'Naïef om te denken dat dit vuurwerk was' - Enorme explosie in haven Libanon! Direct dag van nationale rouw afgekondigd

'Naïef om te denken dat dit vuurwerk was' - Enorme explosie in haven Libanon! Direct dag van nationale rouw afgekondigd

'Weg met Femke'-petitie logo via https://ontslafemke.petities.nl/

Hier enkele video's die zijn gedeeld op Twitter:

De schade in de straten van Beiroet:

Het lijkt te gaan om een vuurwerkopslagplaats, en heeft in deze video behoorlijke overeenkomsten met de vuurwerkramp in Enschede. De explosie die volgt lijkt echter wel véél groter te zijn:

Er wordt natuurlijk direct wild gespeculeerd over de aard en oorzaak van deze ramp. Volgens sommige Twitteraars lijkt het erop dat vuurwerk weliswaar het begin van deze ramp inluidde, maar dat de vonk daarna is overgesprongen naar veel krachtigere explosieven in andere nabijgelegen silo's. De BBC wijst erop dat de timing van de ramp 'ongelukkig' is, omdat er binnenkort een vonnis door de rechtbank wordt gegeven over de moord op de Libanese oud-premier Rafic Hariri in 2005.

Generaal-majoor Abbas Ibrahim van de Libanese veiligheidsdienst beweert dat het naïef is om te denken dat dit om vuurwerk zou gaan. Hij legt de oorzaak bij in beslag genomen "hoog explosief materiaal". En dat klinkt ook wel een stuk aannemelijker, gezien de berichten over omver geklapte auto's, schade aan gebouwen op wel tien kilometer afstand en het videomateriaal waarop de gehele explosie is te zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer