Schokkende video: Mexicaans drugscartel heeft eigen leger

Als je wilt weten waarom Donald Trump de grens met Mexico op slot wil gooien hoef je alleen maar even te kijken naar deze beelden. 

Wat je ziet zijn leden van het Jalisco New Generation Cartel (CJNG). Deze criminelen — het gaat om een drugscartel, maar ze doen natuurlijk ook allerlei andere dingen zoals mensenhandel etc. — hebben gewoon hun eigen leger. De beelden zijn bedoeld om indruk te maken op de Mexicaanse president. Dit onder het motto: ‘Probeer ons aan te pakken en je krijgt oorlog. Letterlijk.’

In Nederland denken we vaak dat de cartels uit een paar individuen bestaan. Iemand aan de top, daar een paar onder, en dan een tiental ofzo ‘soldaten’ die de beslissingen van hun superieuren uitvoeren. Nou, slecht nieuws: deze cartels hebben veel meer leden dan dat. Het zijn in Mexico tegenwoordig paramilitaire organisaties.

En dan hebben ze ook nog eens niet een paar jeeps zoals we in films zien, maar echt volledig militair materiaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Eh, dit is nogal oud nieuws…
  Deze milities bestaan al decennia lang.

 2. Xander XXL

  En dat allemaal door dat gedoogbeleid. Al jaren aan de gang overal ter wereld. Doodstraf is het ergste wat er is dus geven we ze maar een taakstrafje of een paar jaar opsluiting in een hotel met net zoveel privileges als er buiten.Maar die drukskartels mogen wel hele generaties uitroeien.
  Heel die bende tegen de muur en opruimen die zooi. En advocaten die ze willen verdedigen gelijk maar ernaast zetten.

 3. Roelof Rechts

  Ach nog even……. Vul in:

 4. toetssteen

  @michael
  100% waarheid. De VS, maar ook veel andere landen hebben genoeg aan de heersende problemen, grenzen dicht voor een overstroming aan ellende!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.