Raad komt met onzinadvies naar kabinet: ‘duurzame en groene maatregelen stimuleren onze economie’

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur concludeert in een adviesrapport genaamd Groen uit de crisis, dat het kabinet vooral duurzame en groene initiatieven moet stimuleren. Daarmee zouden we sneller uit de crisis komen, die ons te wachten staat. Het lijkt alleen verdomd veel op het beleid dat vóór de coronacrisis al in gang is gezet…
Het kabinet heeft ideeën nodig over hoe ze zo snel mogelijk weer uit de economische crisis kunnen komen. Die wordt heel heftig, want overal dreigen bedrijven om te vallen door de coronacrisis en het ingevoerde beleid. Je zou dan denken dat investeren in werkgelegenheid, die op de lange termijn ook nog rendeert, de beste keuze is. De Raad ziet dat anders. Die kiest liever voor de korte termijn, door ‘groene’ en ‘duurzame’ initiatieven te prioriteren.

Volgens het advies moeten er woningen geïsoleerd (en gebouwd) worden en elektrische auto’s moeten ook worden gestimuleerd. Het bouwen van een landelijk oplaadnetwerk moet zo snel mogelijk gebeuren en het bouwen van nieuwe wegen juist even laten voor wat het is.

Dit zijn gewoon public works, grote projecten die tijdelijk voor werkgelegenheid en geldinjecties zorgen, maar in feite een korte termijn oplossing zijn. Als er toch straks een economische crisis aankomt, wie gaat er dan nog zonnepanelen of elektrische auto’s aanschaffen, of het huis isoleren? Laat staan een huis kopen! Bijna niets aan hun voorstel is duurzaam in de economische zin.

Volgens mij moet er juist geld gestoken worden in mensen die ondernemer willen worden en voor langere tijd hun producten of diensten kunnen slijten, het liefst door dit te exporteren en zo buitenlands geld aan te trekken. Ik ben ook geen econoom, maar ik vraag me af of al dat gestrande horecapersoneel straks zonnepanelen wil gaan installeren die ze zelf niet eens kunnen aanschaffen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Charles Bingley

  “Ik ben ook geen econoom”

  Die indruk hadden we al.

  1. Original NL

   Aldus onze arrogante deugkneus en multi narcist.

   1. Charles Bingley

    Iets zegt me dat Original ook geen econoom is.

    1. Rene van der Grijp

     Charles de draaideurtr*ol is zelf ook geen econoom.

     Daar is hij te stom voor.

     1. Viracocha

      Charles heeft de ‘studie’ sociologie gedaan. Door geen wetenschapper wordt dit serieus genomen. Zelf schaamt hij zich er ook voor. En terecht – voor een loopbaan als vakkenvuller wordt tegenwoordig meer gevraagd.

  2. Bullshit10

   Aldus Maris copoolse

  3. Aborifa

   CB loopt mee met de bange massa. Zit je altijd goed.

  4. Augustus

   Ze zijn ten minste eerlijk, in tegenstelling tot het RIVM waar econoompjes en rechtsgeleerden zitten die zich voordoen als virologen.

 2. Jack Flash

  Duurzame en groene maatregelen slopen de economie.Is allang aangetoond.En daar hoef je geen econoom voor te zijn.
  Amen.

 3. Rode Pil

  Alles wordt gesubsidieerd. Natuurlijk met Monopoly-geld: geld-met-dekking/onderliggende-waarde bestaat niet meer in de fictieve bubble. Duurzaamgroen is het fakewoord waarvoor alles knielt.

  Iedereen die denkt dat dit goed afloopt, moet zijn grijze massa laten contr*leren.

 4. Roelof Schemerwouden

  Ik zou het horeca personeel niet adviseren om installateur van zonnepanelen te worden. Op een ladder staan is niet voor iedereen weggelegd. Tuinonderhoud is op termijn het beste wat je kan overkomen. Er moet nog veel groen aangeplant worden.

 5. Viracocha

  “De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is het strategische adviescollege voor regering en parlement op het brede domein van de fysieke leefomgeving. De raad stelt jaarlijks een werkprogramma op dat wordt vastgesteld door de ministers van IenW, EZK, LNV en BZK.”

  Kortom, een zwaar gesubsidieerd ‘wij van WC eend’ onzinorgaan dat elke uitkomst produceert die de rest van de overheid welgevallig is.

 6. RPML

  15 jaar lang hebben de klimaatontkenners geroepen dat een boom uit Canada shredderen, op een olieboot naar Nederland sturen en vervolgens in een kolencentrale mikken de reinste waanzin is werd gepareerd met ‘ja maar dat is CO2-neutraal’. Nu die ridicule gedachte eindelijk (en 50 miljard Euro verder) in hun deugdenkhersenen is doorgedrongen hebben ze het volgende mantra gevonden: ‘het stimuleert de economie’. Ja, het simuleert de economie van de E-sector die op dit moment massaal op hun achterste poten staat omdat hun drogreden niet langer opgaat; en weer laten die deugdenkers zich door het grote geld onzin aanpraten; het wordt echt de hoogste tijd voor een zwakzinnigen-inrichting voor deugdenkers, dat zou de economie pas echt goed doen. Geen E-auto-subsidie, geen windmolen-subsidie en geen biomassa-subsidie want het heeft echt helemaal niets met het milieu of het klimaat van doen.

 7. Xander XXL

  Dus met andere woorden zoveel te meer geld je uitgeeft zoveel te rijker dat je wordt.
  Die zal ik onthouden dan is er voor mij nog hoop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.