Woede over warmtepompen! Mensen worden bedrogen met gigantisch hoge rekeningen

Niet iedereen is even blij met de warmtepomp, ondanks alle ‘reclame’ vanuit de overheid voor deze ‘schone’ energiebron blijkt de rekening van een warmtepomp toch iets hoger te zijn dan verwacht. Honderden huishoudens in Den Haag kwam dit jaar erachter dat de warmtepomp een dure grap is, normaliter krijgen ze geld terug van de energiemaatschappij, maar dit jaar lag het net wat anders: ze moesten flink bij betalen, terwijl ze nu net die dure warmtepomp hebben geïnstalleerd. 

Afgelopen maart kregen veel inwoners van de Haagse wijk Transvaal Midden hun energierekening op de mat. Veel huishoudens krijgen normaal gesproken dan juist geld terug, echter tot hun verbazing moesten ze ineens flink wat centjes bij betalen. Dit tot schrik van de huishoudens.

„Hoe kan dat? Ons werd een duurzame woning voorgeschoteld met lagere energiekosten dan wanneer je op het gas bent aangesloten. Bovendien was de winter zacht”

De bewoners moesten overstappen op een warmtepompsysteem, en dit is allemaal ergens nog te begrijpen, behalve als je leest dat voor veel huishoudens de vaste lasten gigantisch zijn gestegen.

Raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag gaat om opheldering vragen bij de gemeente. Want met dit soort acties ga je weinig goodwill kweken voor ‘duurzame’ alternatieven.

„Eerst iedereen verplicht de energietransitie inrommelen om daarna je handen in onschuld te wassen. Het moet niet zo zijn dat je honderden euro’s meer betaalt terwijl je in een goed geïsoleerd huis zit, dat bedrag zou je juist moeten terugkrijgen. Duidelijk is dat over de ruggen van bewoners iemand hier behoorlijk beter van wordt, het klimaat als oplichtersmodel.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Heras

  Dit speelt zich niet alleen in Den haag af, maar overal is de warmtepomp een ramp.
  Het zijn gewoon ondingen, en bedacht door milieukneuzen zoals d66 en GL.
  Gas is nog altijd het beste totdat er echt een goed systeem bedacht is.

  1. Aardvark blues

   Woont die enthousiasteling voor wat betreft warmtepompen nu niet in Den Haag, wel die gun ik van harte die hoge energie rekening.

  2. Jaap042

   Ik heb een warmtepomp, 12 zonnepanelen en geen gas. Mijn energie rekening is een paar tientjes per jaar.

   Veel bedrijven weten niet hoe ze een warmtepomp moeten installeren en veel gebruikers weten niet hoe ze het moeten gebruiken.

   1. NEXIT.

    hahahaha , gelukkig weet jij het wel jaap.

    Wacht maar tot je eco tax gaat betalen over je totale afname. Je slimme meter registreert naadloos wat je terug levert en daar krijg je staks 8 cent de kw voor

   2. RvdBe

    Kost dat nou Jaap, die dikke winterjassen en broeken die je s,winters in je huiskamer aan moet vanwege die behaaglijke kamertemp van 13C?

 2. Bullshit10

  Ja eigen schuld dikke bult fvd heeft van af het begin al gewaarschuwd dat het onbetaalbaar zal worden nu krijgen ze de rekening gepresenteerd en zo ben je weer genaaid door onze roverheid
  Stem daarom fvd of PVV……. uit de eu

  1. Jaap042

   Moet Nederland afhankelijk worden van Russisch gas? Lijkt me niet.
   Het lijkt me ook raar om de politiek verantwoordelijk te houden voor een slechte installateur.

   1. Original NL

    Wel eens van noorwegen gehoord?
    Waarom wordt altijd als een linkaffer over gas begint rusland erbij gehaald?

    1. Robin Hoed

     Rusland is de vijand. Namelijk.
     Hebben ze ons verteld.
     Dus niks van kopen.

  2. Jaap042

   De politiek hoeft mij niet te vertellen wat iets kost en of ik het moet kopen. Als je zelf een miskoop aan gaat ben je daar zelf verantwoordelijk voor.
   Als ze nu eens bij de installateur gaan klagen wordt er misschien nog iets aan gedaan.

 3. Xander XXL

  Rekening indienen bij Klaver en z’n criminele klimaat schurken.

 4. Waldorf_en_Statler

  Honderden huishoudens in Den Haag kwam dit jaar erachter dat de warmtepomp een dure grap is, normaliter krijgen ze geld terug van de energiemaatschappij,

  Morgen nieuw artikel:
  Honderden huishoudens in Den Haag kwamEN dit jaar erachter dat zij jaren te hoge voorschotten betaald hebben aan de energiemaatschappijen.

  1. Bullshit10

   Waldorf
   Nee hoor fvd krijgt gelijk zo als gewoonlijk

   1. Xander XXL

    Volgens mij heb jij heel veel vrije tijd en geduld om maar te blijven reageren op die hersenloze linkse opruier.

    1. Waldorf_en_Statler

     Helemaal fout.
     Stierenstront heeft al meerdere malen aangegeven 60 tot 80 uur per week keihard te werken om zo onder andere mijn uitkering te bekostigen.
     Beetje eerbied voor deze noeste arbeider.

     1. combat le pelicule

      60/80 uur zuigen op dds dat is vvoor jou geen werk dat is je hobby

     2. Carstens van Schagen

      @Combat; Het is een zure bejaarde die hier zijn dag besteed. Dood66 is zijn partij en hij moet vaker plassen dan normaal, zo gaat dat met linksdraaiende bittermannen.

     3. Carstens van Schagen

      @Combat: + de t voor de nazi’s

  2. combat le pelicule

   Als het voorschot gelijk blijft is dus de warmtepomprekening torenhoog

  3. Stanly2000

   Onze slimme kok!

 5. combat le pellicule

  Warmtepompen zijn een Joodse uitvinding.

 6. Bolland

  Hahaha goh wat een verrassing

 7. cronewillie@gmail.com

  TJA, het linkse beleid gaat vorm krijgen.

 8. cronewillie@gmail.com

  zo zie je maar weer, dat het land
  vol met bruikbare linkse idioten zit.
  stelletje linkse criminele schoften zijn het.

 9. Original NL

  Warmtepompen zijn stroomvreters, dus dit is geen verrassing….wacht maar tot er echt een koude winter komt, dan zit je ook nog in de kou en komt er een navordering waar je het warm van krijgt.
  Alleen in een supergeisoleerde woning met ramen en deuren dicht dus zonder ventilatie en thermo ondergoed is het in de winter misschien nèt dragelijk.

  1. Jaap042

   In Zweden zijn warmtepompen heel gangbaar en het is daar gemiddeld iets kouder als hier. Super goed isoleren moet je altijd eerst doen.
   Een slechte monteur die geen verstand heeft van warmtepompen helpt ook niet.
   Stoken met een matige warmtepomp is net zo duur als stoken met gas. Een goede warmtepomp kan het voor de helft, maar niet elke woning is hier geschikt voor.

   1. Original NL

    Q… Een goede warmtepomp kan het voor de helft….
    Onzin.

 10. Response

  Steeds vaker wordt men met de echte effecten geconfronteerd van de klimaatgekte.
  Dat is bij de windmolens, zonneparken, biomassa, etc. Alles wordt mooier en goedkoper voorgespiegeld (mede dankzij subsidies) dan het werkelijk is en als puntje bij paaltje komt ben je de klos en heb je te betalen. De klimaatindustrie en de managers zoals de
  d. samsons, f. timmermannen, etc. spinnen er garen bij!

  1. Original NL

   Windparken zijn subsidie slurpers en hebben het nederlandse landschap verpest..en voegen zo goed als niets aan de totale energiebehoefte bij.
   Maar worden wel in de hemel geprezen door het energiegeboefte…wil je schone lucht en een zekere energie voorziening, kun je niet om kernenergie heen.

 11. Edjan

  Natuurlijk worden we bedrogen. En het wordt nog veel erger. Onlangs heeft de eu-kommissie besloten om groene stroom om te zetten naar waterstof. Dat lijkt een vooruitgang in het denken van de eu, want nu kan de stroom die opgewekt wordt als het hard waait, opgeslagen worden in de vorm van waterstof die gebruikt kan worden als het niet waait. Ook kan het aardgasnet gebruikt worden voor de distributie. En het electriciteitsnet hoeft niet meer zo krankzinning verzwaard te worden als het geval zou zijn als er alleen nog maar stroom geleverd wordt. Alleen moet je, als dat waterstof landelijk dekkend moet worden, nog veel en veel meer windmolens plaatsen dan er nu al staan. Misschien wel 100 x zoveel. Ja, de groene leugen kost geld, veel geld.
  Hadden de linksen en groenen dat niet eerder kunnen weten? Jawel hoor, maar dan hadden ze naar de techneuten moeten luisteren ipv die op te sluiten in een virtuele goelag. Techneuten denken te negatief volgens links.
  Kerncentrales dan maar? Helaas is daarvoor in Nederland geen infrastructuur meer. Als men vandaag zou beslissen weer kerncentrales te bouwen, is de eerste over 10, 15 jaar klaar.
  (Komt goed hahaha)

 12. Bullshit10

  Kijk maar fvd 11 juli 2020 heeft het al gezegt
  Voor alle ongelovigen en linkse ratten die blind zijn voor de waarheid

  Kijk 11 juli 2020 op media

 13. Florissa

  De uilen die dit geloven dat groen goed voor u bezig is ,komen er vanzelf wel achter ,eigen schuld dikke bult, stem op een partij die er voor de eigen bevolking is ,en niet bezig is voor eigen gewin en Brussel .

  1. Bullshit10

   Froissa
   Kom je met bewijs wat baudet gezegt heeft dan hebben ze ineens geen weerwoord meer telkens als je die linkse ratten het tegendeel bewijst dan komen ze met een kut smoes zoals over schrijffouten
   Zo zie je maar hoe zielig dat volk is veel blèren en niks weten

 14. RPML

  Links overtuig je alleen door ze keihard op de blaren te laten zitten. Een koe kon uitrekenen dat als je voor een gemiddelde woning 4.000 kWh gebruikt, en er een warmtepomp van 4.000 kWh bijkomt, de stroomrekening de lucht in schiet, en dat je dat niet kunt compenseren door het weggevallen gasverbruik. Die 4.000 kWh komt bovendien van een kolengestookte of gasgestookte elektriciteitscentrale…. dus hoezo, van het gas af of klimaat?

  Volgende frame wordt: klimaatgerechtigheid; de rijken mogen de stroomrekening van de linksen betalen

 15. RvdBe

  Het is gewoon door de overheid gepromote oplichterij.
  Iedereen met enig gevoel voor techniek trapt er niet in, de doelgroep zijn de onnozelen op dat gebied.
  Zoals er ook onnozelen zijn die vinden dat Rutte het prima gedaan heeft op de eu top.

 16. macsjang

  Dit is de zoveelste keer dat men wordt bedrogen door een stelletje milieukneuzen.: O.a. Klaver, Jetten, Frenske de volgevreten varkenskop in het EP en zijn schandknaapje Samsom. Laatstgenoemde deinsde er zelfs niet voor terug, zijn gehandicapte dochter destijds in verkiezingstijd in te zetten. Dit soort figuren dus. Andermans zuur verdiende geld exorbitant verkwisten, zeker die in Brussel. Hypocriete blaaskaken dus.

 17. C.A.Barstow

  Zolang je geloof hecht aan de misleidende verhaaltjes van landverrader Rutte
  kun je niets anders verwachten dan dit en zal het nooit en te nimmer beter worden.

  Stem landverrader Rutte weg,
  Stem FvD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.