Diversiteitsbeleid van politie in praktijk: agenten ruziën over racisme en klikcultuur na discriminerende grap

Bij de Haagse politie is natuurlijk geen énkele ruimte voor racisme en discriminatie, of alles wat er ook maar op lijkt! Dus als een agent zegt dat de grap van zijn collega-agent discriminerend is, dan is dat zo en kan hij vertrekken. En alle andere collega’s die het voor deze racist opnemen? Die zijn praktisch medeplichtig!
Dit is waar de diversiteitsruzie bij de Haagse politie door is ontstaan:

“Een van de deelnemende agenten zou hebben gezegd dat als hij een eigen bedrijf zou hebben, hij geen allochtonen zou aannemen. Dit zou de winstgevendheid van zijn onderneming niet ten goede komen. Een andere politieman nam aanstoot aan deze opmerking en heeft bij de leiding melding gemaakt van discriminatie.”

Bij de leiding van het politiekorps lijkt men nog niet te beseffen dat dit zo’n beetje het enige logische gevolg is van diversiteitsbeleid. Iemand maakt een opmerking, die slecht valt bij iemand die direct melding maakt van racisme/discriminatie.

Vanuit de leiding kunnen ze natuurlijk niet (openlijk) twijfelen aan het beoordelingsvermogen van de meldende agent/medewerker, dus grijpen ze in en sturen de ‘dader’ naar huis. De melder wordt door de rest van de collega’s als ‘verklikker’ gezien en als iemand die de sfeer verpest (‘niks mag meer’). En zo’n verklikker is meestal makkelijk te herkennen natuurlijk.

Dit ga je echt elke keer krijgen als je zulke tere zieltjes zoveel macht geeft. Een grap (of al was het wél een oprechte mening) kan altijd verkeerd vallen. Als we dat op één hoop blijven gooien met racisme en discriminatie, ‘want zo begint het’, dan gaat dit alleen maar vaker gebeuren. En dan krijg je clubjes die inderdaad ‘racistisch’ worden, omdat ze gaan etnisch profileren voor bij wie ze wel, en bij wie ze niet, bepaalde dingen kunnen zeggen. En als ze er niet omheen kunnen dan pesten ze de collega wel ‘noodzakelijk’ weg.

Maar het korps van de Nationale Politie is qua inzicht nog niet zo ver. Die beweren nu dat “de interne veiligheid” in gevaar is gebracht door de opmerkingen en de ruzie. En dan dit pareltje:

“De politieagenten die tegen het wegsturen van hun collega zijn, hebben volgens Van Dijk (commissaris, red.) „een afkeurenswaardig en gemeen mechanisme in werking” gezet. Ze richten „hun pijlen op het vertrouwen in de leiding” door de ernst van de uitlatingen „te bagatelliseren”. “

Nou, volgens mij gaan we de politie binnen een jaar horen klagen over hoe hun zoektocht naar capabel personeel alleen maar moeilijker is geworden. En het was al geen aantrekkelijk beroep… Maar niemand heeft zin aan dit soort kattengejank.

Natuurlijk moet racisme (dus het daadwerkelijk neerkijken op een ander, puur vanwege zijn etniciteit) aangepakt worden. En al helemaal als het zich vertaalt (of gaat vertalen) in gevaarlijk gedrag. Daar is alleen echt wel wat meer voor nodig dan zo’n grap of mening.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Wie had dat gedacht dat Nederland er zo uit zou komen te zien. De autochtoon wordt misvormd want hij moet op zijn woorden letten. En dat om de allochtoon vooral niet te kwetsen. Wantrouwen gaat een grote rol spelen, verraders worden gekweekt. De mensen worden bang gemaakt, met corona. Ja, ja , die Nederlanders . Ze staan er bij en laten het gebeuren.

 2. Blondie

  Dit is het Nederland waar Rutte voor is aangesteld.

  Angst , Leugens en Bedrog.

  Bedankt Rutte.

  1. Namo saya

   Okee boomer.

   1. Cootje

    Op ned1 mogen gekleurde personen weer uitleggen waarom ze mensen neer schieten en neer steken , ze mogen weer huilie huilie doen ,

   2. combat le pelicule

    “Okee boomer.”

    Voel jij je ongemakkelijk? lijkt er wel op..

   3. Maurits Dekker

    “Okee boomer.”

    Bovenstaande uitspraak wordt steeds gedaan door mensen die eigenlijk niets te zeggen hebben.

 3. Cootje

  Je gaat toch als je een fatsoenlijke HBO opleiding heb genoten , niet werken bij een instelling waar je je ellebogen al nodig hebt om hoger te komen , om te ontkomen aan een bedenkelijk salaris , als je voor dat salaris ook nog op je hoede moet wezen voor je allochtonen collega , omdat je je westers uit., en hij of zij daar niet van gediend is . En je ook maar moet wennen aan de verplichte cultuur gewenning. Dan moet je toch echt wel wanhopig wezen om agent te worden in dit land . Maar voor het onderwijs is het precies het zelfde . Het laat zijn sporen na om te wennen aan de verplichte cultuur gewenning , voor een HBO opleiding en de kans om in een hoekje gezet te worden voor een minderheid groep

 4. sonny

  Ja, maar mensen met een strafblad hoeft geen enkele werkgever indienst te nemen!
  Heb je ‘m door?

 5. nexit nu

  de linkse correctheid is volledig doorgeslagen

 6. combat le pelicule

  Diversiteitsbeleid is ziekmakend..

 7. Mushroom2100

  Het is de bekende stuip van links..als de realiteit niet overeenkomt met het linkse ideaalbeeld, dan worden er argumenten gezocht danwel bedacht waarom de waarheid niet klopt want het ideaal mag niet aan getornd worden. Al manipulerend probeert men ons dit gedachtengoed op te dringen maar mensen zien nu eenmaal in praktijk hoe het er echt aan toe gaat.

 8. yellow thread street

  Het is niks anders dan de realiteit.
  Agenten zeggen het zelf, we hebben niks met allochtonen.
  Deze types hebben namelijk zelf niks met de Nederlandse normen en waarden en ze hebben geen enkele motivatie.
  Agent worden is namelijk een roeping, je staat voor je land en je bent tegen onrecht.
  Hun broeders die criminele activiteiten plegen houden ze het hand boven het hoofd.
  Bovendien is het ziekteverzuim onder allochtonen zeer groot, m.n. als ze nachtdienst hebben of in het weekend moeten werken.

 9. fred van de bunt

  Die commissaris Van Dijk vervolgt dus iemand voor een gedachte, die hij uitspreekt.
  Het betreft immers een hypothetische situatie. Het enige dat uit de gedachte blijkt, is dat de agent weinig vertrouwen heeft in allochtonen in het algemeen, zodat hij geen zakelijke verbintenis met ze wil aangaan in de door hem geschetste situatie.
  Dat het een taak is van een politieagent om te verbinden, zover dat handhaving van de wet betreft, zie ik niet. Verbinden van zieke patiënten is toch een taak van zorgpersoneel?

 10. Opa73

  Het is wel erg dat je als blanke politieman elk woord wat je zegt zelfs onder je eigen collega’s moet afwegen als een klompje goud maar ja wat kan je anders verwachten als de leidinggevenden door het stof voor de allochtonen kruipen.

 11. rexm

  Dus we gaan toch naar een verkapte ex DDR staat toe, Rutte en vazallen luisteren te veel naar Merkel, mede ook dat moeder figuur in Frankrijk.
  A.S.A.P. Nexit.

 12. Pierre Tombale

  Een agent die een voorgeschreven mening niet deelt, dient onmiddellijk gemuilkorfd te
  worden.
  Nederland 2020.
  T’ís te treurig voor woorden.

 13. Aborifa

  Decennia lang is de top van allerlei overheidsorganisaties volgeplempt zakkenvullende met cryptomarxisten. Het gaat generaties duren voor e.e.a. gezuiverd is of er moet een revolutie komen. En die komt er niet.

 14. harte385

  Wie zou er nu nog willen werken voor deze corrupte manager en overheids bende. Volks verraders

  1. yellow thread street

   Als we een generatie verder zijn zal het politie apparaat louter uit moslims bestaan.

 15. Heras

  Tja, de regels van de VN moeten natuurlijk strikt worden nagevolgd. Nederlandse cultuur weg, daarvoor in de plaats “alles inclusief” en allochtoon heeft voorrang.
  Zij zijn namelijk iets meer dan de autochtoon namelijk.

  Voordat deze onzin a la VN begon, zagen we geen kleur of afkomst. Alleen functioneren in de samenleving.
  Nu wel. Allemaal door d66 en gl ingevoerd. Bedank hen maar

 16. Robin Hoed

  Ze zeiden ook steeds iets nieuws.
  Ik las dat jongeren in berichten op social media en dergelijke geen punten aan het einde van een zijn meer gebruiken, omdat dit als aggressief wordt gezien.
  Vroeg me al af waarom ze dat deden.

  1. Robin Hoed

   Zeiden = hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.