51boEtlFAfL SR600315 PIWhiteStripBottomLeft035 PIStarRatingFOURBottomLeft360 6 SR600315 SCLZZZZZZZ

Schofterig Bol.com meet met twee maten: ´Zwarte Piet is uit den boze, maar onzekere jonge LHBTI´ers genezen moet kunnen!´

Geen categorieaug 24 2020, 17:30
Zoals we onlangs konden lezen zijn producten die ook maar iets te maken hebben met het historische volksfiguur Zwarte Piet voortaan uit den boze bij webwinkel Bol.com - onderdeel van het glibberige Ahold-Delhaize concern. Boeken over anti-homotherapie blijken echter nog wel toegestaan bij de online webwinkel. Dat is meten met twee maten.
Dat Bol.com Zwarte Piet in de ban heeft gedaan is natuurlijk hun eigen persoonlijke overweging en beslissing als webwinkel. Dat moet ook gewoon kunnen, hoewel wij bij De Dagelijkse Standaard uberhaupt geen voorstander zijn van enige censuur. Het probleem is echter dat Bol.com iets te snel en voorbarig heeft gereageerd op de geradicaliseerde Black Lives Matter-beweging en de Kick Out Zwarte Piet-demonstranten. Want nu volgt -logischerwijs- de rest!
Prima dat Bol.com er voor heeft gekozen (we leven steeds minder in een vrij land) om Zwarte Piet in de ban te doen, maar waarom verkopen ze dan nog wel Allerhande (waar kennen we die naam ook alweer van?) producten die ook op zijn minst de wenkbrauwen doen fronsen? Begin dit jaar weigerde Bol.com namelijk nog om een nazi-boek van de omstreden Jodenhater Julius Streicher uit de handel te halen.
Na alle ophef over de boycot van Zwarte Piet van Bol.com ligt de internetwinkel natuurlijk onder een vergrootglas. Want waarom zou je Zwarte Piet wél verbieden terwijl je ondertussen ook gewoon Hitler-verheerlijkende en homogenezingsboeken verkoopt? Wat is daar dan minder ernstig aan?
De reactie van Bol.com laat zich raden:
Bovenstaande is natuurlijk een heel mooi en politiek correct antwoord, maar waarom heeft een bedrijf dat valt onder het miljardenconcern Ahold-Delhaize niet de capaciteit om behalve Zwarte Piet-artikelen ook alle anderen artikelen te beoordelen op hun website alvorens deze ter koop worden aangeboden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten