Heel goed! Belgische politievakbond is het zat na rellen op strand in Blankenberge: 'hoog tijd dat politiek die 'jongeren' eens gaat benoemen!'

Heel goed! Belgische politievakbond is het zat na rellen op strand in Blankenberge: 'hoog tijd dat politiek die 'jongeren' eens gaat benoemen!'

Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.

De Belgische politiek lijkt op eenzelfde manier op de strandrellen te reageren als hoe de Nederlandse politiek dat doet bij massale vechtpartijen in een zwembad. Er wordt altijd met een grote boog om de identiteit van de daders heen gedraaid. NU.nl schakelt dan zelfs direct de reactie-mogelijkheid voor hun eigen artikel uit. En terwijl er maatregelen worden voorgesteld die voor iedereen rot zijn, wordt de schuld bij 'jongeren' gelegd. Maar iedereen weet waar het in zulke gevallen over gaat: Noord-Afrikanen.

De Belgische politievakbond is nu dus druk aan het uitoefenen op de Belgische politici (en indirect de media), om dit patroon nu eindelijk eens te gaan doorbreken. Want wat de reden ook moge zijn voor het feit dat die oproerkraaiers zo vaak Noord-Afrikanen zijn, dat blijven lopen ontkennen heeft toch geen enkele zin? Dat voedt alleen maar 'extreemrechts sentiment', omdat mensen het gevoel krijgen alleen maar harder te moeten schreeuwen. En als je door het gedrag van één specifieke groep de rest óók gaat straffen met strengere maatregelen, dan neemt de spanning toch alleen maar toe?

Wel moet je voorzichtig zijn in het bedenken, formuleren en voorstellen van oplossingen. Maar eindeloos blijven roepen dat het puur door sociaal-economische factoren komt of specifiek vanwege discriminatie en racisme in de samenleving, dat heeft ons nog niet veel verder gebracht ben ik bang.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties