[EXCLUSIEF INTERVIEW] Thierry Baudet: ‘Straattuig regeert in Nederland, we moeten nu iets veranderen in ons land!’

Al dagen bericht De Dagelijkse Standaard over de ernstige ongeregeldheden in Nederland die worden veroorzaakt door zogenaamd ‘oververhitte’ en ‘verveelde’ jongeren, veelal met een migratie-achtergrond. DDS sprak EXCLUSIEF met Thierry Baudet over de afkeer van bepaalde groepen tegenover de Nederlandse maatschappij en cultuur en wat we daar aan zouden kunnen doen.

Wat vind je van wat we nu zien gebeuren in de Schilderswijk en Kanaleneiland?

“Wat we in de Schilderswijk en Kanaleneiland zien gebeuren is schokkend. Tegelijkertijd ben ik helaas niet verbaasd. We weten al heel lang dat er in veel buurten in Nederland – tegenwoordig niet alleen meer in de grote steden – een probleem is met allochtone jongeren die al drie of vier generaties in Nederland wonen, maar op geen enkele manier onderdeel van de Nederlandse samenleving willen zijn.”

Dat is toch gewoon een afkeer tegenover de Nederlandse samenleving?

“Ja, als je hen vraagt of ze Nederlander of Marokkaan / Turk zijn, zullen ze zelf ook het laatste zeggen. Die afkeer van de Nederlandse samenleving gaat gepaard met een enorme oververtegenwoordiging in de misdaad, met name de gewelddadige misdaad. Naarmate hun aantallen stijgen, wordt dit een steeds groter probleem, en ik maak me daar zeker druk om.”

“Ons Nederland was ooit zo veilig en vreedzaam. Het doet me pijn om te zien dat er in Nederland nu buurten zijn die onveilig zijn, buurten waar het tuig de politie zelfs kan wegjagen. En het had allemaal niet gehoeven; het is volledig zinloos.”

Wat was nu eigenlijk het kantelpunt waardoor het zo vreselijk is misgegaan, zoals we nu dus zien in bepaalde woonwijken?

“Het is misgegaan bij de massale immigratie van mensen van wie de cultuur en de waarden te ver van de Nederlandse cultuur en waarden af staan. Voor economisch gewin op de korte termijn werden gastarbeiders naar Nederland gehaald. Vervolgens hebben VVD, CDA en PvdA nooit moeite gedaan om deze gasten weer terug te laten keren en stegen hun aantallen duizelingwekkend snel.”

“Decennialang wegkijken door het partijkartel heeft tot een cultuur van wetteloosheid en minachting voor Nederland en Nederlanders geleid. Daar plukken we nu de wrange vruchten van.”

Hoe zouden de autoriteiten volgens jou nu moeten reageren op al die onrust in bepaalde woonwijken, maar ook zoals we laatst bijvoorbeeld zagen met die drillrappers op het strand van Scheveningen?

“In eerste instantie moet de overheid nu politiecapaciteit inzetten in de wijken waarin wetteloosheid heerst. Waarom zetten kartelpolitici de politie in om hardwerkende ondernemers coronaboetes te geven, maar wordt de politie intussen weggejaagd door relschoppers in de Schilderswijk? Waarom overweegt de overheid boetes uit te delen voor het vullen van zwembadjes of het wassen van auto’s bij droogte, terwijl het tuig in onze straten een oorlog tegen de politie voert?”

“Het kartel moet stoppen met het sarren van gewone Nederlanders door steeds meer onnodige regeltjes op te leggen en te handhaven. In plaats daarvan moet het handhaven van de openbare orde prioriteit hebben. En als de politie daartoe niet in staat is, dan moet het leger worden ingezet. Ik zie niet in waarom de Nederlandse krijgsmacht wél in allerlei verre oorlogen wordt ingezet waarin voor Nederland helemaal niets te winnen valt, maar niet wordt ingezet om ons eigen land veilig te houden.”

Maar de krijgsmacht inzetten in eigen land, is dat niet een beetje buiten proportioneel?

“Natuurlijk moet inzet van het leger in eigen land niet de norm worden. Het is een uiterst middel voor wanneer de politie het echt niet meer aankan. En helaas lijkt dat laatste in buurten als de Schilderswijk op dit moment wél aan de orde te zijn. Dus dan moeten we inderdaad het leger inzetten: we moeten koste wat kost voorkomen dat op de Nederlandse straten wetteloosheid heerst en dat het tuig de politie de baas is.”

“In 2012 voerde Rutte campagne voor de VVD met de slogan ‘meer straf en minder begrip voor criminelen’. Maar acht jaar later is de situatie alleen maar erger geworden. Dit is dus ook een oproep aan het kabinet: zorg er nou voor dat er voldoende politie komt, zowel op straat als op de politiebureaus, zodat relschoppers écht hard aangepakt worden.”

“Het uitgangspunt moet zijn dat iedere buurt en iedere straat in Nederland altijd veilig is. Dit is de belangrijkste taak van de overheid. Al het andere is secundair.”

Ongeregeldheden onder bepaalde (met name) jongeren speelt al jaren. Dagblad Trouw schreef er al over in 1998 bijvoorbeeld. Hoe gaan we dit aanpakken op de langere termijn?

“Uiteindelijk moet er een mentaliteitsverandering komen. Allochtonen die op een positieve manier aan onze samenleving willen en kunnen bijdragen, zijn natuurlijk van harte welkom. Maar als nieuwkomers niet willen integreren, als ze zich na drie of vier generaties nog steeds geen Nederlander kunnen of willen voelen, als ze geweldsmisdrijven begaan en de dubbele nationaliteit hebben: dan moet de overheid stimuleren dat deze mensen terugkeren naar hun land van herkomst. Dat is beter voor iedereen.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

108 reacties

 1. Blondie

  Het kantelpunt is simpel het moment dat de regering de gelukszoekers ging vertroetelen.
  En anders denkenden racisten en fasisten ging noemen.
  Bedankt den Uyl , van Aght , Lubbers , Kok , Balkenende en nu super paljas Rutte.

 2. Gebande3

  Big Tech neemt Maurice de Hond opnieuw te grazen: van LinkedIn afgesmeten

  Humor.

  DDS neemt reageerders opnieuw te grazen. Reacties van DDS afgesmeten.

  1. Blitzkrieg

   Gebande3 :
   Quote : “Big Tech neemt Maurice de Hond opnieuw te grazen: van LinkedIn afgesmeten”
   LinkedIn is zooooo 2019!

 3. Meriadoc Brandebok

  Baudet pleit ervoor het leger tegen de eigen bevolking in te zetten.

  Ik word hier niet lekker van.

  🤦‍♂️

  1. ikweetwatikwil

   Meriadoc niet tegen eigen bevolking, maar tegen het tuig wat zich geen Nederlander voelt . Nu aanpakken anders krijg je een burgeroorlog. De Nederlander is het zat.

   1. Meriadoc Brandebok

    Militair geweld inzetten tegen de eigen burgerbevolking is de eerste stap naar fascisme.

    1. ro

     hoe zou jij t oplossen dan?

    2. toetssteen

     @ MB
     U weet wat fascisme echt betekent?
     Het heeft niets te maken in elk geval met wat u beweert.

    3. Logica

     Waar is jouw oplossing MB?

    4. werikke

     ja hoe zou jij het oplossen afzeiken langs de zijkant is makkelijk maar stelling nemen tegen dat tuiig is een risico doordat mensen zoals jij weer de racisme kaart en fascisme kaart trekken. Totdat of jij of iemand uit je gezin ermee te maken krijgt . door mensen zoals jij is dit zo gekomen. eikel

  2. ro

   sturen we t leger des heils der op af met een tactische briljante move

   1. StanleyC

    Ik denk dat Nederland flink zal opknappen als we een substantieel deel van de Afrikaanse bruinhuiden uitroeien. Die parasieten zijn geen fuck waard op deze wereld.

   2. Logica

    Een interessant voorstel maar ik ben bang dat Jezus agressie of lachbuien bij hen oproept. Dat is geen oplossing denk ik maar we kunnen het proberen.

    Wat zou Brandebok voor oplossing hebben?

  3. AS210854

   Dan ga maar gauw 🤮🤮🤮🤮🤮🤮 en blijf maar door 🤮🤮🤮🤮🤮🤮 tot je een ons weegt.
   Dan ben je voorlopig onder de pannen.

  4. Grasmaaier

   We luisteren met aandacht naar de slimme en afdoende maatregelen die Maria Brandegeit voorstelt.

   1. ro

    dat is toch het stief zusje van erdogan…zit vol met logica en rationeel denk vermogen een echte aanwinst

   2. Meriadoc Brandebok

    @Grasmaaier

    In het geval van rellen, waarschuwt men de mobiele eenheid van de politie. De ME doet uitstekend werk. Ziedaar: de oplossing.

    1. Grasmaaier

     Oooh, dan is het goed. Veel verschil is er niet tussen de ME en het leger, qua geweldsinstructie en inzet. Alleen een andere afzender.

     Ik begreep uit jouw reactie dat jij voor een softe pamperaanpak was. Maar gelukkig mag dit tuig van jou dus ook het ziekenhuis ingeramd worden. Dan zijn we het eens. Meteen afknallen is natuurlijk ook een afdoende oplossing.

     1. Meriadoc Brandebok

      “Veel verschil is er niet tussen de ME en het leger, qua geweldsinstructie en inzet.”

      Jawel, de ME is van de wetshandhaving en de krijgsmacht behoort tot de landsverdediging. Heb jij ooit een Nederlande militair te paard gezien (buiten die uit zeventienhonderdzoveel in de geschiedenisboekjes)? Of een militair op een zwarte kar met een waterspuit en sabel?

     2. Grasmaaier

      Dat weet ik, Meria. Ik zei toch dat ik dacht dat jij voor een softe oplossing was in plaats van gepast geweld. Dat was mijn insteek.

      Het lijkt wel of alles voorgekauwd moet worden voor je autistische grijze massa.

     3. Ernest Stern

      “ Dan zijn we het eens. Meteen afknallen is natuurlijk ook een afdoende oplossing.”

      Grasmaaier voelt the spirit van Baudet naadloos aan.

     4. Grasmaaier

      “Grasmaaier voelt the spirit van Baudet naadloos aan.”

      Ik ben meer voor het knieschot van Wilders, jeweettoch.

     5. Ernest Stern

      Sterkte toegewenst, Grasmaaier.

     6. Grasmaaier

      Dat heb ik niet nodig, Ernst. Ik red het zo wel.

    2. ro

     zo gewaagd hoor,maar het is inderdaad een oplossing

    3. Rene van der Grijp

     Het leger kan de politie/ME assisteren als de situatie daarom vraagt. Zo ver is het nog niet.

     Maar dat is niet de kwestie: het gaat om het vervolgtraject. De straat schoonvegen is slechts een korte termijn oplossing, het gaat erom de hoofddaders (de leiders) te identificeren, op te pakken en langdurig achter de tralies te zetten cq uit te wijzen. Als de huidige wetgeving daarvoor ontoereikend is dient deze te worden aangepast.

     1. Meriadoc Brandebok

      Klopt, de daders moeten worden berecht en mogen hun verdiende straf niet ontlopen.

      Daarover zijn we het eens.

  5. NEXIT.

   dat riftuig is geen eigen bevolking maar aanhang van de koning van marokko.

   Fijn terug sturen met een grote strik er omheen. De rust zal spoedig herstellen

   stem sociaal , stem PVV

   1. Drekie het Toiletmonster

    Denk dat je toch echt t verschil tussen sociaal en asociaal niet kent.

    1. NEXIT.

     ja hoor , het asociale beleid van de afgelopen decennia is overduidelijk. Torenhoge belastingen , geen woningen voor de kinderen , dagelijks files voor de forenzen, verblijfsvergunnigen in een generaal pardon , verzuipende gelukszoekers in de middelandse zee in de verblijfsvergunnigen tombola, krakende uitgeprocedeerde ongedocumenteerde gelukszoekers enz enz asociaal beleid puur sang

     stem sociaal , stem PVV , het roer moet radicaal om het is inmiddels vijf over twaalf dankzij het partijkartel

   2. Logica

    Nou Nexit, dat riftuig is geen fan van de marokkaanse koning hoor. Dat is trouwens wederzijds.

  6. Pjotter

   M de geit, liever U niet lekker dan een flink deel van Nederland.

  7. Logica

   Wil je forceren Brandebok? Waar stem jij eigenlijk op? Durf je dat te zeggen of hebben alleen PVV en FVD stemmers openheid en argumenten?

  8. Logica

   Wat is jouw oplossing eigenlijk? Hoe kunnen we de problemen oplossen zonder gevoelens van racisme of fascisme op te roepen? Wel iets zeggen wat de laatste 40 jaar niet eerder uitgeprobeerd is. Vooralsnog worden de problemen groter. De ellende zien we in veel meer steden.

 4. Heinrich

  Het kantelmoment, een rigoureuze omslag van denken en handelen, zou normaal gesproken volgend jaar moeten plaatsvinden!
  Tweede Kamerverkiezingen!
  Tenzij het electoraat kiest voor een uitvoering van de “lemmingen”sage, om zich vrijwillig in de afgrond te storten.

 5. frans9

  De vraag is of dit eigen volk is. Dat vinden ze zelf namelijk niet.
  Wacht maar tot ze bij u aan de deur staan.
  Misschien wordt u dan echt misselijk.

 6. Cycle25

  Jawel VVD, immers zijn hun wijken Schilderswijk-vrij, het zal dus deze nep-liberalen een teringworst wezen.

 7. DubbelZout

  Klinkt stoer Thierry, waar wat gaat het leger dan doen ?
  Er zijn voorbeelden van landen waar dat ook gebeurt of is gebeurt en daar wordt je op zijn minst niet vrolijk van
  Meestal draait het uiteindelijk uit op schieten met scherp op burgers, dan wel zware mishandeling of marteling, zie Wit Rusland als zeer recent voorbeeld
  Begrijp met niet verkeerd, ik heb helemaal niets met dit tuig, maar het leger inzetten gaat wel erg ver

  1. ro

   als het zo door gaat zoals nu het geval is…is er uiteindelijk geen andere oplossing

  2. Blondie

   De helft van die gasten op pakken en met leger voertuigen het land uit sodemieteren.

  3. fuckit

   dubbelzout/
   Wat vindt je verkeerd aan het met scherp schieten op schuldige, vernielende, moordzuchtige, terrorisme huldigende misfits van de maatschappij?
   Ze willen het blijkbaar niet anders, dan kunnen ze wat mij betreft, de volle lading krijgen!

   1. DubbelZout

    OK, dus als u bijv. een bushokje vernield mag u worden doodgeschoten
    Dat is wat je zegt
    Geen officier van justitie of rechter die er te pas komt, gewoon een standrechtelijke executie
    Paf dood….

    1. Grasmaaier

     Nee, linkse dweil. Eenvoudig vandalisme wordt ouderwets bestraft, met een boete, het vergoeden van de aangerichte schade en eventueel een aantal uren strafarbeid.

     Maar op een grote meute, een roedel die plunderend, terroriserend en met grof geweld door de straten trekt mag met scherp geschoten worden.

     Maar je bent te enkelvoudig van geest om het verschil te zien. Je bent links, dus dom.

     1. Hans NL

      Juist

     2. NEXIT.

      en vervolgens zwijgt het linkse zout als het graf.

      Fatsoenlijk debat met linkse narcisten is een onmogelijkheid en tevens staan ze na 2 reacties volledig schaakmaat en komt de onzin weer om de hoek kijken

 8. J.C.

  FvD, met alleen een oproep aan het kabinet kom je er niet. De PVV doet deze oproepen al jaren en jaren. FvD en PVV moeten toch met een slimmer plan komen. Met alleen oproepen aan het kabinet stel je het kabinet in de gelegenheid om tijd te kopen en geitenpaadjes (bijvoorbeeld Ruttiaanse lege inlegvelletjes) te vinden.

  1. Kretoloog

   Exact. Baudet zit nog te veel in de debat-modus. Hij moet leren om actie te gaan voeren. Met Hiddema – prima Kamerlid overigens – lukt dat niet. Daar zijn andere types voor nodig. Nu hangt rond de FvD-fractie nog teveel een aureool van 2 studerkamergeleerden.

   Neem een voorbeeld aan de SP: ga de straat op (en dan niet alleen vlak voor de verkiezingen) en laat die meedenken over de aanpak van de grote problemen van alledag waarmee zij worden geconfronteerd. En nee, dat zijn niet het klimaat, milieu en energie. Dat zijn de toenemende criminaliteit, de gevolgen van ongebreidelde immigratie, de totale afwezigheid van integratie en het inpikken van betaalbare woningen door statushouders, Oostblokkers en vastgoedbedrijven.

 9. plakband

  Geachte heer Baudet,
  Laat het partijkartel vooral verantwoordelijk blijven voor de puinhoop van nu.
  Geef geen gratis adviezen weg waarmee het kartel tijdens de verkiezing kan scoren.
  Werk aan het ‘minder, minder, minder vraagstuk’ pakt het kartel nu toch niet op.
  Want ook al heeft de heer Wilder honderdmaal gelijk, het kartel zal dat nooit toegeven.
  De volksvertegenwoordigers van de coalitie bewijzen dat keer op keer met hun kuddegedrag.

  Succes op 17 maart 2021.
  Veegzeweg. Het is nog niet te laat.
  Ik stem zelf PVV maar mijn echtgenote stemt FvD.

  Voor sanering van de megalomane EU is een dermate zware en botte bijl nodig dat een Nexit waarschijnlijk het beste alternatief is. Maar dat moet dan wel blijken uit een doortimmerd plan. Van de heersende elite is een dergelijk plan niet te verwachten.

 10. Rene van der Grijp

  “Het is misgegaan bij de massale immigratie van mensen van wie de cultuur en de waarden te ver van de Nederlandse cultuur en waarden af staan.”

  Om daar nog wat dieper op in te gaan:

  West-Europa is gefeminiseerd. Noord-Afrikanen zijn macho. Dat is als water en olie: het mengt nooit, in geen miljoen jaar.

  De feminiene benadering is conflictvermijding. Dus toegeven en allerlei concessies doen in de hoop op die manier de agressie weg te nemen. Dat is PRECIES wat je niet moet doen bij macho’s, want dat zien ze als zwakte en het gevolg is dat ze steeds brutaler worden.

  Dit proces is al decennia aan de gang en in de Franse banlieu’s en bepaalde wijken in Brussel is het al een stuk verder gevorderd. Dat zijn no-go zones voor autochtonen. Of kijk naar diverse steden in Zweden, Engeland en Duitsland. Overal zie je hetzelfde beeld: hele wijken worden geislamiseerd en zijn in feite te beschouwen als buitenlandse enclaves. Van integratie is geen sprake, wel van KOLONISATIE.

  Dit kwaadaardige gezwel kon alleen groeien door een verkeerde aanpak (de feminiene) en na 40 jaar wordt het hoog tijd om het roer om te gooien en dit tuig KEIHARD aan te pakken.

  Doen we dit niet, dan zullen we steeds verder afglijden op het hellende vlak dat we zelf gecreëerd hebben.

  1. ro

   helemaal waar,passief afwachten is geen optie…leuk is anders maar keiharde aanpak is de enige oplossing nu.

  2. Rene van de Grijp

   En in de spelonken van de geest bleef het nagalmen:

   zullen we steeds verder afglijden op het hellende vlak dat we zelf gecreëerd hebben.
   steeds verder afglijden op het hellende vlak dat we zelf gecreëerd hebben.
   afglijden op het hellende vlak dat we zelf gecreëerd hebben.
   het hellende vlak dat we zelf gecreëerd hebben.
   dat we zelf gecreëerd hebben.
   zelf gecreëerd hebben.

   1. ro

    de westerse samenleving is verzadigd,de feministische marxistische gedachtengoed is diep in de samenleving genesteld…het einde van de anglo amerikaanse,westerse samenleving en uiteindelijk ook voor de rechten van de vrouw….naïef,Irrationeel en fatalistisch.

  3. Edjan

   @Rene van der Gijp +++++++

 11. Rood

  Dit is ook het verkeerde Kabinet @Thierry, jouw motie werd in dec. 2018 weggestemd. Ze wilde geen 1 miljard vrijmaken voor politie en justitie, Mark maakt veel liever miljarden over aan Brussel, jij weet wel waarom!

 12. Ad Fundum

  Wij hebben die locaties zelf ingericht. Geen wonder dat ze een eigen leefwereld creëerden. Italiane, Polen, Chinezen deden het ook in de Nieuwe Wereld.

  1. Rood

   Wij hebben helemaal geen ene moer Adje!

 13. Pierre Tombale

  Ik ken het Kanaleneiland goed uit de jaren 70.
  Een uiterst prettige, nieuwe en verzorgde woonwijk.
  Er woonden toen nette mensen.
  Arbeiders, middenstanders, onderwijzers, leraren en zelfstandigen.
  De sfeer was goed omdat het er goed toeven was.
  Ik ben er onlangs weer geweest. De tranen sprongen mij in de ogen.
  De verloedering, de agressieve populatie, de negatieve niet-Nederlandse sfeer, de absurde allesomvattende religieuze intimidatie, het was om te huilen.
  Dit is mijn vrije, tolerante en zorgzame Nederland niet meer.

  1. Ad Fundum

   Spreiding was beter geweest. Altijd achteraf zie je de vergissingen. Maar den Uyl heeft gewaarschuwd tegen ongebreidelde inzet van arbeidsmigranten.

   1. ro

    pim fortuyn zei destijds hetzelfde over spreiding,bevorderd integratie…die station zijn we al jaren terug gepasseerd.

    1. ro

     die is dat

   2. NEXIT.

    links heeft de uitkeringstrekkers altijd omarmd en zelfs gesteld dat we ze nodig hadden ondanks 500.000 werkelozen klaplopers.

    Gast – arbeiders waren het maar helaas is de term gast wat vertroebeld

    stem sociaal , stem PVV

  2. Cootje

   Gek hè dat er een tweedeling in Nederland bestaat , in Vlaanderen durven de traditionele partijen geen nieuwe verkiezingen te organiseren terwijl ze al anderhalf jaar na de verkiezingen nog geen nieuwe regering hebben , de rede Vlaams belang gaat van 21% de laatste keer , nu naar 40% , hoe zou dat komen ????

 14. Cootje

  De linkse kerk zijn invloeden zijn altijd voor thee drinken geweest , hebben ons in de steden opgezadeld met stikken of slikken en maar te wennen aan hun berg cultuur, onze huizen werden met zulke buren minder waard , hadden nog nooit gehoord van een verfje , de vuilnisbak buiten zetten , en zich aanpassen aan ons , de socialisten hebben zelfs naar de stemhokjes begeleid met Turkse en Arabische teksten , een echte Democraat Hans Janmaat werd weggezet als racist , en nu hebben we taferelen die ze in de bergen gewend zijn , daar kan een blind paard nog geen schade aanrichten , we praten wel over derde generatie , en met een paar agente en D66 rechters hebben deze lui vrijspel , om hun cultuur uit te oefenen .

  1. Freba

   Alles is honderd jaar geleden voorspeld door mannetje met snorretje in zijn boek. Plato:” De meest gehate man is Hij die de waarheid spreekt”

 15. JFU

  Zolang de kiezers de huidige regeringspartijen blijven stemmen zal het alsmaar slechter worden voor de autochtone Nederlander.
  Massaal op Baudet en Wilders stemmen is de enige optie.
  De huidige coalitie kunnen dan die partijen niet meer negeren.
  Jammer dat vele kiezers een kort geheugen hebben , en gevoelig zijn voor loze beloften die er weer aankomen voor de verkiezingen.
  Er zal dus niets veranderen.

  1. ro

   vele zijn gehersenspoeld ,makke schapen zijn het,te lui om zichzelf te informeren.

  2. maggeennaam

   Al zouden we massaal op de PVV en FvD stemmen, zou het nog niet helpen. Bij de verkiezingen in 2017 verdwenen ook al een aantal stemmen. Dus als mensen volgend jaar massaal rechts zouden stemmen, dan is de opkomst opmerkelijk laag, juist vanwege het laten verdwijnen van stembiljetten. Het kabinet volgt het “democratische” beleid van Loekasjenko.

  3. Marija

   Inmiddels met zoveel tuig uit vreemde landen zal het voor Wilders en Baudet onmogelijk zijn nog grote invloed uit te oefenen.
   Aanhangers van Wilders en Baudet raken in de minderheid door alle tuig-import en krijgen dus steeds minder invloed op het beleid in ons land, dat gaat islamitisch worden in de toekomst.
   Het is vreselijk om te zien gebeuren, dag mooi Nederland.

 16. plakband

  Meriadoc B: Het fascisme is er allang. Vermomd in een links EU-gewaad. De machthebbers werken nijver aan een Europees leger. Dan hoeven zij geen locale militairen in te zetten maar wordt een legeronderdeel uit bv Roemenië hier ingezet om de burgers onder de duim te houden. Verzet wordt dan veel eenvoudiger in de kiem gesmoord.

  1. Kretoloog

   Het fascisme anno 2020: dat zijn de voorzitters van de Veiligheidsregio (tevens burgemeesters van grote steden). Met een noodverordening (al ruim 1/2 jaar van kracht!) oefenen zij een nieuwe en ongebreidelde macht uit. Waar geen democratisch orgaan of rechter nog aan te pas komt.

   Neem bv. de voorzitter van Veiligheidsregio Twente: dat is Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede, D66. Die laat met 20 (!) man politie een supermarkt sluiten. Want coronaregel niet nageleefd volgens de punten en komma’s uit de noodverordening.

   20 agenten, bijna niet voor te stellen (maar het was wel zo). Zelfs bij de rellen in de Schilderswijk waren er nog minder. Dit is fascisme in zijn nieuwe gedaante. Met burgemeester Onno Van Veldhuizen als de Benito Mussolini.

  2. DubbelZout

   “maar wordt een legeronderdeel uit bv Roemenië hier ingezet om de burgers onder de duim te houden”

   OK, u bent dus TEGEN het inzetten van het leger tegen burgers
   Prima !

   1. Trekvogel

    Nee linkse gladiool, hij had het over het leger inzetten tegen tuig, maar voor jullie is de gewone blanke werkende man natuurlijk het tuig, en de relmocro een held.
    Hebben jullie nou nog niet door, hoeveel ellende jullie hebben veroorzaakt?

  3. Meriadoc Brandebok

   Het scheelde niet veel of we zouden al in de jaren ’50 een Europees leger hebben gehad. Google maar eens op Europese Defensie Gemeenschap, plakband. Ver voor de oprichting van de EU. Met fascisme heeft dat idee weinig te maken.

   Ik zeg niet dat het leger binnenlands inzetten een fascistisch idee is, maar het is wel de eerste stap naar het fascisme, om de bevolking met keihard militair geweld onder de duim proberen te houden.

   1. toetssteen

    @MB
    Hoppa en opnieuw op 1 wieltje ( van de driewieler) door de bocht.

   2. Grasmaaier

    Godskolere, je bent wel koppig, Brandegeit. Het gaat niet om ‘DE bevolking’. Het gaat om een omschreven, afgebakende groep met buitenlandse roots, die schijt heeft aan Nederland, aan de Nederlandse normen en waarden en met hun veroveringsvlag van land van herkomst om de schouders hier plunderend en rellend de boel ontregelt.

    1. Meriadoc Brandebok

     Want bontkraagjes zijn de enige die rellen, wilde je zeggen?

     1. Grasmaaier

      Dat klopt, ja.

     2. NEXIT.

      bekijk de beelden brandende geit

   3. Rene van der Grijp

    “om de bevolking met keihard militair geweld onder de duim proberen te houden.”

    In de twee hardcore fascistische staten die in het interbellum ontstonden was het niet nodig om de bevolking met militair geweld onder de duim te houden.

    1. Meriadoc Brandebok

     Klopt, men gebruikte daar vooral paramilitair geweld om onwelgevallige geluiden de kop in te drukken.

 17. Lefty

  Baudet lult te veel. De politie slaat er wel degelijk op los als er relschoppers zijn. En voor mij mag de politie ook mensen weg knuppelen die zich niet aan de corona regels houden.
  Wie niet horen wil moet maar voelen.. Thierry mag wat mij betreft zijn Schumann etudes gaan oefen en verder zijn domme mond houden.

  1. NEXIT.

   enz

 18. macsjang

  Ooit veegden de ‘Jantjes’ de Dam schoon. Let the good times return. Terug baas in eigen land worden is dat links wegkijkend en andermans geld verkwistend deugvolk nooit gelukt. Wél hun eigen identiteit te grabbel gooien voor een paar duizend gekleurde stemmen. We weten ondertussen hoe de vlag erbij hangt.

  1. Drekie het Toiletmonster

   De grootgebruikers van overheidssteun zijn boeren. En alles wat zij opleveren gaat in hun eigen zak. Dat is verkwisting van geld

   1. NEXIT.

    de werkelijke grootverbruikers zijn natuurlijk het riftuig en andere islamieten in verre landen die kindertoeslag en alle andere uitkeringen overhevelen naar hun thuisland.

    Boeren geven je te vreten door tarwe te leveren aan de bakker , vlees aan de slager, melk aan de melkboer . Slechts een volidioot probeert dit beeld te vertekenen

   2. Kretoloog

    De Landbouw en Tuinbouw (boeren en tuinders dus) is goed voor een overschot van 100 (!) miljard (!) op onze betalingsbalans. Bereikt door keihard werken, ondernemingszin en innovativiteit. Mag daar dan een beetje subsidie tegenover staan, drekkie?

 19. Drekie het Toiletmonster

  Beetje xenofobie lopen opzwepen doet al millenia goed. Ook al is het nergens op gebaseerd, zolang je mensen genoeg bang maakt geloven ze overal in. Thierry denkt tzelfde, boeit hem niet eens. Volgende keer gaat het over problemen met buitenlandse koelkasten, boeieh. Massa is toch dom.

  1. Freba

   Als 42 jaar politiewerk heb verricht op alle niveaus zou je nooit deze onzin opkalken amice……… toch knap dat de sociaal democratie in 25 jaar om zeep is geholpen, met dank aan het calvinistische tuig.

 20. rujoleki

  Helaas hebben veel Nederlanders gekozen voor meer islam meer asielparasieten en meer E.U. Hopelijk stikken zij erin!.

 21. Scaldis

  Baudet heeft gelijk, zet het leger in. Was ook geen probleem bij protesten van de boeren.

  1. Lefty

   Baudet wil ook het leger inzetten om boten met vluchtelingen naar eigen kust terug te slepen. Krijgen we wel militaire problemen met veel (Europese) landen: schending van territoriale wateren. Thierry is een beetje simpel en wereldvreemd, of is hij nog steeds kapitein bij de VOC ?

   1. Scaldis

    De Italianen gaan niet moeilijk doen over minder boottuig, die knijpen echt wel een oogje dicht.

    1. Freba

     Die hebben trouwens op 4 Na de grootste goudvoorraden van de wereld en bijna 200.000.000.000 steun ontvangen. Zodat het pensioen van de hardwerkende Italiaan , met ontelbare vrije dagen, voorlopig met rust gelaten wordt. Voor je 62e wegwezen. Ook in België trouwens. En na maart 2021 verandert er niets. We zijn gewoon een schijterig volk . NL verzet in WWII was het laagst van heel Europa. Wij hebben het liever over de bijtelling van de auto, lage hypotheeklasten en meer van die loldiscussies.

   2. Freba

    Hij is geen kapitein van de VOC. Timmermans is kapitein van de VEC, de Verenigde Europese Compagnie, nog erger…..

  2. Hanzel

   Defensie zette tijdens de boerenprotesten ( op verzoek van de politie ) wegen af met vrachtwagens, militairen werden dus niet fysiek ingezet tegen boeren.
   Wat nu wordt voorgesteld is dat militaire eenheden regelrecht worden ingezet tegen straattuig, m.a.w. gewapende militairen inzetten, dus met vuurwapens ( anders hebben ze niet ) tegen tuig.
   Dit is ff anders dan met de boerenprotesten, dat waren alleen ongewapende militairen die ergens op straat een vrachtwagen parkeerden.

 22. Lefty

  Zo werkt het internationaal recht natuurlijk niet. De middeleeuwen zijn voorbij. U debiteert PVV / FvD diepgang.

 23. Hanzel

  Het leger inzetten tegen tuig is zoals de situatie nu is overbodig, wat nodig is is het volgende: geef de politie de opdracht (en de politieke steun) om rellen de kop in te drukken.
  De politie is capabel genoeg om dit tuig aan te pakken, de wil onder de politie is er ook echt wel, echter de politieke wil is er niet ( en de rechterlijke macht is ook niet echt meewerkend )

  Een ander probleem is, als we militairen actief willen inzetten om rellen de kop in te drukken dan moet men bereid zijn om de gevolgen hiervan te accepteren en daar is NL niet toe bereid.
  De reden hiervoor is dat militairen niet opgeleid zijn ( op wat enkelingen na ) om op te treden tijdens rellen. Militairen kunnen goed praten en heel goed mensen uitschakelen met het gebruik van vuurwapens, m.a.w. als praten niet lukt dan blijft voor hen schieten over, met als gevolg dat er heel snel en ook veel lijkzakken nodig zijn.
  Hier komt bij dat militairen waarschijnlijk ook zullen weigeren om op ongewapende burgers te schieten.

  1. Lefty

   We willen uiteindelijk geen Wit-Rusland achtige toestanden onder leiding van dictator Loekasjenko. Daar beschiet en mishandeld het leger wel de eigen bevolking.

   1. Trekvogel

    Blijkbaar willen “we”, en nu praat ik uitsluitend namens jou en je linkse kliek, wel een leger van intimiderende, rellende, kopschoppende Marokkaanse straatterroristjes, olv. dictator Timmermans.

    Vertel eens, als alles volgens jullie plan verloopt, en NL compleet onleefbaar is geworden, hoe denk jij dan nog veilig over straat te kunnen?
    Draag je dan een T-shirt met de opdruk “ik ben een Marokkaan”?
    Of ben jij zo’n loser die helemaal geen waarde hecht aan z’n eigen leven.
    Ik gok het laatste…

    1. Ernest Stern

     “een leger van intimiderende, rellende, kopschoppende Marokkaanse straatterroristjes”

     Kom je wel eens buiten?

     1. Trekvogel

      “Kom je wel eens buiten?”

      Ik wel hoor, itt. jou en je slinkse matties, die ter eigen bescherming en die van de maatschappij, schuimbekkend in een kamer van 2X2 met beklede wandjes zitten. 😉

   2. Freba

    Zou ik ook doen in zijn geval tegen personen die in Duitsland opgeleid zijn om onrust te stoken in hun eigen land. Krijgen straks een bestuurlijke baan, als het lukt, zodat het “Vrije Westen” ongenadig de enorme bodemschatten kan roven. Vroeger noemden we dat soort lui in eigen land NSB-ers. Is in de Oekraïne aardig gelukt. ( grootste titanium voorraden aldaar) of dacht je dat de EU daar vrede kwam brengen. Eens een farizeeër, altijd een etc. Blijf vooral het nieuws van npo en de RTL’s volgen dommeriken. Je ziet het pas als je Ze doorhebt.

 24. Wim Vreeswijk

  Beste Thierry,

  Wat jij nu zegt, dat riep ik al 40 jaar geleden toen ik nog bij de CP liep te folderen e.d. en jij nog in de proppenschieter van je vader zat. We hebben toen de allerheetste kastanjes uit het vuur gehaald, doch er werd alleen maar geschamperd, gescholden. Er werden zelfs complete aanslagen gepleegd, zoals in Kedichem. Nu ben ik 70 en word ik nog steeds met de nek aangekeken door idiote Nederlanders. Dit wou ik ff kwijt Thierry. Je lijkt me een aardige vent, maar dat wou ik toch even zeggen.

 25. 56RdK

  In de jaren dertig werd ook het leger ingezet, tijdens de Jordaanoproer. Toen de armen daar ten einde raad waren en in opstand kwam tegen de elite die zeer goed voor zichzelf zorgde. Onder andere militairen te paard voorzien van sabels die dan ook flink werden gebruikt!

 26. Vrijedenkert

  Links en midden partijen zijn verantwoordelijk voor de massa-immigratie, ook partijen die in de jaren ’60 nog rechts en conservatief waren zijn mede verantwoordelijk!
  In landen waar een een links of communistisch regime aan de macht is of aan de macht zijn gekomen zouden relschoppers zoals in de Schilderswijk keihard aangepakt en massaal opgepakt zijn en wekenlang in de cel zijn beland!

  Wat ik ermee wil zeggen is dat de massa-immigratie en het meer dan 50 jaar lang pamperen en wegkijken en hier gewoon klakkeloos mee doorgaan een bepaald doel dient.

 27. Freba

  Onder de gristenterrorist Lubbers, u weet wel, mannetje die zijn handjes niet thuis kon houden, zijn 500.000 gezinsherenigers binnen gekomen. Dank u wel heren van het CDA en de rest van de angsthazen. Zo leuk dat het merendeel van de burgemeestersposten worden ingenomen door CDA-kartel. Kunnen ze mooi de door hen veroorzaakte troep opruimen. Daar waar moslimterroristen zijn, zijn ook christenterroristen. Hulde aan het Judaisme in al zijn verschijningsvormen. Het grootste k gezwel van de laatste 1500 jaar, onder het motto, hou jij Ze dom, dan houd ik ze Arm… Judaisme is voor soldaten. Boeddhisme is voor het intellect.

  1. Factor

   Guus is vandaag afwezig dus komt het weerwoord waarschijnlijk morgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.