Lekker bezig hoor… RIVM naait Rotterdam door ‘negatief reisadvies’

Susan van den Hof, hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance bij het RIVM, reageerde op de laatste corona-cijfers tegenover de camera van RTL Nieuws en zei: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. Daar zijn de Rotterdamse ondernemers natuurlijk niet blij mee!
Aan de manier waarop Van den Hof zichzelf middels een toelichting probeert in te dekken, kun je al merken dat ze de wind van voren heeft gekregen, of zelf te laat heeft beseft wat ze mogelijk teweeg heeft gebracht. ‘Wij geven als RIVM geen negatieve reisadviezen voor Nederland en ik bedoelde eigenlijk dat je vooral drukke plekken moet vermijden. Dat geldt ook voor andere steden waar je geen afstand kunt houden.’ Nou, mooie redding hoor!

Ze zal het heus niet zo bedoeld hebben, maar het zet de boel natuurlijk wel op scherp. Ondernemers die nu nog maar net hun hoofd boven water kunnen houden, zijn bang dat potentiële klanten door dit soort uitspraken weg zullen blijven. Met een beetje pech komt er nog een rechtszaak van ook. Daarom reageert de woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb ook direct met: “Je kunt veilig naar Rotterdam komen.”

Rotterdam is echter wel de hot-zone van de besmettingen in Nederland op het moment. En wat Van den Hof ook toelicht en nuanceert, ze deed haar uitspraak wel als hoofd Epidemiologie bij het RIVM. Daar hecht een groot deel van het publiek toch wel waarde aan, schat ik zo in.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. NEXIT.

  de terugkeer van de nsb

  1. Che

   @N
   Hoe verknipt moet je zijn om steeds te roepen – NSB.

   1. Rood

    Linksfascisten zoals jij zijn dan ook links.

    1. Che

     Pas op mensen, de Combat L.ugar clan is weer actief 🙂 🙂 🙂

     1. NEXIT.

      je hoeft enkel op te letten voor je antifa vrindjes

   2. NEXIT.

    hoe verknipt moet je zijn om de acties van rivm niet te kwalificeren als landverraad en angst zaaien. Echte nsb’ers in overheidsdienst die zich heerlijk belangrijk voelen met hun achterlijke beweringen die de burgerij zwaar duperen.

    Echte nsb’ers

    1. Rood

     @Nexit.

     Helemaal mee eens.

     1. Bloemkust

      Zijn jullie drieën het wel eens oneens met elkaar?

    2. combat le pelicule

     “hoe verknipt moet je zijn om de acties van rivm niet te kwalificeren als landverraad en angst zaaien.”

     Nou linkse fascist en kindervrind che is zo’n verknipte…

 2. Henk van Doorn

  Wout Willemsen lijkt de niet de intelligentste stukjesschrijver van DDS.

  1. EvertB

   Wout is intelligent genoeg om niet de intelligentste te hoeven zijn.

 3. cronewillie@gmail.com

  om te denken dat het rustiger aan het worden is
  komen de ongekozen roeptoeters ff om de hoek
  kijken zoals Aboutaleb/Bruls/Halsema die vertellen
  ons wel ff hoe het zit.

 4. Morgan4321

  Nou, ik geef haar groot gelijk. Veel besmettingen (en de genoemde winkelstraten zijn deels overdekt dus een scheiding binnen – buiten is ook slecht te maken), te druk en dat wil men compenseren met niet werkende mondkapjes en hoge boetes op het niet meedoen aan dat circus. Daar kun je maar beter wegblijven.

 5. 56RdK

  “Ach, waar maak men zich druk over, want voor zo’n griepje blijf je toch niet weg? Ik ga echt niet aan de mondkap en hou geen afstand, grote onzin allemaal, het volk bang maken, is het. Om uiteindelijk het volk eronder te krijgen.”

  Ik citeer even de hardliners met de aluhoedjes, die in de maatregelen een inbreuk zien in hun privacy en vrijheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.