Dramatisch! Afhandelen kinderopvangtoeslagaffaire kost veel meer tijd dan gedacht

Slachtoffers van de Belastingdienst door de kinderopvangtoeslagaffaire moeten nóg langer wachten. Het afhandelen van de schadeloosstelling van gedupeerden blijkt toch veel meer tijd te kosten dan gedacht, meldt verantwoordelijk staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen).

In juli is men begonnen met het compenseren van gedupeerden. 108 ouders hebben van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) in totaal 1,2 miljoen euro uitbetaald gekregen, ook ontvingen zij aanvullende hulp wanneer dit nodig was. Op het eerste gezicht lijkt dat een mooi begin, tot je realiseert dat het hier om duizenden slachtoffers gaat. Slachtoffers die al maandenlang zijn tegengewerkt en mede daardoor tienduizenden euro’s (of zelfs een veelvoud daarvan) mis zijn gelopen. Financiële klappen die ze op één of andere manier hebben moeten compenseren, áls ze dat überhaupt al konden.

Het is toch niet te verkopen aan die mensen dat er nu wordt gezegd: ‘ja sorry maar het duurt nóg langer’? Daar had begrip voor kunnen zijn als de fout oprecht was en ook direct werd aangepakt, ja. Maar nu? Natuurlijk niet!

Volgens mij kan het UHT beter eerst een redelijk bedrag alvast gewoon uitkeren, zodat mensen die in ieder geval iets hebben en ze niet nog langer met het water aan de lippen staan omdat ze 100.000 euro in de min staan en geen enkele rekening meer kunnen betalen. In de tussentijd kunnen ze dan kijken waar iedere gedupeerde nou exact recht op heeft. Met zulke bedragen als waar die gedupeerden nu mee kampen, lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat de Belastingdienst, tegen de tijd dat de precieze berekeningen eindelijk rond zijn, al per ongeluk veel te veel over heeft gemaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. NEXIT.

  Wat een totale onzin. Wat een poeppraat. De belastingen weten precies wie het betreft, hoeveel er foutief gekort is, wat de vergoeding voor schade moiet zijn, wat de NAW gegevens van de slachtoffers zijn. Het is een schande hoe men dit dossier weet te rekken met oneigenlijke argumenten.

  Stem sociaal , stem PVV

 2. Marija

  Ik snap het even niet.
  Kinderopvangtoeslag affaire, hoe kan dat zo verschrikkelijk hoog oplopen dat mensen aan de geeuwhonger komen?
  Is die toeslag dan zo hoog?
  als je geen kinderen kan onderhouden twee keer nadenken voor je ze neemt, of minder, kan ook.
  Maar ik zal het wel helemaal verkeerd zien.

 3. hans-e-pans

  Vreemd hoor, de belasting weet meer van mij als dat ik van mezelf weet.
  In dit geval houden ze zich van de domme.
  Zou bij de vorige saneringsronde van de belastingdienst dan toch teveel slimme koppen eerder weggegaan zijn?
  Als er geld via de belastingdienst geint moet worden zijn ze er als de kippen bij, maar nu moet er terugbetaald worden duurt het opeens onbegrijpelijk lang.

 4. Cootje

  Ze gaan toch nog eens goed nakijken of er niet echt is gefraudeerd , verdacht zijn kan onschuldig of schuldig bevonden worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.