Brandbrief gericht aan staatssecretaris: ‘Homogerelateerd geweld in asielzoekerscentra wordt nauwelijks aangepakt’

Sandro Kortekaas, voorzitter LGBT Asylum Support, heeft een brandbrief geschreven naar staatssecretaris Broekers-Knol. Er wordt volgens Kortekaas nauwelijks iets gedaan tegen anti-homo-geweld in azc’s. Sinds juni zijn er 60 meldingen gedaan, maar er wordt nauwelijks wat meegedaan aldus Kortekaas. Hier moet verandering in komen aldus de voorzitter van LGBT Asylum Support. 


Kortekaas is vrij duidelijk: er is geen andere oplossing, dan apart azc’s voor LHBT vluchtelingen. Dit heeft hij laten weten in een brandbrief naar de staatssecretaris.

“Sinds juni hebben we al zestig meldingen over geweld tegen lhbti’ers in asielzoekerscentra gekregen. Die hebben we doorgestuurd naar een meldpunt, maar daar verder niets over gehoord”

Al sinds 2016 is Kortekaas bezig met zijn kruistocht. Maar een belangrijke vraag wordt niet gesteld. Zijn aparte LHBT-azc’s wel de oplossing? Mochten deze er komen, dan betekent dat het anti-homo-tuig nog steeds in Nederland blijft, met grote gevolgen op latere termijn. Dit anti-homosentiment zal blijven bestaan onder deze mensen, en juist dit moet je aanpakken. Aparte azc’s zijn een tijdelijke oplossing, maar verhelpen de kwaal uiteindelijk niet.

“We zijn al sinds 2016 met de staatssecretaris in gesprek over aparte units voor lhbti-asielzoekers. Want dat werkt, vooral voor transgenders. Wij willen dat elk azc verplicht zo’n unit heeft”, zegt Kortekaas. “We snappen niet waarom het nog steeds geen beleid is om elk azc te verplichten een lhbti-unit te hebben. We zijn op een dieptepunt beland.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ernest Stern

  Niet als je tegen de Grondwet in wilt gaan, zoals Blondie.

 2. ikweetwatikwil

  Dat mag alleen de Jong maar denkt Stern

  1. Ernest Stern

   De noodwet is niet in strijd met de Grondwet, domme jongen.

   1. Grasmaaier

    De Corona Spoedwet is wel degelijk in strijd met de Grondwet en gaat regelrecht in tegen alle democratische beginselen: door goedkeuring eraan te geven stemt het parlement erin toe zichzelf buiten spel te zetten en de uitvoerende macht over te hevelen naar de ongekozen veiligheidsregio’s.

    Zelfs Putin en Orban maken het niet zo bont.

    1. Ernest Stern

     Kan Grasmaaier aangeven waar hij een strijdigheid met de Grondwet ziet die de Raad van State kennelijk over het hoofd zag?

    2. Bloemkust

     “Zelfs Putin en Orban maken het niet zo bont.”

     Mogen wij misschien even kotsen? (en nee, niet vanwege het gif dat Rutte stiekem via het drinkwater toegevoegd heeft om z’n politieke tegenstanders uit te schakelen.)

   2. NEXIT.

    hahahahaha , de tr0l bestempeld – die als sukkel door het leven gaat – bestempeld andere als “domme jongen ” w.i.m kan zich niet beperken op inhoud. Het is een hersenloos adept die alles van de roverheid slikt voor zoete koek.

    Alle adviezen evrwerpen de noodwet en alle adviezen wijzen erop dat de grondwet moet worden aangepast. 75% van de kamer moet dus akkoord gaan , dat gaat dus niet gebeuren gekkie en daarom is de wet er nog steeds niet.

    Ongehinderd binnen treden zijn wetten van linkse totalitaire regiems en dat past niet in Nederland. je kan die noodwet dus in je darmen schuiven minkukel

 3. Ernest Stern

  Er wordt in de commentaarsectie van DDS dagelijks opgeroepen tot homogerelateerd geweld.
  Ik bedoel maar.

  1. Hardline

   En opnieuw neemt de laffe, verstandelijk beperkte, geesteszieke geen afstand van dit homogerelateerd geweld. Hij doet wel een “jullie doen het ook”

   Voor je anderen de maat neemt, veroordeel dan iedereen. Of past dit niet bij de aanwezige persoonlijkheidsstoornissen, zoek hulp stumper

   1. Ernest Stern

    Ik neem nadrukkelijk afstand van homogerelateerd geweld, Hardline.

    Was dat niet duidelijk?

    1. Hardline

     Nee,

     Je verwijst alleen naar anderen, want “hullie” doen het ook.

  2. NEXIT.

   enz

  3. EvertB

   Die vrijwel dagelijkse oproepen tot geweld tegen homoseksuelen bij de commentaren is ook één van de redenen geweest van de redactie van DDS om op te zeggen bij Facebook. Men wil gewoon geen risico lopen op een (tijdelijke) ban.

 4. RvdBe

  Homo,s willen toch zo graag tolerantie voor allerhande minderheden?
  Na jaren lang gewaarschuwd zijn door degene die zij als fascisten bestempelen is het nu ineens realiteit geworden en is het huilie huilie doen.
  Verwacht maar niet dat jullie tolerante linkse politici iets voor jullie gaan doen.
  Gewoon accepteren dat walgelijke toestanden als dit dagelijkse kost word en dat jullie hieraan medeschuldig zijn.

 5. trutje

  Ik heb het artikel niet gelezen alleen de hoofdlijn het enige wat ik dacht toen ik het las is welk geweld wordt wel aangepakt in Nederland. Je kunt hele wijken slopen zonder consequenties Rutte roept alleen aso-tuig en dat was het weer. Politie is machteloos want mag niks doen.

 6. Peter Loosduinen

  Geweld tegen mensen, dus ook homo’s, valt niet goed te praten.

 7. Telex

  Kortekaas het is naief om te veronderstellen dat geweld tegen homo’s etc verdwijnt door verschillende AZC’s in te richten. Het zal zich buiten de poorten gewoon voortzetten. Of gaan we ook verschillende woonwijken inrichten (voor dit, tegen dat)Hier help geen zwaar bebaarde psycholoog of andere goed bedoelde aai en theedrink sessies tegen. Trouwens aan die z.g goed bedoelde onzin wordt ook nog eens goed verdiend! Nee als je de wijn niet wil laten bederven, moet je voor een goede dop zorgen. Immers men is niet hierheen gekomen om de cultuur te omarmen. Follow the money, zwarte Piet mag niet meer, maar voor Sinterklaas spelen wel!

 8. 56RdK

  “We zijn op een dieptepunt beland!”

  Nu, dat zijn we al sinds we de gezinshereniging hier toelieten, toelieten zonder enige restrictie;

  Dat zijn we al sinds we hier puur vanuit deug (“Kijk eens hoe ontzettend goed we zijn!”) de grenzen openzetten voor elke kansloze vanuit de gehele wereld;

  Dat zijn we al sinds wij de islam hier in alle opzichten faciliteren, ja zelfs onze vrijheid én veiligheid, onze normen en waarde, hiervoor inleveren!

  Kortom, dat zijn we al sinds we al die soorten parasieten hier toelieten, parasieten die ons financieel, en niet alleen dat, ondermijnen, tegenwerken en misbruiken!

  .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.