Corona-app wordt morgen nog NIET landelijk ingevoerd! Spoedwet moet namelijk nog van kracht

De corona-app, CoronaMelder, wordt morgen nog niet landelijk ingevoerd dat meldt minister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Oorspronkelijk zou de app vanaf morgen overal ‘live’ gaan, maar dit wordt tijdelijk uitgesteld. Pas als de spoedwet van kracht is mag de app worden ingevoerd.


De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan dat er een wettelijke basis moet zijn voordat de app op landelijk niveau mag worden gebruikt. Men kan nu al wel de app downloaden, maar de app werkt alleen in vijf regio’s. Dit om te kijken of de app doet wat hij moet doen.

De Jonge benadrukt dat er in de wet komt te staan dat het gebruik van de app vrijwillig is. Er zal dus geen druk of verplichting vanuit de overheid komen om de app te downloaden. Veel Nederlanders waren angstig dat de overheid dit misschien wel ging verplichten, maar hier blijkt dus geen sprake van te zijn. Men hoeft de app niet te downloaden als men dit niet wil.

Toch blijft er veel kritiek ontstaan over de app, mensen die de app hebben uitgeprobeerd krijgen soms rare meldingen, of ‘foute‘ meldingen. Overheid en ICT, het blijft een moeilijk vraagstuk. Vooral omdat de overheid toch vaak laat zien een instituut te zijn vol digibeten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. CLoVis

   
  Jammer dan,

  die noodwet gaat het nooit redden;
  misschien bij de meelopers in de tweede,
  maar nooit goedkeuring door de eerste kamer.

 2. JochemX

  Misschien moeten we ons afvragen of die hele app niet overbodig is geworden, net als al die andere corona-maatregelen. Dat virus is soms niet mis net zoals de meeste virussen, maar getalsmatig stelt het helemaal niets meer voor. Bijna geen zieken en bijna helemaal geen doden. Dan ga je toch niet door met de hele maatschappij te ontwrichten?

  1. Maurits Dekker

   “Dan ga je toch niet door met de hele maatschappij te ontwrichten?”

   Nee, natuurlijk ga je er dan niet meer door.
   Tenzij je een verborgen agenda hebt, dan heb je er alles voor over om die wet er toch door heen te drukken.

 3. Maurits Dekker

  “Pas als de spoedwet van kracht is mag de app worden ingevoerd.”

  Als er nog voldoende volksvertegenwoordigers met een gezond verstand in de tweede kamer zitten komt die spoedwet er helemaal niet.

  De stemming over deze wet bepaalt de toekomst van ons land.
  Zijn we nog een gezonde natie of worden we toch DDR2.0

 4. Willem Bever

  Zon aanpassing vereist denk ik ook een 2/3 meerderheid

 5. Blondie

  Pas op, deze Linkse Rutte Clan voegt gewoon een inlegvelletje toe, of verandert de naam, maar deze volg App komt er gewoon en alle Linkse partijen stemmen gewoon voor invoering.
  Links heeft geen ruggengraat.

  Links maakt alles, wat met democratie te maken heeft kapot.

  Rutte, Rutte wat maak jij er met je clan een rotzooi van.
  Stop met liegen knul.

 6. Bunky01

  “De Jonge benadrukt dat er in de wet komt te staan dat het gebruik van de app vrijwillig is. Er zal dus geen druk of verplichting vanuit de overheid komen om de app te downloaden. Veel Nederlanders waren angstig dat de overheid dit misschien wel ging verplichten, maar hier blijkt dus geen sprake van te zijn. Men hoeft de app niet te downloaden als men dit niet wil.”

  Indien de zogeheten spoedwet onverhoopt toch aangenomen wordt in de 1e en 2e kamer, zal de eerst genoemde alinea wel andersom gelezen moeten worden.
  Politici en eerlijkheid, water en vuur. Wie daar nog in gelooft ligt in een diepe coma.

 7. Pescador

  doe niet zo stom om die app te gebruiken , die heeft een ander doel als om jou te beschermen,

 8. Lefty

  Als die app verplicht wordt doe ik mijn smartphone van de hand. De wereld kan ook zonder.

  1. nexit nu

   de wereld kan zeker zonder je 😂🤣😂🤣

   1. Lefty

    Holistisch gezien heb je voor een keer gelijk .Alleen kakkerlakken en jij over leven een nucleaire oorlog 😛

  2. Robin Hoed

   Ze maken gewoon een wet dat je zonder een winkel niet meer binnen mag en je baas je kan ontslaan, want je bent een gevaar voor iedereen.

 9. nexit nu

  waar blijft de influenza app ?

  stop de corona idioterie !

 10. Bjornernst

  Ze wachten net zolang tot dat er duidelijk een meerderheid aan coalitie partijleden in de kamer is om dan snel een hoofdelijke stemming te houden.
  Op een eerlijke en oprechte manier krijgt deze regering dit niet voor elkaar.

 11. Robin Hoed

  De app kan alleen werken als Google je Android versie heeft voorbereid voor zulke apps.
  Kijk onder instellingen / Google diensten / covid 19 blootstellingen.
  De app gebruikt niet alleen maar Bluetooth, want dan zou het op iedere android versie werken.
  Het is moeilijker om een app te maken die de privacy waarborgt, dan een die dat niet doet.
  We gaan hier wel meer over horen.

 12. Fascal

  Hugo en zijn spoedwet.

  ❌ Hugo krijgt de volledige vrijheid om ons iedere willekeurige maatregel wettelijk op te leggen.

  Onder het mom van een epidemie en denk dan even terug naar die beschrijving van een epidemie…. Als hij vindt dat een besmettelijke of niet-besmettelijke ziekte of zelfs het gebruiken van alcohol gevaarlijk is, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo kan deze tijdelijke wet, die 6 maanden geldig is, steeds weer verlengen.

  Zonder tussenkomst van de eerste en tweede kamer. Iedere keer weer voor 2 maanden. Als hij vindt dat het weer verlengd moet worden, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo bepaalt zelf welke afstand en hygiëne maatregelen hij nodig acht.

  Nu is dat 1,5 meter maar hij kan er net zo gemakkelijk 8 meter van maken. Nu worden er experimenten met niet-werkende mondkapjes gedaan maar hij kan ons ook verplichten om allemaal in witte maanmannetjes-pakken te gaan rondlopen. Als hij vindt dat onze huidschilfers een gevaar voor de volksgezondheid zijn, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo heeft hiervoor torenhoge boetes en zelfs een paar maanden hechtenis in gedachten.

  Op deze manier durft niemand meer tegen de meest bizarre maatregelen in te gaan. En hij kan ze ook op ieder moment wijzigen. Als hij vindt dat boetes hoger moeten worden of celstraffen langer, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo mag zonder toestemming van het parlement besluiten om complete bedrijfssectoren, scholen, gebouwen, verpleeghuizen, openbare plaatsen en gebieden te sluiten.

  Als hij vindt dat een restaurant bezoeken levensgevaarlijk is, dan is zijn wil, wet. Als hij vindt dat een bibliotheek levensgevaarlijk is, dan is zijn wil, wet. Als hij vindt dat het strand of bos levensgevaarlijk is, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo mag demonstraties, vergaderingen en samenscholingen verbieden.

  Dat kan ook een gezellig samen zijn met je vrienden of familie. Of een onschuldig kinderfeestje in je eigen huis. Als hij vindt dat 3 mensen bij elkaar levensgevaarlijk zijn voor onze samenleving, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo kan onze kwetsbaren eenzaam de laatste levensfase in laten gaan en eenzaam laten sterven.

  Hij kan complete verzorgingshuizen en bejaardentehuizen laten afsluiten. Als hij vindt dat er een risico is bij bezoek, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo kan kinderen uit huis laten plaatsen. En in een, volgens hem betere situatie, zoals een quarantainelocatie plaatsen.

  Denk aan die beschrijving van de epidemie en je ziet hoe gemakkelijk dit kan. Als hij vindt dat jouw kind zich bevindt in een gevaarlijke omgeving, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo kan ons verplicht te laten testen, vaccineren en in quarantaine laten plaatsen.

  Binnenshuis of buitenshuis. Goedschiks of kwaadschiks.
  Hij kan ons dit zelfs onder dwang laten toe dienen. Als hij vindt dat mensen dagelijks gevaccineerd moeten worden tegen schimmeltenen, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo kan ons opsluiten in onze eigen regio.

  Hij kan ons verbieden om te reizen naar andere landen, regio’s of zelfs andere steden. Hij kan steden volledig in lockdown zetten als er een te hoge criminaliteit is of teveel mensen met maagzweren.
  Als hij vindt dat Rotterdammers niet meer hun stad uit mogen, dan is zijn wil, wet.

  ❌ Hugo kan de verkiezingen uitstellen.

  Onder het mom van de besmettelijke epidemie en de anderhalve meter afstand die het niet mogelijk maken om naar het stemlokaal te gaan. En het CDA heeft ook al laten zien dat digitaal stemmen te gemakkelijk te beïnvloeden is. Als hij vindt dat verkiezingen niet plaats kunnen vinden, dan is zijn wil, wet. De spoedwet geeft hem namelijk het recht om alles wat niet in deze wet benoemd staat naar eigen inzicht uit te voeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.