Klassenjustitie gaat gewoon door in Nederland: Koning hoeft miljoenen niet terug te betalen

Na een aflevering van Zembla in mei kwam het koningshuis voor de zoveelste keer negatief in het nieuws. In plaats van dat we het probleem eindelijk eens aanpakken, blijft de overheid ons koningshuis in bescherming nemen. Ze doen namelijk niks fout. Dus al die miljoenen die verspeeld worden hoeven ze ook niet terug te betalen. De koning sluit ieder najaar het bosgebied bij Apeldoorn af voor het publiek, volgens Zembla om ongestoord te kunnen jagen. De minister ontkent dit. 

De koning krijgt subsidies voor het beheer van het Kroondomein Het Loo, maar tegen de geldende regels in Nederland sluit hij het bos voor het publiek langer dan eigenlijk mag. Maar omdat het de koning betreft, mag dit uiteraard gewoon volgens de overheid. Alle andere terreinbeheerders moeten bijna het hele jaar het bos openhouden, maar ons koningshuis mag naar willekeur bepalen wat ze er mee doen.

Dit alles gebeurt onder het mom van ‘faunabeheer’, maar de Zembla-aflevering liet al eerder zien dat dit complete nonsens is. In het verleden gebeurde dit om de prinsjes wat vertier te geven.

Diverse hoogleraren spreken schande, en menen dat dit een geval is van juridische belazerij. Maar minister Schouten meent dat er niks verkeerd is gedaan.

,,De subsidie is zorgvuldig verstrekt en ik zie geen enkele grond om tot terugvordering over te gaan’’

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. plakband

  Klassenjustitie gaat gewoon door in Nederland: Koning hoeft miljoenen niet terug te betalen.

  Dat is echt geen klassenjustitie.
  Bijstandstrekkers hoeven hun teveel ontvangen uitkering ook vrijwel nooit terug te betalen.
  Alleen als je te weinig belasting hebt betaald wordt je tot je dood vervolgd.

  1. Oepsie

   ”Bijstandstrekkers hoeven hun teveel ontvangen uitkering ook vrijwel nooit terug te betalen.”
   U woont, zo te lezen niet in Rotterdam. Elk dubbeltje te veel, wordt teruggevorderd.

   1. plakband

    Vorderen is de stap van de gemeente die vooraf gaat aan de uitspraak van de rechter. Je moet dan wel de juiste (gratis) ondersteunende advocaat kiezen. Ontbeer je die hulp, dan moet je dokken.

    1. Oepsie

     Niets daarvan! Mijn zus (62 jaar) is in de sociale uitkering gekomen door scheiding. Daarna overleed haar ex-man. Dus is ze afhankelijk van een uitkering. Maar manlief had een klein pensioentje (8800 Euro) waarvan ze maandelijks 24.56 Euro krijgt uitgekeerd. Maar wordt gelijk gekort op haar uitkering en door een of andere rekentruc, is ze ook niet meer welkom bij de voedselbank. Geen rechter aan te pas gekomen. Regels zijn regels, volgens de soos. Schijnt alleen niet te gelden voor prins pils.

     1. Lugor

      U heeft het over reglementair korten.
      Dit artikel gaat over terugbetalen.
      Een wezenlijk verschil.

     2. Vanzelf

      zuig
      cock

 2. Vanzelf

  “Niet normaal maken wat niet normaal is.”

  1. Vraagtekentje

   Dat moest hij zeggen om draagvlak de houden voor het regime waar we in gepropt zijn, om het gepeupel tam te houden, zodat het leek dat hij aan de kant van de bevolking stond.

 3. Xander XXL

  En als hij dan wat aan een onderhoud zou doen dan wordt het geld nog besteed. Waarschijnlijk alleen om de wildstand op pijl te houden want fietsen in dat gebied is nog maar op enkele plaatsen mogelijk. De rest zijn verwaarloosde zandpaden waar fietsen onmiddellijk is waarvoor ze wil geschikt voor zouden moeten zijn. Logisch dan blijven de mensen vanzelf wel weg.

 4. J.C.

  Meisje minister Schouten: ,,De subsidie is zorgvuldig verstrekt en ik zie geen enkele grond om tot terugvordering over te gaan’’

  Ons boerinneke, van de CU nog wel, heeft het weer eens verkeerd begrepen (?????). Net zoals bij de boeren, maar dan andersom, die moeten wel aangepakt worden van deze nitwit. Het gaat in het geval van de aan de koning “verhuurde” uitgestrekte bossen niet over de vraag of de subsidie zorgvuldig is verstrekt, maar of de voorwaarden die daaraan verbonden zijn correct worden vervuld.

  1. Vanzelf

   “Ons boerinneke, van de CU nog wel”

   Ze is een sokpop en verteld alleen wat haar wordt opgedragen!

   1. Vraagtekentje

    Juist, en daar wordt ze goed voor betaald, en ze voelt zich heel belangrijk Tineke Tandvlees.

 5. Vraagtekentje

  Allebei oranjebaard en Rutje, van het gezellige Bilderbergclubje. Corrupte leugenaars en zakkenvullers, de grootste (legale) dieven van de Nederlandse bevolking!

 6. Vrijedenkert

  Bij de overdracht van Kroondomein het Loo van de Koninklijke familie naar de staat in 1959 heeft de Koninklijke familie hoogstwaarschijnlijk een zeer groot aantal voorwaarden in hun voordeel afgedwongen en vast laten leggen met geheimhoudingsplicht die de staat waarschijnlijk contractueel gewoon na moet komen met als bijkomende voorwaarde dat alle toekomstig aangenomen wetgeving van na de overname niet van invloed zijn op de overeengekomen voorwaarden van destijds!

  Uiteraard ben ik het absoluut niet eens met met deze gang van zaken en als het aan mij zou liggen zou het teruggedraaid worden!
  Toegeven prins Bernhard was een slim, geslepen en gehaaid onderhandelaar namens de Koninklijke familie…

 7. gedacht

  some pigs are more equal than others. Topvarkens ontvangen dus enkel ongeacht het ongekende eigen vermogen.

  SCHANDE maar herkenbaar voor de houding van de linkse deugmensch

 8. thijshil

  Het oordeel klassenjustitie inzake onze Koning is misplaatst. De verantwoordelijke redacteur van dit stuk heeft totaal geen idee hoe alles in elkaar zit. Deze redacteur moet simpel van geest zijn. Ik heb gewerkt voor het Koninklijke huis en Koning zijn is een HONDENBAAN. Je kan niet even weekend naar centerpark of naar de kroeg om de hoek, of even shoppen. Je leven wordt helemaal bepaald door agenda,s officiele bezoeken, lintjes doorknippen etc. Constant bewaking, fotografen.
  Je leeft niet, maar wordt geleefd.
  Ik zou voor al die miljoenen NOOIT willen ruilen.
  En een monarchie is voordeliger dan een republiek

  1. Rene van der Grijp

   “En een monarchie is voordeliger dan een republiek”

   Dat hangt af van het soort republiek. Het Duitse model is spotgoedkoop.

  2. gedacht

   de tranen springen in mijn ogen. De stakker kan niet even naar center parcs ! Dat hoeft ie ook niet. Op zijn landgoed , buiten verblijven of jachten is het beter verpozen dan bij center parcs. thijs is echt een simpele ziel

  3. Rene van der Grijp

   “Ik heb gewerkt voor het Koninklijke huis”

   Gezien je spelling zal dat niet als secretaris zijn geweest…

  4. ET007

   Klassenjustitie is precies het goede woord! Hoe zit het met de zogenaamde belastingfraudeurs die hun geld nog moeten terugkrijgen? Die mensen hebben recht op hun geld.Kunnen die mensen en vele anderen (hardwerkende) naar centerpark of naar de kroeg? Worden de belastingbetalers (werkende en gepensioneerden) dan niet uitgeleefd?
   En ze zeggen inderdaad dat een monarchie voordeliger is dan een republiek. Heb je cijfers? Ik wil trouwens wel ruilen.

 9. andergeluid

  Koningshuis afschaffen gewoon werken voor hun geld en belasting betalen.
  ze hebben al genoeg belasting ontweken
  en dat groene draak verhaal dat het volk van toen die boot gegeven heeft met wij betalen de onderhoudskosten daar heb ik nooit voor getekend die mensen zijn bijna allemaal DOOD !!! en wij maar de rekeningen blijven betalen zijn ze nu helemaal knettergek geworden.
  Ook Fictieve belasting betalen want wij burgers worden ook genaaid door de belasting als je boven de belastingvrije voet zit.
  zou maar eens helemaal uitzoeken hoe ze aan hun vermogen komen en hun ouders en voor ouders en overgroot ouder en bed overgroot ouders over slavernij gesproken.
  en RECHTERS nooit meer voor het leven aannemen zoals Wilders zei om de 5 jaar toetsen en als ze de fout in gaan gewoon ontslaan.. ze hebben veel te veel rechten

 10. 56RdK

  Ja, Beatrix heeft niet een hele vinger maar nog een héle arm in de pap, ook al is ze afgetreden. Haar zoonlief moet nu eenmaal een paar dagen in het jaar met vrinden … op dieren kunnen schieten, net zoals zijn grootvader deed.

  En ja, aangezien de bestuurlijke elite, en zeker die bij de Raad van State en op de ministeries, aan hun banen moeten denken, worden aanzienlijke (ondemocratische) misstappen van het koningshuis genegeerd of goed gepraat. Is nooit anders geweest.

  En dan durft men hier nog met de vinger naar de Oost-bloklanden te wijzen!
  Ach, op 27 april allen weer met vlaggetjes langs de route hoor!!

  1. gedacht

   quote Ach, op 27 april allen weer met vlaggetjes langs de route hoor!! end

   exact , het gehersenspoelde spul wil geen minuut missen

 11. ET007

  Het Koningshuis met al hun waarden en normen. Wordt tijd dat het Koningshuis afgeschaft wordt.

 12. Sjipke

  Het is gewoon Gods geklaagd!!!
  Kijk eens naar al die arme sloebers die de dupe geworden zijn van het geschutter van de belastingdienst, onterecht gekort, aan de armoede stand terug gebracht! Geen hond die die mensen even tegemoet komt , maar mevrouw Schouten zegt “,,De subsidie is zorgvuldig verstrekt en ik zie geen enkele grond om tot terugvordering over te gaan’’ ”

  Zeg dat ook maar tegen al die . als fraudeur bestempelde bijstanduitkeringstrekkers die worden uitgewrongen tot op het bot!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.