Kevin Kreuger (FVD): ‘Verduurzamen huizen niet rendabel’ – zei dit al in 2019, maar partijen zijn hardleers

Kevin Kreuger had in 2019 in de Amsterdamse raad al gemeld dat het verduurzamen van huizen niet rendabel zal zijn. De o zo linkse raad wuifde deze kritiek toen weg, maar nu krijgt Kreuger en zijn partij gewoon gelijk. Het nieuwe onderzoek van het PBL laat maar weer eens zien wat voor een ondoordacht plan het klimaatbeleid is op sommige vlakken.


Genieten van dit ‘I-told-you-so’-moment zal Kreuger waarschijnlijk niet doen. Tal van mensen moeten diep in de portemonnee tasten voor deze onbetaalbare plannen, en nu wordt door het PBL bevestigd dat alles behalve zonnepanelen vaak niet eens rendabel is.

Het klimaatbeleid in Nederland is dus gebaseerd op plannen en ideeën die niet stroken met de werkelijkheid. Want het werd allemaal zo mooi verkocht aan ons: ‘groene, duurzame en bovendien rendabele energie’. Nou hier blijkt dus niet altijd sprake van te zijn.

Vorig jaar waren de politici van Forum er al als de kippen bij om dit ‘bedrog’ aan te tonen. Toen werd er vanuit coalitie-besturen nog lacherig gedaan. Men geloofde de cijfers niet, of nam niet eens de moeite om de cijfers in te kijken.

Nu blijkt dat ze wel degelijk gelijk hebben.

Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Nederlanders massaal nog cv-ketels kopen, de argwaan is groot. En bovendien is een warmtepomp veel te duur voor veel Nederlanders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Jack Flash

  Warmtepompen en windmolens; De schroothoop van de toekomst.
  Zonnepanelen; De asbest van de toekomst.

  1. Che

   Net als de kolenkachel, enz. enz., de techniek schrijdt voort.

   @Flash wil een paar stappen overslaan, zo werkt het niet.

   1. NEXIT.

    enz
    zo werkt het

  2. Ernest Stern

   Die Kreuger lijkt me een echte specialist op het gebied van verduurzaming.

   😎

   1. Chalres Bingley

    @ernestje vanuit het bejaardentehuis net fris met respect gewassen door zijn vaste verzorgster.
    @ernestje heeft ondanks alle dementie toch nog een helder moment gevonden.
    Ernest Stern 6 minuten geleden Beantwoorden
    Die Kreuger lijkt me een echte specialist op het gebied van verduurzaming.
    @ernestje goed zo hou vol dat spaarzame heldere moment.

    1. Twelve Bar Blues

     Blogs klagen over vervelende pubers die de discussie verzieken.
     We hebben er hier ook één, jammer.

    2. NEXIT.

     de tr0l reageert maar zonder inhoud want zijn oren doen nog steeds van het wassen. Het blijft een hufter pure sang

   2. NEXIT.

    enz

  3. Chalres Bingley

   @jack klopt onzinnige rotzooi word geproduceerd en wij worden verplicht om deze onrendabele en milieuonvriendelijk zooi af te nemen.
   De linkse doorzichtige politiek met hun zogenaamd eerlijke groen verhaal…proest…
   Er loopt hier nog een domme tr&l rond met nicks als @ernestje Mireille van duinen Che die ondanks alle overduidelijke bewijzen toch nog een verloren achterhoedegevecht houd inzake het groene verhaal….triest

  4. hans-e-pans

   Geld moet blijven rollen, zeker het geld van anderen.

 2. Che

  Proest, dat FvD wordt nog eens hééél groot.

  1. AS210854

   Proesten, dat roept om een corona test.

 3. Gebande3

  Mensen / medewerkers / specialisten / woordvoerders van het FvD zeggen zoveel dat er af en toe een waarheid tussen zit.
  Miskleun?
  2 vriendinnen, die na ontdekt te hebben hoe loterijen aan hun geld komen, berekenen wanneer de IC`s de toestroom niet meer kunnen verwerken en Nederland Italië achterna gaat.

  1. Jack Flash

   Zoals gewoonlijk trekt kokkie alles weer uit zijn context.
   Een hopeloze poging sarcasme.

   1. NEXIT.

    ach beneveld door frituur dampen

 4. Piet51

  “Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Nederlanders massaal nog cv-ketels kopen, de argwaan is groot. En bovendien is een warmtepomp veel te duur voor veel Nederlanders.”

  Nederlanders zijn heel verstandige mensen, gelukkig. Natuurlijk kopen Nederlanders nog massaal CV-ketels. Die dingen gaan ongeveer 15 jaar mee, soms iets meer, soms iets minder. Er wordt nog druk ontwikkeld aan warmtepompen. Tegen de tijd dat die CV-ketels afgeschreven zijn kunnen we kiezen uit een ruim aanbod aan technisch hoogwaardige warmtepompen, dus met een hoog rendement, hoger dan die 400 à 500% van vandaag, met weinig lawaaiproductie en andere ongemakken. Dan gaat iedereen bij de noodzakelijke vervanging van de CV over op die warmtepomp. Ik stond zelf vorig jaar voor die keuze en besloot om toch nog een keer te laten repareren. Dat was op advies van de installateur, die ook een dure warmtepomp had kunnen leveren.

  1. NEXIT.

   blabla bladieblabla malle pietje

   enz

   1. Piet51

    @NEXIT.
    Gezellig hè, zo onder mekaar? Toch steeds weer inspirerend om op deze manier vrij van gedachten te wisselen. Zo ontdek je steeds weer verrassende kanten aan anderen.

    1. NEXIT.

     blabla bladieblabla malle pietje

     enz

    2. Ernest Stern

     Kun je wel, Piet51? Neem iemand van je eigen kaliber.

     🙂

     1. NEXIT.

      enz

 5. Piet51

  Kijk ook eens op trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-kan-wel-je-huis-betaalbaar-verduurzamen~b52ca883/ waar Marjan Minnesma van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, Puk van Meegeren van Milieu Centraal en Jonathan Parr van de Rabobank vandaag hun visie geven, dat voordelig verduurzamen welk degelijk kan.
  Hun verhaal is zo net weinig objectief als dat van Kreuger, maar wel compleet anders.

  1. NEXIT.

   blabla bladieblabla malle pietje

   enz

   1. Piet51

    @NEXIT.
    Gezellig hè, zo onder mekaar? Toch steeds weer inspirerend om op deze manier vrij van gedachten te wisselen. Zo ontdek je steeds weer verrassende kanten aan anderen.

    1. NEXIT.

     blabla bladieblabla malle pietje

     enz

 6. Response

  Ik gebruik het woord zelden maar de houding en het gedrag van GL-er GrootHamassink in het filmpje op Twitter is ronduit schofterig te noemen. Hij weigert in te gaan op de vraag en heeft dus lak om verantwoording af te leggen over het uitgeven van gemeenschapsgeld. Dat noemt zich ‘bestuurder’, stuitend dit soort GL-ers.

  1. Jack Flash

   Groot-Hamassink. whoehaha!
   Prachtig ha ha!

 7. cronewillie@gmail.com

  dit gedrag van die linkse hufters
  zie je in de hele westerse maatschappij.

 8. pasco

  De groenfanaten hebben veel fantasie en wilde dromen, maar schijnbaar weinig kennis en inzicht!
  Dit blijkt!

 9. Flach

  Hij heeft groot gelijk! Maar diepe zakken moeten gevuld worden.
  ‘Het zijn de kleren vd keizer, maar de keizer is naakt’

  Noch windmolens, noch zonnepanelen zijn een werkelijke, laat staan duurzame oplossing.
  Sterker, beiden zullen op lange termijn meer problemen geven dan oplossen. Allen al de accu’s, maar de groene spliterwten, met hun deug-verslaving, hebben liever een groen imago en stoppen de koppen diep onder het zand als het gaat om de (kind)slavernij waarmee de grondstoffen worden gewonnen. Windmolen parken op de Noordzee, tuurlijk. En dat zal geen milieu/natuur gevolgen hebben? Of de weilanden vol met zonnepanelen, hou toch op! Dat is geen oplossing.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/08/goh-zonnepanelen-toch-niet-zo-groen-duurzaam-na-brand-werd-12-miljoen-m%c2%b2-weiland-onder-splinters-bedolven/
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/12/bizarre-provincie-wil-prachtig-natuurgebied-omploegen-voor-zonnepanelenpark-alleen-fvd-is-tegen/
  En alles dubbel-op want het waait niet altijd met de juist bft. De zon schijnt niet altijd. De warmtepompen geven onvoldoende warmte, maar wel veel herrie. Emissies die worden verhandeld, ook zo lekker groen. (neem tesla, echt onvoorstelbaar en eerder rood dan groen)
  Als men wereldwijd nu eens zou samenwerken en een werkelijke bron (gebruik) van energie zou uitvinden, dan is er een mogelijkheid dat we ooit van fossiele brandstof af zullen komen.
  Voorlopig staan de meeste landen nog te trappelen bij het vinden (exploiteren) van fossiele bronnen. Zoals Suriname trots verkondigde de samenwerking te willen met NL om hun nieuwe olie en gasvelden te exploiteren. Nog even en Turkije gaat ten oorlog om voor de zoveelste keer de grenzen te overschrijden en olie te boren in Griekse territoriale wateren.
  En wij gaan (moeten) hier van het gas af. Stapelgek, werkelijk stapelgek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.