?😜

 22. Rieks

  Wie zulke oorlogstaal bezigt moet niet gek opkijken als het uit de hand loopt. Maar duidelijk is dan wel wie daarvoor verantwoordelijk is. Het was een debat maar deze kozp- er maakt er een oorlog van. is dit het ware gezicht van KOZP? Wil men ook hier Amerikaanse toestanden?

 23. harte385

  Deze man is totaal gestoord en behoort thuis in een inrichting voor zwaar en zwart gestoorden

  1. A-BBa

   “thuis in een inrichting voor zwaar en zwart gestoorden” Niet mee eens. De politici die dit mogelijk maken moeten worden aangepakt anders veranderd er niets.

 24. Duckday

  STEM PVV OF FVD DAARNA UIT HET MONSTERVERBOND de EU en EURO>😘😘
  Weer baas in eigenland !😃😃

  1. A-BBa

   Heeft geen zin de politiek zal niets drastisch veranderen.

 25. Logica

  Afriyie? Als je als krant toestaat dat iemand alleen maar mag schreeuwen dan zou je als weldenkende burger je lidmaatschap moeten opzeggen.

 26. P.Sisterons

  Laat er een Niknokker Express richting Afrika komen om alle parasieten weer naar huis te brengen met spoed. Het gezeik heeft nu lang genoeg geduurd.

 27. P.Sisterons

  Niknokkers horen gewoonweg niet thuis in NL.
  Oprichting Actiegroep: Kick Out Simons, Aknasi en Airfryer. En rap een beetje.

 28. A-BBa

  “Moeten er doden vallen om van Sinterklaas een feest voor alle kinderen te maken?” Daar hebben velen denk ik wel een mening over die hij niet wil horen.

 29. P.Sisterons

  Dreigen ouwe frietpan ? Wie leeft bij het zwaard gaat bij het zwaard.

 30. Willem Bever

  Nah van zwarte piet in zen gezicht trappen naar er moeten doden vallen?
  Leuke jongens zijn dat toch

 31. macsjang

  Als er doden mogen/moeten vallen, volgens jouw interpretatie, hoop ik van ganser harte dat je het zelf bent, smerige oproerkraaier.

 32. Freba

  Ben altijd benieuwd wie dit soort figuren in stand houdt. Wie financiert dat soort clubjes? Elke honderd jaar komt het leger der splijtzwammen uit hun holen. (Franse revolutie, WWI, Russische revolutie etc.)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.