Op eigen kracht: geen aandacht voor nieuwe boek Thierry Baudet in mainstream media, maar toch een BESTSELLER

Bij Thierry Baudet thuis is het tijd voor een feestje. Zijn nieuwe boek Politiek van het Gezond Verstand is namelijk binnengekomen in de bestsellerlijst 60: de lijst van de 60 meest verkochte boeken in Nederland. Geen geringe prestatie gezien het feit dat het mediakartel er alles aan doet om het boek te negeren. Er is zelfs niet één recensie verschenen in een oude krant. Geen één!

Baudet kondigde het nieuws zelf trots aan op Twitter. “Nieuw binnen in de BESTSELLER lijst!” schreef hij gisteren. “Ondanks een totale blackout in de media (geen enkele recensie) en grote onwil bij boekhandelaren om Politiek van het Gezond Verstand groot aan te prijzen. Fantastisch nieuws! Dank aan alle lezers!”

Dit klopt volledig. De andere boeken in de top 60 worden hard gepromoot in boekenwinkels. Je loopt er één binnen, en daar liggen ze. Je kunt er niet omheen. Maar het boek van Baudet wordt heel anders behandeld. Als je een boekenwinkel inloopt en om je heen kijkt zou je zweren dat er helemaal niet net een nieuw boek van Baudet is verschenen.

En inderdaad, de oude media negeren het boek volledig. Ja, er zijn meelopers die roepen dat dit komt omdat het een bundel is van artikelen, essays, en speeches van Baudet, en geen totaal nieuwe verhandeling a la Aanval op de natiestaat. Maar dat slaat nergens op. Het is wel degelijk de eerste keer dat al die artikelen zo mooi bij elkaar zijn gebracht, zo geordend zijn op onderwerp (en datum van verschijnen)… en het is natuurlijk óók heel significant dat bepaalde artikelen en essays er wel in op zijn genomen… en andere essays, speeches en columns juist niet. Als er een bundel zou verschijnen van Sigrid Kaag, met haar belangrijkste artikelen, zouden de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Telegraaf, Trouw en al die andere kranten er bovenop springen.

Hoe dan ook: eigenlijk is het goed nieuws dat er zo’n totale blackout is. Het heeft Baudet namelijk in staat gesteld om te bewijzen dat hij de oude media helemaal niet nodig heeft om een bestseller uit te geven. Het mediakartel is irrelevant geworden… en dat hebben ze zélf bewezen door net te doen alsof Politiek van het Gezond Verstand niet bestaat.

Politiek van het Gezond Verstand is in twee edities verkrijgbaar: 24,95 euro voor de gewone editie, 39,95 euro voor een speciale, door Baudet gesigneerde editie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Vanzelf

  De mainstream media is ook niet nodig, want welke partij won de verkiezingen van vorig jaar?

  1. Enz-etc

   Uiteraard etcetera enzovoort vanzelf.

 2. Florissa

  De zichzelf noemende media ,zou zich kapot moeten schamen ,het zijn niks anders dan linkse loopjongens ,en verliezen in sneltreinvaart hun goodwil,wat er momenteel in de kranten komt neemt geen mens meer ernst,

 3. Xander XXL

  Alweer een bewijs van wat ik al jaren constateer en m’n omgeving ook probeer duidelijk te maken. Nederland heeft geen vrije nieuwsgaring meer, zowel kranten als televisie laten zich sturen door een cartel van deugers. Gaat het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Reclame boycotten, bedreigingen van journalisten, Corton Sanitaire. Alles is doorspekt met hetzelfde laffe meeloop- en deugbeleid. Het ergste is nog dat de jeugd op de scholen al vergiftigd en geïndoctrineerd wordt met hetzelfde gedachtegoed door meestal met hetzelfde sop overgote net volwassenen pubers.
  Nee ons Nederland staat nog wat te wachten.

  1. Che

   Corton Sanitair, is dat een beetje goed spul voor in de badkamer.

   1. Xander XXL

    Scherp opgelet. Als je de pers zo kritisch en scherp zou volgen zou er misschien nog hoop voor je zijn.

   2. gedacht

    enz

 4. Che

  Nr 60, dus het verkoopt voor geen meter.

  Op Bol.com zijn er meer recensies dan verkochte boeken!
  Tja een gmail account is zo aangemaakt.

  1. gedacht

   enz

   1. Enz-etc

    Vanzelf.

  2. Maurits Dekker

   Che,
   U heeft kennelijk het artikel gelezen, getuige het feit dat u denkt dat Baudets boek op nr. 60 zou staan.
   U bent geen lezer maar een jankerd!

   1. Maurits Dekker

    Correctie: niet gelezen

 5. Meriadoc Brandebok

  In werkelijkheid wil Baudet dat de ganse media komt aanhollen om hem applaus te geven, want een slechte recensie is uiteraard demonisering. Het resultaat als je wordt omringd door j*kn*kk*s, hielenlikkers en aanbidders is dat je het contact met de realiteit kwijt raakt en alleen nog maar uit bent op eigen eer.

  1. Che

   Een narcist, totaal ongeschikt voor de politiek.

   1. Vanzelf

    FVD won de laatste landelijke verkiezingen.

    1. Che

     Klopt, provinciale verkiezingen.

     1. gedacht

      enz

   2. gedacht

    staat u weer in de spiegel te koekeloeren ?

    enz

  2. Bolkestein

   Heb jij ooit ook maar één boek verkocht?

   1. Dennis Krauthammer

    Waar kan ik de boeken van Bolkestein kopen?

   2. Meriadoc Brandebok

    Zeker, Bolkestein, want ik werk bij een uitgever. Bij mij moet de schoorsteen ook roken. In casu met de verkoop van boeken.

  3. Xander XXL

   Het resultaat als je wordt omringd door j*kn*kk*s, hielenlikkers en aanbidders is dat je het contact met de realiteit kwijt raakt en alleen nog maar uit….. Goede samenvatting van onze nationale pers. Geweldig gevonden. Chapeau.

 6. Piet Klein

  Baudet verdient respect omdat hij een podium vindt zonder dat hij de mainstream media nodig heeft. Pijnlijk duidelijk wordt ook dat veel main stream media er voor gekozen hebben geen brede onafhankelijke nieuwskanaal te zijn maar er voor kiezen een specifiek gedachte goed te promoten. En dat is hun goed recht. Dit effect en het verlies aan reclame leidt er toe dat veel main stream media tot en met de NPO zeer gekleurde invalshoek brengen met een hoog libelle gehalte. We zullen het er mee moeten doen. Voor de main stream media lijkt het gevolg dat ze enorm gaan bedelen om abonnementen, support en dat ze voortdurend positie aan het verliezen zijn. In de politiek zien we dat politici hun falen proberen te verbloemen door fel uit te halen naar populisten, wat dat ook moge zijn. Merkel haalde onlangs fel uit naar populisten. De reden is dat ze met totaal onzinnige plannen komt. Plannen waarin wij als NL-ers geld mogen schenken aan, of in het beste geval mogen lenen voor Italianen, Fransen etc. Italiaanse burgers zijn rijker, Fransen verdienen meer dan NL-ers en Duitsers. Merkel heeft het gepresteerd om een schuldenberg te creëren in Europa die zijn weerga niet heeft. Een schuldenberg die niet meer is weg te werken. Ze heeft de Europeanen een groot probleem bezorgd. Ze heeft het gepresteerd om de ECB geld te laten bijdrukken als een idioot. Merkel heeft het gepresteerd om (overigens heel veel aardige) migranten naar Europa te halen, waarvoor we geen werk hebben, waardoor de woningmarkt volledig uit het lood is. En dit natuurlijk niet alleen door Merkel maar ook dankzij Rutte en zijn foute vrienden. Merkel wil scoren door onzinnige plannen voor te stellen en te schelden op populisten. Het boeit mij niet wat populisten roepen maar Merkel kom zelf met goede voorstellen. Nu ben je de regievoerder die Europa om zeep helpt. En het besef in NL is mogelijk matig door libelle achtige main stream media die er voor gekozen hebben niet onafhankelijk te zijn maar politiek correct. Dan is het knap, onafhankelijk van wat je van de mening van Baudet vindt, dat hij een podium weet te vinden tot in de boekenwinkels.

 7. Dennis Krauthammer

  –en het is natuurlijk óók heel significant dat bepaalde artikelen en essays er wel in op zijn genomen… en andere essays, speeches en columns juist niet.–

  Lachen!

  1. Original NL

   Deugrukker??…idd enz etc!

   1. Vanzelf gedacht

    Uiteraard.

 8. Brenda Welsh

  Het boek is te duur voor de “gewone” man. Wat kost het ? zal altijd meespelen. Daardoor selecteer je al je publiek.

  1. gedacht

   enz

 9. Ernest Stern

  Ik vrees dat de oplage kunstmatig is opgeblazen door FvD fans.

  1. gedacht

   enz

 10. SubTec

  Mooi, dan ben ik duidelijk niet de enige die de Linkse Fakenews mainstream media niet meer interessant vind om te lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.