Koop alvast maar die mondkapjes! ‘Viroloog Ab Osterhaus pleit voor mondkapjesplicht’

Er valt geen ontkomen aan, het ziet ernaar uit dat we vroeg of laat een vorm van een mondkapjesplicht gaan krijgen. De roep voor een mondkapjesplicht wordt steeds groter, zowel onder burgers, virologen en jawel burgemeesters. Wie slim is, speelt hier alvast op in! Op radio Rijnmond verkondigde viroloog Ab Osterhaus dat het kabinet serieus moet overwegen om een mondkapjesplicht in te voeren. 


Osterhaus ziet liever vandaag nog dan morgen een mondkapjesplicht. Men komt erachter – nadat De Hond hier al maanden voor waarschuwt – dat aerosolen een belangrijke rol spelen in de verspreiding van het virus. Naast een beschermende werking zou een mondkapjesplicht ook een symbolische werking hebben; men zou zich eindelijk weer aan de anderhalve-meter-regelgeving gaan houden aldus Osterhaus.

“Mondkapjes werpen een extra barrière op. Het virus zal met een bepaald percentage dalen als je mondkapjes verplicht stelt. Het biedt niet honderd procent bescherming, maar het draagt daar wel aan bij”

Ook is Osterhaus van mening dat het contactonderzoek van de GGD moet verscherpen. Man en macht moet gaan werken om de ‘hotspots’ te ontdekken. Dit kan alleen door het opschalen van de GGD-capaciteit. Iets waar Aboutaleb in Rotterdam werk van moet maken. Op dit moment kent Rotterdam een grote stijging van het aantal besmettingen.

“Zet daar heel zwaar op in. Dan kan je het virus als het ware het land uit drijven. De kosten die je daarmee bespaart, wegen op tegen een landelijke lockdown, of een regionale lockdown.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Gekkehenkert

  Kap alsjeblieft met Ab

 2. Bullshit10

  Laat die nep viroloog zelf een muilkorf omdoen dan zal het een stuk rustiger worden
  Geef die medicijnen vrij dan is het probleem opgelost maar daar daar hoor je die nep viroloog niet over
  Die feestganger bah misselijk mannetje

  1. Aborifa

   Dr. O. is geen nep viroloog.

   1. SubTec

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=Br73IEnwxkc

   2. hans-e-pans

    Het werkelijke beroep waarop hij afgestudeerd schijnt te zijn is dierenarts, daarna is hij viroloog geworden.

    Waarschijnlijk omdat daar meer geld mee te verdienen zou zijn.

 3. CLoVis

   
  Nu gaat het nog over een mondkapje
  volgend jaar wordt het een muilkorf.

 4. Arbeider65

  Rot op met die paniek om mondkapjes. Ze helpen niet. Alleen medische maskers en naar goed gebruik. Wij hebben ze niet en we peuteren aan onze neus of wrijven in onze ogen.

  Kap nou eens met die onzin.

  1. CLoVis

   Arbeider65

   Zelfs een medisch masker helpt niet tegen virussen.

 5. Peterph7

  Laat die vent lekker oprotten. Verder zijn jullie als DDS heel slecht bezig. Hoe kan je journalistiek bezig zijn als je commercieël belang hebt in het verkopen van mondkapjes.

 6. Kretoloog

  Sukkel toch, die Ab Osterhaus. Juist met mondkapje is er geen reden om je aan de 1,5 meter afstand te houden. Kijk maar naar vliegtuigen, daar zit men hutje-mutje met mondkapje op.

  Zo langzamerhand moet het toch ook tot de media zijn doorgedrongen dat Osterhaus een dwaas is. Zijn reputatie als viroloog is al heel lang omstreden onder zijn vakgenoten.

  De 1e maatregel die de regering zou moeten nemen, is een verbod voor Osterhaus om nog in de media op te treden. Want aan zijn paniekzaaierij moet direct een einde komen.

 7. Bullshit10

  Kijk naar COMMONSENSE tv op 2 juli 2020 lege doodskisten lees vooral dat verhaal wat er onder staat zo word je belazerd

 8. andergeluid

  Hallo Ab Osterhaus zou je voor mij en heel veel mensen wat willen doen ??? ja koop zelf een grote voorraad van die mondkapjes en draag deze het liefst zo lang mogelijk.
  Trek vooral weer een fles whisky open misschien dat je weer wat te vieren hebt een tweede golf of weer een contract voor vaccins die niet helpen die meer schade toe brengen dan goeds.
  Ga aan je vriendjes van de WHO ons geld terug vragen dat de Jonge heeft weggegeven
  want het is allang bekent dat dit alleen om geld macht en agenda 2030 te maken heeft shame on you

 9. andergeluid

  Kappe met die kapjes 🙂

 10. SubTec

  Heeft deze oplichter nu ook al aandelen in de mondkapjes-industrie?
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=Br73IEnwxkc

 11. andergeluid

  Kunnen jullie minister Bruins nog ???? dat was pas een vent :):) die ging zitten en nam een griep vaccin
  een tijdje later werd hij onwel in de tweede kamer en verdween via de achter deur.
  kon natuurlijk ook een placebo prik zijn maar toch.
  laat nu al die roeptoeters zoals Ab Osterhaus Bill Gates Soros, Rutte, Hugo de Jonge , Segers van de CU , en van Rijn enz enz al die gasten die mondkapjes en vaccins aan prijzen dit vooral nemen en laat de rest van de mensen het zelf beslissen.
  en voor de media die het maar blijft zeggen dat het een pandemie is het is geen pandemie maar een epidemie is trouwens al officieel bevestigt.
  En onze Willem die zegt niet normaal maken wat niet normaal is en ja corona is fake nieuws filmpje is nog wel te vinden op het net..

 12. Appelstroop

  “Koop alvast maar die mondkapjes” – DDS (mondkapjesverkoper)

  Verder weinig problemen mee, als we daarmee een 2e lockdown
  kunnen voorkomen en de economische en psychische gevolgen
  daarvan, vind ik het prima. Niet alles wat virologen zeggen is
  per definitie onzin. Al is mijn vertrouwen in Ab niet bepaald
  solide na z’n whiskey incident, laat wel beetje zien wat voor
  griezel deze man is. Zie liever een debat tussen de twee
  kampen om te zien of mondkapjes nou werken of niet, maar
  daar zal het wel niet toe komen, dus trekken mensen hun
  eigen conclusies “want ik heb op youtube gezien dat..”.

  1. Bullshit10

   Appelstroop
   Muilkorf of niet maak je geen zorgen die 2de golf komt er heus wel.met dank aan die dictator de jonge van dissel en aan al die nep viroloogen ab Oosterhuis voorop

  2. M. Brandenburg

   Er komt geen tweede golf, je vinden nu enkel de besmettingen buiten het ziekenhuis omdat we daar nu pas na vijf maanden zijn gaan testen, er is niemand in de hele wereld die met vijf missende maanden aan data kan zeggen of het aantal besmettingen toeneemt of afneemt, we weten namelijk niet hoe het virus zich in de 8 weken tot aan de lockdown heeft verspreid, wat we nu dagelijks in de media zien is dan ook niets anders dan angstzaaien. Daarnaast geven zelfs het RIVM en GGD toe dat de verspreidingen daar gebeuren waar de mondkapjes niet gedragen hoeven worden zoals thuis, en geen ambtenaar de me gaat verplichten wat ik mag of niet mag achter mijn voordeur, en de lokale moskee met slechte ventilatie.

 13. ikweetwatikwil

  Mensen die een longziekte hebben zullen het Spaans benauwd krijgen achter zo’n kapje , het gevolg is, dat deze mensen verplicht zijn thuis te blijven. Waarvoor. Om dat een kapje een waarschuwing zou zijn van , er is iets aan de hand? Tegen besmetting heeft dat onding geen nut. En dat er iets aan de hand is, merk je zo ook wel. Wat het nu precies is, dat weet ik niet.
  Als het allemaal zo gevaarlijk is, waarom wordt China dan niet aan gepakt. Maar nee, de verkoop aan de Chinezen gaat gewoon door. Ik kan met mijn klompen aan voelen , dat er iets niet klopt.

 14. Blitzkrieg

  Hetgeen me nog het meest stoort in dit artikel is de constante reclame van DDS voor die mondmasker. Houd verdorie op met het promoten van deze onderdrukking stelletje malloten!

  Er komt een tijd dat ook jullie gaan denk “goh, dat was toch niet zo slim”, alleen hangen we er op dat moment al aan met z’n allen.

  Kunnen mensen echt zo dom zijn! Bij DDS kunnen ze nooit met het excuus komen van “wir haben es nicht gewusst”, jullie zijn verdorie de NOS niet!

 15. Bolland

  Als Ab dat zegt heeft hij ongetwijfeld aandelen in mondkapjesfabriek

  1. Bolland

   sorry zie net dat iemand anders 2 uur geleden al gepost had

 16. Vrijedenkert

  Velen pleiten ook voor mondkapjes in de horeca, totaal krankjorum want bij binnenkomst, toiletbezoek en vertrek en iedere keer als je gaat eten of drinken of naar moet je dat mondkapje aanraken om op of af te zetten en iedere keer als je dat mondkapje aanraakt moet je in principe ook je handen ontsmetten anders heeft het geen zin als bescherming!
  Dat ding steeds op en af in de horeca gaat niet werken zonder bijkomend protocol om handen en gezicht iedere keer te ontsmetten en kan verspreiding zelfs verergeren.

  In ruimten waar je gewoon constant een mondkapje kunt dragen zonder deze steeds te moeten aanraken kan dit wel zinvol zijn…

  1. Bullshit10

   Vrijdenkert
   Als ik met een muilkorf naar de horeca moet dan heb ik al gegeten en gedronken. Ik blijf liever thuis

 17. M. Brandenburg

  Zolang je het verdomd om direct te testen wie het virus al heeft gehad kan je helemaal niets bepalen.

 18. NEXIT.

  nogmaals ; w

  * wie ze wil dragen zet ze op je snuit
  * wie ze niet wil dragen zet ze niet op je snuit

  De linkse klabakken met hun symboolpolitiek kunnen geen enkel aantoonbaar effect aangeven anders dan het is een psychologische barrière voor de 1,5 meter maatregel.

  Ik zeg en vind ; steek beide maatregelen in je reet en stop met het angst zaaien. Stop de corona idioterie en kom op voor je vrijheden

 19. Rood

  LOGBOEK VAN CO RONA
  29-07-2020

  Goedenavond vrienden,

  “Dat ga ik niet nemen”:
  Deze uitspraak hoor ik bij veel mensen als het gaat over het vaccin. Gelukkig weten veel mensen inmiddels dat het ontwikkelen/maken van een goed werkend en veilig vaccin minimaal 10-14 jaar kost. Over veel vaccins hebben ze minimaal 10 jaar gedaan om deze te ontwikkelen en veilig in de markt te zetten.

  Nu zouden ze in enkele maanden – of uiterlijk binnen een jaar vanwege de hoge nood – iets kunnen ontwikkelen. Terecht dat mensen zeggen; ‘aan mijn lijf geen polonaise met die troep’.
  Helaas is dat niet zo simpel als het lijkt. Hoewel Mark Rutte gezegd heeft dat hij het niet wettelijk gaat verplichten ligt er een heel addernest onder het gras.

  Nee, de regering besteedt de verplichting uit aan het maatschappelijk middenveld. Dat is een slinkse manier om de wettelijke aansprakelijkheid van de overheid te ontduiken.
  Want, wat gaat er gebeuren? Je ziet het nu al, dat er kinderopvangcentra zijn die niet gevaccineerde kinderen willen gaan weigeren en misschien gebeurt dit in de praktijk her en der al. Op termijn zullen allerlei bedrijfstakken en instituten met dit soort regels komen. Daarop volgt dan; ‘niet gevaccineerd; geen toegang en geen dienstverlening’.

  Zo’n vaart zal het niet lopen zullen sommigen denken. Helaas pindakaas want; Door vrijwel alle wereldleiders, en hier door Rutte en de Jonge, wordt verkondigd; ‘terug naar normaal kan pas als er een vaccin is’. Alleen toegang bij concerten en festivals met bewijs van vaccinatie heb ik ook al voorbij horen komen. Mensen die dit vaccin niet willen zullen op verschillende manieren onder druk worden gezet. Via shaming door de leiders en de media en door toegang te weigeren tot dienstverlening, winkels, evenementen noem maar op. Personen die geen vaccin willen zullen er de schuld van krijgen dat we niet terug mogen naar normaal.

  Deze boodschap zal door de regering en msm steeds sterker en dringender gebracht worden. Andersdenkenden voelen nu al een sterke sociale druk, dit zal dan toenemen. Het vaccin zal gekoppeld worden aan het digitale Covid-paspoort, uw toekomstige toegangsbewijs om leuke dingen te kunnen en mogen doen. Deze zijn al besteld en liggen klaar. Nu nog even op het vaccin wachten en een nieuwe wettelijk georganiseerde tweedeling in de maatschappij is een feit.

  Zegt u straks nog steeds; ‘die troep neem ik niet’ als;
  – Uw werkgever u verplicht,
  – U geweigerd wordt in talloze winkels en horeca,
  – Uw zorgpremie verhoogd wordt,
  – Uw kinderen geweigerd worden op de opvang en scholen, (op termijn misschien Jeugdzorg op de stoep),
  – Uw bedrijf niet open mag of gesloten wordt terwijl u al bijna failliet bent gegaan door de lockdown en het NN,
  – U geen toegang krijgt tot bepaalde zorg of publieke dienstverlening,
  – Uw sociale omgeving u asociaal en dom vindt…

  Ik kan nog wel even doorgaan met voorbeelden noemen maar dat lijkt mij overbodig. Veel mensen hebben terecht geen vertrouwen in de effectiviteit en veiligheid van het komende vaccin. Zelfs de makers en overheden zeggen dat ze nog niets kunnen garanderen. De (sponsors van) de farmaceuten zeggen dat het waarschijnlijk verschillende keren en herhaaldelijk toegediend moet worden om enig effect te krijgen…

  Kassa, ik ga beleggen in vaccins. In mijn situatie heb ik ‘de luxe’ om het vaccin te weigeren en verbannen te worden naar de zijlijn van de maatschappij. Veel mensen met een gezin en/of bedrijf hebben ‘die luxe’ niet vanwege de hierboven omschreven chantage op sociaal, maatschappelijk en emotioneel gebied.

  Is er een uitweg voor degenen die deze dubieuze cocktails niet willen en een normaal leven willen hebben? Ja, die is er volgens mij. Als we massaal weigeren, minimaal 40% van de bevolking schat ik (liefst meer) dan is het gedaan met dit traject. Dan kunnen ze die al bestelde vaccins – betaald door de belastingbetalers – net als in 2009 weer weggooien.

  Als niemand de opgelegde regels uitvoert in zijn bedrijf of instelling, artsen en GGD weigeren te prikken, de politie niet handhaaft, dan houdt het op voor die groep die wat mij betreft net iets te graag de hele wereld wil prikken. Macht bestaat alleen als die macht toegekend wordt. In dit geval adviseer ik de macht over de eigen gezondheid te behouden of terug te nemen.

  Blijf vrolijk en gezond
  Tot merrehe
  Co Rona

  Ps1; meneer Rutte; bij deze wil ik alvast een plekje reserveren in het non-vaccinatie kamp. Ik denk nu één van de eerste aanmeldingen te doen hiervoor dus hoop ik op een premium spot met een eigen moestuintje of zo. Aub, als het niet teveel gevraagd is. Dan kan de rest ongestoord doorgaan met NN.

  1. NEXIT.

   tja , misschien moet er nu toch eens nagedacht worden in het stemhokje

   stem sociaal , stem PVV

   Je zit er overigens niet ver af met je visie maar de linkse deugmenschen zullen je wegzetten als complotdenker

  2. ervi

   Rood +++++++

 20. Heras

  Stem ze weg a.s verkiezingen.

 21. harte385

  Schei eens uit met uit met die paniekzaaierij stelletje onbenullen jullie weten zelf niet waar jullie mee bezig zijn en wat jullie willen, jullie draaien nog meer dan de windrichting.
  Begin steeds harder te twijfelen aan deze opgelegde massa hysterie. Heeft niets meer te maken met corona maar om de bevolking monddood te maken en uit voorzorg tegen demonstraties wegen wanbeleid van RIVM en Overheden. Kijk maar wat er gebeurt in Amsterdam en Rotterdam zij worden steeds geiler van de macht die ze zich toe eigenen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.