Minister Carola Schouten bang voor confrontatie met boze boeren: Breekt werkbezoek af!

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft woensdag haar werkbezoek aan de provincie Zeeland voortijdig afgebroken. De Veiligheidsregio vond het onverantwoord dat Schouten naar Kamperland zou afreizen omdat boze boeren zich daar hadden verzameld om haar op te wachten.

Schouten is met haar norse landbouwbeleid niet geliefd onder de boerenarbeiders en dus leek het geen goed plan om de minister voor een legertje boze hooivorken te stationeren.

Toen Schouten, de Veiligheidsregio en de politie dan ook vernamen dat er boeren naar de plek van haar werkbezoek waren afgereisd, werd in allerijl besloten om weer rechtsomkeert terug te rijden naar Den Haag.

Het was sowieso een onrustige dag van boerenprotesten. In Drenthe werden tientallen boeren gearresteerd omdat zij met hun tractoren opnieuw een wegversperring hadden veroorzaakt, deze keer bij een afvalverwerkingsbedrijf. Dinsdag was het nog onrustig in Noord-Brabant.

Boze boeren voeren al langer actie tegen het landbouwbeleid van Carola Schouten. Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock

De boeren zijn kwaad op Schouten vanwege een veevoermaatregel die per 1 september in werking zal treden. Op die datum gaat de maximaal toegestane hoeveelheid eiwit in krachtvoer voor koeien omlaag om de uitstoot van stikstof (in dit geval afkomstig van ammoniak) te reduceren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Er wordt kennelijk regelrechte intimidatie tegenover onze democratisch gekozen bestuurders ingezet.

  Gelukkig krijgen ze goede politibescherming.

  1. Hardline

   Wat en onzin. Heeft U bewijzen dat de boeren stoute dingen van plan waren?
   Zij is niet democratisch gekozen, maar door de partij aangewezen.

   Staat er niet goed op, eerst de vissers boos, en dan ook de boeren.

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “Er wordt kennelijk regelrechte intimidatie tegenover onze democratisch gekozen bestuurders ingezet.”
   De dictatuur duld geen tegenspraak, MAAR die krijgt ze toch!

  3. Maurits Dekker

   Dat komt er van als je incompetenten inzet om het land te besturen.

 2. Heinz

  Boerenaerbeirer ? Die bestaan toch bijna niet meer. Misschien wel als illegaal, maar niet volbetaald. Dus zijn ze er niet bij definitie. Trouwens laf om de minister te bedreigen. Dan ben je geen knip voor de neus waard.

  1. Blitzkrieg

   Heinz : De minister is NIET bedreigt, weer een beetje aan ’t fake-newsen?
   h**ps://twitter.com/HellingsTony/status/1280892167276441601?s=20

   1. peter450

    Daarbij komt dat Klaver ook nog wat olie op het vuur gooit en de boeren tegen PVV en FvD uit willen spelen. Verkiezings- retoriek.

 3. Beukman

  Het lullige is: Schouten haar veevoervoorstel is inderdaad tamelijk belabberd, maar van het alternatief, het inkrimpen van de agrarische sector, zouden de boeren nóg bozer worden.

  1. Blitzkrieg

   Beukman : Er is natuurlijk nog een alternatief, gewoon niet nog een miljoen asielzokers erbij, uiteraard gehuisvest op het (nu nog) platteland. Nederland is natuurlijk pas echt een paradijs als we alleen nog maar zonnepanelen, windmolens, vele miljarden asielzoekers en een verstikkende eurodictatuur hebben. Als je zo dol bent op asielzoekers kan je dan niet samen met carola en jesse in afrika gaan wonen ofzo!

   Is tie gek???? 1 miljoen er nog bij??? Wie wil dat?? Ik niet!
   h**ps://twitter.com/OprechtsNu/status/1280172617119473665

  2. Maurits Dekker

   Als Schouten klaar is met de boeren komt Denk66 in actie om de boerenstand te halveren.

  3. Charles Bingley

   Carola probeert kool en geit te sparen om te voorkomen dat ze werkelijk moet ingrijpen in de agrarische sector. Mogelijk hoopt ze zo het volgende Kabinet te halen. Die zal een ingrijpende sanering niet meer kunnen uitstellen.

   1. combat le pelicule

    charles is een leugenaar

    1. Vanzelf

     “charles is een leugenaar”

     En een enzovoort

    2. RvdBe

     Eerst de zaak om zeep helpen, als er dan reactie komt uit de hoek van de slachtoffers, dan ga je de confrontatie uit de weg, want het is niet veilig genoeg.
     Walgelijk slap zooitje.

     1. Charles Bingewatch

      Reactie ?Sinds wanneer noem je intimidatieshit een normale reactie??

  4. gedacht

   tja alles voor de stikstof hoax

  5. gedacht

   het verneukmannetje eet kennelijk niet , of vreet hij ook wat de boeren bieden ?

   hypocriet links arrogant wezen

 4. Xander XXL

  Lafaard..Waar ging ze spreken dan voor een kleuterklas die haar leugens en beloftes geloven. Het was toch van tevoren te verwachten dat wanneer zij in agrarisch gebied komt spreken dat er boeren zullen zijn of zijn ze nou zo stom.
  Maar madame durft de confrontatie niet meer aan.

  1. EvertB

   Minister Schouten had een werkbezoek gepland met Zeeuwse boeren die schade ondervonden van droogte.
   Door de blokkade van de groep boze boeren kon dat werkbezoek niet plaatsvinden. De twee groepen boeren hebben nu ruzie. Omdat het maatschappelijk draagvlak voor de protesterende boeren zienderogen afneemt is bezinning op de excessieve acties keihard nodig.

 5. Aardvark blues

  Blijkbaar ziet de politie opzettelijk geen mogelijkheden om de minister ordentelijk te beschermen tegen de terecht boze boeren, het lijkt mij dat hier een vies spelletje wordt gespeeld om de boeren in een fout daglicht te plaatsen.

 6. Aborifa

  De informatiepositie van de politie was niet in orde. Ze dachten dat daar “jongelui” zouden staan ter verwelkoming. Als ze hadden geweten dat er gewoon boeren stonden hadden ze die wel weggeslagen of gespoten.

 7. AS210854

  Schouten kan schijnbaar wel in de ree@ van Rutte en de Franse kruipen, maar als met de boeren in gesprek moet, scheidt ze 7 kleuren strond. Een minister van niks dus.

  1. Mart

   He AS…nou woon ik al weer 48 jr buiten Nederland, en wordt soms gewezen op mijn schrijftaal……Maar jij ploft me er uit.

    1. gedacht

     enz

  2. palko

   @AS210854, Carola Schouten is inderdaad een brekebeen in de Nederlandse politiek. Die ook nog eens minister is geworden als vertegenwoordiger van het alsmaar links extremistischer worden van de Christen Unie.

   1. Aardvark blues

    Die muts zit daar enkel omdat Rutte geen meerderheid had tijdens de formatie en van armoede die Farizeeërs van de CU er maar bij haalde om een kabinet te kunnen formeren.

    1. palko

     @Aardvark blues, prachtige en zeer treffende betiteling: De Farizeeërs van de CU. Een fatsoenlijk, weldenkend, hardwerkend en beschaafd Christen zal nooit (meer) op de Christen Unie stemmen.

     1. Xander XXL

      Ik wilde dat je gelijk kreeg maar omdat er een C in de naam van de partij voorkomt blijven ze er maar op stemmen als een kip zonde kop.
      Maar het heeft niks meer met christelijke politiek te maken.

     2. Charles Bingewatch

      lulkoek.

     3. Vanzelf

      pantja sila

     4. Charles Bingewatch

      etc

     5. gedacht

      enz stront vlek

     6. Charles Bingewatch

      etc nsb er

 8. Piet Klein

  Halsema e.a hadden moeite om in te grijpen bij de BLM protesten die onvoldoende de coronamaatregelen respecteerden. Halsema e.a. hebben moeite om in te grijpen als beelden worden omgetrokken. Friezen die een poging deden het Sinterklaasfeest niet te laten verstoren door demonstranten worden zwaar gepakt. De politie stuurt mensen weg uit parken waarin vooral autochtone blanken mensen komen om elkaar te moeten en die in grote mate de coronamaatregelen respecteren. In bepaalde wijken waar allochtonen zich totaal niet aan de maatregelen houden wordt niet gehandhaafd. De politie bekeurt in die wijken een fietser die op de stoep rijdt en laat de dealende dealers ongemoeid. Het lijkt er op dat we overheid hebben die niet durft op te treden wanneer niet blanken zich niet aan de regels houden.

  De boeren protesteren en inherent aan protest kan zijn dat er enige hinder ontstaat. Nu lijkt de overheid het recht om te protesteren van de overwegende blanke boeren niet te respecteren.

  Wij leven in een tijd van het inverse racisme. Een overheid die niet wil of niet durft te handelen wanneer ze moet handelen wanneer het niet blanken betreft. Een overheid die makkelijk en misschien wel te snel optreedt tegen boeren.

  Het protest van de boeren is goed te begrijpen. De overheid heeft maatregelen verzonnen die bijzonder zijn als je deze maatregelen met andere landen vergelijkt. Voor de boeren betreft dit de uitstoot van stikstof (verbindingen) die als mest werken op natuurgebieden die daardoor veranderen. Het is het belang van de natuur waarin maatregelen nodig zijn. Maar deze natuur gaat sowieso veranderen vanwege de klimaatverandering.

  Deze overheid had onvoldoende door wat de impact was van maatregelen en werd door een uitspraak van de rechter er aan gehouden. Nu neemt de minister paniekmaatregelen. Waarom neemt de minister niet de tijd om als deze maatregelen nuttig zijn de boeren de kans te geven om zich aan te passen. Nee de boeren moeten op stel en sprong maatregelen nemen terwijl tegelijkertijd de overheid de luchtvaart zwaar subsidieert. Als deze stikstofmaatregelen nuttig zijn dan nog steekt dit niet op een jaar. Waarom niet meer tijd nemen. Waarom de boeren zo sterk onder druk zetten. En dan blijven er grote vraagtekens over de maatregelen zelf. Een luchtvaart die een grote bijdrage levert aan het CO2 probleem.

  De overheid gedraagt zich als een hoeder met willekeur, bang voor mensen met een andere kleur, een overheid aan de leidraad van luchtvaartmaatschappijen, banken etc. De overheid lijkt boeren en burgers steeds de rekening te presenteren misschien wel omdat de boeren en burgers een grote bereid hebben een bijdrage te leveren aan een betere toekomst.

  Maar de overheid misbruikt deze bereidheid omdat de overheid onvoldoend krachtig is. Durft niet te handelen naar mensen met een ander kleur en buigt en bukt voor de luchtvaartmaatschappijen, voor bedrijven voor een EU als deze met onredelijke voorstellen komt en komt iedere keer met de rekening bij burgers en boeren. Boeren en burgers lijken steeds vaker de rekening gepresenteerd te krijgen door de overheid omdat ze bereid zijn anderen tegemoet te komen.

  We hebben een overheid die slecht handhaaft, polarisatie in de hand werkt, onbetrouwbaar is omdat ze soms niet durft te handhaven. Een overheid die zich graag het imago aanmeet van het redelijke midden, maar dat totaal niet meer is. Een overheid die onredelijk is naar hard werkende boeren, hardwerkende vissers, weigert het gesprek aan te gaan, en de boeren niet het recht gunt om te demonstreren. Wie stemt er op zo’n onredelijke overheid?

  1. A-BBa

   Mooie reactie, helemaal mee eens!

  2. Original NL

   Q….Wie stemt er op zo’n onredelijke overheid?……..
   70% ….het zwakbegaafde deel van de bevolking.

  3. Henk Albarda

   Geachte heer Piet Klein, uitstekende reactie!

   1. combat le pelicule

    ++++++ boeren werken overigens als enige met kringloop, betekent dat de stikstof terecht komt op het grasland dat de koeien weer opeten even simpel gezegd..

 9. Bullshit10

  Daarom ik blijf het zeggen stem fvd of PVV dan blijven de boeren en vissers mkb zzp’ers verzorgers wel bestaan weg met deze landverraders kabinet die aan landje pik doen en weer duur door verkopen aan projectleiders

  Stem fvd of PVV ……uit de eu

 10. Cycle25

  Boeren als voorloper voor families die hier honderden jaren hun bestaansrecht opgebouwd hebben, gaan straks allemaal stuk voor stuk onteigend worden.

  4.000.000 asielzoekers gaan deze plek opvullen,

  Het omvolken is begonnen..

  En na de boeren, de rest..

  1. Blitzkrieg

   Cycle25 :

   Is tie gek???? 1 miljoen er nog bij??? Wie wil dat?? Ik niet!
   h**ps://twitter.com/OprechtsNu/status/1280172617119473665

   1. Cycle25

    Heb de tweet gezien, het stikstofplaatje is niet anders dan een ordinaire omvolking.

 11. ervi

  Was vanmorgen toevallig bij het politiebureau Assen toen daar een bus met 50 gearresteerde boeren, die bij Wijster demonstreerden, arriveerde.
  Begeleid door een overmacht aan politie die beter zou passen bij een terroristische aanslag of staatsgevaarlijke zware criminelen.
  Te gek voor woorden. Fascistische Dictatuur der Nederlanden.

 12. Blitzkrieg

  Goede tweet
  h**ps://twitter.com/EDDEBURCHT/status/1280913700308889605?s=20

  #trotsopdeboer

 13. EvertB

  Onderstaande tweets van vandaag geven sterk de indruk dat minister Schouten niet bij iedereen geliefd is:

  “Dit soort leugens, nu van Kartèlchristen Schouten, zijn ‘n  aanleiding, om ALLES van dit Kartèlkabinet qua integriteit in ernstige twijfel te trekken. Bij elke VaccinatieInjectiespuit speelt dus niet slechts de bijwerking een rol, maar juist toegevoegde microchips die hersens manipuleren”

  “Wij hebben in iedergeval, totaal geen medelijden of compassie met Farizeeërs!”

  “Dit wijf ..miljonair en christelijke farizeeër .. hoort eruit getrapt te worden ze is alle menselijkheid door haar enorme arrogantie voorbij.”

  “Het is een duivels mens!”

  “Heel vaak delen deze Tweet..Deze dame speelt een heel smerig politiek spel. Heeft ze ook met de vissers gedaan.”

  “Net zo’n achterbakse, Gereformeerde gluiperd als haar partijgenoot.”

  “s een eng wijf, daar wil me hond nog niet tegen aan zeiken.”

  “En
  @carolaschouten
  waar was jij om
  @geertwilderspvv
  een steun in de rug te geven omdat hij al 16 jaar lang bedreigd wordt?  Gereformeerde trut! En een hekel aan katholieken #boeren. Uit Brabant en Limburg!”

  “Vluchtgedrag, gebrek aan een goede  onderbouwing voor haar eiwit  maatregelen. Splinterpartij als slaaf van de kartel dictatuur. Het christelijk fatsoen te grabbel gegooid. Sluipmoordenaar van de boeren.
  Boeren, denk na, 17 maart
  Sluit je als 1 blok aan.”

  1. Lefty

   Tja , een beetje de Wilders vocabulaire.

   1. evil knievel

    Je zou ns moeten luisteren & kijken naar t eignlk onnodige vocabulaire verweer van ons Geertje by de de ltste walgelijke politieke zitting oftewel HETZE tegen zn nietsbeduidende maar toch ook weer veelzeggende MINDER vraag,BEFTY!!😁
    Jullie gaan t sLinkse Spit delven in 2021!
    Alleen al door t vocabulaire van onze Messias!😜😘

 14. Heras

  Kijk, dat vind ik nu eens leiderschap : je komt gewoon niet opdagen.
  Ze doet net of de boeren bijten.
  Nou ja, ook de CU zal het volgend jaar wel merken.

  1. gedacht

   De boeren worden geframed door de politiek. Schandelijke vertoning.

   Ga niet zeggen haat vrindjes van de veiligheidsregio om vervolgens de boeren – die nog nergens weet van hebben – te framen voor hun beslissing !

   Walgelijke politiek

 15. gedacht

  als het kijkt als een onkundige hork , praat als een onkundige hork dan is het een onkundige hork

 16. Henk Albarda

  Aangezien onze NIET gekozen maar door beroepsleugenaar rutte aangewezen ‘ministers’ al jaren precies het tegenover gestelde doen van wat ze moeten doen en zelf niet bestaande problemen creeeren, werd het de hoogste tijd dat de boeren daar wat tegen ondernemen.
  Schouten pleegt diefstal op grote schaal en komt er mee weg omdat tegenwoordig de min v jus, onder dirigatie van rutte bepaalt wat politietop, OM en rechters moeten doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.