Uh-oh! Corona-explosie in Nederland: hoogste dagelijkse nieuwe corona-gevallen sinds 7 mei

Het gaat totaal de verkeerde kant uit met het aantal nieuwe geconstateerde coronagevallen in Nederland. In het afgelopen etmaal zijn er 342 nieuwe coronagevallen geregistreerd in ons land: dat is het hoogste getal in bijna twee maanden tijd, en vele honderden meer dan nog slechts enkele weken geleden.

De tweede opmars van het coronavirus in Nederland blijft zich voortzetten. Op basis van data die het RIVM stilletjes beschikbaar stelt, heeft data-analysebedrijf Datagraver de dagelijkse stand van zaken voor ons land opgemaakt. En die is niet best: in de afgelopen 24 uur zijn er 342 nieuwe coronagevallen bijgekomen in ons land. Dat is een forse stijging ten opzichte van gisteren, toen er ‘slechts’ 247 nieuwe gevallen bijkwamen. Er is echter ook een sprankje goed nieuws: er zijn geen nieuwe overlijdens geregistreerd.

Toch zal ook dat laatste niet zo blijven als het aantal nieuwe Nederlandse coronapatiënten zo de pan uit blijft rijzen: vandaag was namelijk de hoogste dagelijkse toename sinds 7 mei, bijna twee weken geleden toen de grote coronapiek van maart en april nog langzaam aan het wegebben was.

Al met al ziet het er niet gunstig uit voor Nederlanders die nog een vakantie vol leuke dingen gepland hadden: als dit soort getallen aanhouden, hebben het kabinet en de OMT eigenlijk geen andere keus dan vanaf volgende week weer strengere maatregelen nemen. Dat betekent het sluiten van cafés, parken, restaurants en wellicht andere openbare plekken. Ook zal de landelijke mondkapjesplicht vermoedelijk eindelijk van stal moeten worden gehaald.

Eén ding wordt echter meer dan duidelijk: het coronavirus is here to stay in de onmiddellijke toekomst. Wie aan die teleurstellende realiteit nog niet gewend is, kan dat maar beter alsnog snel doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Jack Flash

  “Er zijn geen nieuwe overlijdens meer geregistreerd”
  Een hoop drukte om niets..

 2. NO8DO

  Aan de koppen boven de artikelen te oordelen ervaart DDS elke slecht nieuws als een feestje.

  1. Cycle25

   Logisch, als je halve blog mondkapjes spamt dan zijn de extra genomen testen met resultaat het ideale middel om de verkoop op te schroeven.

   Tim schrijft gretig dat alles weer dicht gaat, en staat helemaal achter de regering.

   Dit quasi rechtse blog is regelmatig nog linkser dan Joop.

 3. Gekkehenkert

  Wat een paniek om niks. Het ging er toch om dat de IC het aan kan? Niks extra maatregelen

 4. Bullshit10

  O hans zijn al weer meer besmettingen hans houd het nu nooit op

 5. ikweetwatikwil

  Als ze dat heen en weer gereis nu eens stevig aanpakten. De grenzen gesloten hielden gingen we de goede kant op.
  Maar nee , de Nederlanders die het goed doen wordt straks aangepakt. Dat is gemakkelijker.
  Niemand in mijn omgeving heeft corona. Ze kennen ook niemand met corona. Maar we worden gepakt door het reislustige volk. Het is te gek voor worden. 1Jaar niet op reis, dat is toch geen ramp. Voor mij geen mond onding.

  1. Pauline Kummer

   Wie komt u nu tegen op die zolderkamer ? Het gaat om de drukke gebieden. In centrum Rotterdam vanaf 5 augustus mondkapjes plicht. In OV ook de plicht. Ongekapt kom je het centrum (mooi) niet in.

 6. Gerda2

  We worden weer verder klaargestoomd voor de mondkapjes.

  1. Gebande3

   Bij voorbaat bestellen bij DDS tegen “Sterk gereduceerde” prijzen.

   1. Gerda2

    We kunnen beter zelf kapjes laten ontwerpen in het geval we verplicht worden de kapjes te dragen. Tekst erop ; IK DRAAG DIT KAPJE ONDER PROTEST of alleen ONDER PTROTEST.

    1. Pauline Kummer

     Onder PTROTEST lijkt mij wel geinig. Ik ben wel handig met borduren. 😛

     1. Gerda2

      Ja ik zag het ook. Dacht, laat maar zitten.

 7. Arbeider65

  Hoe zo een explosie? In Maart-April hadden we een Corona explosie van duizenden besmettingen en tientallen doden. Dit is niks en het zijn besmettingen. Waar zijn ze besmet? Hoe zijn ze besmet ? Hoeveel ziekenhuis opnames? Hoeveel mensen zijn er overleden?
  Als je meer test zullen ook het aantal besmettingen toe nemen.

 8. Lefty

  Het zijn vooral jongeren die besmet raken. Feestverbod, geen studentenclubs en een flink pak slaag bij het overtreden van de regels. Geen toeristen uit gevaarlijke landen binnenlaten, en niemand het land uit, Nederlanders bij terugkomst 2 weken verplicht in quarantaine.

  1. Lefty

   Dat zal ze leren.

 9. dosjenpeceta

  Even voor de duidelijkheid 0.00750847457% VAN DE BEVOLKING is slechts besmet, dus GEEN ziekenhuisopname, GEEN extra doden.

  1. Bloemkust

   Ja Combat, dat is je zoveelste bijdrage met die getallen.

  2. Brenda Welsh

   Is besmetting nu positief of negatief uit te leggen? Ik bedoel, positief getest is in feite negatief voor de geteste en zijn of haar familie. Negatief getest is weer positief. En een gezond virus, is dat er ook? Wie helpt mij.

   1. Bloemkust

    Volgens mij doet u het expres.

 10. JSArie

  Hoeveel ziekenhuis opnames?

 11. Inkijkje

  Hoeveel ziekenhuis opnames?

 12. Abdul is Lam

  Hier in 0320 staan alle tellers op 0,zero noppes

 13. Willem Alexander

  Tim, wat een lulkoek van het zuiverste water.
  347 positief getesten = nog niet besmettelijk en dat op 17 miljoen is ongeveer 0,0002%,
  dat is niks!!!
  Wat ben je ook voor een nep hournalist… kan je dat zelf niet verzinnen??
  Of heb je nog liggen woelen om de kop te maken van “40% toenamen in een dag” (342 van 247!!! Ook een leuke “Italiaanse toestanden, lijken op straat in A’dam en R’dam”

  Waar het om gaat Tim Onbenul is maar een zinnetje: “geen nieuwe overlijdensgevallen”!!!!!

  Weer zo’n msm activist schrijvertje dat losse flodders uitstrooit over bange domme mensen en alvast het bedje spreidt voor een falend OMT door te zeggen dat we nu weer bestraft moeten worden en harde maatregelen nodig zijn!
  Misselijk en volkomen misplaatst.
  Ga je eens echt informeren op VIRUSWAANZIN punt NL.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.