Bizar! ‘Artsen denken aan vergiftiging bij Aleksej Navalny’

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny ligt al een tijdje in het ziekenhuis. In het Charité-ziekenhuis in Berlijn werd hij kunstmatig in coma gehouden. Artsen melden nu dat er aanwijzingen zijn voor een vergiftiging.

Op een vlucht werd de Russische oppositieleider ziek en werd uiteindelijk naar Duitsland gevolgen voor een spoedbehandeling. Zijn team had direct het vermoeden dat het zou gaan om een vergiftiging. Duitse artsen denken nu dat dat ook het geval is geweest, zo meldt de NOS.

“Artsen van het Duitse Charité-ziekenhuis in Berlijn denken dat de Russische dissident Aleksej Navalny is vergiftigd. Hun onderzoek duidt op vergiftiging door een stof uit de groep van de werkzame stoffen van de cholinesteraseremmer, schrijven ze in een verklaring.”

Het AD weet zelfs te melden dat Navalny momenteel onder staatsbescherming staat tijdens zijn behandeling. Duitsland heeft de politiebescherming overgenomen. Dirk Wiese, de Duitse regeringsfunctionaris, is op z’n zachtst gezegd not amused over de gehele kwestie en eist opheldering.

“Er is een beschuldiging van vergiftiging. De snelle achteruitgang in de gezondheidstoestand van Navalny moet plausibel en transparant verduidelijkt worden met de medewerking van de Russische autoriteiten.”

Of hij ook daadwerkelijk opheldering over deze kwestie zal krijgen, is natuurlijk nog maar de vraag. Aleksej Navalny verkeert in ieder geval niet meer in acuut levensgevaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Hadden we maar zo een leider als Poetin, heb ik hier dikwijls gehoord.

  Die zou Wilders en Baudet direct met een vergiftigt kopje thee het land uit jagen.

  1. ervi

   Brandebok heeft, zo te lezen, in zijn leven al meer vergif binnen gekregen dan goed voor hem is. Het heeft zijn grijze massa zwaar aangetast.

  2. Appelstroop

   Heeft Putin dit dan gedaan?
   Of is dit je “onderbuik gevoel”

   1. Nanko

    Hou je toch niet zo van de domme! Trump heeft het in ieder geval niet gedaan.

 2. pasco

  Pim Fortuyn en Theo van Gogh werden ook om politiek-ideologische redenen vermoord, ik wil maar even aangeven dat in ons politiek correct linkslandje ook niet alles in de haak is!
  Overigens zijn de achterliggende details mbt de moord op Pim Fortuyn ook nog niet voor 100% opgehelderd!

 3. gargamel

  ” De man weet war hij het over heeft en denkt na voordat hij zijn mond opendoet” .Ik neem echter aan dat politiek  Navalny gebruikt om met een knal afscheid te nemen van Nordstream 2. Dan ziet het niet meer naar  uit  dat ze worden gechanteerd door Trump/GB/VS/Polen/ Israel .   En nog een ding,  het is een andere kwestie, wie een reden heeft om iemand te vermoorden die niet eens een politicus is, geen partij heeft, is veroordeeld, en  is al 10 jaar verbannen uit de politiek.

  1. Nanko

   Veroordeeld op instigatie van wie denk jij?? Kom op zeg!
   Putin’s geschiedenis niet gevolgd afgelopen decennia?

 4. maraton

  Effe vergeten dat Wilders trots als een pauw met een russisch speldje in zijn revers door de Doema paradeerde?
  Effe vergeten dat Baudet nog steeds twijfel zaait over de conclusies van het MH17 onderzoek?
  Effe vergeten dat Le Pen een zak geld van Putin had gekregen voor haar propaganda?
  Zij gaan niet de hand te bijten die ze voedt.

  1. SilverFox

   Als ik een figuur van betekenis was geweest en de Russische nationaliteit had gehad, had ik met mijn mening al lang met een overdosis polonium in een greppel gelegen 😉

 5. SilverFox

  Russen ontkennen standaard alles terwijl ieder normaal denkend persoon dit al mijlenver zag aankomen.

  1. Nanko

   10+ !!!

   1. SilverFox

    Thanks 😉

    Wat ze niet kunnen ontkennen wordt bij de Verenigde Naties met een veto geblokkeerd. Zo rolt de corrupte Russische overheid. China is geen haar beter. Dat maakt de hele VN een gigantische wassen neus.

 6. Bes Tolen

  Pasco. Het staat vast dat ook de oud minister Els Borst om politieke redenen is vermoord namelijk ”vanwege haar verantwoordelijkheid voor de Nederlandse euthanasiewet” volgens de moordenaar. Dus zijn er in ieder geval drie politieke moorden.

 7. gargamel

  De Verenigde Staten zijn van plan sancties op te leggen aan vijf Russische wetenschappelijke onderzoeksinstituten. Onder de sancties vallen ook het instituut van het Ministerie van Defensie van Rusland, dat heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van het vaccin tegen coronavirus.

  De Verenigde Staten vermoeden dat de Russische instituten, die ze op hun lijst hebben gezet, “bezig zijn met chemische en biologische wapens”.

  Het document van het Bureau of Industry and Security bij het US Department of Commerce staat op de website van het Federal Register en is momenteel niet gepubliceerd, dwz het bevindt zich in de fase van openbaar inzicht.

  De sanctielijst omvat het 33ste Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut van het Ministerie van Defensie van Rusland, het 48ste Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut in Kirov, het 48ste Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut in Sergiev Posad, het 48ste Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut in Yekaterinburg en de staat Moskou Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Organische Chemie en Technologie.

  Ter herinnering: op 11 augustus registreerde Rusland als eerste ter wereld een vaccin tegen het coronavirus. Het vaccin is gemaakt door het “Gamalej” -centrum en het Ministerie van Defensie van Rusland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.