Thierry Baudet pakt ‘kartelpolitici’ aan die referendum door de plee spoelden

Thierry Baudet heeft weer eens bewezen dat hij bepaalde zaken niet vergeet. In het programma van Forum voor Democratie komt heel duidelijk naar voren dat de partij meer inspraak aan de mensen in het land wil geven. 10 juli 2018 is voor Baudet dan ook een datum die hij niet snel meer zal vergeten. 

Dat is namelijk de datum dat het referendum definitief door de plee is gespoeld. In een tweet maakt de voorman van FvD dan ook duidelijk hoe hij over deze zaak denkt. Naast minister Kajsa Ollongren, krijgen ook veertig Eerste Kamerleden een veeg uit de pan.

“10 juli 2018. Vandaag iets meer dan twee jaar geleden. Deze 40 kartelpolitici vernietigden het referendum in de Eerste Kamer – terwijl Ollongren ALLE democratische procedures had geschonden. #FVD staat PAL VOOR HET REFERENDUM. Steun ons! Fvd.nl

Bij deze tweet is een foto toegevoegd van de veertig Eerste Kamerleden die volgens Baudet verantwoordelijk zijn voor het omzeep helpen van het referendum. Het moge duidelijk zijn dat Thierry Baudet nog een appeltje te schillen had met deze politici.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Xander XXL

  De schoften van D66 voorop. Jarenlang het stokpaardje van het referendum berijden tot de stemming de dames en heren van die “democraten” niet bevalt, dan moet het maar afgeschaft worden. De Volksverlakkers.

 2. Waldorf_en_Statler

  In het programma van Forum voor Democratie komt heel duidelijk naar voren dat de partij meer inspraak aan de mensen in het land wil geven.

  In het programma van Forum voor Democratie komt heel duidelijk naar voren dat de partij meer inspraak aan de mensen binnen de eigen partij wil geven.

  Mooi.
  Gaan nu de leden de lijsttrekker kiezen?
  Of stemmen over partijpunten.
  Of meepraten over de besteding van de partijgelden.

  1. Beukman

   Gaan nu de leden de lijsttrekker kiezen?
   Of stemmen over partijpunten.
   Of meepraten over de besteding van de partijgelden.

   Nee Waldorf, democratie dat is goed voor anderen, niet voor Forum zelf.

   Bij een normale ledenpartij bepalen de leden wie er in het bestuur zitten. Echter niet bij de Partij van de Liefde, zoals voorman Baudet zijn beweging noemt. Het bestuur heeft statuair geregeld dat leden hierover helemaal NIETS te zeggen hebben.

   Zodoende kan het bestuur – geholpen door andere hotemetoten binnen de partij – zelf “kandidaten” voordragen en daar vervolgens ook zelf uit kiezen. De leden staan geheel buitenspel.
   Het bestuur draait zichzelf ondertussen tureluurs in de interne baantjescarrousel, door de ene lucratieve Haagse baan op de andere te stapelen.

   Dat niet alleen: het bestuur stelt ook zelf de interne regels op, en ook hier staan de leden buitenspel. Diezelfde leden dienen zich wél aan die regels te houden. Onlangs paste het bestuur de interne regels aan, maar communiceerde dit niet met de leden.

   Maar wie contr0leert dan eigenlijk het bestuur? Het is bijna om je dood te lachen, maar dat doet het bestuur zelf.
   En zo kan het dat hoewel er in de Integriteitscode van Forum staat dat dubbelfuncties ongewenst zijn, er aan de top toch volop baantjes én salarissen worden gestapeld.

   En de leden? Die pikken het in hun kritiekloze adoratie.

   FvD kan nog veel leren van andere kartelpartijen. Daar hebben leden niet alleen invloed, ze hebben ook inzage in de boekhouding van de partij, zodat ze weten wat er wordt gedaan met het ledengeld. 

   En democratie: dat is voor anderen.

   1. GvdGvd

    Bij het CDA regelen ze het beter, na de tweede stemming weet zowel Hugo als Pieter nog niets laat staan de leden van die sprankelende partij.

   2. Original NL

    Op deze manier houdt FVD lulhanessen als jij buiten de deur.

  2. CLoVis

   @lamlul & @beukenoot

   Linkse lamhond en zaadje,
   wat heeft ruttekop dan geflikt tijdens de formatie?

   Hij heeft de via partijlijers van de overige regeringspartijen
   de kamerleden zover gekregen met beloftes of bedreidingen,
   dat niemand in de Tweede Kamer
   tégen een regeringsvoorstel durft te stemmen.

   Dàt noemen we een volksvertegenwoordiging en democratie?

 3. Ritter

  NPO 1-kijker zapt massaal weg bij racismedebat

  ht*ps://www.mediacourant.nl/2020/07/npo-1-kijker-zapt-massaal-weg-bij-racismedebat/#comments

  1. Cycle25

   Die heb ik uit ’t kanalenpakket getrapt, opzouten met Soros 1, 2 en 3.

  2. Xander XXL

   Dan hebben er maar heel weinig allochtonen naar gekeken. Als die nou ook al niet kijken dan zal het wel niet zo diep zitten.

 4. Pierre Tombale

  D66 vecht sinds 1966 vóór een referendum en geeft datzelfde referendum in 2018 de doodsteek.
  D66 is vóór een gekozen burgemeester maar de voorvechter van dit standpunt, Thom de Graaf, laat zich in 2007 probleemloos benoemen tot burgemeester van Nijmegen.
  Hoe geloofwaardig kun je als politieke partij nog zijn.
  Liegen, bedriegen en standpunten verkwanselen is schering en inslag.
  Als voormalig van Mierlo-stemmer, steun ik nu het Forum voor Democratie.
  Thierry Baudet heeft meer van democratie begrepen dan de schaamteloze bezoedelaars van het ideeëngoed van de oprichters van D’66.

  1. GvdGvd

   Ik ga weer lekker voor PVV, knap van Geert hij stond daar toch maar met zijn protestbord met de tekst “Geen cent naar Italië” op het binnenhof toen Conte in aantocht was. Dat noem ik lef, top kerel die Geert die komt op voor Nederland en de Nederlanders.

 5. Bullshit10

  Na brenda waar ben je nu fvd deed toch niks
  Zo zie je maar fvd doet meer dan je denkt
  Tegen al die linkse idioten zou ik zeggen waarom moet er een nieuwe partij leider komen als baudet het goed doet er klaagt niemand hij heeft zelf een keer gezegt als er iemand is die het beter kan en wil doen dan ben ik bereid om het stokje over te dragen
  Dus linkse ratten schijnbaar doet baudet het nig niet zo slecht
  Wat mij persoonlijke betreft mag eva vlaardingenbroek de fvd journaal presenteren wan dan krijgen ze nog veel meer kijkers en aanhang en leden
  Ik zeg zet hem op dvd 21 maart 2021 is jullie laatste kans
  Burgers van Nederland stem fvd of PVV ….uit de eu

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.