Buurtsuper dicht vanwege ‘overtreden coronamaatregelen’, grootgrutter Albert Heijn blijkt ondertussen besmettingshaard!

Een Albert Heijn-filiaal in Zwolle blijkt een corona-besmettingshaard te zijn. Vooralsnog vier medewerkers werden positief getest op het coronavirus. Een dergelijke uitbraak in een van de overvolle AH-filialen hing al een tijdje in de al dan niet geventileerde lucht.

Bij een Albert Heijn-filiaal in Zwolle is een corona-uitbrak onder personeel vastgesteld. Tot nu toe blijken minstens vier medewerkers besmet met het coronavirus. Ze zouden momenteel in quarantaine zitten en maken het ‘naar omstandigheden’ goed.

Volgens de supermarktketen zijn de werknemers in de privésfeer besmet geraakt, maar of de besmetting naar dezelfde bron is te herleiden wil Albert Heijn niet loslaten. Liever steekt de van oorsprong Zaanse graaionderneming grootgrutter deze hele uitbraak onder het tapijt, omdat ze dondergoed weten dat een dergelijke uitbraak bij een van de AH-filialen eraan zat te komen.

Het gaat dagelijks mis bij een van de 1036 overvolle Albert Heijn-vestigingen. Mensen houden vaak geen afstand, wat soms ook een gevolg is van de gigantische drukte in de supermarkten. Ook is de hygiëne niet altijd op orde. Het miljardenbedrijf moederbedrijf Ahold Delhaize besloot zelfs te bezuinigen op de ‘mandjes- en karretjesreinigers’. Sinds een paar weken moet je namelijk zelf maar uitzoeken of je je mandje of karretje ontsmet met desinfectiemiddel.

Gekscherend genoeg moest de lokale buurtsuper Berning Supermarkt in Noord Deurningen (Overijssel) onlangs de deuren juist sluiten vanwege ‘het overtreden van de coronamaatregelen’, ondanks dat daar -voor zover bekend- nul mensen een besmetting hebben opgelopen.

Vooralsnog hoeft het machtige Ahold Delhaize niet te vrezen voor sluiting van een van haar filialen. Daarvoor hebben ze immers genoeg financieel krediet (geld = macht) opgebouwd sinds de oprichting van Albert Heijn in 1887. Wat ooit begon als een kruidenierszaak (eigenlijk vergelijkbaar met de gewraakte Berning Supermarkt) is inmiddels een machthebbende beursgenoteerde miljardenfabriek.

Om de eigen slogan van Albert Heijn nog maar eens te citeren:

‘Dat is het lekkere van Albert Heijn!’ €€€ Katsjing! €€€

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Blondie

  Dit heeft waarschijnlijk niets met sponsoring te maken.

  Als veiligste waarschijnlijk Lidl of Jumbo.

  1. Chee

   @blondie als veiligste …de Makro…horeca ligt op zijn gat en de Makro is leger dan leeg.
   Doe er nu iedere week boodschappen ,ruimte zat en GEEN rijen bij de kassa ook nog.
   Bovendien vind je daar werkelijk alles wat je nodig hebt en meer.

 2. NEXIT-

  Er is geen virus, mensen praten dat elkaar aan. Een hype

  1. M. Brandenburg

   Er is wel een virus, maar zelfs het WHO gaf vorige maand al toe dat het sterftecijfer toen 0.6% was, dan zit je dus op een stevig griepseizoen. Echter overal word meer en meer getest, neemt nergens het aantal opnames toe en nemen ook de overlijdens aan het virus niet toe, wat weer inhoud dat die 0.6% nog verder gaat dalen en straks gewoon rond de 0.3 a0.1% blijft hangen, en dan hebben we het dus over de griep. Gaan we in Nederland kijken naar de periode zonder en met mondkapjes dan zien we ook dat de mondkapjes absoluut niet beschermen tegen het virus, besmettingen (ook door de overheid en RIVM allang toegegeven) binnenshuis plaatsvinden zo goed als geen besmettingen buiten plaatsvinden, en kijken we naar alle cijfers wereldwijd, dan zien we ook zo goed als geen verschil tussen landen waar men de economie in de afgrond hebben geflikkerd, en landen die geen donder hebben gedaan of alles wat daar tussen hangt, de verschillen zijn miniem en de draconische maatregelen waren al niet onderbouwt en zijn nu ook niet meer te verdedigen.

   Gaan we nog verder kijken dan zien we ook dat veel landen waar men geen mondkapjes gebruiken het ook beter doen dan veel landen waar de mondkapjes verplicht worden. Wat wel opvallend is dat de landen die heel weinig doden hebben vooral ook landen zijn die middelen tegen malaria op regelmatige basis slikken ter voorkoming van de ziekte, uiteraard is dit toeval want het WHO zegt op basis van een bij elkaar verzonnen rapport en op een niet peer-reviewed onderzoek dat deze middelen absoluut niet helpen in de bestrijden van de symptomen van het virus. Dat al die landen ene laag mortaliteitscijfer hebben is dus toeval…

  2. NEXIT.

   tr0llen niet voeren aub

 3. SubTec

  Het is alleen wel zo dat de PCR testen die de overheid gebruikt *helemaal geen besmettingen kan detecteren*
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw&t=13m20s
  Dus deze supermarkt moet voor helemaal NIETS dicht.

  1. Piet51

   @Subtec
   De PCR-test is niet onfeilbaar, zoals elke andere test ook niet is. Maar de PCR-test werkt heel goed om een besmetting te detecteren. De PCR-test geeft helaas niet aan of een positief geteste persoon (nog) besmettelijk is, dus of hij korter of langer geleden besmet is geraakt. Dat is jammer, maar door ook naar de eventuele symptomen van iemand te kijken is er al vaak toch een goed beeld te krijgen van die besmettelijkheid. Als mensen zich bij klachten laten testen, zoals geadviseerd wordt, en die test is positief, dan is de persoon zeer waarschijnlijk ook besmettelijk en weten we genoeg. De PCR-test is dus zeer bruikbaar.

   1. NEXIT.

    bladieblabla malle pietje

    enz

   2. Kretoloog

    PietLul51, zeer bedreven in recht praten wat krom is.

    1. Piet51

     @Kretoloog
     Dat doe ik niet, dan doen dan misschien de deskundigen die ik citeer. Want ik bedenk niet iets waar ik niet in thuis ben, maar zoek iets op en bekijk of ik waarde hecht aan zo’n uitspraak. Dat de PCR-test heel waardevol is, wordt door heel veel deskundigen bevestigd. Diezelfde deskundigen onderschrijven ook de kritiek die ik vermeldde, dus over die besmettelijkheid. Het komt op mij allemaal heel betrouwbaar over.
     Als je solide tegenargumenten hebt, ben ik echt geïnteresseerd om die te vernemen. Als je die niet hebt, ga ik ervan uit, dat je niet meer reageert.

     1. NEXIT.

      bladieblabla malle piteje

      enz

     2. Piet51

      @NEXIT.
      Moeilijk hé, om iets te moeten lezen dat je niet begrijpt en toch de drang voelt om te reageren.
      Maar die kritiek op de wereldwijd gebruikte PCR-test is ook wereldwijd, steeds met dezelfde ondeugdelijke argumenten, namelijk dat er geen besmettingen mee worden aangetoond. Die critici begrijpen niet, dat besmetting iets anders is dan besmettelijkheid. Dat is een serieus kritiekpunt op de PCR-test, maar maakt die beslist niet waardeloos. Ze moet wel met gezond verstand ingezet worden. Dus gezond verstand dat de critici lijken te missen. Want op dergelijke concrete tegenwerpingen komt nooit een steekhoudend antwoord of slechts gebral zoals nu van jou.

     3. NEXIT.

      bladieblabla , malle pietje

      enz

     4. Piet51

      @NEXIT.
      Mooi, dat bedoel ik nou net. Man, man, maak je niet belachelijk. Als je je werkelijke naam had gebruikt hier, had je niet of anders gereageerd. Niet reageren is je aan te raden en kost je het minste tijd.

      ik neem aan, dat je je realiseert, dat elke keer dat jij reageert veel lezers nog even nagaan waarover dit ook al weer ging. En dan lezen ze hoe het werkelijk zit met die PCR-test, waar corona-critici onwetend en ten onrechte zo negatief over doen. Ik heb nu al driemaal de kans gekregen en gegrepen om dit onder de aandacht te brengen, waarvoor dank.

      Bladieblabla!!!

 4. Ernest Stern

  “Liever steekt de van oorsprong Zaanse graaionderneming grootgrutter deze hele uitbraak onder het tapijt”

  Gelukkig vegen ze de problemen niet onder het tapijt.

  1. NEXIT.

   veegde ze je maar onder het tapijt, weer een probleem opgelost !

   1. Chee

    @nexit kwestie van tijd ,@ernestje ligt al in het bejaardentehuis die ouwe zuurpruim en krijgt nu zijn prakkie opgediend door betsie die hem ondanks zijn gedrag met respect behandelt ,want zo zijn mensen die in de zorg werken.

    1. Bloemkust

     De nick-verkrachter laat ook weer een plasje achter.

     1. Rood

      nama saya

 5. Adriaen van Bergen

  Vier. 4! besmettingen o honderdduizenden klanten.
  Sorry hoor, ik denk dat er meer ongelukken met deze klanten gebeuren reizend van en naar de Albert Hein toe.
  Waar zijn we mee bezig met zijn allen?
  Oudere en zieke mensen gaan eerder dood. Aan elke ziekte.

 6. EvertB

  Bernings Supermarkt werd 21 keer bezocht door inspecteurs. Of hij afdoende maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus had getroffen. Nee dus. 18 keer onvoldoende gescoord. Ook de laatste keer. Dan zit er niks anders op dan sluiting.

  Voor Albert Heijn geldt hetzelfde. Als je in een filiaal ziet dat de gedragsregels worden geschonden geef dat door aan de filiaalmanager en skip voorlopig die winkel.

  1. NEXIT.

   welke supermarkt scoort wel een voldoende op uitvoering van de achterlijke regels.

   Er is geen pad te bedenken in een supermarkt waar je 1,5 meter afstand kan houden meneer B. Ga je roes uitslapen met je dronkenmanspraat

 7. Michael M

  Mondkapjes Mondkapjes Mondkapjes en luister niet naar die man met baard van het RIVM, die denkt echt dat ie God is. Mondkapjes dragen, beperkt een groot deel van niezende of consumptie pratende mensen. Carrefour, Le Clerc, Lidl waar je ook bent door Frankrijk en Duitsland ik zie overal in deze landen disipline. Ben er zelf en het gaat goed. Al kun je niet alle besmettingen tegenhouden maar wel een groot deel!

  1. M. Brandenburg

   Wanneer we de data vanuit de gehele werled bekijken is er HELEMAAL geen grond om die onzin te staven. Sterker nog er is geen enkel onderzoek dat antoont dat grote druppels besmettelijker zijn dan aerosolen, terwijl zelfs het RIVM eigen onderzoek in de archieven heeft liggen die aantoont dat bij dit soort virussen de verspreidng plaatsvind via aerosolen en in het onderzoek van het RIVm blijken die aeroslen 20x besmettelijker te zijn dan grote druppels van dichtbij de luchtwegen geblazen. Zolang we op straat niet massaal bij veel minder dan een meter elkaar in het gezicht hoesten is besmetting door druppels zo goed als onmogelijk, en die mondkapjes werken enkel in het tegenhouden van de zelf uitgehoestte druppels.

  2. NEXIT.

   lachen met jou micheal. Kan je 1 onderzoek bekent maken waar iets positief te melden is over die papieren vodjes ?

 8. Michael M

  Mondkapjes mondkapjes mondkapjes mondkapjes mondkapjes mondkapjes mondkapjes mondkapjes mondkapjes

 9. pakwatjepakkenkan

  men kan ALLE winkels sluiten. kontklare onzin dat hele cojonageneuzel. straks ieder jaar met de normale griepvirus ook elke jaar het land in lockdown. ik ben voor ,🙄

 10. ReneR

  Corona kon toch niet overleven boven de 25 graden. Dat heeft onze nooit liegende minister president Mark Rutte zelf gezegd.
  Uitleg s.v.p.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.