Leefbaar Rotterdam wil aanpassing mondkapjesplicht: ondernemers zien omzet daling

Leefbaar Rotterdam wil zo snel mogelijk de pilot rondom de mondkapjesplicht aanpassen, en de ondernemers compenseren voor de geleden verliezen. De omzet van bedrijven is flink gedaald, aangezien mensen de plekken links laten liggen als ze een mondkapje moeten dragen. Dit raakt de ondernemer natuurlijk hard, en Leefbaar hoopt dat de coalitie binnen het college ook inziet dat de huidige manier niet de beste manier is.


Rotterdamse ondernemers zijn hartstikke ontevreden over de mondkapjesplicht, en met goede reden: hun omzet is gigantisch gedaald. Ondanks tal van noodkreten doet het college alsof hun neus bloedt. Hier heeft Leefbaar Rotterdam genoeg van, en ze eisen dat er actie wordt ondernomen.

Voor Leefbaar is het onbegrijpelijk dat men de schade van dit experiment voor lief neemt. Dat ondernemers economisch verlies lijden is dan maar zo. Dit slaat natuurlijk nergens op, ondernemers kunnen er vrij weinig aan doen dat ze qua locatie net ‘verkeerd’ zitten.

‘Daarnaast is het ronduit cru dat het omzetverlies van ondernemers die voor hun voortbestaan vechten, kennelijk als experiment wordt gezien’

Dat men experimenteert met zo’n mondkapjesplicht is ergens nog wel te begrijpen, maar als je dan hoort dat ondernemers hierdoor economische schade lijden, dan is compensatie vrij normaal lijkt me.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. JochemX

  “Dat men experimenteert met zo’n mondkapjesplicht is ergens nog wel te begrijpen”????
  Nee Bart, helemaal niet. Bijna geen opnames meer en dus zeer weinig zieken. De maatregelen slaan nergens op.

 2. LifeBuddy

  Een maand geleden hadden we nog 94 overboekingen voor 19 miljard euro die zo de grens overgingen.
  Dan is compensatie Heel Erg Overbodig lijkt mij.

 3. Morgan4321

  In plaats van weer belasting geld uit te geven om de winkeliers te compenseren kan men beter die muilkorf plicht afschaffen.

 4. NEXIT.

  stoppen met de symboolpolitiek is de enige juiste oplossing

  mondkapjes werken niet en dat erkent iedereen maar men wil een gedragsverandering bewerkstelligen met de draagplicht.

  Wat men bewerkstelligt is het naar de klote helpen van een groot deel van de middenstand. proficiat voor de glazen bol kijkers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.