Graaiende oppervirustokkie Willem Engel onder vuur: sluist geld van anti-coronadonateurs weg naar z’n danstoko

Terwijl Viruswaarheid-voorman Willem Engel de hele tijd iedereen beschuldigt van het verspreiden van onwaarheden, blijkt hijzelf nogal een opmerkelijke financiële huishouding te hebben. Op de website van z’n anti-coronamaatregelenstichting vraagt hij om donaties. Maar die blijkt hij echter stilletjes door te sluizen naar een heel andere instelling – die niets met de pandemie, maar juist met Latijnse dansen te maken heeft.

Ze zijn inmiddels een vaste waarde in het Nederlandse coronalandschap: Viruswaarheid. Een bonte verzameling ontkenners van het coronavirus, complotgekkies, mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien en allerhanden wandelende rariteitenkabinetten. De voorman van die club is Willem Engel, die van zins lijkt om hele Nederlandse families uit elkaar te scheuren.

Maar behalve dat, wil Willem Engel ook uw geld. Doneer vooral, zodat Viruswaarheid de strijd kan voortzetten tegen een virusvrije samenleving. Althans, dat is wat ze willen. In werkelijkheid gebeuren er met die donaties nogal wat zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Twitteraar Dorri te Boekhorst ging op onderzoek uit en vond schrikbarende dingen:

“Op diezelfde #viruswaanzin website wordt gevraagd om donaties.

De rekening waar de donaties op gestort kunnen worden staat echt niet op naam van Stichting Viruswaarheid, maar op naam van Stichting DancaMundo.

Wat is het doel van Stichting DancaMundo, opgericht begin 2020, dan?

“de stimulatie en ondersteuning van dans onderwijs in het algemeen en latijns partner dans in het bijzonder voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt.””

Verder vermeldt DancaMundo dat zij als doel hebben om zoveel mogelijk huizen en boten te kopen. Zowel de stichting Viruswaarheid als de stichting DancaMundo hebben slechts één bestuurder: Willem Engel zelf. Te Boekhorst:

“Dus: als je geld doneert aan de doelen van Stichting Viruswaarheid, stort je dat op de rekening van Stichting Dancamundo.

Met een compleet andere doelstelling.”

Weet dus waar je je geld aan uitgeeft. Wellicht toch maar de plaatselijke middenstand steunen, in plaats van die Viruswaarheid-meneer die alle donaties wegkaapt voor z’n dansgebeuren. Het is maar een idee, hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Jack Flash

  Heeft Tim al een spuitje gehad?

  1. Nama saya

   Ja hoppa!!, gewoon erlangs lullen.

   1. Ernest Stern

    Welk inhoudelijk punt wil je maken, Nama?

    1. NEXIT.

     enz

    2. Rood

     etc

 2. Meriadoc Brandebok

  Tja, wat moet ik zeggen?

  1. NEXIT.

   helemaal niets

 3. NEXIT.

  De mafkezen die geloven in een killer virus in plaats van een doodnormaal verkoudheidvirus kan je inderdaad het beste omschrijven als , Een bonte verzameling bekenners van het coronavirus, complotgekkies, mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien en allerhanden wandelende rariteitenkabinetten.

  De corona idioterie loopt inmiddels de spuigaten uit. Met zijn allen met de bus naar school en de hele dag in de klas om dan vervolgens met zijn allen een meisje van plezier te gebruiken en daarna met maximaal 6 op het terras wel 1,5 meter uit elkaar ZITTEN. K N E T T E R G E K

 4. Beukman

  Niks nieuws onder de zon. Engel is een gesjeesde student biofarmacie die doet of hij erop afgestudeerd is; zijn praatjes hierover werden al eerder doorgeprikt.
  Daarna beproefde Willem zijn geluk als dansleraar, en dat ging hem heel wat beter af.
  Vervolgens kwam die ellendige coronacrisis om de hoek om zijn dansschool de nek om te draaien.

  Maar Willem zit nooit bij de pakken neer. In corona zag hie met zijn positieve instelling alleen maar nieuwe kansen, wat te bewonderen valt. Zijn nieuwste niche is daarom zijn stichting Viruswaanzin, waarvan hijzelf bedrijfsleider en directeur is. Aan corona ontkennen of bagatelliseren valt goed te verdienen, als je het maar slim aanpakt en je je doelgroep begrijpt. En slim is Willem.
  Donaties rechtstreeks naar je eigen bankrekening laten overmaken is wel zo praktisch. Laten we daar dus niet over vallen.

  Willem Engel, ik mag hem wel, is de Tedje van Es van de jaren ’20.

  1. JochemX

   Aan het aandikken van de coronahype valt ook wel wat te verdienen.

  2. NEXIT.

   he leuk , nou leuk , de stank is weer ondragelijk na de verbale diarree van het verneukmannetje

   sukkeltjes zoals het verneukmannetje kunnen enkel niet verklaren waarom het aantal I.C opnames en het aantal doden niet meestijgen met het aantal besmettingen.

   Angst zaaien over een verkoudheidvirus dat minder slachtoffers maakt dan de de laatste influenza golf

   hoe dom moet je zijn.

   1. Mitch88

    Dat valt wel degelijk te verklaren. Er wordt nu veel meer getest dan een paar maanden geleden. De daadwerkelijke besmetting wordt destijds geschat op 320.000 Nederlanders. Daarom waren er zoveel opnames op de I.C. en nu nog niet.

    Als we de regels niet volgen zullen we die kant zeker weer opgaan.

  3. Jack Flash

   BeukmanIk denk dat je aan geheugenverlies lijdt.
   Uit de context van jouw relaas (waar ik het niet mee eens ben) maak ik op dat je doelt op Jacobse ipv van Es.

   1. Ernest Stern

    ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobse_en_Van_Es

   2. Beukman

    Je hebt gelijk Jack. Ik bedoelde F. Jacobse.

 5. Shadow1100

  Zijn er, buiten mij, nog eerlijke mensen op de wereld?

 6. Marija

  Engel: V I E Z E R I K !!!

  1. Ernest Stern

   … argumenteerde drs. Marije.

   1. Nama saya

    Zeg dan alsjeblieft niks!!!

  2. Jack Flash

   Marije, eerst kijken of dit klopt.
   In dat geval heeft meneer Engel iets uit te leggen.

 7. observer

  Gut, gut, heeft Tim zich voor het overheidskarretje laten spannen om die mensen die procederen en vechten om de cijfers boven tafel te krijgen en onze grondwettelijke rechten te beschermen in een kwaad daglicht te zetten?

 8. Meriadoc Brandebok

  Even voor de goede orde, maar ik heb altijd al gezegd dat die vent niet deugt.

  Niet om mezelf op de borst te kloppen natuurlijk.

  🤷‍♂️

 9. Mar155

  Ach Tim. Zo’n graaier is Willem Engel niet. Ik kan me voostellen dat je voor Viruswaarheid een ander bankrekening moet openen. Net als Jeroen Pols en andere mensen uit die club maken ze vreselijk veel uren in de strijd tegen het onrecht…. Tim, jij schrijft puur voor je brood. Heb jij in korte tijd 3 rechtzaken aangespannen ? Alles tegen het onrecht dat onze onze medemensen wordt aangedaan.. ! Houd es ff op met laster en laster. Ga zelf iets zinnigers schrijven s.v.p.

  1. Namo saya

   En als bij een publiek figuur van “het linkse kamp” een gevalletje als dit bekend zou worden, zouden vaste reageerders hier over elkaar buitelen van verontwaardiging

   Kortom, jebegrijpt wel, ik vertrouw deze selectieve mildheid niet helemaal…

 10. Blondie

  Kijk DDS jullie vallen iemand aan en mijn vraag was weten jullie het zeker.?

  Jammer dat mijn vraag niet wordt geplaatst.

  1. Mar155

   Je vraag is wel geplaatst, maar antwoord ? Als je het zeker wil weten kun je gewoon je vragen stellen aan Willem Engel via de site van Viruswaarheid. Het is inderdaad niet elegant om geen aparte bankrekening te hebben op Viruswaarheid. Maar dat wil niet zeggen dat geldmiddelen verkeerd wordenbesteed. Willem Engel zal zelf hierover binnenkort wel met een reactie komen via zijn Youtube mededelingen. Hij houdt alles in de gaten, dus zal hij dit wel lezen. Ik ken Willem als eerlijk persoon en maak je dus geen zorgen.

   1. Blondie

    Mar155.

    Onder welk nummer is mijn vraag geplaatst Mar155.?

    Gr.

  2. Jack Flash

   Er wordt hier wel meer niet geplaatst.
   DDS is lekker bezig

 11. Rood

  Een rechtszaak voeren tegen de Staat omdat cruciale informatie wordt achter- of geheimgehouden. Dat maakt Willem in elk geval een stuk minder verdacht!

  1. Namo saya

   enz

   1. Rood

    Maar… dit keer wel met je eigen nick.

 12. Rood

  Maar die blijkt hij echter stilletjes door te sluizen naar een heel andere instelling…

  Iets blijkt uit feiten en waarheidsvinding, en dat blijkt nergens uit.

 13. Freija

  Het lijkt er meer op dat je zelf de waarheid niet onder ogen kan of wil zien. Iedereen die op dit punt aangekomen denkt dat de hele wereld huisarrest heeft omdat er een paar duizend hoogbejaarde mensen aan een griepvirus is overleden is wat mij betreft een COVIDIOOT! Er wordt hier een agenda uitgerold die niet ons belang voor ogen heeft.

  Word u een held? Of een schande voor uw familie en nageslacht?

  Het zal duidelijk worden aan welke kant u staat tijdens deze revolutie die gaande is en zich vanaf zondag zal gaan uiten. Vrienden of geen vrienden. Verraad u ons? Dan bent u geen vriend! U heeft nog één kans om te beseffen wat er hier op het spel staat

  https://www.youtube.com/watch?v=lQfvVocgdrw&feature=youtu.be

 14. SubTec

  ” Een bonte verzameling ontkenners van het coronavirus, complotgekkies, mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien en allerhanden wandelende rariteitenkabinetten.”

  Dit is al voldoende op dit hele artikel als Bullshit te bestempelen.
  Jezus, als dit de “Hoofdredacteur” van DDS moet zijn dan zegt dat heel veel over de kwaliteit van DDS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.