Wéér zo'n mafkees... Ex-K3'tje Josje Huisman roept op tot verzet tegen coronamaatregelen Antwerpen

Wéér zo'n mafkees... Ex-K3'tje Josje Huisman roept op tot verzet tegen coronamaatregelen Antwerpen

Ex-K3'tje Josje Huisman (2016). Foto via wikiportret.nl door Mark Goes

De Belgen merkten dat meer dan de helft van alle besmettingen in het land te herleiden waren naar Antwerpen. De experts, die door politici continu werden genegeerd, zeiden al langer dat er moest worden ingegrepen, maar de politici wilden liever kunnen scoren met versoepelingen van de maatregelen.

Ergens begon het dan uiteindelijk toch door te dringen dat die experts héél misschien wel eens gelijk konden hebben gehad, want het virus laaide weer flink op in het land. Van het ene op het andere moment trapten onze zuiderburen hard op de rem, en werd er voor de regio Antwerpen een avondklok ingesteld. Mondmaskers werden ook overal verplicht en nu hopen ze maar dat het allemaal snel weer voorbijgaat.

En terwijl ze midden in dat proces zitten, komt er ineens een ex-K3'er met een mening om de hoek kijken. Ze is het niet met die strenge maatregelen eens, dus roept ze mensen op om zich er tegen te gaan verzetten!

“Ik vergelijk het zo: als men je zegt dat je voor je eigen veiligheid moet blijven neerzitten in de bus, dan doe je dat. Maar als de buschauffeur plots op de passagiers begint te schieten is het tijd om op te staan.”

Wat een helder licht, of niet? Ze stond laatst ook 'dapper' mee te demonstreren met een Black Lives Matter-demonstratie, dus ze heeft de smaak wel te pakken gekregen. Wel balen voor haar dat haar mening (of nou ja, volgens mij is het meer een gevoel) in dit geval volledig indruist tegen die van de experts, waar eindelijk eens naar wordt geluisterd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties