Nausicaa Marbe: “Niet knielen, niet buigen, nooit”

In De Telegraaf is vandaag een bijzonder interessante column verschenen van de hand van Nausicaa Marbe. Deze dame schrijft wel vaker goede dingen. Zo ook vandaag. Want, stelt ze, we moeten nooit en te nimmer — nooit! — gedwongen op onze knieën gaan zitten. Blijf overeind staan. Fier en trots.

“In de wereldwijde BLM-demonstratiestorm is knielen de inwijdende onderwerping aan de heilige zaak,” schrijft ze. “Knielen is het parool om als niet-racist te worden goedgekeurd.” Dat is niet helemaal juist, daar moet staan “om als anti-racist te worden goedgekeurd,” maar oké, dat is slechts een detail. “Maar dit gebaar betekent zoveel meer dan wat de huidige protestrage ervan maakt. Knielen doet de gelovige voor de godheid die hij aanbidt. Knielen was de eervolle begroeting van monarchen, voordat de elegantere buiging die verving. Knielen was in vroegere tijden ook de houding van de ter dood veroordeelde voor de beul.”

En zo gaat het verder. Soms is knielen zelfs een teken van minachting, bijvoorbeeld toen Black Lives Matter-racismeroeper en (voormalig) NFL-speler Colin Kaepernick opvallend om één knie zat toen het Amerikaanse volkslied gespeeld werd voor het begin van wedstrijden.

“Niemand is gebaat bij dit vernederings-exhibitionisme,” schrijft Marbe vervolgens. “Dit racismeknielen is mensonwaardig.” Ze concludeert: “Niet knielen, niet buiten, nooit. Zo blijf je overeind wanneer de waanzin om je heen woedt.”

Goed — héél goed advies. En hoe harder de roep van cryptofascisten dat we op onze knieën moeten, des te belangrijker het is dat we juist trots overeind blijven staan.

Ik heb slechts een heel klein gedeelte van de column geciteerd en adviseer iedereen om even naar de website van De Telegraaf te gaan om daar de héle column te lezen. Trust me, het is je tijd meer dan waard!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Winfrida

  Op je knielen voor BLM? Nooit doen, je bent toch geen slaaf in dit geval?

 2. Bolland

  Mensen die knielen voor BLM willen deugen en zijn voor 99,9 % nep

 3. AS210854

  Ik heb Máxima ook nog niet zien knielen voor de massamoorden in Argentinië toen haar vader in de regering zat.

 4. Henk van Doorn

  Het boetekleed ontsiert den man niet.

  1. Maurits Dekker

   idiot

  2. Bolland

   @Henk “Liever staand sterven dan knielend leven”

 5. 56RdK

  ++++!!

 6. Pierre Tombale

  Op commando knielen voor een stelletje gewelddadige wijsneuzen?
  Never nooit niet.
  Die slavenmentaliteit past geen mens.

 7. Mar

  Het is een Premium-artikel, zoals vrijwel alle artikelen bij de Telegraaf.

  Je moet dokken als je het wil lezen.

  “De ene van Max Verstappen, die weigerde op commando tegen racisme te knielen bij de Grand Prix in Oostenrijk”

  ****, er is geen commando hiervoor afgegeven, ***. Hamilton deed een voorstel, iedere coureur mocht zijn mening daarover geven. Verstappen en 5 anderen hebben gezegd dat ze niet gingen knielen maar bleven staan en dat werd gewoon geaccepteerd.

  Max is er trouwens niet van gecharmeerd als hij ongevraagd gebruikt wordt door die en gene. Voortaan netjes vragen, Nausicaa.

  1. Blitzkrieg

   Mar :
   Quote : “Verstappen en 5 anderen hebben gezegd dat ze niet gingen knielen maar bleven staan en dat werd gewoon geaccepteerd.”

   Aan de manier van je denken merk ik dat je al heel ver heen bent, heb je je weleens verdiept in het marxisme en bolshevisme?

   Het onverwerpen van alle traditionele culturele normen en waarden, landsgrenzen, identiteitspolitiek, enz. heeft maar één doel. Volgens mij zou je de geschiedenis eens moeten bestuderen en eens de conclusie trekken waar dit allemaal toe gaat leiden?

  2. Blitzkrieg

   Mar :
   Woke fascisme: ‘Wie zich aan UvA niet schuldig verklaart aan kolonialisme en racisme kan vaste aanstelling vergeten!’
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/07/woke-fascisme-wie-zich-aan-uva-niet-schuldig-verklaart-aan-kolonialisme-en-racisme-kan-vaste-aanstelling-vergeten/

   Dit is alleen maar het begin, ya ain’t seen nothing yet! Op het moment dat mensen zoals jij het hoofd uit de reet halen is het te laat, hang maar lekker de tr0l uit; werk er maar aan mee. De dood ellende en martelingen van wereldoorlog 1 en 2 bij elkaar opgeteld zijn helemaal niks vergeleken met waar we nu naar op weg zijn.

   Ongewtwijfeld ga je sputteren en zeggen dat ik ongelijk heb, toch zal je me geen punt kunnen aangeven wanneer de top van deze gekte is bereikt… hij is er niet namelijk!

   1. ikweetwatikwil

    Het is verschrikkelijk dat mensen zich zo overgeven aan een kleine minderheid. Wat laf. En waarom. Je hoeft alleen maar je verstand te gebruiken .
    Racisme zal er altijd zijn en krijg je er ook niet uit, zeker niet door te knielen of buigen. Ik kniel of buig niet en ben geen racist. De mensen lijken wel gek geworden.

  3. evil knievel

   Geen stress Maf Achterlijk Fakkertje!
   Klein drammend kleutertje Hamiltonneke heeft wel degelijk de andere coureurs het vuur aan de schenen gelegd maar gelukkig zijn irritante zin niet gekregen!
   Dat u graag op de knietjes voor t gekleurde geteisem gaat n dan ntlk vooral met de bips in de lucht betekent niet dat we dit met zn allen moeten!😁😜😘

  4. ManusR

   Ha, Hamilton, mijn vrouw heeft meer pigment in haar kleine teen dan hij op z’n hele lichaam met z’n gebalde vuist gisteren, de huichelaar, ik wed dat zijn voorouders slavendrijvers waren net als die van airfryer. Hamilton is een dubbel bastaardkind want hij is niet echt zwart.

 8. lucinde

  Ik kniel en buig nooit voor dit soort onzin, standbeelden van oude boefjes ook laten staan, ook al waren de meeste onversneden graaiers.
  De enige uitzondering is Leopold 2, dat is redelijk recent en gewoon een massamoordenaar. maar daar moeten de Belgen maar over stoeien.

  Buigen en dom meelopen met een populaire menig is sowieso dom, morgen moeten we
  weer demonstreren voor de korenwolf, verongelijkte boeren of nog donkererder gekleurde mensen…

  Snap ook niet die meelopers die zweren bij modeverschijnselen als Trump of Baudet.
  Over een paar jaar wordt je lelijk geconfronteerd met je eigen ongelijk…en je kan het weten met een beetje mensenkennis.

 9. JFU

  Knielen voor een stelletje extreme idiote fascisten? Te gek voor woorden. De NSB-ers in de 2e wereld oorlog deden het zelfde. Blijkbaar zijn de landverraders nog volop aanwezig. Alles herhaalt zich. Burgeroorlogen komen er aan!

 10. ReneR

  Goed stuk. Ik kniel alleen voor God, en mijn vrouw. Voor de rest niets en zeker niemand.

  Stand strong.

  1. Dennis Krauthammer

   Goed dat je voor God knielt René, gelovigen sterven rap uit.

   1. Hardline

    Het is zaterdag, de begeleiding is van de afdeling en Dennis grijpt zijn kans.
    Geweldige opmerking, zeker voor iemand die onder begeleid wonen valt

    1. Dennis Krauthammer

     Lul niet zo debiel, Hardline.
     Je bent misschien niet zo slim, maar wat doe je hier dan?

    2. combat le pelicule

     Hardline raakt het gevoelige snaartje van dennis

 11. combat le pelicule

  Zoals Max verstappen deed

 12. denktenk

  Ik ben benieuwd hoe hard de verkopen van mercedes gaan dalen.
  Dit pikken die vette M O F F E N niet.
  Die gaan niet meer knielen voor een F Ü H R E R.
  Dass Schaffen wir nicht.

 13. knabbel-001

  ” Een volk dat voor tirannen zwicht…etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.