Column Jan Roos: Ik trek me terug uit het maatschappelijke debat – ik ben het zat fascist te worden genoemd

In zijn column van deze week ligt Jan Roos zijn besluit toe om flink minder zijn mening te geven over politiek en actualiteit. “Ik begin het te voelen in mijn lijf,” schrijft hij: “Ik en de ikken worden uitgemaakt voor alles wat vies en vuil is. Je bent extreemrechts, fascistisch en populistisch.” En dus: “Ik wil voorkomen dat ik word waarvan ik vaak word beschuldigd, namelijk het zijn van een zure boze rechtse blanke man.”

Afgelopen week kondigde ik aan minder te gaan twitteren. Mijn tekst was: “Beste Twitter-vriendjes, ik zal hier een stukje minder zijn. Ik word doodmoe van mezelf met al mijn meningen. Het wordt tijd dat ik mijn tijd steek in leukere dingen dan dat zure gezeik. Ik ga wel meer op Instagram doen en weer grappige filmpjes maken. Kusjes Jan.” De reacties waren gemengd.

Naast wat steunbetuigingen kwamen er ook beschuldigingen van lafheid, bangheid en opportunisme. En gek genoeg waren die tweets allemaal van anonieme accounts met een eend of stripfiguur als profielfoto. Want laten we wel zijn, de hedendaagse helden zijn niet onherkenbaar door een kostuum met cape zoals spider- en superman, maar zitten te tieren achter hun toetsenbord hoe het allemaal wel moet, edoch wensen zij zich niet bekend te maken. Het voelt voor mij altijd aan als het verzet na de oorlog. Vijf jaar zitten trillen in een keukenkastje en op vriendelijke toon de bezetter in zijn eigen taal op straat gedag zeggen, maar in april ’45 opeens de mond hebben vol over heldendaden die zouden zijn uitgevoerd, terwijl niemand daar ooit iets van heeft gemerkt.

Ben ik dan gestopt met mijn mening te verkondigen? Het antwoord is ronduit neen. Alleen begint het mij op te breken dat gelijk hebben en gelijk krijgen in dit land niet samengaan. Althans, niet binnen acceptabele tijd. Ik ben geen revolutionair of ziener, geen filosoof of wetenschapper, maar krijg wel stelselmatig na een jaar of tien gelijk in mijn mening. Maar die gehele tien jaar worden ik en de ikken uitgemaakt voor alles wat vies en vuil is. Je bent extreemrechts, fascistisch en populistisch. En tegen de tijd dat die mening opeens gemeengoed is gaan mensen die altijd hebben geroepen dat het onkies is zo te denken met de credits aan de haal omdat ze het nu ook opeens vinden. Zie nu bijvoorbeeld Ronald Plasterk met zijn columns in de Telegraaf.

Waarom dan wel een vermindering van meningen op Twitter? Omdat ik moe ben. Het Oud-Hollandsche “loon naar werken” ontbreekt in het maatschappelijke debat in dit land. Je bent fout en tegen de tijd dat je goed bent ben je alsnog fout.

Ik zwaai niet met de witte vlag, ben niet politiek-correct geworden of hoop op een baantje bij de NPO. Ik zal alleen wat spaarzamer zijn, want ik begin het te voelen in mijn lijf. En wat ik wil voorkomen is dat ik word waarvan ik vaak word beschuldigd, namelijk het zijn van een zure boze rechtse blanke man. Ik begin mijn levensvreugd te verliezen en dat wil ik niet. Dus, lieve lezers, zal ik me gedeeltelijk terugtrekken uit het debat. Maar ik zal jullie blijven onderhouden met mijn gedachtekronkels op deze site. Eens per week, dus niet de hele dag door.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

125 reacties

 1. Blitzkrieg

  Jan Roos : Er is geen debat, slechts #antifa!

 2. Adriaen van Bergen

  Jammer Jan.
  Al heb je maar 1 van die zelfbenoemde intellectuelen wakker gemaakt, dan was dat het toch waard?

 3. 56RdK

  Jan sterkte.
  Als je wekelijks terugkomt, dan graag op volle kracht zoals we van jou gewend zijn. Want Nederland is ziek Jan, goed ziek en dan bedoel ik niet het Corona-virus dat in dit land al tienduizenden heeft besmet of het leven heeft gekost, maar de zwakzinnigheid rondom de inclusie, diversiteit, etc. etc.
  Daarom is het goed Jan om in die brij van zwakzinnigheid, af en toe een lichtpuntje te zien, een ander verhaal dus dat wél realistisch is, waarheden en feiten blootlegt!

  1. Antihedo

   Nederland is dan misschien ziek, ik ben ziek van Jan Roos

 4. Piet51

  Goed gezien, er is inderdaad verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. En wat op jou van toepassing is, hangt helemaal van jezelf af. Als je wel gelijk hebt, maar het niet krijgt, vertel je het niet goed. Als je voortdurend hetzelfde verhaal blijft vertellen en de anderen raken maar niet overtuigd, is het de moeite waard om je verhaal eens anders te brengen. Daar heeft Jan nooit aan gedacht. En nu kruipt hij in de slachtofferrol.

  De opmerkingen van Jan over het Nederlandse verzet in WO II zijn zo algemeen dat ze een zware belediging zijn voor de velen die in het verzet zaten en daar zelfs het leven gelaten hebben. Natuurlijk zijn er mensen geweest die zich na-oorlogs als verzetsstrijder presenteerden, maar in werkelijkheid achter de geraniums gezeten hebben. Maar er waren ook veel anderen, die hun acties in Duitse kampen hebben mogen overdenken, zolang ze dat nog konden. Mijn familie telde enkele voorbeelden. Jan heeft dit niet in gaten en staat daarom volledig naast de Nederlandse werkelijkheid. Dan is het gemakkelijk praten en dat doet Jan veel te veel. Het is goed, dat we hem binnenkort gemakkelijker kunnen ontlopen.

  Ik ga er niet vanuit, dat zijn rechtszaak in hoger beroep wegens mishandeling, eerder deze week, waarin door het OM een verdubbelde straf werd geëist een rol heeft gespeeld bij zijn beslissing.

  1. combat le pelicule

   Aldus nuanceneu*er pietje

  2. Meriadoc Brandebok

   De situatie van de Tweede Wereldoorlog is sowieso niet vergelijkbaar met de situatie op social media. Het gaat om twee totaal verschillende gevallen.

   Goed dat Roos is opgerot.

  3. Oepsie

   Wat een flauwe tyfuskul verkoop jij hier zeg! Je zit al jaren thuis met een WAO uitkering en je eigen parkeerplaats voor de deur met een invalidenbordje. Leunt al je gehele leven op anderen en komt dan met een flauwekul verhaal over familie in de oorlog. Het zal wel na de oorlog zijn geweest, omdat ze in die oorlog, die jij bedoelt, fout waren. Ik volg je inbreng hier al een tijdje, maar je bent deze reactie niet eens waard.

   1. Bloemkust

    enz

   2. Piet51

    @Oepsie
    ” … je bent deze reactie niet eens waard …”
    Ik zou dan ik niet reageren, maar je voelt je blijkbaar obsessief gedwongen om dat wel te doen. Waarvoor dank.

  4. NEXIT.

   etc

  5. Rene van der Grijp

   Piet51 schreef: “Goed gezien, er is inderdaad verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. En wat op jou van toepassing is, hangt helemaal van jezelf af. Als je wel gelijk hebt, maar het niet krijgt, vertel je het niet goed.”

   Zou Piet begrijpen dat dit evenzeer op hemzelf van toepassing is? Hij krijgt hier immers geen poot aan de grond.

   1. EvertB

    Dan vind ik dat jij helaas niet goed hebt opgelet, @Rene.
    Piet51 post genuanceerde bijdragen die ieders kennis hebben verrijkt. Althans, als je bereid was om na te denken. Nuances dwingen je daartoe.

    1. Rene van der Grijp

     Dat jij zijn bijdragen waardeert verbaast me niet, Evert. Het past immers precies in jouw straatje.

     En geloof me, ik denk na. Elke dag. Echt waar! En het wordt nog gekker: ik ben hartstikke genuanceerd.

     En juist daarom prik ik met gemak door de voorgekookte linkse prietpraat van Piet51 heen.

     Meestal negeer ik hem, maar die paar keren dat ik hem inhoudelijk heb getest, nam hij de vlucht.

     1. Ernest Stern

      “ En geloof me, ik denk na. Elke dag. Echt waar! ”

      Dat bewijst niet zoveel, een verstandelijk gehandicapte doet dat namelijk ook.

    2. combat le pelicule

     pietje is een nuanceneu*er en de rest zijn een stel psychopaten met d666 trekken waar de honden geen brood van lusten…

     1. Rood

      Niet echt iets om je over op te winden dus?

     2. combat le pelicule

      Nou nee niet echt…

     3. Bloemkust

      Dat had Nexit niet beter kunnen zeggen

   2. Gerdien

    Beetje gênant, deze opmerking; René komt inhoudelijk nog niet in de buurt van Piet51.

    1. Rene van der Grijp

     Hee, leuk! Daar is Gerdien.

     Ook weer een sokpop van de psychopatische draaideurtr*ol.

     1. Ernest Stern

      De paranoia van René bewijst zijn beperking in het debat: meer bezig met de man dan met de bal.

     2. Gerdien

      Beter had ik het niet kunnen formuleren. René is een loser.

    2. Grasmaaier

     Het aantal nicks van de huispsychopaat is schier oneindig. Meer dan vier woorden zijn echter niet nodig om hem te traceren. Zijn rigide geest is niet tot souplesse in staat.

     1. Rene van der Grijp

      Grasmaaier schreef: “Het aantal nicks van de huispsychopaat is schier oneindig.”

      Daar zal je Beukman niet over horen.

      Let even op mijn post hieronder (nu nummer 73). Ik ben benieuwd of daar nog een reactie van Beukman op komt.

     2. Beukman

      Ik was je voor, Rene.
      Aan mijn reply aldaar wil ik nog wel toevoegen dat ik het opereren onder diverse nicks, zoals sommige potsers hier doen, kruimelwerk vind vergeleken met het uiten van geweldsfantasieën.

     3. Rene van der Grijp

      “Aan mijn reply aldaar wil ik nog wel toevoegen dat ik het opereren onder diverse nicks, zoals sommige potsers hier doen, kruimelwerk vind vergeleken met het uiten van geweldsfantasieën.”

      Jouw reply was laffer dan laf en gladder dan glad. En tegen beter weten in want je bent echt niet zo stom dat je (inmiddels) niet weet wat voor vieze spelletjes die psychopaat zoal speelt.

      Daarmee zak je zelf ook door de morele ondergrens, Beukman. Want het is geen kruimelwerk wat die bunzing doet, het is cyberterreur:

      ht*ps://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-tro*lls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Je moet je KAPOT schamen.

     4. Ernest Stern

      “het is cyberterreur”

      Rustig maar, arme kerel. Je laat je door je angst en woede meeslepen.

     5. Beukman

      Rene, ik formuleer de Vijfde Wet van Beukman:

      Als op DDS een discussie waaraan Rene deelneemt maar lang genoeg voortduurt, zal ze vroeg of laat gaan over Ernest. 

      (uiteraard veranderen de nicks nogal eens; dat heeft geen invloed op de geldigheid van deze wet.)

     6. Beukman

      Excuus. Het is de Zesde Wet.

     7. Rene van der Grijp

      “Rustig maar, arme kerel. Je laat je door je angst en woede meeslepen.”

      En zo probeert de sadistische internet-psychopaat nog wat meer zout in de vermeende wond te strooien. Het is typerend voor het roofdier dat hij is.

      Op die manier heeft hij al velen op de kast gekregen en Aardvark is er daar slechts één van. Helaas reageert Aardvark op de verkeerde wijze en dat is uiteraard koren op de molen van de psychopaat. Hij geniet ervan als een ware Smeagol.

      Het echte probleem zijn nog niet eens deze Smeagols, het zijn de goedpraters zoals Beukman. Want zij wanen zich moreel verheven “goedmensen”, maar in werkelijkheid zijn het advocaten van de duivel.

     8. Beukman

      Het echte probleem zijn nog niet eens deze Smeagols, het zijn de goedpraters zoals Beukman. Want zij wanen zich moreel verheven “goedmensen”, maar in werkelijkheid zijn het advocaten van de duivel.

      Projectie, mijn beste. Onzin bovendien.

     9. Ernest Stern

      “Helaas reageert Aardvark op de verkeerde wijze en dat is uiteraard koren op de molen van de psychopaat. Hij geniet ervan als een ware Smeagol.”

      René ziet scherp dat Aardvark verkeerd reageert (een understatement dat ruikt naar het goedpraten van een bedreiging met moord) maar de fantasie dat ik daarvan zou genieten is onjuist en ruikt naar een projectie.

      Je bent moreel de weg behoorlijk kwijt, René, en dat zal je woede jegens mensen die wensen wel te ‘deugen’ wel verklaren.

     10. Rood

      Een psychopaat bezig houden met zijn dagbesteding, kansloos maar ook nutteloos.

     11. Rene van der Grijp

      Beukman schreef: “Rene, ik formuleer de Vijfde Wet van Beukman:

      Als op DDS een discussie waaraan Rene deelneemt maar lang genoeg voortduurt, zal ze vroeg of laat gaan over Ernest.

      (uiteraard veranderen de nicks nogal eens; dat heeft geen invloed op de geldigheid van deze wet.)”

      In deze draad begon jij er zelf over: “Waarom geef je niet gewoon toe dat de “ziekte” van Ernest in het niet valt bij die van Aardvark, Rene?”

      Daar heb ik je adequaat antwoord op gegeven.

      Je staat hier niet objectief in (understatement) en ik kan slechts gissen naar de reden daarvan.

    3. Beukman

     Och. De heren hebben een onvergelijkbare stijl. Rene is aan de dogmatische kant en weet alles verdomde goed zonder te twijfelen.
     Piet is onderzoekend omdat hij durft toe te geven dat dingen vaak meerdere kanten hebben, heeft humor, en stelt Sokratische vragen en scheldt de ander niet uit.

     Ik vind dat juist de verschillen tussen hen (en tussen anderen) de discussie interessant maken.

     1. Ernest Stern

      Gerdien heeft dus gelijk.

     2. Rood

      etc, enz, e.v.a.

   3. Piet51

    @Rene van der Grijp

    “Zou Piet begrijpen dat dit evenzeer op hemzelf van toepassing is? Hij krijgt hier immers geen poot aan de grond.”
    Natuurlijk, helemaal waar. Of ik gelijk heb is misschien voor sommigen hier de vraag, gelijk krijgen lukt me hier niet zo maar. Maar de aantallen reacties, op vrijwel elke bijdrage, maakt duidelijk dat mijn meningen wel veel mensen uit de tent lokken. En dat is precies waar het hier om gaat. Er zijn volgens de redactie maandelijks heel veel lezers, veel meer dan zij die reageren. Zij lezen deze teksten en vormen er hun meningen over. Ik raak er dus niet gefrustreerd over, zoals Jan roos dat kennelijk wel doet.

    1. Grasmaaier

     Trots als een pauw paradeert Piet51 hier rond: hij is onmisbaar voor DDS, dat we dat wel even goed beseffen – hoogst persoonlijk zwengelt hij het aantal reacties op DDS aan tot duizelingwekkende hoogten.

     En zijn persoonlijke missie is ook een groot succes: de lezers lezen zijn teksten en vormen op basis van dat verlichte en tevens solide platform hun mening!

     Felicitas Piet51 !!

     1. Bloemkust

      Jammer, zo’n antwoord.

     2. Grasmaaier

      Kokkie, ga even je pik poetsen.

     3. Piet51

      @Grasmaaier
      En natuurlijk dank ik jou in het bijzonder voor je niet aflatende reeks reacties. Niet allemaal inhoudelijk even zinnig, maar o.k., beter een kletsreactie dan een heel foute reactie. Toch een tip: overweeg ook eens om gewoon niet te reageren. Dat is hier toegestaan en scheelt een boel tijd, kan ik je vertellen.

     4. Grasmaaier

      Piet51 bewijst ten overvloede dat hij een zelfingenomen kwast is die snel is aangetast in zijn zwakke zelfbeeld.

      Hij begrijpt niet waarom de meeste reaguurders zo de pest aan hem hebben. Laat me je helpen Pierre: het gaat niet om de vermeende kennis die je niet nalaat te tonen (hoewel je bij een echt debat vaak wegvlucht om niet meer terug te komen), nee, het is vooral de toon. En het enorme gezwam waarin je altijd verzandt.

      Neem je voor in je volgende reactie eerst 50% te schrappen alvorens die te plaatsen. Daar maak je iedereen blij mee.

     5. Beukman

      De grasmaaier speculeert:
      Hij begrijpt niet waarom de meeste reaguurders zo de pest aan hem hebben.

      Inderdaad zeg. Pelicure, Nexit, Bullshit, Henkie en onze moordzuchtige vriend uit R…e, zijn huidige nick is me even ontschoten, hebben een tyfushekel aan Piet. Daarnaast natuurlijk ook alle afzonderlijke nicks die sommigen van hen voeren. Moet je die eigenlijk afzonderlijk tellen?

      Het punt is natuurlijk, maaier, dat degenen die hier komen om vrienden te maken juist beter weg kunnen blijven. Voor hen zijn er allerlei andere plekken, zoals datingsites, het Vivaforum en natuurlijk gewoon de kroeg.

      Overigens mag ik jullie allebei graag, voor wat het waard is uiteraard!

     6. Grasmaaier

      Toegesnelde hulpverlener Beukman: “Het punt is natuurlijk, maaier, dat degenen die hier komen om vrienden te maken juist beter weg kunnen blijven.”

      Er is niemand op DDS die vriendschap met Piet51 wenst, Beukdinges. Echt helemaal niemand. Behalve jij misschien. Maar dat telt niet.

      Waar het om gaat heb ik uiteengezet: Pierre is een zelfgenoegzame narcistische kwal die buitengewoon breedsprakig is en naast zijn schoenen loopt van valse betweterigheid. Het prototype van het jongetje dat als laatste bij gymnastiek gekozen werd en nu aan overcompensatie lijdt.

      Dat hij meer weet dan de gemiddelde reaguurder zal ik niet bestrijden. Maar daarvoor hoeft hij toch niet zo te lopen pronken? Dat wekt weerzin op.

     7. Aardvark blues

      Hoe kom je daar nu bij Bukman dat ik een tyfushekel zou hebben aan malle Piet51, ik vind het een kwast die ik meestal negeer, een tyfushekel heb ik slechts aan jou en aan die draaideurtr*ol die je altijd in bescherming neemt, je weet wel je kantoorgenoot van strontlijn!

     8. Beukman

      Ik wens geen vriendschap met Piet, Maaier, ik hou de echte wereld liever gescheiden van de virtuele. Hoe zeggen Italianen dat ook alweer: Vino e amici sono meglio vecchi.
      Hoe kan je nou vrienden worden in zoiets vluchtigs als cyberspace? Kijk eens naar Facebook. Daarop kan je honderden “vrienden” hebben. Maar komen ze je ook helpen als je in de prut zit?

      En ach… “narcistisch”, hou toch op. Hou toch op met je psychiatrische geduid. Daar hebben we Rene al voor.
      Er zit maar 1 ding op Maaier: zijn argumenten bestrijden met de jouwe. Op de man spelen is en blijft een zwaktebod. En als Piet jou nu en dan een beetje plaagt met zijn subtiele humor: plaag hem terug!

      ps met excuses aan Vark, van wie ik had beweerd dat hij een hekel heeft aan Piet. Die opmerking neem ik uiteraard terug. Even goeie vrienden, Vark!

     9. Grasmaaier

      Beukman zeilt weer dapper om de klipjes heen: dat Piet51 een breedsprakige ouwho*er is die door zijn toon vrijwel iedereen afstoot, laat hij volkomen liggen. Niet op ingaan hoor Beuk. Wat je niet aanroert, bestaat niet.

      Op subtiele humor heb ik Piet69 nog nimmer kunnen betrappen. Het kenmerk van megalomane narcisten is juist dat ze geen humor bezitten – ze zijn zo vol van zichzelf dat er voor niks anders plaats is.

     10. Beukman

      Op subtiele humor heb ik Piet69 nog nimmer kunnen betrappen.

      Exact!

     11. Rene van der Grijp

      Wat Piet51, de draaideurtr*ol, een figuur uit Leiden die hier af en toe propaganda voor links komt maken en nog enkele anderen verbindt is dat ze zichzelf superieur achten aan “domrechts”. Dat druipt er in dikke stralen van af.

      Beukman heeft die arrogante houding ook, al zal hij dat blijven ontkennen. Dat is de reden waarom hij hen blijft steunen. Ze maken allen deel uit van dezelfde linkse sekte.

      Er is in deze draad diverse keren verwezen naar een column van Ines van Bokhoven, die een goed beeld schetst van de mindset van dit soort mensen. Ik wed dat ze zichzelf er niet eens in herkennen. ZO dik is het bord voor hun kop.

     12. Beukman

      Beukman heeft die arrogante houding ook, al zal hij dat blijven ontkennen.

      Zoals ik al eerder schreef: projectie, beste vriend. Ik durf te twijfelen, ik twijfel aan een hoop dingen.
      Jij daarentegen weet alles zeker en dat straal je ook uit. Sommigen zouden die houding “arrogant” noemen.

     13. Rene van der Grijp

      Niks projectie, net als Ines weet ik heel goed hoe de linkse kuddegeest is gevormd. Ik was er namelijk bij. Hetzelfde geldt voor Grasmaaier en nog enkele anderen hier.

      Als ik zeg dat jij zelf niet eens doorhebt in wat voor bubble jij zit dan meen ik dat uit de grond van m’n hart.

      En verder zou jij ook donders goed moeten weten dat ik me beperk tot een klein aantal thema’s. Juist OMDAT ik niet pretendeer alles zeker te weten. Op die thema’s (met name islam) heb ik jarenlang onderzoek gedaan en weet ik meer dan de meeste westerlingen.

      Maar ja, wat ik vertel is niet politiek correct en dus ben ik FOUT in de ogen van de linkse kerk.

    2. Logica

     Piet, Jan Roos bereikt veel meer mensen dam jij. De reacties die hij krijgt beperken zich meestal tot dom geschreeuw vanuit de linkse onderbuik. Als je dat honderd keer krijgt op elk twitterbericht of wat voor bericht dan ook, dan kan ik.me voorstellen dat hij er moe van wordt. Ik vraag me trouwens vaak af waar jij nu eigenlijk staat. Je blijft vaak in het vage hangen vind ik.

     Hoe sta jij eigenlijk tegen de Nederlandse bijdrage aan de EU, het afschaffen van de referenda door dit kabinet en hoe vind je het gaan met het immigratiebeleid van de afgelopen 20 jaar?

  6. Logica

   Piet, je noemt geen voorbeelden van uitspraken van Jan. Ik vind Jan altijd erg onderbouwend. Ik ben dus benieuwd naar je voorbeelden. Liefst met volledige links in plaats van halve zinnen.

 5. Blondie

  Jammer Jan Roos.

  Nu komt zo’n volvette Burgemeester vertellen, wat hij allemaal gaat doen, om Nederland nog verder in die afgrond te duwen.

  Mijn advies beste Burgemeester, ga eens wat aan je gewicht doen.

  Gr Jan.

 6. Bolkestein

  In ieder geval wil ik Jan Roos hierbij bedanken voor zijn inzet in het maatschapelijk debat. En ze zijn bij het politiek correcte deuggilde natuurlijk nog steeds pisnijdig dat er hij als een van de drijvende krachten in 2016 beginnend met handtekeningen inzamelen een referendum op poten wist te zitten waarbij de uitslag dat politiek correcte deuggilde niet aanstond.

  1. Piet51

   @Bolkestein
   Oei, die komt hard aan. Jan de drijvende kracht achter het laatste referendum in Nederland? Dankzij die ervaringen, zijn we nu eindelijk af van dat misbaksel dat raadgevend referendum heette. Ik ben daar Jan bij nader inzien toch wel dankbaar voor.

   1. NEXIT.

    enz , nu het misbaksel malle pietje nog ruimen

   2. omniscius

    Ja, we zijn D66 er nog steeds dankbaar voor dat Nederland zo’n beetje het enige land in de EU is zonder directe inspraak van de burgers. Geen referendum, geen gekozen burgemeesters, ondoorzichtige getrapte verkiezingen voor de eerste kamer.
    Bananenrepubliek eerste klas, alles om de zittende elite maar op het pluche te houden en de gevestigde belangen te verdedigen. Belangen die niet overeenkomen met de wensen van de doorsnee Nederlander.
    En dan het excuus van D66 om het referendum af te schaffen: liever geen referendum dan een slecht referendum… Te belachelijk voor woorden.

 7. Che

  Veel gezeur en het levert niet eens dik belegde boterham op.
  Jan je moet de politiek in, kijk een naar de PVV en het FvD in de TK.

  Zitting in het EP, dan leef je in weelde en als jet goed doet, bijna anoniem.

  Oh wacht, je bent al mislukt in de politiek?

  1. ikweetwatikwil

   Jammer Jan Roos. Maar ik kan het begrijpen. Zo zitten er ook een paar op DDS . BV een che en co. Als je met dat soort de “oorlog ” moet winnen heb je het al bij voorbaat verloren.
   Doe het kalm aan Jan, dan breekt het lijntje niet.

   1. combat le pelicule

    che is een antichristelijke ped*seksuele nedermoslim

    1. DubbelZout

     En jij zo’n coke snuivende Urker van chrrrrristenhuize zeker ?

  2. Oepsie

   Beter in de politiek mislukken, dan, zoals jij, in de maatschappij. Je moet toch wel een verschrikkelijke inborst hebben, om elke dan dankjewel te moeten zeggen voor die gebedelde aalmoes. En dan jezelf nog als nick Che noemen, als hij dat zou kunnen weten, kwam hij terug, om jou weg te maken.

 8. RPML

  Zoals met zoveel zaken in Nederland is het een minderheid die bepaald wat de meerderheid wel of niet te doen of te laten heeft. Feiten tellen niet. De kramp van links is telkenmale gelijk: niet de discussie inhoudelijk aangaan, maar de ander weg zetten als incompetent (milde vorm) of nazi, klimaatontkenner of racist. En iedereen die niet vóór hen is, is per definitie volledig tegen hen. Het (morele) gelijk ligt altijd ter linker zijde. En als je hen hypocrisie verwijt omdat datgene wat ze zelf verkondigen in strijd is met hun eigen handelen, dan vinden ze meteen weer iets anders om je in de ‘verkeerde’ hoek te zetten. Zolang de media (die de feitelijke macht hebben) in deze deugcultuur doorgaan, is het een verloren strijd. Zolang het overgrote deel van de burgers deze eenzijdige berichtgeving voor zoete koek nemen is het een verloren strijd. Zolang journalisten aan deze eenzijdige berichtgeving blijven doen in de jacht naar snelle clicks en oplagen, is het een verloren strijd. Er zijn maar 2 partijen die een kentering kunnen veroorzaken: de burger die het niet langer pikt eenzijdig geinformeerd te worden, of de journalistiek die haar beroep serieus neemt: met feiten onderbouwde berichtgeving van beide kanten, objectief, en de mening aan de lezer overlaten.

  Ik kreeg onderstaand stuk aangeleverd van iemand hier, een ijzersterk stuk die het dogma van links uitlegt. Lees ook de commentaren, want ook die zijn lezenswaardig!

  h++ps://opiniez.com/2020/08/02/waarom-ik-niet-meer-links-ben-een-ontboezeming/inesvanbokhoven/

  1. Che

   @R
   ”Er zijn maar 2 partijen die een kentering kunnen veroorzaken”

   Tja, de PVV wil niet mee regeren want dan moeten ze water bij de wijn doen.

   FvD heeft een leider die er voor heeft gezorgd heeft dat binnen 1 1/2 jaar 60% van zijn virtuele zetels in rook zijn opgegaan.

   Oppositie partijen moeten er ook zijn….

   1. RPML

    Met de 2 partijen bedoelde ik het volk en de media 😉

    1. Che

     Haha verder lezen, tja.
     Slaat zichzelf voor het hoofd.

 9. Meriadoc Brandebok

  “Vijf jaar zitten trillen in een keukenkastje en op vriendelijke toon de bezetter in zijn eigen taal op straat gedag zeggen, maar in april ’45 opeens de mond hebben vol over heldendaden die zouden zijn uitgevoerd, terwijl niemand daar ooit iets van heeft gemerkt.”

  Ja, Jan, je bent een zure, oude vent. Iets anders kan ik er niet van maken. Je hoeft het niet meer te worden, want je bent het al.

  🤦‍♂️

  1. Oepsie

   Je herkent je familie zeker hierin Guusje, was nogal normaal, in die hoek waar jij woont? Leverde het grootste contingent Germaanse SS in WW2. Het is weer weekend doe je het rustig aan? De ouderlingetjes zijn ook niet meer zo piep!

   1. Bloemkust

    Het lijkt erop dat je de praktijken van de Jehova Getuigen verwart met de hoofdstroom van het protestantisme.

  2. Beukman

   Raak!

 10. RobertB

  Jammer

 11. Marija

  Verstandig besluit Jan Roos.
  Een stukje zelfbescherming en dat kan je gebruiken.
  Ik heb ook wel eens gedacht ik stop met dds, ik word ziek van het gevecht tegen de linksen, terwijl je met een andere mening geen poot aan de grond krijgt.

 12. Tom Bombadil

  Ik ben zon flapdrol die het lef heeft om tegen iedereen die wil luisteren te zeggen dat ik op Forum stem en dat ik graag de discussie aanga. Dit heeft mij vaak de opmerking fascist racist of iets anders wat ik niet ben opgeleverd maar ook heb ik zeker 50 tot 75 mensen op andere gedachten gebracht en die gaan allemaal Forum stemmen.

  1. Che

   Hahaha, heP persoonlijk 150 nieuwe SP leden geronseld.
   Ja ja baas boven baas 🙂 🙂 🙂

   1. NEXIT.

    das nu juist de pest dat mensen niet weten op welke randdebielen ze stemmen.

    Je kan stemmen en leden ronselen met populistisch gewauwel. Erg zorgelijk

    1. Tom Bombadil

     Ik verdiep me in elk partij programma en laat mensen hun eigen mening vormen voor ik ze erop attent maak dat veel van hun
     Standpunten over een komen met forum (wat vaak zo is). En ik ga zeker niet mijn mening proberen op te dringen aan andere mensen. Dat werkt vaak averechts en geeft mensen het gevoel dat jij denkt dat ze zelf geen degelijke mening kunnen vormen. Als ik ze alleen er al van kan overtuigen daadwerkelijk naar het programma te kijken en niet alles te geloven wat de media hun voor houd dan is de strijd vaak al gewonnen. Oh ja en ik merk als student zeker dat het onderwijs links is en moet mijn leraren er regel matig erop wijzen dat meningen van hun niet thuis horen in een klas lokaal.

 13. Piet Klein

  Jan het is verstandig om je terug te trekken als je deze druk voelt. Jammer want er veel behoefte aan zelfstandig en onafhankelijk denkers. Het is een bijzondere tijd. Vroeger verbaasde ik me over het feit dat het fascisme heeft kunnen ontstaan in Duitsland. Maar nu zie ik vergelijkbare processen plaats vinden hier bij ons. Een politiek correct overheid die er niet voor schuwt tot en met EU niveau om manipulatieve informatie te verschaffen, fake nieuws te verspreiden. Dit laatste is al heel eenvoudig te constateren over massa’s negatieve informatie over de Britten, May en het feit dat er veel berichten(EU) waren over een diepe ramp waarin de Britten zich zouden storten. Nu blijkt dat Britten geen medicijn tekorten het hebben. Unilever vertrekt naar de UK. Maar het historisch geheugen is kennelijk super kort in de samenleving. We zagen Ollogren negatief framen naar het FvD op een redenering die compleet niet klopte. We zien dat de overheid Lange Frans mogelijk gaat aanpakken vanwege opmerkingen naar Rutte en volledig terecht maar dat Wilders meer 10 jaar lang bedreigd kan worden in NL het getuigt van een overheid waar de integriteit ver te zoeken is. Het is niet alleen de politiek die dramatisch opereert en de lessen op pr van Hitler goed begrepen heeft (het zijn natuurlijk geen Hitlers) maar ook verbazingwekkend hoe de main stream media verworden zijn tot kritiekloze politiek correcte kanalen. En kennelijk wil het besef niet indalen hoe slecht ze bezig zijn en daarmee meewerken aan het verval van NL. Er kunnen mega grote besluiten worden genomen door Rutte op een EU bijeenkomst. We moeten absurde bedragen schenken aan o.a Italie en Frankrijk, er wordt besloten dat er EU belastingen komen. De schuldenberg is onmogelijk geworden in de EU. De geldhoeveelheid is absurd door het bijdrukken van geld door EU. Het kost ons bakken geld. Maar in onze media gaat het niet over deze grote besluiten het enige dat redelijk frequent in de media komt is de ergernis over Trump. NL, de EU zit in de route van het verval. Iran ontwikkelt atoombommen, de Arabische emiraten hebben een missie naar mars. Turkije probeert het midden oosten te domineren. Musk draait grote programma’s in de VS. De ICT bedrijven zitten in de VS En de EU is bezig met schulden maken, geld bijdrukken, ruzie maken, fake nieuws verspreiden, critici framen etc. Dat er mensen zijn op de sociale media die ongepast reageren vanuit de anonimiteit, het zijn emotie kanonnen. Maar dat politici, main stream media zich zo politiek correct, maar correct is hier compleet verkeerd woord want het is hartstikke incorrect. Ik had het niet voor mogelijk gehouden. Hoe kon het fascisme ontstaan? Je kunt het nu meemaken. Je kunt meemaken hoe dat soort processen gaan. Ondertussen zit Europa in het verval. Het is jammer als een onafhankelijk denker als jij zich terugtrekt maar het is uitermate verstandig voor je zelf te kiezen. Kritisch zijn, realistisch proberen te zijn het lijkt nagenoeg geen effect te hebben, maar het is niet ondenkbaar dat het tij gaat keren. Ik kan met verbazen over veel politici, journalisten bij de msm. Zijn ze te dom om voor de duivel te dansen en zien ze totaal niet wat er eigenlijk aan de hand is of hebben ze lak aan hun integriteit want het betaalt goed.

  1. RPML

   Niets aan toe te voegen ++++

 14. Pierre Tombale

  Ordnung muß sein, Herr Roos.
  Als je in ons eens zo goede vaderland de voorgeschreven mening niet hebt, ben je algauw een paria.
  Het resultaat van het tolereren van intolerantie.

  1. Piet51

   @Pierre Tombale

   Help me eens, als je wilt. Ik ben niet altijd even snel van begrip.
   “Als je in ons eens zo goede vaderland de voorgeschreven mening niet hebt, ben je algauw een paria.” Maar als je GL bent, of SP, of DENK, of nog een paar partijen, steun je toch niet de voorgeschreven mening, als die al bestaat. Maar die worden gerespecteerd en niet als paris’s behandeld. Toch? Of zie ik dat verkeerd?

   1. Pierre Tombale

    @Piet51

    Inderdaad, u ziet het verkeerd.
    U geeft daar zelf de oorzaak al van aan.

    1. Piet51

     @Pierre Tombale

     Wil je me toch helpen? FvD groeide na de verkiezingen als kool. Ze respecteerden inderdaad de gevestigde visies niet. Maar al snel volgde de PvdA die zich ook verzette tegen de regerende partijen. Hetzelfde geldt voor GL en SP. Maar van al die recalcitrante partijen wordt alleen het FvD en PVV als paria’s behandeld. Trouwens die behandeling beleven ze alleen zelf zo en ik zou dat ook geen pariabehandeling noemen. In de praktijk blijkt het reuze mee te vallen en doen ze gewoon mee, wat voor de meeste paria’s niet geldt. Alleen wordt hun mening niet altijd even serieus genomen, maar dat komt niet zozeer door de inhoud ervan, maar door de vaak ongelukkige en soms wat kinderlijke manier van presenteren.

     1. Grasmaaier

      Lulletje Rozenwater51: wellicht bedoelt Pierre Tombale het niet alleen in politiek opzicht, maar ook in de privesfeer.

      Wie hardop op een verjaardagsfeestje of een receptie roept en beargumenteert dat de tsunami-instroom van nutteloze, intolerante immigranten een ramp is voor Nederland, wordt met de nek aangekeken en als een paria weggezet. Hoewel er onder de overige aanwezige gutmenschen ongetwijfeld een aantal zijn die ook zo denken, maar het voor geen goud durven toegeven – de groepsdruk en roedelcontro*le is enorm.

     2. Beukman

      De grasmaaier komt duidelijk op andere feestjes dan ik.

     3. Meriadoc Brandebok

      Wat Beukman zegt: ik kan me geen verjaardagspartijtje herinneren waarbij iemand met de nek werd aangekeken omdat hij/zij niet met de mainstream meeging. In alle gevallrn is het daarna gewoon weer lachen, bulderen, bier en vreten.

     4. Rene van der Grijp

      Waar Grasmaaier op doelt is de policor druk die al decennia heerst en waardoor mensen zich niet vrijuit durven uiten vanwege angst om voor racist, fascist etc te worden uitgemaakt. Dat speelt ook op feestjes.

      Ik kom graag op de feestjes van mijn schoonzus. Ze is werkzaam in het onderwijs en er zijn altijd veel collega’s van haar aanwezig. Haar man is vermogend en de feestjes vinden plaats in een ruime partytent naast een flinke tuin waar genoeg plaats is voor onderonsjes.

      Heel wat keren heb ik daar een geanimeerd gesprek gehad met zo’n linkse “leerkracht” (je merkt binnen een halve minuut dat ze links zijn) en ik had er lol in het gesprek in de richting van de bekende linkse achilleshielen te sturen. Bijvoorbeeld de islam. Ik zei dan dat ik niet kon begrijpen dat links zo mild was voor een religie die overduidelijk in alles haaks staat op de linkse idealen die vanaf de jaren 60 zo fanatiek werden uitgedragen.

      Daarna was het gesprek meestal snel gedaan en moest de “leerkracht” even naar het toilet of zo. Een steekhoudend antwoord heb ik nooit gekregen…

      In groepjes of in de huiskamer van mijn schoonzus heb ik dergelijke onderwerpen nooit aangesneden omdat ik wist dat dat taboe was.

     5. Beukman

      Ik snap dat wel van die mensen op de feestjes van je schoonzus, Rene. Politieke discussies kunnen de sfeer aardig verpesten. Als jij daar als een soort van Jehovahs Getuige jouw waarheid komt verkondigen, zullen de meesten op dat moment gewoon geen zin hebben in zo’n gesprek. Naar de vwc gaan is dan een beleefde manier om dit duidelijk te maken.

     6. Grasmaaier

      Je bent een zwamneus Beukman. Links durft nooit in welke omstandigheid ook de discussie aan. Niet als ze in hun uppie zijn tenminste. Ze weten dat ze geen steekhoudende tegenargumenten kunnen inbrengen en zijn doodsbang de discussie te verliezen. Dat zou betekenen dat ze ongelijk hebben en dat kunnen ze niet aan. Dus vluchten ze.

     7. Rene van der Grijp

      Ik zei al, Beukman, dat ik dit in onderonsjes deed om de sfeer niet te verpesten want de overgrote meerderheid op die feestjes was links en die mensen hebben zo hun taboes (understatement). Ines van Bokhoven verwoordde dat heel goed:

      “En dat alles zou zo erg niet zijn geweest, als men open had gestaan voor kritiek, voor voorstellen, voor – dare I say it – alternatieven voor hun overtuigingen en theorieën. Maar men zat ZO DICHT ALS EEN BANKKLUIS NA SLUITINGSTIJD. Er ging niets meer in, en er kwam ook eigenlijk niets meer uit, behalve herhalingen van hetzelfde. Ik verloor mijn geduld; het klopte allemaal niet, voelde ik aan mijn water.”

      ht*ps://opiniez.com/2020/08/02/waarom-ik-niet-meer-links-ben-een-ontboezeming/inesvanbokhoven/

      De onderonsjes begonnen steevast met thema’s waarop “common ground” was. Zoals over de achterlijkheid van het jonge aarde creationisme. Daar wilden ze maar wat graag over praten. En maar lachen over zoveel stupiditeit. Doch als ik het dan draaide naar de islam (waarin ook wordt geloofd in het jonge aarde creationisme) sloegen ze dicht. Gek, hé?

      Maar ik snap wel dat je dit soort weekdieren verdedigt, Beukman. Je bent namelijk uit hetzelfde rotte hout gesneden.

     8. Beukman

      Ik zou er maar niet te zwaar aan tillen, heren. Heel wel mogelijk dat ik een feestje van een lid van de Rechtse Kerk niet zal proberen te verpesten met snedige tegenwerpingen in discussies over de eigen superioriteit tov asielzoekers, cultuurmarxisten en moslims. Ik ken immers inmiddels de voorspelbare reacties wel. Het eindigt in ruzie, en niemand wordt er beter van.

      Het is in dit verband wel aardig om op te merken dat sinds Trump aan de macht is in talloze Americaanse families het onderwerp “Trump” taboe is. Men heeft de stellingen/loopgraven betrokken en komt daar ook niet meer uit. Net als op de feestjes van de Linkse en die van de Rechtse Kerk is zwijgen nog het beste wat er te doen valt. Kortom: Let’s agree to disagree. Noem het laf; een ander zou het wijs noemen.

 15. Der Profi

  Jan je hebt mijn waardering. Even gas terugnemen kan geen kwaad.

 16. Barry

  En zo wint extreem links weer dmv beschuldigen en bejegenen van mensen die de waarheid durven te verkondigen en niet wegkijken. Jan, bedankt voor al je inzet en openheid brengen. Uiteraard kijken we ook weer met plezier uit naar je grappige kant, tenslotte moet je nooit je humor verliezen.

 17. Edjan

  Beste Jan, jammer maar begrijpelijk. Frustrerend dat de “populistische” beweging al vele jaren blijft steken op ruim 20%. Dat is enerzijds te verklaren omdat de “links elite” zich handig meester heeft gemaakt van onderwijs, rechtspraak en media, anderzijds omdat de Nederlanders grotendeels zo volgzaam zijn. Ze hoeven in de verte maar een baas te zien of ze beginnen te juichen en met hun vlaggetjes te zwaaien. Het maakt niet uit of die baas een mof is, of een Chinees of een ayatollah. De meeste Nederlanders zitten graag in de grootste groep.

  Als het zo verder gaat, zijn we binnen 10 jaar een wingewest van de eu (of van Frankrijk) en zijn we binnen 50 jaar een deel van het kalifaat europa.

  Je zult nu wel even last hebben van ratten die uit hun keukenkastjes kruipen om triomfantelijk op je “graf” te pissen. Negeer ze maar. Voor hen heb ik een gedicht opgezocht. Van Komrij:

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

 18. 56RdK

  @Piet Klein ++++++++++++++++++++++++top!

 19. Reinoud van Gelre

  Je laat je wel kennen, Jan…
  ..maar, het is misschien maar beter zo.😄

 20. Rene van der Grijp

  Waarom Jan (en vele anderen) geen gelijk krijgt:

  “Het buitensluiten van mensen, het niet aan willen gaan van een debat, of de media die halsstarrig de linkse boodschap blijven brengen en een ander geluid geen ruimte gunnen: het zijn allemaal vormen van sociaal geweld. Het doodzwijgen, demoniseren, oproepen tot ontslag, websites boycotten, adverteerders bellen… sociaal geweld met, en daar komt dat loodzware woord, een fascistische inborst. Wie ogen heeft, kan het met gemak zien.

  Want al dat geweld dient maar één doel: alle neuzen moeten dezelfde kant op. Alternatieven zijn niet gewenst. Men heeft immers een alternatief: de linkse dogma’s en doctrines. En dat is meer dan genoeg, verder hoeven we niets. Houdt men zich daar netjes aan, dan zal men weinig hinder op z’n pad aantreffen. Voeg je braaf naar de groep, en er is niks aan de hand.”

  ht*ps://opiniez.com/2020/08/02/waarom-ik-niet-meer-links-ben-een-ontboezeming/inesvanbokhoven/

  West-Europa is in de greep geraakt van een kuddegeest die gekenmerkt wordt door dogmatisme. Daarom noemde Fortuyn het ook de Linkse Kerk. Het is bijna sektarisch geworden. Die lui gaan je NOOIT gelijk geven.

  1. Henk van Doorn

   Het rechtse geluid krijgt wel degelijk een podium:

   h—ps://twitter.com/SanneWallis/status/1291010023196364801?s=20

 21. Henk van Doorn

  “ Ben ik dan gestopt met mijn mening te verkondigen? Het antwoord is ronduit neen”

  Dat is dan jammer.

 22. LifeBuddy

  Het Aller Beste voor jouw toegewenst Jan Roos. Het ultra sLinkse fascisme waar jij tegenaan loopt, daar gaat het gewone Volk al jaren gebukt onder. Maar gelukkig heeft het gewone Volk [tot nu toe] een gladde rug.

 23. Ernest Stern

  “ Jan Roos: Ik trek me terug uit het maatschappelijke debat ”

  De ellende is dat uit zijn stukje blijkt hij dat helemaal niet doet. Hij zal blijven piepen en janken over de inhoudelijke tegenwind van andersdenkenden waar hij niet tegen opgewassen is.

  Ook op dit blog wordt de oorzaak van het intellectuele onvermogen om weerwoord te bieden aan de vermaledijde linksen niet bij zichzelf gezocht. Rechts is in Nederland inhoudelijk vaak onder maat en het verweer is niet zelden domme agressie en rancune.

  1. Aardvark blues

   Wacht maar tot we jullie allemaal afmaken, en jij bent de eerste, je adres is bekend.

   1. Rene van der Grijp

    @ Aardvark: Door dit soort ranzige teksten geef je deze zieke tr*ol alleen maar voeding.

    Wat die tr*ol doet is alles tot in den treure omkeren. Het is namelijk links dat inhoudelijk op dood spoor is.

    Leg die zwakte met argumenten bloot, of zwijg. Met dit soort gelul bereik je het tegendeel van wat je eigenlijk wil bereiken: je geeft hem munitie om jou af te schilderen als een gewelddadige fascist. En niet alleen jou want het wordt één op één vertaald naar iedereen die zich tegen het linkse dictaat verzet.

    1. Beukman

     Door dit soort ranzige teksten geef je deze zieke tr*ol alleen maar voeding.

     Waarom geef je niet gewoon toe dat de “ziekte” van Ernest in het niet valt bij die van Aardvark, Rene?

    2. Ernest Stern

     “Het is namelijk links dat inhoudelijk op dood spoor is.
     Leg die zwakte met argumenten bloot, of zwijg”

     Mijn stelling is nu juist dat die argumenten ontbreken of zeer krakkemikkig zijn.

    3. Rene van der Grijp

     Beukman schreef: “Waarom geef je niet gewoon toe dat de “ziekte” van Ernest in het niet valt bij die van Aardvark, Rene?”

     Omdat ik jouw mening daarover in het geheel niet deel. Aardvark is, hoezeer ik dit soort teksten ook afkeur, in ieder geval recht door zee.

     Ernest is daarentegen een geboren valsspeler. Hij is actief onder meerdere nicks tegelijkertijd die continu wisselen, hij bestaat het zelfs om nep-accounts aan te maken die slechts één letter verschillen van de echte accounts met als enige bedoeling om die mensen in diskrediet te brengen. Moet ik nog verder gaan? Ik neem aan dat je zelf inmiddels ook wel in de gaten hebt dat hij achter die smerige spelletjes zit.

     Waarom geef je dat niet toe?

     Als je dat gedaan hebt kunnen we verder praten.

     1. Beukman

      Hoe weet jij eigenlijk zo zeker dat Ernst dit is, Rene, en niet bijvoorbeeld de Nickkoning, die hier oa opereert als combat nog wat? Je hebt er wel eens vaker naastgekleund, als ik me goed herinner. Enige bescheidenheid zou je sieren.

     2. Rene van der Grijp

      Ik constateer tot mijn spijt dat Beukman niet toegeeft wat zelfs een kleuter kan zien.

      Okee, geen probleem.

      Bye, bye.

     3. Ernest Stern

      René is enorm paranoïde geworden van een geintje dat ik een keer met hem uithaalde om zijn trieste racisme aan te tonen. Ik maakte toen inderdaad een tweede account aan waarin ik me presenteerde als een extreemrechtse racist. Rene babbelde vrolijk met hem mee en schreef toen ondermeer over moslims:

      “Ik pleit niet voor vervolging, maar voor een verbod. De hier aanwezige moslims staan dan voor de keuze: emigreren naar een moslimland of dat fascistoïde geloof afzweren.
      Het verbod betreft alle uitingen in de openbare ruimte alsmede het sluiten van de haathütten”

      Sedertdien denkt hij dat ik hem bestook met aliassen. Ik zag dat er inmiddels al twee variaties op zijn naam actief zijn. Het zal niet komen omdat hij zich hier bijzonder geliefd heeft gemaakt maar ik vind dat gekloot met parodieaccounts ook buitengewoon vervelend.

     4. Rood

      etc, enz, usw en v.a.

    4. Aardvark blues

     Laat die hufters allemaal de tyfus krijgen man, denk je nu echt dat dit ongedierte onschadelijk gemaakt gaat worden door een dialoog, daar is het al veel te laat voor!

     1. Ernest Stern

      Ik raad Aardvark inderdaad af de dialoog aan te gaan.

     2. Aardvark blues

      Goed gezien smerige kankerrat, jouw dagen zijn geteld!

     3. Rene van der Grijp

      @ Aardvark: in deze draad is al diverse keren gerefereerd aan de ontboezeming van Ines van Bokhoven op Opiniez. Zij zat in het (extreem)linkse circuit en kwam er uit. Ze zag hoe hypocriet dat wereldje is. Dat is vergelijkbaar met iemand die uit een sekte weet te komen.

      Dit soort ontboezemingen komen niet heel vaak voor en daarom zijn die mensen goud waard. Ze weten immers uit ervaring hoe de hazen op links lopen.

      Daar gaat de linkse kudde zelden of nooit op in en alleen daaruit blijkt al dat ze inhoudelijk geen poot op hebben om op te staan. Ze proberen dit soort “klokkenluiders” daarom dood te zwijgen.

      Ik ben ook niet optimistisch over een dialoog met de linkse sekte maar dat rechtvaardigt nog steeds geen oproep tot geweld.

     4. Beukman

      Het schijnt dat Lange Frans en Ossebaard nog een vakman zoeken, Vark, om het Torentje leeg te paffen. Zelf kunnen ze niet omdat ze hun karma niet vies willen maken, maar dat zal voor jou niet zo’n probleem zijn.
      Ik weet niet wat het schuift, maar waarom zou je je niet laten betalen voor het uitoefenen van je passie?

   2. Ernest Stern

    Over intellectueel onvermogen gesproken.

    Dank voor deze ferme ondersteuning van mijn betoog.

   3. Meriadoc Brandebok

    Ernest heeft natuurlijk gelijk. Uiterst rechts is intellectueel zeer armoedig. Het kan geen weerwoord op links of gematigd rechts bieden. Elke poging van uiterst rechts om tot een inhoudelijk debat te komen, in de vorm van bijvoorbeeld een bloeiende politieke beweging en media, is op niets uitgelopen. Uiterst rechts zit op een doodlopend spoor.

    Forum voor Democratie of de PVV, maar ook Jensen, Café Weltschmerz, het FvD-journaal en Ongehoord Nederland, zijn niet verschoond gebleven van rechts-radicalisme, complottheorieën of trieste demagogie. Op den duur plaatsen ze zichzelf allemaal in de marge van het radicale waar geen debat meer mogelijk is omdat factfree gezwam er meer regel dan uitzondering is.

    De rechtse golven die wel een succesvol debat wisten uit te bouwen, zijn gematigd, zoals de Telegraaf, WNL, Elsevier, G*S en T*O, en worden door uiterst rechts als links beschouwd.

    De sociaaldemocraten, de linksliberalen en de ecologische partijen bouwden allen een bloeiende politieke beweging uit, net als gematigd rechtse volkspartijen als de VVD en CDA. Ook christelijk rechts en links is daarin geslaagd, met eigen dagbladen als het Nederlands en Reformatorisch Dagblad. Vanuit dat raam voeren ze een sterk, inhoudelijk debat met elkaar.

    Uiterst rechts ligt in de kreukels. Een andere conclusie is niet mogelijk.

    1. Cycle25

     Onzin, het magische woord voor links is : uitsluiten..

    2. Ernest Stern

     Mooi betoog, Meriadoc, volledig met je eens.

     1. Aardvark blues

      Ernst Quispel likt de bilnaad van Brandebok weer eens tot aan de endeldarm, en Bukman kijkt jaloers en verlekkerd toe.

 24. maraton

  Heel verstandig Jan.
  Met een geweldsveroordeling op je kerfstok is het slim om je snor te drukken.
  Ruim je hier bij je vertrek wel je rotzooi op?

 25. halo1

  Jammer Jan.. je was altijd erg origineel.. vooral in je BNR-tijd lang geleden..maar Hitler(s optreden) heeft links het gouden contra-argument “nooit meer fascisme” geleverd …

 26. SubTec

  In tijden van nood blijven de echte helden vechten voor hun vaderland en de lafaards geven zich over.

  Voorbeeldje van een echte held
  h**ps://www.mediacourant.nl/2020/08/robert-jensen-kapt-vakantie-af-na-clownshow-rutte/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.