Veel onduidelijkheid over ‘Ruttes rem’ in coronafonds. Omtzigt eist meer duidelijkheid

Voor veel Nederlanders heeft Rutte – nog meer – gezichtsverlies geleden door toch akkoord te gaan met het megalomane herstelfonds in de EU. Veel mensen hebben twijfels over ‘Ruttes rem’, de bijnaam van de ‘noodrem’ in het akkoord waar Rutte heel ‘trots’ over is. Voor CDA-Kamerlid Omtzigt is dit de reden dat hij meer duidelijkheid wil over deze noodrem. Want nu lijkt iedereen er een andere definitie over te hebben. 

Veel buitenlandse media zien Rutte nog als de leider die de EU ‘op het spel zette’, ondertussen weet inmiddels iedereen in Nederland dat Rutte voor de zoveelste maal niet zijn poot stijf durfde te houden. Hij gebruikte de afgelopen weken ferme termen, eiste meer verantwoordelijkheid van Zuid-Europese landen, en nog veel meer stoere taal voor de bühne. Uiteindelijk heeft hij toch braaf getekend, wel heeft hij het conceptplan lichtelijk kunnen wijzigen. Toch blijft het bedrag aan giften enorm.

Rutte zelf is erg content met de afgedwongen noodrem in het akkoord. Maar er is te veel onduidelijk over dit mechanisme. Vandaar dat Omtzigt weer de moeite neemt om voor iedereen het duidelijk op papier te krijgen. Wat houdt dit mechanisme en, belangrijker gezegd, wat zal het betekenen in de praktijk?

Omtzigt blijft onverdroten zijn werk als Kamerlid doen!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. GvdGvd

  Rutte is gewoon een smerige volksverrader.. heb vandaag nog die video bekeken waar waar hij zijn l..l verhalen weer aan het vertellen was tegenover Baudet. Kijk eens naar die onbetrouwbare oogjes en dat valse lachje. De genen van zijn opa zitten nog in dat bloed, overgeërfd, zou me niets verbazen als hij thuis drie poezen heeft .. met de namen Bea, Angela en Ursela.

  1. A-BBa

   En toch stemmen ze allemaal iedere keer weer op hem. Hij is niet de oorzaak van al onze ellende maar de mensen die op hem stemmen

   1. GvdGvd

    Ik heb in mijn hele leven nog nooit op de VVD gestemd en wie nou nog altijd niet in de gaten heeft dat Rutte met zijn kartelpartijen Nederland de afgrond instort, ja dan begrijp ik het niet. Nederland staat met een been in die afgrond, mocht Rutte werkelijk gekozen worden volgend jaar maart, dan is het maar een zetje en dan knallen we er vol in..de afgrond in.. Wat ik minder vind is steeds die opmerking de Nederlanders die kiezen er zelf voor, want het is eerder zo dat diegene die voor Rutte kiezen al die anderen er in mee trekken die afgrond in. Het is zo’n gladde prater die volksverrader met dat eeuwige vieze lachje op dat gezicht, die gladde leugenachtige aal. Mensen trap er niet meer in, stem PVV… PVV.. de enige redding voor Nederland en de Nederlanders.

   2. Fortiori

    Die mensen gaan voor zekerheid. Maar het hoeft niet om Rutte te gaan, mag ook Sigrid Kaag zijn, Ollongren (mocht zij zich beschikbaar stellen) .

    1. evil knievel

     Niet meegekregen dat 1 van deze 2 verantwoordelijk was voor t sponsoren van terroristen die n meisje van 17 hebben vermoord!🤨
     Van ons geld notabene!🤬
     & die andere feeks heeft de democratie om zeep geholpen door t referendum af te schaffen!!??😏
     maar daar staat sLinks ntlk voor,…voor Moord!👍🏼😜🤮

    2. combat le pelicule

     fortioritoritio noemt precies die 3 die hier uitgekotst worden

    3. hans-e-pans

     De zekerheid krijgen ze zeker van Mark R. en zijn VVD, de zekerheid dat we in de vernieling gaan of al zijn.

     Wie heeft de inhoud van alle verdragen/overgaves gezien die Mark R. voor de EU getekend heeft. Niemand, misschien hijzelf ook niet eens.

    4. Red52

     Jij ziet Ollongren en Kaag als zekerheden?

     De enige zekerheid die D66 biedt, blijkt een fopspeen te zijn.

     Kaag stuurde voor de zekerheid alsvast 13 miljoen naar haar Palestijnse vriendjes, omdat ze wist dat er anders een blokkade van dit geld zou komen, omdat hiervan moordenaars zijn betaald.
     Van Ollongren is zeker, dat zij de belangen van de kiezer niet serieus neemt en zij heeft deze kiezer met het intrekken van de referendumwet buitenspel gezet.
     Beiden zijn opgeleide ambtenaren en beschermen alleen de ambtenarij en daarmee zichzelf.

     Hoe ambtenaren over de bevolking c.q. de kiezers denken hebben we allemaal kunnen zien bij Economische zaken van Wiebes met zijn gasoplossing voor Groningen, de belastingdienst met de eigen fraude op de toeslagenwet en het CBR met de afwikkeling van de rijbewijzen.

     Ambtenaren denken: wij zijn er voor jullie en niet JULLIE zijn er voor ons.

     Inmiddels is Den Haag verworden tot de grootste criminele organisatie van Nederland.

   3. combat le pelicule

    “En toch stemmen ze allemaal iedere keer weer op hem.”

    Ik heb daar echt mijn grote twijfels bij

   4. Logica

    Inderdaad, Nederland krijgt wat het verdient. Straks in maart laatste kans. Geen nieuwe regering met PVV en FVD en de boel kan niet meer teruggedraaid worden. Ik doel dan dat een Nexit na nog 4 jaar Rutte echt veel te duur zal zijn. Dan worden alle be zittingen en schulden onder de landen verdeeld. Daar hoeven we niet blij mee te zijn. Onze pensioenen verdampen, de uitkeringen lager en steeds meer opstanden wegens toenemende armoede. Ik red me wel maar wil gewoon dat iemand het voor onze belangen opneemt.

   5. Robin Hoed

    Het systeem dat hem aan die Macht helpt is de oorzaak.
    Als Rutte er niet was, was er een andere dictator.
    Ze zijn allen eender zogauw ze de macht gegrepen hebben.

 2. Cootje

  Ik heb altijd gezegd we gaan voor EEN Europa wel een ARM Europa , in de Chinese geschiedenisboekjes staat over 50 jaar Nederland WAS een rijke provincie van Europa .

  1. Bloemkist

   Ja jij zegt wel eens meer wat met je volkstuintjes

   1. Cootje

    Die volkstuintjes zijn voor 2021 als Europa in de goot ligt , want Corona doet nog steeds zijn werk , voor de economie zelfs wereldwijd , of denk jij niet dat er in 2021 een golf aan faillisementen er aankomen . En die raken het eerste onze zwakke broeders de opvreters uit het zuiden , kunnen wij hier goedkoop een bosje tulpen kopen , en kunnen ze in Italië proberen de bollen te eten

 3. Cootje

  Einde van het jaar heel zuid Europa ligt aan het infuus van de financiële markten de giften en de leningen zijn ontoereikend om hun totale instorting van hun maatschappijen te remmen , 30/40% werkeloosheid beroeps bevolking gevolgd door Sociale onrusten, ontwrichten hun landen en steden , met monopolie geld niet meer te helpen opvreters n oplichters zijn of gaan failliet . Corona gaat het laatste duit in het Europese zakje doen.

 4. Cootje

  Wat denken ze wel in zuid Europa , in Israël ging de werkeloosheid in 3 maanden van 4% naar 21% , dan is 750 miljard euro kattenpis , en gaat Europa door een putje , maar zuid Europa door het riool. De Engelsen lachen zich binnen vijfjaar te pletter.

  1. A-BBa

   Krijgt Iraël dan ook geld van die 750 miljard?

   1. Cootje

    Nee maar als je denk dat de zuiderlijken landen niet naar de 30/40% werkeloosheid gaan heeft een roze bril op Israël is slechts een voorbeeld wat hier gebeuren gaat , dus die heeft niets met die 750 miljard te maken, plus dat die tweede golf er aan komt in die landen ,

  2. A-BBa

   Baudet heeft een goede coach nodig. Dit is geen grapje, het zou hem, zijn partij en dus Nederland een stuk helpen
   .

 5. wolfgang

  Rutte heeft een dubbele agenda, hij speelt het spel “quasi ruw” voor de bühne!
  De verkiezingen komen aan, het domme kiesvee moet nog even even op het verkeerde been gezet worden!
  Om misselijk van te worden!

  1. combat le pelicule

   Precies ++++++++++

 6. Xander XXL

  Zet hem op Omtzigt jaag de ratten uit de riolen.

  1. A-BBa

   Gaat niet lukken. Helaas.

  2. JochemX

   En Omtzigt blaft en de karavaan gaat verder.

 7. A-BBa

  Die noodrem is er niet meer. Hier moet namenlijk het meerendeel van alle landen mee instemmen voordat de rem kan worden getrokken en dat zal nooit gebeuren. Hij legde in het begin uit dat hij dit niet wou maar dat hij een vetorecht wilde. Dit heeft hij dus niet voor elkaar gekregen en daarna deed hij net of datgeen wat bereikt is zijn doel was.

  1. Petrazoveel

   “…maar dat hij een vetorecht wilde.”

   Heb ik iets gemist? Vetorecht wilde of al had?!

   De sukkel durft er geen gebruik van te maken.

   1. NEXIT.

    volledig correct , het schijthuis tekent bij het kruisje

 8. A-BBa

  Als Baudet zich nu eens meer zou richten op begrijpelijk praten voor iedere doorsnee burger in plaats van constant proberen te laten zien hoe slim en welbespraakt hij wel niet is dan zou hij een stuk verder komen. Géén van de oudere Nederlanders begrijpt wat hij zegt.

 9. A-BBa

  Baudet heeft een goede coach nodig. Dit is geen grapje, het zou hem, zijn partij en dus Nederland een stuk helpen

  1. Fortiori

   Dat is hem al meerdere malen gezegd. Mr. Hiddema, Johan Derksen, Gordon. Baudet is een artiest, bij het zien van een camera, flitslamp wordt hij de theaterman en gedraagt zich als een clown. Mimiek, lichaamstaal enz. Hij is niet geschikt voor de politiek.

   1. GvdGvd

    En de mimiek van Rutte, dat smerige lachje op dat gezicht, en als het niet zint die valse gemene oogjes. Heeft u het over een theaterman dan benoem Rutte ook dan, wat Rutte is een valse pirot, die beloftes doet en ze niet nakomt. Natuurlijk is Baudet wel geschikt voor de politiek, hij pakte Rutte helemaal in bij dat vidje wat ik vandaag bekeken heb. Eigenlijk proef ik bij uw reactie een beetje jaloezie wat Baudet betreft. Baudet heeft duizend keer meer charme en charisma dan Rutte, en Rutte komt niet eens in de buurt, zonder zijn linkse vriendjes van het CDA, D66, GL, PvdA was hij al lang WEg,

   2. GvdGvd

    Gordon hahahahahaha ja die past wel in dat rijtje hahahahaha.

   3. Carstens van Schagen

    Fortiori?

 10. combat le pelicule

  Welke rem? leugenclown Rutte heeft gewoon z’n handtekening gezet hoor, sterker nog, zonder het te vragen aan de burgers…

 11. Bullshit10

  Pieter omtzigt moet gewoon overstappen naar FVD wand ook CDA ia schuld aan deze puinhoop bij het fvd kan omtzigt tot zijn recht komen en komt hij behoorlijk geloofwaardiger over cda zijn net zulke leugenaars als vvd
  Omtzigt komt bij mij nu niet geloofwaardig over hij roept nu puur voor de bühne precies wat rutte doet
  STEM FVD OF PVV ……UIT DE EU

 12. Heras

  GDV@ De moeilijkheid is, dat het een grote kliek geworden is.
  Veel mensen hebben niet op de vvd gestemd maar op een groenlinks ofzo.
  Nu moeten ze samenwerken en het is een ons-kent-ons verhaal geworden.
  Allemaal met een riant salaris. “Nou, geld ontvangen is fijn, maar geld geven is nog fijner’ zegt rutje met z’n zelfvoldane hoofd.
  Zonder er bij na te denken- want rutje is toch miljonair- dat mensen met een midden en laag inkomen het niet meer redden.
  Dus, niet alleen vvd is verantwoordelijk voor deze blunder maar de andere partijen ook.
  Daarom heeft rutje niet zijn veto gebruikt, want ze waren al van plan om geld te geven.
  Macronnetje wreef in zijn handjes; zo de fransen hoeven niet te dokken, ik word herkozen. En Boris lachten omdat hij de dans ontsprong door op tijd uit de EU te stappen.

 13. Maurits Dekker

  Rutte zal in onze herinnering blijven als de man van:

  1) de 1000 euro voor iederen
  2) het geitenpaadje
  3) het inlegvelletje
  4) de noodrem

  Dat zijn allemaal verschillende woorden voor:
  LEUGENS LEUGENS LEUGENS

 14. 56RdK

  @Wolfgang en @ Maurits Dekker: +++++++++++++++++++++!!

 15. Blitzkrieg

  Ook Omtzigt moet gewoon z’n bek houden, als het CDA stemt in het europees parlement zijn ze net zo erg als de VVD.

 16. Carstens van Schagen

  Rutte lacht ook Omtzigt keihard uit!

  1. Bolland

   @Cars Denk eerder dat Rutte bang voor Omtzigt is, een beroepspoliticus(Leugenaar) snapt niets van een integer mens

   1. Carstens van Schagen

    @Bol: Ik hoop het maar vrees dat arrogant Rutte overal schijt aan heeft, dat is hem de afgelopen 10 jaar prima gelukt.

 17. Bunky01

  Ach beste Pieter,
  Je idee en je vraag is wellicht oprecht maar als puntje bij paaltje komt dan zul je toch met de fractie mee moeten stemmen. Jouw vragen aan de MP zullen zoals altijd worden beantwoord met een verdraaiing van de waarheid, dat weet je net zo goed als ik. En al zou te kritisch worden dan is er nog altijd de fractiedicipline, toch ? Je weet net zo goed als 3 kwart Nederland dat we weer genaaid zijn. En die vraagjes van jou zullen daar niets aan veranderen. Binnenkort zul je wel een “aanwijzing”of dringend advies van je soortgenoten krijgen om op te houden met vragen te stellen. Het is dag in dag uit meer van hetzelfde, verdeel en heers, geef het volk brood en spelen, dan gaan wij wel verder met de boel te slopen. Het domme volk slikt het toch wel.

 18. ReneR

  Rutte = land verrader.

 19. J.C.

  Zoals ik al eerder zei: Rutte III heeft weer een leeg inlegvelletje bij dit desastreuze akkoord.

  Ik hoop dat Pieter Omtzigt van het CDA deze keer niet weer z’n keutel vlak voor het beslissende moment intrekt. Wellicht kunnnen de PVV en FvD hem deze keer zodanig steunen, dat Omtzigt van het CDA z’n keutel niet meer kan intrekken.

 20. Sjipke

  t een Het lijkt wel of de berichten over het toenemende aantal Corona besmettingen dit kabinet en met name Rutte goed uitkomt!! De media is stil, in ieder geval stiller dan anders over de gesloten en kapitaal verslindende afspraken rondom de steunmaatregelen aan de zuidelijke landen. Het feit dat Rutte met half zachte afspraken weer door de bocht gegaan is en weer heeft laten zien dat zijn principe’s even zacht zijn als de noodrem maatregelen die hij heeft bedongen, wordt door de media een beetje weg gemoffeld achter het Corona nieuws. Kijkend naar de laatste dagen van OP1 en andere nieuwsrubrieken wordt er echt geen woord over gerept! Lekker doorgaan met verstoppertje spelen dus. Ben blij met een man als Omtzigt (jammer dat hij bij de verkeerde partij zit) en ik hoop dat meerdere eens flink aan de bel gaan trekken zodat ze er wel aandacht aan zullen moeten geven!

 21. Lex

  Ach het gaat hem blijkbaar alleen om zijn status binnen de EU kliek. Een goede baan is nu 100% gegarandeerd.

  Hij heeft gewoon getekend bij het kruisje en wij kunnen eerdaags drastische bezuinigingen verwachten om alles te kunnen betalen.

  Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

  De italianen die vieren feest, ook de Spanjaarden drinken hier een wijntje op. Niet te vergeten de oostblok landen.

  Wat staat ons te wachten. Wij krijgen bijna niets Nederland mag alleen betalen en betalen.

  Go wat hunkert Nederland toch naar een andere kabinet.

  Weest wijs stem volgend jaar PVV of FVD

  Zij kunnen dit land nog van de ondergang redden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.