Wat een verrijking! Escalatie ruzie drillrapgroepen dreigt na steekpartij

De politie in Den Haag zal komende tijd extra gaan surveilleren op en rond het strand van Scheveningen. Dit allemaal vanwege de fatale steekpartij waar ‘Chuchu‘ bij om kwam. Ook in Amsterdam en Rotterdam staat de politie op scherp, ze vrezen namelijk wraakacties. Gezellig dit, anno 2020 belandt Nederland in een heuze ‘rapoorlog’.


Naar aanleiding van berichten op het internet besloot de politie om preventieve maatregelen te nemen. Geheel logisch natuurlijk, het zou onvoorstelbaar zijn als we daadwerkelijk ‘gangster’-taferelen in Nederland zien. Waarbij obscure drillrapclubjes elkaar gaan beschieten.

Afgelopen maandagavond zochten twee drillrapclubjes – 73 De Pijp uit Amsterdam en Blacka 24 uit Rotterdam – elkaar op om een vete uit te vechten. Het resultaat: één dode.

De politie in de grote steden staat dus op scherp. De politie van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben nauw contact met elkaar om ervoor te zorgen dat de drillrap-kneuzen geen halve burgeroorlog veroorzaken.

„Sinds vorig jaar volgen wij als organisatie dit fenomeen. Dat er een Rotterdamse jongen uit de rapscene om het leven is gekomen vraagt om alertheid en gezond verstand. Wij zijn dan ook alert op uitingen op sociale media en op straat. Wij zoeken nu nadrukkelijk het contact met de jongeren. We zitten er bovenop om te voorkomen dat er verdere escalatie plaatsvindt”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. RvdBe

  Het vraagt om gezond verstand van de overheid, altijd alles maar door laten etteren tot het de spuigaten uitloopt.

  1. Blondie

   Dit blijft zo RvdBe.

   Zolang de verdedigende club (Links Nederland), zich op het standpunt heeft geplaatst, dat ZIJ alles beter weten en anders denkenden direct als rasisten betitelen, is er geen adequate oplossing mogelijk.

   Rutte je zoveelste item van onvermogen, wat je graag verdoezelt met je Corona hype.

 2. Appelstroop

  Pistolen, messen, knuppels, meisjes lastigvallen, intimidatie en bendeoorlogen. Ooit kon je in Nederland nog gewoon heerlijk veilig naar het strand, ik hoop van harte dat mensen een keer gaan nadenken met de volgende verkiezingen voordat het te laat is.

 3. Cycle25

  Straks een quarantaine politiemacht, geen tijd meer voor criminele zaken, de nieuwe covid gestapo komt er aan met wellicht Chinese maatregelen zoals het dichtlassen van je huis.

  Elke week slachtpartijen op straat, USA Portland staat voor de deur.

  1. Augustus

   In de VS kan je tenminste nog jezelf en je huis verdedigen. Als jij zelfs een pepperspray op zak heb als nette burger krijg je eens strafblad en kom je nergens meer aan de bak.

 4. Eppo123

  Inderdaad wat een verrijking van onze samenleving. Volgens linkse vormen deze culturen dat zeker, met alle bijkomende problemen van dien. Onbegrijpelijk naïef. En het wordt alleen maar erger in West-Europa, maar dit is desondanks geen reden voor de linkse medemens om eens te gaan optreden zodat wij dit hopelijk nog kunnen keren.

 5. Cootje

  10 jaar Rutte is Nederland geworden een bananen republiek , en daar wonen zulke inwoners

  1. Bloemkust

   Het is hier nog erger dan Oeganda onder Idi Amin.

 6. Aardvark blues

  Beide groepen een plek toe wijzen waar zij buitenstaanders niet tot last zijn en elkaar lekker af laten maken, zij blij en de samenleving nog veel blijer!

  1. combat le pelicules

   Precies aardvarken, als allochtonen elkaar vermoorden dat is het fijnste. Een genot om te zien.

   1. Aardvark blues

    Rot op draaideurtr0l.

   2. JochemX

    Pelicule + s?

   3. Logica

    Zit je nog steeds onder een valse nickname de boel te verstieren? Heel flauw om een bestaande nickname te gebruikers en er alleen een s aan vast te plakken.

 7. Eppo123

  Helaas verkiezingen gaan niets oplossen. Partijen die wel iets aan deze problemen willen doen (lees PVV en FvD) worden sowieso uitgesloten van regeringsdeelname. De VVD is weliswaar de grootste partij, maar die doet ook niets. Rutte is naar links gedraaid, net als zijn voorgangers als: Jozias van aartsen, Hans Dijkstal, Joris Voorhoeve en Ed Nijpels. Dus tel uit je winst.

 8. Rieks

  Wat ruzie na hoog opgelopen emoties, kan gebeuren. Alsof we dat niet al vaak hebben meegemaakt inclusief een slachtoffer. Maar het wordt weer opgeblazen tot een soort burgeroorlog. In Chicago komt men niet meer bij van het lachen als men hoort van deze ophef. En nu? Gaat men jongeren huisarrest geven of een 24 uur coach? Alles kan in Holland op zijn smalst.

  1. Braboworstenbroodje

   Jongeren…. allochtonen..niks meer niks minder

 9. Heras

  Rutte, de man die alles verzieken kan

 10. JoopvdJoop

  Oe,die media-aandacht kan natuurlijk niet.
  Wordt straks allemaal weer doodgezwegen behalve op DDS.
  Maar ondertussen bij de grote badplaatsen word ‘t al minder gezellig met dit soort!

 11. andergeluid

  Alles waait maar over van Amerika wanneer komen de echt zware straffen overwaaien en nemen ze die een keer over dan kunnen we weer veilig over straat.

 12. JochemX

  Ze worden in de gaten gehouden? Waarom niet preventief opsluiten? Kunnen ze rustig uitzoen wie er allemaal op de pier waren.

 13. Ralnov

  Elkaar lekker af laten maken , lost het probleem zichzelf op.

 14. Willem Bever

  Och zo toepasselijk

  Je oogst wat je zaait

  Nb, pistolen 020 tja allemaal zo onschuldig

 15. jhak

  Ja en die zwarten willen sympathie van de blanken, laat me niet lachen zwart m*ngolentuig, flikker toch op.

 16. Maurits Dekker

  Zielige Ernest,
  U kunt blijkbaar niets anders dan, als een idioot juich-aapje alles ophemelen wat de dictatuur minnende vrouwelijke fascisten van D66 uitkramen.
  Hebben ze tegen deze ziekte geen pilletje daar in de psychiatrische kliniek waar u langdurig verblijft?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.