Again, again! Opnieuw leeggezogen lachgasgekkie aangehouden met drugs én een vuurwapen

Again, again! Opnieuw leeggezogen lachgasgekkie aangehouden met drugs én een vuurwapen

Lachgasgebruikers in Amsterdam op Koningsdag. Bron: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com.

Een 20-jarige ballonnetjesjunk is in Den Helder opgepakt vanwege rijden onder invloed van lachgas. Ook werden er in zijn auto andere drugs en zelfs een wapen gevonden. We weten alweer hoe laat het is: 'Ballonnetje leeg in 3, 2, 1...'

Oplettende politieagenten wilden de uitgezogen bestuurder aanhouden omdat zijn rijgedrag nogal afweek van de rest van het verkeer. Ook was de verlichting van zijn auto niet goed, waardoor de agenten geen moment twijfelden en de automobilist aan de kant hebben gezet.

De man negeerde in eerste instantie het stopteken van de politie, maar besloot uiteindelijk toch eieren voor zijn geld te kiezen en zette zijn auto aan de kant.

Volgens de politie walmde er ook een wietlucht uit de auto toen het portier openging. Daarnaast werd ook een fles van het verfoeilijke lachgas aangetroffen, maar dat niet alleen. De agenten vonden ook nog (waarschijnlijk veel onschuldigere) harddrugs en contant geld in de auto, maar nog schokkender: ook een vuurwapen.

Ondanks dat het bezit van verdovende middelen zoals XTC (MDMA), LSD en ketamine behoorlijk strafbaar zijn in Nederland, blijven de autoriteiten maar kwakkelen met het veel gevaarlijkere lachgas dat zo'n beetje het wekelijkse nieuws beheerst als het gaat om ongevallen, vechtpartijen, et cetera.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Lachgas Drugsgebruik

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties