Trump kan weer even ademhalen: Voor het eerst in maanden geen coronadoden in New York

Na bijna zestien weken zijn er voor het eerst geen personen overleden aan het coronavirus in New York. De Amerikaanse president Donald Trump kan dus even opgelucht ademhalen, aangezien zijn aanpak van het coronavirus niet van onbesproken gedrag is.

Enkele maanden geleden, op 11 maart, viel in The Big Apple de eerste coronadode. Sinds 13 maart ging er sindsdien geen dag meer voorbij zonder dat er doden waren te betreuren in de miljoenenstad.

Maar Amerika is er nog niet. In de staten Texas en Florida neemt het aantal coronapatienten en doden nog altijd toe.

Zowel binnenlandse als buitenlandse reizigers die naar New York afreizen moeten veertien dagen in quarantaine. Inwoners van de stad worden gevraagd om mondmaskers te dragen en zich te houden aan sociale afstand.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Waarom steeds afgeven op Amerika. Een land dat tig keren groter is dan Nederland. Waar de regering van Amerika op bepaalde delen van het land geen kijk op heeft. Kan ook niet ,het is te groot.
  En als we niet oppassen gaan we die richting ook op met de EU. Zelfs in ons kleine landje ging het al mis met corona. Veel ouderen stierven door bezuinigingen eerder genomen.

  1. Waldorf_en_Statler

   Waar de regering van Amerika op bepaalde delen van het land geen kijk op heeft.
   Kan ook niet ,het is te groot.

   Ritter, kom er maar in.

   1. Vanzelf

    Nee

   2. Hardline

    Lees je in in de structuur waarop Amerika politiek gezien is opgebouwd.

 2. NoDoubt

  De Corona-farce. NL 6100 doden. In 2017 2018 NL 9400 doden. Nu hele economie kapot door de hysterie van WHO en definitie pandemie 2014 als een gewone virus omschreven. Bedrijven kapot, massaal mensen ontslagen , spoedwet om mensen van hun vrijheid beroven. De verantwoordelijken moeten levenslang krijgen. WHO moet worden opgeheven en zeker niet meer met miljarden ondersteunt. USA heeft gelijk dat er geen geld meer gaat naar die private organisatie. En wat doet NL, die gooit er nog eens miljarden van onze belastingcenten naar een onbetrouwbare organisatie als WHO RIVM naar toe.

  1. Che

   ”De verantwoordelijken moeten levenslang krijgen.”

   Gaat Trump en al die andere wereldleiders niet leuk vinden. 🙂 :):)

 3. JochemX

  Als ik het goed begrijp is Trump verantwoordelijk voor alle Corona-doden?? En ook voor racisme en alle overige ellende? In de VS zijn de staten verantwoordelijk voor de lokale corona-maatregelen en niet de federale regering. Verder zijn al die BLM en Antifa demonstraties ook niet zo best om verspreiding te voorkomen. Als we de getallen door 335.000.000 delen dan doen ze het daar prima.

  1. Beukman

   Op papier zijn de staten verantwoordelijk.
   De werkelijkheid is dat Donald de gouverneurs onder druk zet om de boel open te gooien door de bevolking tegen hen op te zetten en hun medische apparatuur te onthouden.
   Wat ook beslist niet helpt is dat Trump de deskundigen voortdurend in diskrediet brengt en hun integriteit in het openbaar in twijfel trekt, voortdurend roept dat het virus onder contr0le is (onlangs verklaarde hij nog: Coronavirus is going to sort of just disappear, I hope., en verkiezingsbijeenkomsten houdt waar duizenden mensen op elkaar zitten in afgesloten ruimtes.

   Dus reken maar dat Donald bloed aan zijn handen heeft.

   Wat de antifa-demo’s betreft: het aardige is dat de corona-cijfers niet hebben opgestuwd, ten eerste vermoedelijk omdat die in de open lucht plaats vonden en ten tweede omdat de meeste deelnemers in tegenstelling tot Donald wél mondlappen droegen.

   1. Vanzelf

    Zuig
    man

   2. JochemX

    Beukje, kijk je veel naar CNN?

    1. Beukman

     Ik lees de krant.
     Maar als jij het beter weet, mag je het zeggen hoor.

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ik lees de krant.”
      De krant gefinancieerd door… Brussel! Wiens brood men eet diens woord men spreekt.

    2. Cycle25

     Dit gifkanaaltje heeft, zo laag als ze zijn, het charisma van de first lady aangevallen.

     h*tps://youtu.be/oh2Hg3ChG8c

  2. Tom Bombadil

   Yup trump treft geen blaam. Verantwoordelijkheid ligt bij de staten. En daarbij heeft trump ondanks dat het niet zijn Verantwoordelijkheid was alles op alles gezet om het virus te bestrijden. Trump gaat met overmacht herkozen worden. Tenminste als je de voorspellingen mag geloven van de onderzoekers die er nog nooit naast zaten (voorspelde trump eerder ook) en als je ook maar een beetje op youtube rond kijkt zie je overal democraten die vorige keer op Clinton stemden maar nu op trump gaan stemmen. Best wel erg trouwens. Dat trump alweer de beste keuze Is. Alsof je moet kiezen tussen Hitler en Stalin

 4. Ritter

  Dat in de staat New York veel corona doden zijn gevallen is de verantwoordelijkheid van Cuomo; de goeverneur van New York.

  Die maakte de fout om in het begin van de crisis de mensen die corona hadden in bejaarden huizen te stoppen. En daar gingen er veel dood.

  Dat was dus het beleid van Cuomo.
  ========
  No, Gov. Cuomo, New York’s nursing home carnage is your fault

  ht*ps://nypost.com/2020/07/07/gov-cuomo-new-yorks-nursing-homes-death-are-on-you-goodwin/
  =========

  In de VS is het dodental van corona sterk gedaald.

  In totaal heeft de VS nu 3.283.617 gehad waarvan er 1.615.707 herstelden en 134.154 overleden. Dat zijn de meeste geregistreerde gevallen ter wereld, en het land heeft een sterftepercentage van 4,09%.

  Dat is dan weer laag vergeleken met Frankrijk (17,5%), België (15,6%), Engeland (15,5%), Italië (14,4%), Spanje (11,1%), Mexico (11,5%) en NeeDDRlandje met 12,3%.

  1. Beukman

   Donald zou Cuomo graag de schuld geven, zoals hij iedereen graag de schuld geeft. Ondertussen blijft hij maar roepen dat het allemaal wel meevalt. Donald onlangs:

   Coronavirus is going to sort of just disappear, I hope.

   Het rapport van de staat New York dat vorige week verscheen laat echter zien dat het onterecht zou zijn om Cuomo overal de schuld van te geven.

   New York’s report on Monday made two key assertions: The influx of about 6,326 coronavirus patients to nursing homes from hospitals did not cause the virus’s spread; the more likely source was the tens of thousands of workers who tested positive or were presumed to be infected who brought the virus into the facilities between March and June.

   Hier het hele rapport:
   health.ny.gov/press/releases/2020/docs/nh_factors_report.pdf

   Trump is ondertussen onverantwoordelijk bezig. Vorige maand hield hij tegen alle adviezen in een verkiezingsrally in een grote indoor hal in Tulsa. Aanhangers lieten zich lokken en droegen naar voorbeeld van hun leider geen mondkapjes. Twee weken later steeg het aantal gevallen van corona dramatisch.

   De VS zitten met nog een ander probleem: gewone mensen die corona krijgen worden vaak ontslagen en er is voor hen geen vangnet, mede omdat Trump Obamacare heeft gesloopt. Hetzelfde geldt voor bedrijven die wegens corona moeten sluiten. America is een Derdewereldland waarvan de gewone man/vrouw crepeert omdat er amper sociale voorzieningen zijn.
   En dát maakt dat het aantal doden maar een deel van het verhaal is.

   1. Ritter

    Beukman

    In de VS zijn de Gouverneurs verantwoordelijk voor de staten.

    Het beleid van Cuomo om mensen die Corona hadden in bejaardenhuizen te plaatsen is de reden dat er veel doden zijn gevallen in New York.

    Voor dat beleid is Cuomo ook sterk bekritiseerd. U kunt dat lezen in onderstaand artikel.

    No, Gov. Cuomo, New York’s nursing home carnage is your fault
    ht*ps://nypost.com/2020/07/07/gov-cuomo-new-yorks-nursing-homes-death-are-on-you-goodwin/
    ======
    En zoals al vermeld is het sterfte getal sterk gedaald in de VS.

    In de VS is het sterftepercentage van Corona 4,09%.

    Dat is dan weer laag vergeleken met Frankrijk (17,5%), België (15,6%), Engeland (15,5%), Italië (14,4%), Spanje (11,1%), Mexico (11,5%) en NeeDDRlandje met 12,3%.

    1. Beukman

     Ritter.
     Op papier zijn de staten verantwoordelijk.
     De werkelijkheid is dat Donald de gouverneurs onder druk zet om de boel open te gooien door de bevolking tegen hen op te zetten en hun medische apparatuur te onthouden.

     Wat ook beslist niet helpt is dat Trump de deskundigen voortdurend in diskrediet brengt en hun integriteit in het openbaar in twijfel trekt, voortdurend roept dat het virus onder contr0le is (onlangs verklaarde hij nog: Coronavirus is going to sort of just disappear, I hope, en verkiezingsbijeenkomsten houdt waar duizenden mensen op elkaar zitten in afgesloten ruimtes.

     Ik verwijs je verder graag naar het officiële rapport, dat gehakt maakt van jouw bewering over Cuomo.
     health.ny.gov/press/releases/2020/docs/nh_factors_report.pdf

     1. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “De werkelijkheid is dat Donald de gouverneurs onder druk zet om de boel open te gooien…”
      Fantastisch, hier wordt je in de cel gegooid als je een t-shirt met het woord VRIJHEID erop draagt. Of als de regering een demonstratie niet aanstaat wordt er gedreigt dat ze je kinderen bij je komen weghalen.
      h**ps://twitter.com/AhHonings/status/1282037096723685377?s=20

      Quote : “Wat ook beslist niet helpt is dat Trump de deskundigen voortdurend in diskrediet brengt…”
      Dat zijn geen deskundigen maar de enige toegelaten mening. Praat over corona geneesmiddelen op YouTube en je video gaat op zwart. Prima dus! Het is geen geheim dat er een wereldwijde dictatuur wordt opgetuigd, een dictatuur bestaande uit kinderverkrachtende satanistische ped0fielen. #ObamaGate #Adrenochrome #Pizzagate #Epstein #GhislaineMaxwell #hugodejonge #kickoutrutte

      Quote : “Coronavirus is going to sort of just disappear, I hope, en verkiezingsbijeenkomsten houdt waar duizenden mensen op elkaar zitten in afgesloten ruimtes.”
      En soort van demonstratie op de dam alleen dan met positieve context!

   2. M. Brandenburg

    Trump hoeft helemaalniemand de schuld te geven,immers de Gouvberneurs en de burgemeesters zijn verantwoordelijk, wie de verantwoordleijkheid draagt, draagty ook de shculd, daarnaast is het zo dat vooral de door Democraten geleidde staten en steden leiden onder het virus die worden het hardts getroffen, teven de staten en steden die er alles aan doen om juist het tegenovergestelde doen van wat de overheid adviseert. Dit is allemaal aantoonbaar, het blijf opvallend dat links geestelijke gehandicapte figuren als Beukman toch de schuld bij de president in de schoeneen duirven te schuiven. Een totaal gebrek aan kenneis van hoe zaken werken in de VS. Beuokman en links geindoctrineerden denken dat de VS hetzelfde werkt als de EUSSr alwaar een klein griopeje ongkozen hun beleid aan de lidtsaaten opleggen, daar waar in de VS Staten hun eigen keord kunnen varen en dit met de bestrijding van het coronavirus ook hebben gedaan met rampzalige gevolgen daar waar de democraten aan de macht zijn. Hetzelfde zie je terug met de mraxisten van BLM in de democratisch geleidde staten en steden komen ze van onder hun stenen van en mogen ze de samenleviong ontwrichten, in de door Republikeinen geleidde staten en steden zie je niets van deze geweldadige vernielende en haatzaaiende beweging.

   3. Henk Albarda

    De gebruikelijke beukmannetjes, feiten verdraaien en net als de NPO, ieder bericht dat positief voor Trump is en zeer negatief voor de Democrats zwijgt u dood.

    In al uw betogen staat geen letter correcte info.
    De amerikaanse economie reageert ongelooflijk snel op tegenslagen maar nog sneller op genezing. U probeert het aantal doden in Nederland af te zetten tegen het aantal in de US, alsof de US evenveel inwoners heeft.
    Tellen kunt u kennellijk niet, de US heeft 350 miljoen inwoners, Nederland 17.

    In Nederland, heel Europa en China zijn meer mensen overleden met verdenking Corona dan in de US. U weet dat maar uw specialiteit is leugens verspreiden.

 5. gedacht

  dezelfde cyclus zoals wij in Nederland en de rest van de wereld gehad hebben

  gelukkig heeft Amerika 320 miljoen inwoners dus moet corona nog even doorbijten 🙂

 6. Henk Albarda

  New York is en wordt geen probleem voor Trump. Cuomo en de Blasio zijn verantwoordelijk voor de eindeloze stroom gewelddaden in NY en voor het dagelijks erger wordende anti-semitisme. In NY wordt iedere dag minimaal 1 joodse winkel door BML en Antifa overvallen en een eigenaar vermood.
  Dat is het soort mensen waartoe beukman en brandebok behoren, gewelddadige links racisten en anti-semieten.

  Trump heeft een meevaller, tussen 2018 en vandaag is de steun van de negers voor Trump verdrievoudigd.

  Trump heeft een tegenvaller, gedurende 2020 proberen de Democrats via sluipweggetjes 5 tot 10 miljoen illegalen aan een stembiljet te helpen. Het is een wedren, of dus 10 miljoen lieden die lager betaalde banen van amerikanen inpikken, toch mogen stemmen.

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Niemand is helderziend of alwetend bij mijn weten maar het zou zo maar kunnen zijn dat het corona pandemie een grote nep hoax is en dat niemand aan dit nep virus is overleden maar aan onderliggende oorzaken. Ordo ab Chao… Weet je wel ! Dat vaccin komt er trouwens ook niet !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.