Nederland na tien jaar Mark Rutte: we zitten met z’n allen in een ‘asylum run by lunatics’

Leve de gelovigen, we gaan dansend ten onder!We hebben te maken met een incompetente en ontspoord politiek systeem dat zich laat manipuleren door talloze belangengroepen die dat systeem in een wurggreep hebben weten te krijgen en hun eigen redenen hebben om de chaos waarin we leven in stand te houden en te stimuleren… We zitten met z’n allen in een ‘asylum run by lunatics’. Het tijdperk van ieder voor zich is aangebroken aangezien er geen overheid meer is die in staat is voor ons allen te zorgen… We gaan dansend ten onder”, aldus klinisch psycholoog Carl Fink. Frits Bosch vindt dit een sterke tekst. Het weerspiegelt de situatie waarin ons land verkeert na tien jaar Mark Rutte is. In feite geldt dit voor het hele Westen.

Hoe kan het zo zijn? Hoe kan het zijn dat VVD bij de genoemde chaos toch op 42 zetels virtueel staat?! Het antwoord is simpel: omdat dit is wat men wil. Dit wil men! Dit voelt goed. Ik spreek jonge mensen met een goede baan, met jonge kinderen. Ze willen hun kinderen per se niet op een blanke school maar op een gekleurde school. Prima. Hoe meer ze verdienen hoe steviger ze deze mening hebben. ‘Maar waarom dan, Joke en Wim’? Joke en Wim: “Wij vinden dat de school divers moet zijn want onze hele maatschappij is dat. Afriyie zegt,ieder die tegen de Dam bijeenkomst is, is een racist”, en daar zijn we het mee eens. Akwasi zegt: Als ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk in zijn gezicht.” … Ieder jaar als ik Zwarte Piet zie, voelt dat als een klap in mijn gezicht. “. “Dat was een mooie bewogen speech!”.

Hoe meer men verdient en hoe hoger de positie is, des te schuldiger men zich voelt. Paul Polman is daar sterk voorbeeld van. Hij is jarenlang topman van Unilever geweest en heeft 12 miljoen per jaar verdiend. Unilever is een bedrijf dat niet inzit over onderdrukking op palmboomplantages. Hij is nu klaar daar en gaat zijn schuldgevoel inlossen. Hij gaat de wereld redden en zijn gekleurde medemens helpen.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Het antwoord is simpel: indoctrinatie. Maar hoe kan dit dan? Het zijn verder weldenkende mensen. Wel, ze voelen zich diep van binnen superieur aan gekleurde mensen en daar voelen ze zich schuldig over. Dus knielen ze. Ze knielen misschien niet letterlijk, zoals de Democraten in de VS, maar wel figuurlijk. Ze zijn allen deelgenoot van dezelfde zelfhaat religie. Ze voelen zich daarin verbonden en daarin gesterkt. We hebben gelijk want we zijn met velen die allen dezelfde mening hebben, “white privilege”.

Hoogleraar geschiedenis Leo Lucassen, Universiteit Leiden, vertelt in het FD over immigratie. Wat hij te melden heeft kan ik dromen. Hij zegt al jaren hetzelfde, totaal niet verrassend. Telkens komt hij met dezelfde mantra’s: “immigratie is van alle tijden” en “laat immigranten ongehinderd tot ons komen”. Wat dit met het welzijn van ons land betekent hem geen biet. Want hij is diepgelovig marxist. Ook oud-communist Paul Scheffer is diepgelovig marxist. Feiten glijden langs hen af . Ze willen het niet weten. Wegkijken of ontkennen en schelden, daar zijn ze heel goed in. Dat krijg je als je diepgelovig bent. Je wilt niets horen wat je geloof in twijfel zou kunnen trekken.

Het christendom is van ons heengegaan, maar de zucht naar religie is gebleven, een kwartslag gedraaid. Journalisten zijn de nieuwe dominees. We zien wat ze zeggen. We horen wat ze ons voorhouden en wat ze in ons brein pompen. We laten het als “Gods woord in een ouderling” naar binnengaan en we zeggen: Amen!! Hosanna! En dan knielen we. En we plunderen. En we bekladden beelden. En we halen naambordjes weg. En we willen Zwarte Piet weg. En we trekken beelden omver en we moorden. En we liegen. En we zeggen dat het de schuld is van “Extreem rechts” (Ian Buruma in NRC), terwijl iedereen weet dat het in de VS Antifa is.

In de VS is de situatie nog veel slechter dan in Europa. De Grote Kloof is daar nog wijder en dieper. Er zijn daar nog veel meer diepgelovigen, maar dan wel heel militant. Mocht Donald Trump herkozen worden, dan moeten we een burgeroorlog in de VS beslist niet uitsluiten. Mocht Joe Biden gekozen dan moeten we ook dan een burgeroorlog niet uitsluiten. Het gaat daar nu al op het randje. Ik zie het van kwaad tot erger worden, die oude heks van Nancy Pelosi doet haar best. “Women power. We can do it! ?”

En de EU? Ook in deze club zijn diepgelovige lieden die het vooral goed met zichzelf voor hebben. De EU heeft nog nooit een belofte ingelost. Stel China zou Taiwan aanvallen, wat mogen we dan van de EU verwachten? China boycotten? Welnee. Als Trump Taiwan verdedigt, dan verwacht ik dat de EU per definitie het tegenovergestelde doet. De EU haat Trump. Mark Rutte, Angela Merkel, Macron haten Trump. Ik heb in Nederland nog nooit iemand iets positief over Trump horen zeggen. Wat hij ook doet, het is altijd verkeerd. De EU laat niets horen over China’s onderdrukking in Hong Kong, de Oeigoeren, de Tibetanen. Als het om een grote aanbesteding van electrische bussen gaat worden ze wakker. Terwijl iedereen weet dat we door de Chinezen met staatssteun besodemieterd worden, moet voor goedkoperen Chinese bussen gekozen worden ten koste van VDL. De provincie laat de keuze voor de Chinese bussen aan Keolis. Deze diepgelovige EU steunt doodleuk een land wat van onderdrukking een sport maakt.

We hebben te maken met een incompetente en ontspoord politiek systeem dat zich laat manipuleren door talloze belangengroepen. Dat systeem hebben ze in een wurggreep weten te krijgen en hun eigen redenen hebben om de chaos waarin we leven in stand te houden en te stimuleren… We zitten met z’n allen in een ‘asylum run by lunatics’. Het tijdperk van ieder voor zich is aangebroken aangezien er geen overheid meer is die in staat is voor ons allen te zorgen. We worden onderdrukt door diepgelovigen. We gaan dansend ten onder!

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Roelof Rechts

  Oh, vandaar dat Rutte zo populair is volgens de NOS😂😂😂😂

 2. combat le pelicule

  Klopt, Nederland zit in een soort economische crisis en vervolgens heeft deze regering besloten om € 650.000.000 zo naar het buitenland weg te sluizen, deze mensjes strooien letterlijk met ons belastinggeld..

 3. Waldorf_en_Statler

  Ik spreek jonge mensen met een goede baan, met jonge kinderen. Ze willen hun kinderen per se niet op een blanke school maar op een gekleurde school. Prima. Hoe meer ze verdienen hoe steviger ze deze mening hebben.

  Dat verklaart een hoop.
  Hier signaleer ik dezelfde logica aan de andere kant van het speelveld.

 4. Bullshit10

  Hoe meer ze verdienen hoe egoïstischer en dommer ze zijn 10 jaar Rutte was 10 jaar ellende stem deze leugenaars deze landverraders weg
  Stem fvd of PVV…. uit de eu

  1. Waldorf_en_Statler

   Exact Bull
   En de laagbetaalden zijn de weldenkenden.

   1. Bolland

    “WAldorf De laagbetaalden zijn degenen die de rekening betalen op allerlei manieren, boven genoemde Joke en Wim halen hun kind van de diverse school en rijden met de bakfiets (bij regen in de VolvoXC90) naar hun grachtenpand

    De laagbetaalden zitten met onaangepaste Bulgaren en Roemenen als buurman, worden aan allerlei kanten gekort, kinderen tot hoge leeftijd inwonend omdat er geen betaalbare woningen meer zijn, steeds slechtere arbeidsomstandigheden etc etc

    De zgn “elite” moet zich de ogen uit de kop schamen

    1. Petrazoveel

     “De laagbetaalden zijn degenen die de rekening betalen…”

     Ik betaal als alleenverdiener, met een inkomen van 1,5 keer modaal, meer dan 5 (vijf!) keer meer belasting dan tweeverdieners met kinderen…..

     Wie betalen dan in ieder geval ook de rekening?

  2. EvertB

   @bullshit,

   Nederland staat op de zesde plek in de lijst van gelukkigste landen.

   Nederland scoort hoog voor wat betreft sociaal vertrouwen en steun.

   En Nederlanders die in de stad wonen zijn minder gelukkig zijn dan Nederlanders die op het platteland leven.

   1. Bullshit10

    Evert
    Wellk sociaal vertrouwen welke steun
    Volgen mij heeft rutte en koozoten dat al lang vernietigd
    Ik weet niet beter dan rutte en koozoten hebben alles kapot bezuinigd
    Kijk naar ons leger
    Kijk naar onxe ziekenhuizen en de zorg
    Pensioen is verdampt
    Boeren vissers mkb zzp’ers alles word vernietigd door deze wanbeleid

 5. Piet Klein

  Niets is zo persistent als cultuur dat geldt in bedrijven maar ook in landen. Een land als Rusland kan een Tsaar hebben, een Stalin, of een Poetin. Het zijn en blijven onaantastbare heersers van het land. China kan een Mao hebben of XI Jin Ping. Chinezen moeten leven in de staatsdiscipline. Nederland had vroeger kerken die ons een diep zondig besef bij brachten. Wij waren zondig tot op het bot. Nu hebben we een NPO en zijn zondig tot het bot. We zijn racisten, verantwoordelijk voor de slavernij, dragen de schuld van de tekorten in Italie en Frankrijk want ja wij exporteren een beetje. Zondag betreden de dominee’s van de NPO de kansel. Een marathon om ons in te wrijven hoe zondig we zijn. Een het bijzondere is bij de NPO zit je het Nirwana van de heiligheid. Geen greintje racisme. Sophie Hildebrand of Jort Kelder gaan heus niet uitleggen hoe racistisch ze waren en hoe ze tot inkeer zijn gekomen. Noch gaan ze vertellen hoe ze adequate moesten optreden toen hun collega’s of vrienden of familie racistische trekjes vertoonden. Niet alleen deze superieure BN’ers zijn ok maar ook hun collega’s, vrienden en familie. Maar ze zullen de kansel betreden en ons inwrijven hoe racistisch we zijn. Met pyshologische testen weten ze te duiden dat wij latent racistisch zijn Vraag kinderen wie de manager is en ze wijzen een blanke persoon. Detail is misschien dat deze kinderen alleen maar terugkoppelen wat ze zien en bij verhouding 80% blanken en 20% donkere mensen zijn er toevallig meer blanke managers. Deze testen lijken direct een racistische intentie bloot te leggen en niet per ongeluk terug te koppelen wat deze kinderen zien. Zou je vragen wie de beste voetballer is, de beste marathon loper, de beste atleet, de beste soul zanger dan wijzen deze kinderen een donker persoon aan. Gelukkig kan Akwasi het racisme goed toelichten hoe hij ondanks het racisme in Nederland best vaak op TV mocht komen meer dan 6 miljoen bij elkaar mocht harken en agressieve taal mocht uiten. Hij mag uitleggen hoe verderfelijk de Nederlanders zijn omdat ze 150 jaar geleden de slavernij hebben afgeschaft. Nederlanders niets met slavernij hebben, hun voorouders voor 99% zeker er niets mee te maken hadden. Dat is nogal een verschil want Akwasi is van de Ashanti uit Afrika een groep die actief slaven geronseld hebben. Akwasi heeft 99% kans of meer dan zijn voorouders slavenhandelaren waren. Akwasi mag komen uitleggen hoe zijn rottige positie is ontstaan dankzij het racistisch Nederland. De heilige superieure BN-ers en laffe politici gaan ons uitleggen hoe fout we zijn hoe zondig we zijn en dat past goed bij onze genen. Racisme komt nagenoeg niet voor in Nederland, o ja toch wel. Er zijn conservatieve moslims die zich zelf het summum van schepping voelen, die anderen uitschot vinden, die joden haten, die homo’s haten. Maar helaas geen blanke huidskleur dus dat benoemen we niet. Laat de heilige superieure BN-ers en slappe politici die toevallig zelf geen racisme plegen, noch tegenkomen bij hun collega’s en vrienden en familie lekker hun feestje vieren. Ga zelf wandelen naar de stad, naar het strand en wat je dan tegenkomt houd je niet voor mogelijk namelijk een maatschappij die niet racistisch is, elkaar respecteert ongeacht ras, huidskleur. Die vriendelijk naar elkaar zijn, waar geen greintje racisme is te vinden. Deze mensen zijn knap want ondanks het feit dat er negatief over hen gedaan wordt, dat er soms agressief naar hen gedaan wordt vooral verbaal trekken ze zich er niets van aan en blijven niet racistisch. Maar kennelijk hebben deze heilige superieur BN-ers en politici het nog niet begrepen en roepen ze weer van de kansel u bent fout, u bent zondig.

  1. Rene van der Grijp

   Je slaat de spijker op z’n kop, Piet.

   “In het christendom liggen zelfkritiek, zelfrelativering en schuld besloten.
   Misschien ligt daar de oorzaak van ons gebrek aan zelfvertrouwen, en is dat
   de reden dat we niet voor de onzen elders opkomen.”

   – Frits Bolkestein

   Hij schreef dit ruim 10 jaar geleden in het artikel “Hoe Europa z’n zelfvertrouwen verloor”. Inmiddels is de situatie dramatisch verslechterd.

   Het christendom is niet altijd funest geweest, maar sinds grote delen van het christendom geïnfecteerd zijn door het linkse virus is een koers ingezet die rechtstreeks naar de afgrond leidt. Ze versterken elkaar in “deugdzaamheid” waardoor alle zicht op de realiteit verdwijnt. Het is een giftige cocktail.

   Anderen, die cultureel niet behept zijn met deze christelijke zelfverloochening, staan klaar om met welwillende medewerking van de deugridders het westen een poot uit te rukken. De islam staat haaks op het christendom en kent geen zelfkritiek, zelfrelativering en schuldgevoel. En hetzelfde geldt voor de anarchisten van BLM. Het geldt evenmin voor Russen, Chinezen en eigenlijk alle culturen buiten het westen.

   Het westen van de 21 eeuw doet denken aan het Romeinse Rijk in z’n nadagen.

 6. Charles Bingley

  We zien Frits Bosch dezelfde radicalisering doormaken die we al eerder zagen bij Niemöller, Karskens, Kat en Duk. Het begint nog redelijk genuanceerd maar in de bubble van populistisch rechts is er maar een ontwikkelingsweg, richting de afgrond van idioot guurrechts. De oorzaak is immanent aan het gedachtegoed, de boze rancune leidt tot complotdenken en het zien van de wereld in een kader van het het eigen deugen en satanisch slechte van de ander.

  Tragisch.

  1. Hardline

   Pot ketel syndroom

   En de ontzettend in ontwikkeling achtergebleven Heathcliff geeft exact weer wat er in het artikel wordt beschreven.

   Roeptoeteren zonder enige kennis, in de wanhoop om maar progressief te worden gezien.

   “De oorzaak is immanent aan het gedachtegoed, de boze rancune leidt tot complotdenken en het zien van de wereld in een kader van het het eigen deugen en satanisch slechte van de ander.”

   Exact wat Pride and Prejudice zich zelf dus schuldig aan maakt,

   Zulke mensen bestaan dus echt, en zonder hulp komt men er niet bovenop.

   1. Charles Bingley

    Kan Hardline zien dat zijn bijdrage geen enkel inhoudelijk argument bevat?

    1. Hardline

     Ik herhaal de woorden van Charles, en dan geef ik “geen enkel inhoudelijk argument”Charles inzien dat hij zich, voor de zoveelste keer, enorm voor lul zet

     1. Hardline

      * Gaat

     2. Vanzelf

      @Hardline: Je voert de verkeerde.

  2. Maurits Dekker

   CB

   Immanent.
   Gefeliciteerd, u heeft al weer een nieuw woord geleerd op wikipedia.

  3. Original NL

   Gelul!!

 7. Maurits Dekker

  RR
  Maar dan ook alleen volgens de NOS.

 8. plakband

  Een bom ontploft nooit geleidelijk.
  Ineens ontplofte het conflict tussen Hutu’s en Tutsi’s
  Ineens ontplofte de oorlog in Joegoslavië.
  Achteraf zag iedereen dat aankomen. Natuurlijk.

 9. Heras

  Top artikel.
  En dan te bedenken dat die omhoog gegooide ministers niet afgestudeerd zijn in de portefeuille die ze beheren.
  Daarom wordt het zo’n zooitje. Ze weten namelijk zelf heel weinig over het onderwerp (gezondheidszorg, huisvesting enz) en voeren liever de agenda van de VN uit.

  Met behulp van de media natuurlijk

  1. Gerda2

   Heras @ En dan te bedenken dat die omhoog gegooide ministers niet afgestudeerd zijn in de portefeuille die ze beheren.

   Net of afstuderen een garantie zou zijn van kwaliteit.
   Je zou het wel mogen verwachten, maar geregeld komt het niet uit.

 10. Charles Bingley

  “die oude heks van Nancy Pelosi doet haar best. ”

  In dit soort zinnetjes toont zich de regressie.

  1. Gerda2

   Maar het is en blijft een oude heks.

  2. Hardline

   Kan Charles zien dat zijn bijdrage geen enkel inhoudelijk argument bevat?

   1. Gerda2

    Als je iets inhoudelijk noemt door alles in een artikel “af te kraken”, dan zou hij gelijk kunnen hebben (alleen in zijn hoofd hoor).

   2. Original NL

    Neen!

  3. Original NL

   Gelul 2.0!

 11. Henk van Doorn

  “In de VS is de situatie nog veel slechter dan in Europa. De Grote Kloof is daar nog wijder en dieper. Er zijn daar nog veel meer diepgelovigen, maar dan wel heel militant. Mocht Donald Trump herkozen worden, dan moeten we een burgeroorlog in de VS beslist niet uitsluiten. Mocht Joe Biden gekozen dan moeten we ook dan een burgeroorlog niet uitsluiten.”

  Ik begrijp dat het in de ogen van Frits Bosch alleen maar de verkeerde kant op kan gaan.

  Met zo’n wereldbeeld ben je niet te benijden.

  1. Vanzelf

   Nee

 12. Florissa

  Voor de verkiezingen zal de VVD ver over zijn hoogtepunt heen zijn, tegen die tijd zijn veel mensen werkloos,bedrijven kapot,en worden ze langzaam wakker,dat Rutte een loser is,die dankzij Corona nog wat vertrouwen heeft gehad,maar daarvoor werd hij al uitgekotst ,6 zetels zijn ze al gezakt ,en de spiraal kan mij niet hard genoeg naar beneden zakken.Geef hem zijn felbegeerde prijs voor de grootste bedrieger aller tijden mee,en zet hem op een mestkar .

  1. Vanduinen

   Van wie heb je deze wijsheid @Florissa ? België scherpt de beleidsregels al weer aan. De kotstondige vrijheid in een losser gedrag betaalt zich uit. Rutte heeft het vertrouwen wat anderen nog moeten waarmaken. Niet op een grote dikke duim zuigen is beter.

 13. Meriadoc Brandebok

  “manipuleren door talloze belangengroepen”

  Frits Bosch pleit tegen belangengroepen bij het kabinet.. Wel, in dat geval.

  Geen vakbonden meer bij het kabinet aan tafel.
  Geen Gele Hesjes meer in het Torentje.
  Geen ondernemersverenigingen meer bij de regering aan tafel.
  Geen landbouwverenigingen meer in het Catshuis.
  Farmers Defence Force niet meer naar Den Haag.

  Als de regering niet meer met belangengroepen aan tafel mag, moeten we ook de demonstraties gaan verbieden. Dus: weg met die trekkers en bouwers, we willen jullie niet meer, jullie manipulern het kabinet.

  Het is een uitermate dictatoriale, auticratische manier van denken om belangengroepen niet meer bij de wetgeving te betrekken. Juist het overleg met de belangengroepen maakt ons politiee bestel zo groot. Zonder het betrekken van groepen in de samenleving in de politiek zat onze krachtige democrtatie als een pudding in een.

  1. Hardline

   Lijkt mij een geweldig plan. Geen belangengroepen meer.

   ik mis in uw rijtje belangengroepen overigens BLM KOZP, mogen deze wel of vallen deze ook onder uw voorstel

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is mijn voorstel niet, ik ben het er totaal niet mee eens.

  2. Gerda2

   Meriadoc
   @ “manipuleren door talloze belangengroepen”

   In het artikel staat:
   We hebben te maken met een incompetent en ontspoord politiek systeem dat zich laat manipuleren door talloze belangengroepen.
   Daar worden vooral de “linkse” belangengroepen mee bedoelt.
   Dit zijn de groepen waar de regering voornamelijk mee omgaat en door wie ze zich vooral laten adviseren.

   Meriadoc@ Als de regering niet meer met belangengroepen aan tafel mag, moeten we ook de demonstraties gaan verbieden. Dus: weg met die trekkers en bouwers, we willen jullie niet meer, jullie manipuleren het kabinet.

   Het gaat om een goede balans en die ontbreekt totaal.
   Een hoop burgers voelen zich echt niet vertegenwoordigd door onze regering.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Het gaat om een goede balans en die ontbreekt totaal.”

    Kun je dat onderbouwen met cijfers en bronnen?

    1. Gerda2

     MeriadocB. @ Het is een uitermate dictatoriale, auticratische manier van denken om belangengroepen niet meer bij de wetgeving te betrekken.

     Waar staat in het artikel dat Frits Bosch dat zegt?

 14. Bes Tolen

  Bij Unilever Rotterdam werken meer vrouwen in leidinggevende posities dan mannen. Ik weet niet of het waar is maar die vrouwen zouden volgens mijn zegsman koploper zijn in de import van kinderen. Niet alleen uit Afrika. Teeven had nog geholpen met Haïti. Misschien overdrijft mijn zegsman zwaar maar het geeft ondertussen wel de sfeer in dit land weer. Fatalisme is er onderdeel van.

 15. Bes Tolen

  Het christendom wil onderdanige mensen voor Rome. Dat is de grondslag. De leer is bijeen geharkt voor dit doel. Jezus zou ook de naam van drie achtereenvolgende Gallische vorsten zijn geweest, Gallië lag ten noorden van Etrurië, het gebied waar Rome toebehoorde. Rome was achterlijk maar veroverde het Etruskenland wel. Tot in onze tijd werd bestudering hiervan tegen gegaan door Rome. de Etrusken zouden zelfs een niet-Europees volk zijn geweest en hun taal daarmee ook. Zo ook: paus Gregorius II gaf opdracht begin 700 de nog niet veroverde Germaanse en Slavische gebieden te veroveren. Het verzet van de Oost en Noord Friezen en de Denen (de Vikingen) duurde tot 1050. Ruim driehonderd jaar. waar lees je dat? Nergens toch? Het was oostelijker allemaal nog veel erger. We hebben nu een hele schoonmaak nodig om ons zelf te redden.

 16. maraton

  Hoe fantastisch zou dit land er uit zien onder een kabinet Baudet/Wilders.
  Met het wonder van de uil van Minerva die in een vleugelklap corona het land uitjaagt
  Hierbij geholpen door de minister van volksgezondheid Dion Graus die hem voledig carte blanche geeft.
  We blijven onder een lavendelgeur verder dromen .

 17. JFU

  Het zelfde is wereldwijd aan de gang.
  Weg met het huidige juridische systeem, weg politie en gevangenissen , iedereen is lief en de criminelen krijgen het voor het zeggen. Het corona virus heeft bij velen de hersenen geïnfecteerd, anders zou dit nooit plaats vinden.
  We gaan vrijwillig naar de afgrond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.