Vrees voor mogelijke escalatie in Rotterdam: 'Drillrapper(t)s roepen op om 'ergere fittie' te maken dan in Den Haag en Utrecht

Vrees voor mogelijke escalatie in Rotterdam: 'Drillrapper(t)s roepen op om 'ergere fittie' te maken dan in Den Haag en Utrecht

Bron: Christian Bertrand / Shutterstock

We gaan het zien vanavond, maar op 'Insta' gaat een oproep rond om vanavond een 'drillrap-fittie' te organiseren in Rotterdam. Een van de weinige steden binnen de Randstad die, op de uit de hand gelopen BLM-demonstratie na, nog was gevrijwaard van geweld door 'oververhitte' en 'verveelde jongeren'.

Incident op incident volgt, maar laten we het voor de goede orde nu even houden op de ruzies tussen rivaliserende gangsterrap-groepjes - ofschoon 'drillrappers in recentelijk Dikke van Dale-taal.

Op sociale media zoals Instagram en Snapchat gaan berichten rond dat er om 20.00 uur vanavond een confrontatie gepland staat tussen 'bepaalde mensen'.

Wie precies? Dat is en blijft een raadsel met al die gezichtsbedekkingen en muilkorven, maar het lijkt erop dat enkele jongeren zijn geïnspireerd door de dagenlange rellen in de Schilderswijk in Den Haag en sinds gisteren ook het beruchte Kanaleneiland in Utrecht.

De drillrap-boys van 010 kunnen natuurlijk niet achterblijven, dus roepen ze al hun matties op om vanavond naar het Hofplein in Rotterdam te komen. Daarnaast hebben ze ook nog een vete uit te vechten met een rivaliserende drillrap-groep uit Amsterdam, dus de Nederlandse Spoorwegen zijn gewaarschuwd over wie ze in de trein of op het perron zullen aantreffen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Rotterdam drillrap Hofplein

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties