Totaal absurd, Italië krijgt 209 miljard euro bijgeschreven uit herstelfonds

Een deel van het 750 miljard euro zware herstelpakket is al toegekend. Italië krijgt 81 miljard van de Europese Unie (wij dus) en leent 127 miljard euro tegen rentes waar ze nooit van hadden durven dromen. Wat een grap.
Italië zit wel met een groot probleem, dat zal niemand ontkennen. Hun financiële beleid is één grote puinzooi en dan komt zo’n coronavirus natuurlijk ook véél harder aan. De horecasector in gevaar, de toerismesector op z’n gat en het hele land maandenlang op slot.

Hartstikke rot natuurlijk, maar dan lees je dit van Italiaanse premier Conte: ‘We hebben nu de kans het land groener, digitaler en innovatiever te maken, we zullen het geld investeren in scholen, universiteiten, research en infrastructuren.’

Ik ben echt heel benieuwd naar de hervormingen die Italië door wil gaan voeren. Want zonnepanelen, windmolens, iPads voor Italiaanse scholieren en hier en daar een brug die eindelijk kan worden hersteld klinkt allemaal heel leuk hoor, maar dat gaat ze toch nooit helpen om economisch gezonder te worden?

Italië heeft nu een dik bedrag gekregen voor een rente die ze normaal niet zouden kunnen krijgen, omdat men het risico niet durft te nemen voor een lager rentepercentage. Mocht Italië dus na het uitgeven van het geld nog steeds in de problemen zitten, dan moet de rest van de EU-lidstaten dus garant gaan staan, want anders krijgt helemaal niemand meer iets terug van dat geld. De Europese Unie komt dan bij de eerste de beste crisis in dezelfde positie als die van Italië nu te staan, en moet dan zelf beleidshervormingen gaan introduceren (en gaan garanderen) om maar niet ten prooi te vallen aan de financiële grillen van dat moment. Dat leidt dus weer tot meer Europese Unie en dan is het wachten op de volgende crisis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. SubTec

  Italië gaat helemaal geen hervormingen doorvoeren.
  Waarom zouden ze ook?…. Nederland betaalt alle tekorten wel.

  1. Brenda Welsh

   Neen, niet alleen. Net zoals de unie dat doet met Hongarije. Trouwens, Italië als favoriet vakantie land zal nu extra voldoen. Grote sympathie voor Olanda !

   1. SubTec

    Dit soort parasieten zijn nergens dankbaar voor.

   2. Logica

    Begrijp ik goed dat als het aan jou had gelegen het dubbele bedrag ook goed was geweest? Hoe gaan we dit financieren Brenda? Zeg het maar. Ik ga er vanuit dat je daar ook over nagedacht hebt. Toch?

   3. RvdBe

    Brenda Welsh, heb jij je weleens laten testen op verstandelijk vermogen?

 2. Adriaen van Bergen

  De maffia heeft het beste verdienmodel.
  blijkt keer op keer.

 3. Cootje

  Gelukkig zet de Corona gewoon door , en dat is net als een moderne oorlog funest. Dus die Italianen komen van een koude kermis terug als de tweede fase het land plat gooit , net als in die andere zuiderlijken landen de opvreters , gaat Corona een slachting brengen met de tweede fase , dat gaat ongekende werkeloosheid brengen en veel onvrede , met 30/40% werkeloosheid te gevolg , en dan komen de barsten in een verdeeld Europa gewoon weer naar boven , dus mogen de Italianen zich rijk rekenen met een fooi , maar ze gaan failliet de rekening Corona komt in 2021 , einde in het zicht van het Brusselse gewest , de Engelse lachen zich te pletter na 5 jaar armoe , het vaste land levens lang

 4. hans-e-pans

  Degenen die zeggen dat ze verwacht dat de Zuid-Europese landen zich aan de regels, die aan dit akkoord hangen, zullen houden zoals is afgesproken, die gelooft ook nog in Sinterklaas en Zwarte Piet, Sneeuwwitje, de Kerstman enz. enz.

 5. Edjan

  Secula Seculorum.

  Rutte is geweldig! Na keihard onderhandelen, betalen we 30 miljard en krijgen we 0,3 miljard terug. Dat is 0,1%. Het dankbare volk zal over een paar maanden wel weer op hem stemmen. Zodat we weer meer meer meer mohammedanen krijgen en ook meer meer meer windmolens. Gelukkig tyfen die boeren op, hebben we wat meer plaats voor meer mohammedanen en windmolens. De Fransen zullen onze landbouw wel inpikken net zoals ze onze visserij al hebben ingepikt. Behulpzaam volk, die Fransen.

  Alles gaat dus goed behalve dat er nog één bevolkingsgroep dwars ligt: u weet het vast al: niets toevoegen en alleen maar geld kosten. Juist! De ouwetjes. Gelukkig is er al een partij die daar wat aan wil doen; Dood op je 66ste. Maar daar komt onze held Mark en na nachtenlang keihard onderhandelen, mogen we blijven leven tot we 70 zijn. Daarna moeten we 10.000 betalen voor het eerste jaar dat we langer willen leven en daar komt elk jaar 10.000 Euro extra bij. Dat is de Ouderen Solidariteitsbelasting.

  Het volk is dermate dolenthousiast dat de verkiezingen worden afgeschaft. Wie heeft er verkiezingen nodig als we door meneer Mark bestuurd worden? Het volk wordt hier ruimhartig voor beloond. Nederlandse wetenschappers hebben de eerste mens gekloond. Het is Mark II zodat ook de toekomstige generatie van zijn leiderschap mag profiteren.

  1. Aardvark blues

   Schiet die kankerhufter Rutte toch dood.

   1. Waldorf_en_Statler

    Soms geldt de vrijheid van meningsuiting helaas voor iedereen.

    1. Hardline

     Wees maar dankbaar, anders luistert er niemand naar U

     1. EvertB

      Aldus eenling hardline

   2. Bertus Bammbirge

    Wat voor voor geloof heb jij?!

    1. combat le pellicule

     Ik ben christelijk gereformeerd. En jij?

  2. Edjan

   Sorry. We krijgen geen 0,1% terug maar 1 hele %.

 6. Bullshit10

  Het is echt om te huilen met deze landverraders kabinet en Rutte biven aan
  Fvd doe wat roep die klootzakken ter verantwoording pvv ook stem een motie en van wantrouwen roep ze terug van het zomerreces dit kan en mag niet ongehoord blijven

  STEM FVD OF PVV …..UIT DE EU

  1. Brenda Welsh

   Het is begrepen @Bully. De boodschap is overgekomen. T.z.t. met de verkiezingen zal ik proberen er aan te denken maar beloof niets.

   1. Logica

    Brenda, ik wacht nog op een antwoord. Hoe gaan we deze giften en lening in onze begroting opnemen? Die leningen gaan ook nooit terugbetaald worden.

    Ik vind het mooi hoor dat je daar niet over nadenkt maar wel ons geld wilt weggeven. Prachtig. Zullen we ook de helft van jouw privęvermogen overmaken naar de EU? Of voelt dat gek? Waarom wel geld van ons gemeenschappelijke rekening?

  2. EvertB

   De hele wereld is een toneelstuk, @bullshit, met de doortrapte Gats, Soros, Fauci, Macron, Merkel en Rutte als hoofdrolspelers.
   Zij willen een nieuwe digitale tijdperk totstandbrengen. In die wereld is de mens een robot. Geen vrije wil, geen vrije gedachten. Geïnjecteerd met chips en vaccins die op ieder willekeurig moment geactiveerd kunnen worden in de gewenste modus. Maar zo ver hoeft het niet te komen als de Amerikanen in november massaal op Trump stemmen. En de Hollanders in maart 2021 op Baudet en Wilders. Laatste kans.

   1. GvdGvd

    Ik ben boos, verdrietig en teleurgesteld, ik zie een lachende vier eenheid Rutte, Merkel, Michel en van der Leijen. Hoe is het mogelijk dat Rutte geld van de Nederlanders gratis geeft aan landen zoals Frankrijk, geld voor al die zorgmedewerkers in Frankrijk die er per maand 183 euro bij krijgen en waar de enige waardering voor al het zorgpersoneel in Nederland een handjeklap is van diezelfde Mark Rutte, waar Macron vooralsnog de pensioenleeftijd op 62 heeft bevroren en waar de Nederlander voorlopig 5 jaar langer moet werken. Waar een Koning (zonder koninklijk bloed en zonder gevoel voor het volk) met zijn hele familie met dekseltjes van zijn kookpannen zit te klepperen als dank voor het zorgpersoneel die zonder bescherming hun werk moesten doen met alle gevolgen van dien. Ondertussen in zijn eigen nieuw ingerichte privé vertrekken (bekostigd door de belastingbetaler) zijn nieuwe jacht van 2 miljoen aan het bestellen. Kots op deze smerige Bilderberg verziekende bende incl. die potverterende Oranjes, en straks komt Willie vanaf het beeldscherm op Prinsjesdag verkondigen dat de zorgpremies omhoog gaan, de belastingen, noem maar op en vul maar zelf in.. Ondertussen bezig met waar gaan we de najaarsvakantie doorbrengen Max ? naar onze villa in Griekenland, of naar onze ranch in Argentinië, of toch maar naar het vakantiehuis in Italië?

    1. Carstens van Schagen

     En de kiezers? Velen lijden aan dementie ten tijde van de verkiezingen.

 7. Waldorf_en_Statler

  Italië krijgt 81 miljard van de Europese Unie (wij dus)

  Oh, vult Nederland de hele pot met geld?

  1. combat le pelicule

   Gemiddeld wel ja

  2. Maurits Dekker

   Wat doet de grootste netto-betaler (NL)?
   Juist, de pot vullen voor de anderen.

 8. Grasmaaier

  Ik gun het de Italianen van harte – ze hebben het volkomen verdiend. Je leven lang op de pof leven, gratis geld toe krijgen, van je huishoudboekje ongestraft een rotzooitje maken, een groot zwartgeld circuit integreren in je economische systeem en dat alles ondergaan in een prachtig land waar de zon veel vaker schijnt dan in de Hollandse moerasdelta. Als je dat voor elkaar krijgt heb je applaus verdiend.

  De echte sufferds zijn de spaarzame en hardwerkende Calvinisten: grauwe vissers en boeren die als slaven niet anders gewend zijn dan sappelen – gekoeioneerd worden is hun grootste beloning.

  1. Cootje

   Maar er zijn tegenwoordig slimmere jongens gisteren een twee die een half miljoen uit de auto gooide en er nog een half miljoen bij zich had , vandaag bij een inval 3 miljoen cash , dus die agf business levert geen stink eieren op en je hoef er niets van bij te dragen bij de zelfde doelgroep de mafioso uit Italianen

 9. Cootje

  Er zijn op het ogenblik vele Nederlanders de zuid Europese gemeenschap fysiek aan het helpen , die hebben schijnt aan die zuid Europese broeders , die feesten en besmetten de hele zuid Europese gemeenschap , en als daar hun een paar euro’s voor de begrafenissen naar toe moeten , je moet wat over hebben voor je buren , de overeenkomst Corona en de Europese unie , ze zijn allebei dodelijk de een financieel , de andere met muziek

 10. Maurits Dekker

  Leningen of giften?
  Dat maakt niets uit.
  Voor beide gevallen geldt dat we er nooit iets van terug zien.
  Er is maar één manier om te voorkomen dat we nòg meer
  onder de schulden komen te zitten, en dat is NEXIT.

 11. Duckday

  Kan niet veel vermelden dat iemand zijn land en inwoners aan de bedelstaf help ALLEEN OM EIGEN BELANG.
  Breek HET KARTEL en STEM PVV of FvD daarna exit uit dit geld verslindend bolwerk de EU en EURO. Hoe kan zo,n man nu op een voetstuk geplaats worden.Het is steeds slechter aan het worden in NEDERLAND dat volkomen onbestuurbaar is. En landen die niks te verhappen hebben krijgen MILJARDEN EURO,s van landen waar de bewoners de buikriem moeten aanhalen door onbehoorlijk bestuur WE zijn een avalbak van de EU.
  Welke personen roepen hij doet het zo goed.

 12. kees cup

  De bevolking, dus uiteindelijk de persoon in het stemhokje! van de netto betalende landen, begint het wanbeleid van de P.I.G.S landen plus ook dat van de ander handophouders zat te raken.
  In veel “betalende” EU landen rommelt het, en na een voor de Britten succesvolle brexit, zullen er meer EU volken gaan beseffen dat zij beter af zullen zijn als zij de EU in haar huidige vorm verlaten.
  Zoals wat de EU nu geworden is zal ikzelf daar geen traan om laten.

 13. J.Rademaker

  Wat goed van Rutte Nederland krijgt 6 miljard.
  Spanje 140 miljard maar 40 miljoen inwoners dus ongeveer twee keer zoveel als Nederland.
  Geweldige onderhandelaar.

 14. andergeluid

  De enige hervorming die ze doorvoeren is zo snel mogelijk hun zakken vullen en als het in de zakken van de bobo’s zit meteen weer klagen bij de EU tot dat ze weer te kort komen en kunnen we dit weer herhalen. enz enz enz enz en straks Nederland FAILLIET !!
  en Italië en alle zuidelijke landen hart lachen en ja wel Rutte lacht dan gewoon hart mee zo als altijd..

 15. andergeluid

  Nou als de Hype corona over is kunnen wij alle Nederlanders gratis op vakantie naar italië
  want wij hebben tenslotte al allemaal dik betaald :):) en we weten het komt toch nooit terug.
  Lekker idee gratis terrasje pakken overal gratis in en gebruik van maken eigenlijk zouden
  ze onze vliegtickets dan ook nog moeten betalen Lang Leven Rutte dat heeft hij toch maar goed geregeld :))
  Of een gratis ticket voor RUTTE alleen een enkeltje dan en nooit meer terug komen!!!!

  1. Jack Flash

   Italië staat in de top 3 zo’n beetje qua goudvoorraad. 2451,85 ton.
   Dat is bijna 4 keer zoveel dan Nederland.
   Vergeetachtigheid van Pinokkio?

 16. Morgan4321

  Zo, de Deutsche Bank is voorlopig weer gered, de Italianen kunnen hun leningen aan Duitse en Franse banken voorlopig weer terugbetalen.

 17. Piet Klein

  Rutte heeft het uitermate slecht gedaan, want hij heeft enerzijds kennelijk een slechte naam in Europa opgebouwd, niet alleen voor hemzelf maar ook misschien ook wel voor Nederland en is met nagenoeg niets thuis gekomen. Nog steeds moet er veel geld van Nederland naar andere landen. Italie waar de burgers gemiddeld rijker zijn dan Nederland, vroeger met pensioen mogen en een land dat de op een na grootste goud reserve heeft in Europa, krijgt geld van ons. Het is absurd. Daarnaast hebben wij al NL-ers in Europa de hoogste zorgkosten, slechte ouderen zorg, duurste openbaarvervoer en is de huizenmarkt uit het lood wat resulteert in te hoge huren en te dure huizen. Het is van de zotte dat er geld zou moeten naar Italië. Het zijn ook absurde bedragen. Het komt neer op gemiddeld rond de 1700 euro persoon, dus 6800 euro per gezin met twee kinderen, meer dan 7000 euro per inkomstenbelastingbetaler. Het zijn absurde bedragen die van armere NL-ers naar rijkere Italianen gaan. Wat Rutte mee terug brengt zijn wassen neuzen. De noodrem stelt niets voor temeer als je je realiseert dat er geen enkele goedgekeurde jaarrekening is van de EU, dat wil zeggen dat onduidelijk is of al uitgaven kloppen. Een mindering op afdracht het is peanuts in vergelijking wat we gaan afdragen. De persberichten melden dat Rutte veel weerstand opriep, in hoeverre dat klopt blijft raden. Ze hebben in ieder geval zich murw zitten vergaderen of misschien hebben ze zitten klaverjassen, maar het resultaat is slecht. Rutte zou veel over zich heen hebben gekregen maar heeft uiteindelijk nagenoeg niets voor elkaar gekregen. Het is consistent Rutte roept van alles maar doet uiteindelijk iets heel anders en dat is meestal verkeer voor Nederland. En dat is nu een akkoord met een onzinnig fonds waarin armere NL-ers mogen gaan schenken en lenen aan rijkere Italianen. Soms zie je artikelen van hoogleraren die het plan positief noemen maar die kunnen niet rekenen en snappen kennelijk toch te weinig hoe onzinnig het is om geld te geven vanuit armere NL-ers aan rijkere Italianen. Bomhoff begrijpt het iets beter en legt uit dat zinvoller is het geld te besteden aan NL-ers die in de knel zitten. Dit akkoord is niet alleen onzinnig, het is ook onnodig, Italianen kunnen met gemak lenen. De ECB staat het toe, ze hebben fantastisch onderpand in hun goudvoorraad. Geen beterere garantstelling, Maar sufferds als Rutte gaan de Italianen geld schenken. Het plan is niet allen onzinnig. Het is ook pijnlijk wat de EU lukt alleen maar onzinnige herstelfondsen te bedenken en geen andere maatregelen. Ze hebben er voor gezorgd dat we de Britten kwijt zijn geraakt. Het dondert in het Midden Oosten met name door de rol van Turkije. De EU is nergens. Of het één al public promotion was wat er rond Rutte in de media verscheen, ik kan het u niet uitleggen. Het moest de schijn wekken, of het was misschien de realiteit dat Rutte heel veel gedaan heeft en er dan toch nog iets heeft weten uit te halen zodat u volgend jaar misschien weer op Rutte gaat stemmen. De bittere realiteit is dat Rutte met nagenoeg niets is thuis gekomen, zijn naam en misschien de naam van NL verknalt heeft in Europa en dat u per persoon 1700 euro mag gaan afdragen aan rijkere Italianen. De missie van Rutte is ruimschoots mislukt.

  1. AS210854

   Helemaal met u eens.

   1. Jack Flash

    Het tere vaasje Nederland aan gruzelementen.
    Rutte heeft het tussen de ‘bankschroef’ gezet en stevig aangedraaid.
    Letterlijk en figuurlijk.
    Hij zou hoog in de peilingen staan…
    Er klopt hier echt iets niet…

 18. Bunky01

  Het is te triest voor woorden maar er rest ons nog maar 1 ding, en dat is NU met 17 miljoen Nederlanders de kont tegen de krib. Boycotten, de hele puinzooi. Erger wordt het toch niet. Burgerlijk ongehoorzaam worden. Burgers sta NU op tegen deze roofridders.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Een ding wordt vergeten: De Italianen hebben gedreigd uit de EU te stappen en de Russen zijn bereid Italië over te nemen…

 19. Maurits Dekker

  In mei 1940 ging onze regering na 4 dagen door de knieën voor Duitsland.
  In juli 2020 deed onze minister president er ook exact 4 dagen over.

  1. Bertus Bambergen

   Je bent niet goed snik, maar misschien ben je gewoon vergeten je medicijnen in te nemen.

   1. Maurits Dekker

    Bertus Bambergen,

    Bedankt voor uw complimenten.
    Hoewel ik u niet heb toegestaan mij te tutoyeren.
    U mag mij dus gewoon aanspreken met U, althans voor zover uw vocabulaire u daartoe in staat stelt.

    1. A-BBa

     Goedemorgen. Bedankt voor deze leuke reactie, zo begint mijn dag weer goed 🙂

  2. Carstens van Schagen

   @Marits: Ook nu gaan wij de rekening betalen!

   1. Maurits Dekker

    Helaas wel ja.
    Wij zijn de pinautomaat van de EU.

    1. Carstens van Schagen

     Mede mogelijk gemaakt door Rutte, alleen jammer dat veel kiezers dement zijn wanneer de verkiezingen zijn aangebroken.

 20. Maurits Dekker

  Neen, niet alleen. Net zoals de unie dat doet met Hongarije. Trouwens, Italië als favoriet vakantie land zal nu extra voldoen. Grote sympathie voor Olanda !

 21. A-BBa

  Slim. Geld lenen wat nooit terugbetaald zal worden en met dat geld het land mooier maken. Als ze dan ooit een keer uit de EU worden gegooid houden ze er in ieder geval een mooier land aan over. En wat bijna iedereen die dit artikel leest al denkt of schrijft schrift ik ook nog maar een keer: dat geld is weg en komt nooit meer terug.

 22. A-BBa

  Alle Nederlanders die het met deze gang van zaken niet eens zijn schelden en mopperen op Rutte. Maar Rutte is niet degene die dit alles veroorzaakt. De mensen die iedere keer weer op Rutte stemmen, DIE zijn de oorzaak voor al onze ellende. Daar zouden we eens een serieuze actie of demonstratie op los moeten laten.

 23. rexm

  Rutte, EU en de coalitie, complete waanzin.
  Er moeten vele naar een ziele knijper gaan, ze zijn totaal de weg kwijt.

  En, Italie heeft op Duitsland na de grootste goudvoorraad van Europa, mede ook, wat heet Maffia.??

 24. Bolland

  Weer een echte topdeal die Rutte er uit heeft gesleept, watr een leider en wat een bikkelharde onderhandelaar

 25. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Al eerder opgemerkt: Het Vaticaan leeghalen en de Paus arresteren.

 26. Bes Tolen

  GvDGvD. Inderdaad de familie von Amsberg heeft wel een forse promotie gemaakt. Van lage adel, officieel in Duitsland trouwens afgeschaft, naar koning stijl Rome. [In het jaar 751 besliste de paus, dat alle koningen aan hem onderdanig waren. Dus ook de niet Roomse. Onze regeringen zijn ondertussen wel ondergeschikt sinds Van Agt en Lubbers en dankzij de EU.]

 27. Bes Tolen

  CLC. De EU zou moeten eisen dat Italië Vaticaanstad annexeert en het concordaat met Italië vervalt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.