Kijk, het kan wel! Britse regering stelt oud-marinier aan om illegale migratie via Kanaal te stoppen

De Britse en de Franse regering zijn samen druk bezig met een beleidsplan, dat een einde moet maken aan de illegale migratie via het Kanaal. De Britten schuiven daarom oud-marinier en maritieme veiligheidsexpert Dan O’Mahoney naar voren. De Britten lijken daarmee te gaan bewijzen dat een strikt grensbeleid, met name over zee, gewoon mogelijk is.
De Fransen hebben de Britten om 33,2 miljoen euro gevraagd, dus het lijkt erop dat er echt werk van zal worden gemaakt. Het Britse ministerie van Defensie bevestigde gisteren al dat er mogelijk militairen ingezet zouden kunnen worden.

Mocht deze operatie een succes blijken, dan moet dat haast wel leiden tot een nieuwe discussie. Er komen dan namelijk geheid vragen over waarom het tussen het VK en Frankrijk wél werkt, maar tussen de EU en de Midden-Oosterse of Noord-Afrikaanse landen niet?

Vervolgens krijg je dan de kwestie van het afspraken maken met landen, die hun afspraken niet nakomen. ‘Waarom intensiveren we dan niet gewoon alleen onze eigen grensbewaking?’, wordt dan de vraag.

En een andere kwestie wordt dan ook geheid tegen het licht gehouden, namelijk die van de ontzettende onwil bij onze eigen politici, wat betreft het aanpakken van de immigratiecrisis. Want die blijft bij ons ook gewoon doorgaan. De roep om een hardere aanpak wordt alleen maar luider, heb ik het idee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. NEXIT.

  Heel simpel , schiet 1 keer zo een bootje uit het water als het de bevelen niet opvolgt en het probleem is grotendeels direct opgelost.

  gelukzoekers wegen hun kansen

  1. Augustus

   Dat zal nog geen eens nodig zijn, gewoon net zoals Australië netjes bootjes terug slepen naar land van herkomst. Men zal dan snel zien dat geld geven aan mensenhandelaren die deze bootjes runnen geen nut heeft en zal er van af zien.

   1. Rene van der Grijp

    Geheel mee eens.

    Maar zolang West-Europa niet dezelfde politieke moed en daadkracht op kan brengen als Australië en de lange arm van linkse activisten en hun juristen alles aangrijpen om de massa-immigratie doorgang te laten vinden zie ik het niet gebeuren.

  2. Che

   Zeg kwispelende christen hondje, er zijn meer als 600000 illegalen in de UK, gewoon afschieten?

   1. Che

    -dan-

   2. NEXIT.

    zeg achterlijke strontvlieg , 600.000 is genoeg dus stoppen die idioterie heb je ook niet weer een generaal pardon nodig is beter voor je kleinkinderen

   3. Henk Albarda

    Che, oude terrorist, niet nodig. Er liggen in Britse havens vele vrachtschepen in onbruik. Die kunnen gebruikt worden om het door u genoemde aantal illegalen uit de UK te verschepen.
    Aangezien die illegalen uw gewelddadige afrikaanse vriendjes zijn, ben ik vrijwilligger om de illegalen te ‘helpen’ in te schepen.

    Daarna worden ze op een mooi strand van een Afrikaans land afgezet en zien ze hun familie weer.

  3. Blondie

   Het is allemaal oliebollen gelul.
   Alle landen in Europa, worden overspoeld door Miljoenen Gelukszoekers.

   De een doet dat, de ander dit, maar helpen doet het geen bal.

   Je moet het lek dichten waar het ontstaat en niet op de plek waar de grond nat wordt.

   Voor de goede orde alle landen in Europa, voeren de opdrachten uit, van de club achter gesloten deuren.

   1. Marija

    Precies en dat is het Verdrag van Straatsburg.

  4. RvdBe

   Die Britten denken zo maar op eigen houtje hun landgrenzen te beschermen, gelukkig zijn er eu regels……oh nee ze waren zo dom om uit de eu te stappen.

 2. Augustus

  Tuurlijk kan het wel, na het verlaten van de megalomane staat der EU. Frans Timmermans heeft zelf met veel trots verkondigd dat hij graag de blanke mens als minderheid ziet, iets wat in de Geneva conventie als genocide wordt gestempeld.

  https://www.youtube.com/watch?v=q94syUDDhxA

  Nog steeds wekelijks propaganda op de NOS over Polen en Hongarije omdat zij hun eigen immigratie beleid willen handhaven en hun eigen populatie niet willen vervangen met een goedkoper slavenras.

 3. Duckday

  Het asiel beleid is een miljarden bedrijf ! Er gaat zoveel geld in om dat de zachte aanpak gewoon niet helpt.Al die bedrijfjes die zogenaamd de mensen redden verdienen er aan.
  Gewoon de booten aan de ketting OOk de verkopers van die rubberen bootjes aanpakken. En voor die landenwaaruit de vluchtelingen vertrekken zorg dat er genoeg boten zijn die die vluvhtelingen terug slepen

  1. RvdBe

   Rutte doet niets, hij verschuilt zich achter allerlei mensenrechten overeenkomsten van oa de eu en vn.

 4. M. Brandenburg

  Het VK gaat gewoon hetzelfde beleid als Australië uitboren, alles wat de wateren binnenkomt wordt gestopt en teruggesleept naar waar ze vandaan kwamen, in twee weken is het probleem weg. Het is trouwens te gek voor woorden dat Het VK geld zou moeten betalen aan Frankrijk zodat zij hun achterdeur dicht houden voor het tuig dat ze met open armen hebben ontvangen.

 5. 56RdK

  Inderdaad zoals @NEXIT ook al suggereert, éénmaal zo’n bootje lekschieten als ze geen rechtsomkeer maken. En dan maar wat doden, hetzij zo. Hebben de haaien ook wat te vreten. Klinkt hard, maar is de enige remidie.

 6. Ritter

  Bizarre overheidspromotie voor Nederland Asielzoekersland

  Wie wil er nu niet naar ons land migreren?

  “Waarom zou je thuis [BC: in het land van herkomst] nog lange dagen werken als je in willekeurig welk West-Europees land ook, meer koopkracht kunt verwerven door van een uitkering te leven?”

  ht*ps://opiniez.com/2020/08/04/bizarre-overheidspromotie-voor-nederland-asielzoekersland/bart-collard/

  1. Heras

   Er zijn vele oplosssingen te bedenken om de illegale instroom te beperken. Maar dan moet je wel leiders hebben. En die missen wij.
   Misschien bij een volgend kabinet..

 7. 56RdK

  En alle reeds op land verblijvende illegalen in sobere detentie totdat ze ergens in thuisland kunnen worden gedropt. Geen zielig asielgelul meer, subsidies stopzetten.
  Als de gutmensch zo graag goed wil doen betalen ze het maar uit eigen zak, in plaats van uit de gemeenschapsgelden.

 8. A-BBa

  De Fransen hebben al bewezen dit niet te kunnen handhaven dus die 33 miljoen zijn weggegooid geld. En áls het de Fransen lukt: nou dan proberen ze het allemaal weer over: juist Nederland.

 9. Bilderberg

  Zal die oud marinier wel lukken, heel de kustlijn van het Kanaal 24 uur per dag 7 dagen per week bewaken

 10. Michael M

  Als de wereld leegloopt en iedereen naar Europa komt komt er vanzelf een derde Wereldoorlog.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.