Paniek op Sicilië: ontsnapping tientallen illegale asielzoekers leidt tot angst onder de bevolking

Siciliaanse burgemeesters slaan alarm. Er zijn 184 illegale asielzoekers ontsnapt uit opvangcentra, waar ze twee weken in quarantaine hadden moeten blijven zitten. De autoriteiten verzekeren de lokale bevolking ervan dat de asielzoekers allemaal negatief zijn getest, maar dat gelooft niemand. ‘Intolerantie en racisme liggen op de loer’, schreef een burgemeester.

Dit jaar zijn er al ruim 12.000 asielzoekers in het zuiden van Italië aangekomen. Ruim een derde komt vanuit Tunesië en alleen al deze maand kwamen er zeker vijfduizend mensen aan.

De migratieproblematiek is niet alleen weer verergert, maar heeft in Italië ook een geheel nieuwe lading meegekregen. Men is daar namelijk bang dat de illegale asielzoekers besmet zijn met het coronavirus, en dit helpen verspreiden. De autoriteiten zeggen wel dat de tests negatief zijn, maar dan hoeven ze ook niet in quarantaine. En toen kwam ineens het nieuws naar buiten dat er 184 asielzoekers waren ontsnapt. Vierenveertig lopen er nog steeds vrij rond, de rest hebben ze weten aan te houden.

Opvallend is ook dat de migranten die nu aankomen veel betere boten hebben en in het NRC-artikel als een soort middenklasse wordt omschreven, die nog net niet zonnend op het dek van de boot in Lampedusa aanmeren. En dat is regelrechte munitie voor Matteo Salvini, die dat wanbeleid daar echt meer dan zat is. Wordt ook wel hoogtijd dat daar eens wat aan gaat gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. NEXIT.

  gelukzoekers bedoelen ze , ongedocumenteerden die de westerse samenleving komen ontwrichten en leegzuigen

  minder , minder , minder

  1. Lefty

   @ Nexit: Flikker zelf op, egoist.

   1. NEXIT.

    hahahaha , jij zou betalen weet je nog ? geen cent gezien leugenaar.

    Overigens wederom bedankt voor je inhoudelijke overtuiging.

    minder , minder , minder , stem sociaal , stem PVV

 2. Cootje

  In Italië ?? Dan zijn ze gelukkig in het goede land . Italië is toch dat land van de profiteurs en opvreters . Die gaan er wel goed voor zorgen , dat doen ze voor zich zelf ook.

 3. Gebande2

  Laat ze maar lekker oorlog maken, heeeeel misschien gaan de ogen open in Europa wanneer er voldoende slachtoffers vallen door dat tuig.

  1. combat le pelicule

   Het probleem is dat de EU geen oog heeft voor burgers uit desbetreffend land of andere landen, het maakt ze geen reet uit…

   1. TIXEN

    Duidelijk is dat Italië onze bijstand meer dan ooit nodig heeft vanuit een Verenigd Europa.Tuig is het geenszins, oorlog voeren lost helemaal niets op.

 4. 56RdK

  “Wordt ook wel hoogtijd tijd dat daar eens ook wat aan gaat gebeuren”.
  Ach Wout, net zo als hier, de bestuurders kunnen of willen ook daar geen kant op door onder andere EU-regelgeving of wegens beschuldigingen van racisme en discriminatie.

  Al die lui hebben namelijk rechten ….. zo is ooit door deugzwakzinnigen vastgelegd.
  Zo mogen ze net zoals hier niet achter slot en grendel en kunnen ze met alle gemak van de gehele wereld ook daar en hier de boel belazeren, net zolang totdat ze zijn voorzien van levenslange uitkeringen en huisvesting. Want uitzetting kan niet.

 5. rujoleki

  Oprotten met dat soort.
  Verzuipen!Minder minder minder.
  Stem op de PVV of het FvD.
  Nexit

  1. Aardvark blues

   Kan de maffia zich niet over dit probleem buigen?

 6. SilverFox

  Die Sicilianen hebben geen reden om bang te zijn. Dat illegale kutvolk wil naar de rijke noordelijke Europese landen; niet naar de corrupte knoflooklanden die zelf hun handje ophouden bij de EU.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.