CDA start toch onderzoek naar lijsttrekkersverkiezing tussen Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt

Op het moment van de CDA-lijsttrekkersverkiezing tussen Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge zelf, gingen er al geluiden op dat er iets niet klopte bij de stemprocedure. Dat kreeg steeds meer aandacht en ook Mona Keijzer riep het CDA-bestuur publiekelijk op om opheldering te geven. En dat gaan ze nu dus proberen te doen.
De vrouw van Omtzigt kreeg op haar computerscherm de tekst ‘Dank voor uw stem op Hugo de Jonge’ te zien, terwijl zij op haar echtgenoot dacht te hebben gestemd. Het partijbureau bevestigde deze melding, om eraan toe te voegen dat er ook De Jonge-stemmers waren die de tekst ‘Dank voor uw stem op Pieter Omtzigt’ te zien kregen.

Vervolgens keken er onafhankelijke technische experts naar, die door de notaris (zelf een CDA’er) zijn ingeschakeld. Die hebben niets kunnen ontdekken, dus keurde de notaris de uitslag goed en maakte deze rechtsgeldig. Maar goed, dat betekent nog steeds dat een klein clubje, achter gesloten deuren, zegt van alles te hebben gecontroleerd en niets te hebben kunnen vinden. De melding over eventuele ongeregeldheden verscheen trouwens niet in het rapport van de CDA-notaris.

Maar met een verschil van 258 stemmen is het niet zo gek dat dit niet voldoende is voor de CDA’ers. En de rest van Nederland is geloof ik ook wel benieuwd hoe ze dit uiteindelijk gaan onderzoeken. Als het überhaupt nog te achterhalen is, wat ik sterk betwijfel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Willem Bever

  Zouden ze bij het CDA in de gaten krijgen dat ze volgend jaar met slugo een splinterpartij gaan worden.

  1. Che

   Bij het CDA zijn ze wat trager van begrip, bij het FvD zijn de virtuele kiezers wel wat sneller van begrip, zij zien een fladderende ijdeltuit die zijn politieke onkunde met trots tentoon spreidt, .. zie de peilingen. 🙂 🙂 🙂

   Is niks, wordt niks..

 2. Kretoloog

  Geen Victorie Hugo volgend jaar maart voor het CDA.

 3. Marija

  Als er ongeregeldheden waren, zijn die al lang onder het tapijt geveegd.
  Het CDA is al decennia lang onbetrouwbaar.

 4. gustav

  Fraude, corruptie, dubbele agenda’s, tekst verdraaiingen, willekeur, vooringenomenheid, cordon sanitaire, allemaal standaard procedures in het Rutte kartel!
  De verkiezingsuitslag volgend jaar moet koste wat kost een continuering van het huidige beleid garanderen en het allerbelangrijkste is dat er geen verrechtsing en téveel waarheidsvinding gaat optreden, dus Omtzigt is ongeschikt!!!
  Het is een waarheid als een koe, de goeie man kan beter verkassen naar het FvD of de PVV!
  Overigens, de demonisering van genoemde partijen gaat binnenkort écht beginnen!

 5. Blondie

  Welke partij van het Rutte Kartel is wel te vertrouwen.?

  Dit Rutte Kartel is een keiverrotte club, die Nederland met veel onwaarheden en duimzuigerij de afgrond in drijven.

  Rutte stop er mee knul.

 6. SilverFox

  Wij van WC-Eend…

 7. Marija

  Wat er ook gaat gebeuren, het staat vast dat Rutte nog een regeringstermijn moet doorgaan, dan is de omvorming voltooid en niet meer terug te draaien.
  Er zal van alles in de strijd worden geworpen, linksom of rechtsom, maar de geplande omvorming is al bijna voltooid. Dat geeft men heus niet op.
  Rutte zal weer zegevieren.
  Let maar op, maart 2021.

  1. Marija

   Resolutie van Straatsburg !

 8. Rieks

  Zo gaat dat, zonder stembriefjes, nooit een fysiek bewijs. Overigens moet ook de optie dat mw. Omtzigt wel op De Jonge heeft gestemd, niet worden uitgesloten. Alles kan toch? Misschien heeft ze de instructie niet goed begrepen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.