Lol! Disney doet naam ’20th Century Fox’ in de ban. Want naam ‘Fox’ is ook een rechts mediabedrijf

Disney, een van de grootste mediaconglomeraten in de wereld, die zo ongeveer alle film-franchises in handen heeft, wil de naam ’20th Century Fox’ veranderen. De legendarische naam van weleer roept namelijk fout, rechtse associaties op. Want er is namelijk een rechts nieuwsbedrijf met de naam ‘Fox’. En dat is volgens Disney dus echt een no go. Een beetje een snowflake-mentaliteit dit van Disney. En nog belangrijker: waren er serieus mensen die dit aanstootgevend vonden?


Bij Disney HQ vervelen zij zich hoogstwaarschijnlijk te pletter. Ze hebben zo ongeveer de gehele filmindustrie in bezit, en dachten natuurlijk: hoe kunnen we onze invloed nog groter maken? Nou, ze menen door de naam ‘Fox’ in de ban te doen, op nog meer sympathie en inkomsten te rekenen.

Vorig jaar kocht Disney 20th Century Fox voor zo’n 60 miljard euro, en al snel wilde men de naam veranderen. Er gaan geruchten rond dat dit te maken heeft met de naam van het nieuwsbedrijf Fox. Disney wil zich namelijk niet associëren met alles wat rechts is.

De deugmilities van Disney kunnen nu wel trots zijn, als ware antifascisten hebben ze het rechtse gevaar een halt toe geroepen.

Toch toont dit nogmaals aan dat de verzuiling en de polarisatie in Amerika alsmaar nieuwe dieptepunten bereikt. En in Nederland proberen we dit vaak genoeg te evenaren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ritter

  Wat veel mensen niet weten is dat Disney de laatste jaren naar (zeer) links is opgeschoven. Zeg maar links activisme via de producten die ze maken.

  Tegenwoordig zit dan ook in hun producten een linkse opvoedkundige waarde. Kortom linkse propaganda via films, tv series; enzovoorts.

  1. Che

   @Ritter
   HeP u een obsessief-compulsieve stoornis ?

   1. Ritter

    Che

    Wat betekent “HeP”?

    1. Che

     @Ritter
     Geweldige reactie 🙂 🙂 )

  2. Beukman

   Ritter, wat je eigenlijk wil zeggen, is dat Disney met zijn tijd mee is gegaan na daar aanvankelijk in stil te zijn blijven staan. Terwijl vroeger alle karakters in Disney roomblank en hetero waren en bovendien stereotyp, heeft Disney daar nu wat diversiteit in aangebracht. Allemaal overigens meer uit marktconforme overwegingen dan uit principe; het is en blijft per slot een doodnormale kapitalistische onderneming.

   Voor degenen die wél stil zijn blijven staan in de tijd, ziet het er uiteraard uit alsof Disney knetterlinks is geworden.

  3. M. Brandenburg

   Ja en nee, we moeten zien of Disney hier mee door gaat, in Nederland krijgen we er niets vanmee maar in de VS groot nieuws. Dsiney had voor vele miljarden Star Wars binnengehaald. Kathleen Turner werd aangesteld als CEO van het gekochte product, in no-time veranderde ze het gender-neutrale verhaal van Star Wars in een Woke nachtmerrie, die het publiek meer en meer ging tegenstaan. Er is nu besloten dat niet alleen Katlheen Turner het veld moet ruimen (reeds gebeurd) ook de trilogie die zij volledig heeft verziekt zal naar de achtergrond verdwijnen en onder leiding van George Lucas die opnieuw si vastgelegd als CEO ndat al zijn eisen zijn ingewillgd. Hi gaat de trilogie opnieuw filmen met een geheel nieuw verhaalslijn, die het orginele verhaal zal volgen. Alle woke projecten van Kathleen Turner worden de nek omgedraaid en al haar Woke vriendjes zullen worden ontslagen waar dat al niet gebeurd is. Disney heeft namelijk in de portemonee gevoeld wat er gebeurd wanneer je naar links trekt en de linkse ideologie wil blijven verspreiden, dan zit het grote publiek niet meer op je te wachten en plaats je jezelf buiten de markt. Disney gaat schoorvoetend weer naar rechts, omdat het anders gewoon financieel kapot gaat. Niemand zit te wachten op de woke merchandise van Disney terwijl de merchandise van producten als de Mandolorian over de toonbank vliegen, de laatste is geheel in de traditionele stijl van Star Wars. Wie niet financieel kapot wil gaan, zal zich uiteindelijk richten op het publiek dat het geld opbrent en dat zijn niet de Woke Marxisten, maar het publiek dat wakker is.

   1. NationalSniper

    Bedoel je niet Kathleen Kennedy?

    Disney is van politiek neutraal (vroeger) naar extreem links geschoven. De oude films waren leuk voor iedereen ongeacht politieke voorkeur.
    Maar die nieuwe films waren niet alleen radicaal linkse propaganda maar ook gewoon slecht.
    OK Rogue One prima film. The Force Awakens was op zich nog wel vermakelijk met leuke actie ook al klopte er een hoop in zoals Mary Sue Rey..
    Maar The Last Jedi was niet alleen vol met extreem linkse propaganda maar ook gewoon saai en niet vermakelijk. En Luke Skywalker als karakter is gewoon verpest (en dat zal geen enkele Star Wars fan ooit vergeven).
    Voor Solo en The Last Skywalker niet eens meer de moeite genomen om te ze te zien.
    Over The Mandalorian inderdaad wel veel goeds gehoord.

    Veel fans hebben zich afgekeerd door de radicaal linkse onzin. En met het overlijden van Carry Fisher zal het niet meer mogelijk zijn om de originele cast bij elkaar te krijgen. Of ze moeten een CGI stunt doen zoals met Tarkin in Rogue One.

    Marvel is ook geïnfecteerd met radicaal linkse woke onzin. Captain Marvel bijvoorbeeld (op The Incredible Hulk na de slechtste MCU film). Werd er zo tussengepropt, en de radicaal linkse onzin van de actrice hielp ook niet. In Endgame ook een dubieuze scene waarin Spiderman werd beschermd door alleen vrouwelijke helden.
    Er was meer woke onzin verkondigd (zoals een vrouwelijke Thor en transseksuelen, waardoor ik gewoon geen zin meer had in MCU. Endgame was voor mij het einde. En wat is MCU zonder Iron Man (Tony Stark), Captain America (Steve Rogers) en Black Widow? Hulk stelde ook weinig meer voor in Endgame.
    Verder op Thor en Spiderman na vooral B superhelden over.

    Disney gaat helemaal niet ‘terug naar rechts’, heeft daar nooit gestaan. Maar hopelijk terug naar politiek neutraal waar het eerst was. Of misschien kun je het midden noemen.
    Hopelijk gaan Star Wars en Marvel ook terug naar normaal en politiek neutraal.
    Tenzij je met ‘rechts’ bedoelt dat een commercieel bedrijf geld verdient en vermakelijke films maakt.

  4. Augustus

   Alleen voor economische belangen. In China financieren ze pro-dictatuur en halen ze zwarte mensen uit filmposters, rofl.

 2. Che

  ”Lol! Disney doet naam ’20th Century Fox’ in de ban. Want naam ‘Fox’ is ook een rechts mediabedrijf ”

  Lol, er gaan geruchten rond dat dit te maken heeft met de naam van het nieuwsbedrijf Fox.

  Bart maakt het de lezer wel moeilijk 🙂 🙂 🙂

  1. Forlan

   Ik draag voortaan alleen nog 2 rechterschoenen. Loopt niet zo lekker maar mijn principes gaan voor!

  2. Forlan

   Ché je mag mijn linkse schoenen wel ophalen, omgeving Nijmegen. Snel zijn want er zijn hier meer gegadigden in Havana aan de Waal

 3. Beukman

  “Disney wil zich namelijk niet associëren met alles wat rechts is.”

  Terwijl omgekeerd Fox absoluut juist wél als sprookjeskanaal wil worden geassocieerd met Disney.

 4. Braboworstenbroodje

  Mensen zijn kompleet leip geworden

 5. SubTec

  Kennelijk hebben ze in Amerika nog niet door dat een Linkse overheid ALTIJD in een mens-vijandige dictatuur veranderd.

 6. NationalSniper

  Disney, Twitter, Facebook, Apple, publieke omroepen (en waarschijnlijk Netflix ook): allemaal radicaal links. En net als je denkt dat het niet gekker (en extreem linkser) kan dan blijkt het toch te kunnen.

  Alles moet bedekt worden met extreem linkse censuur en propaganda. Lijkt de DDR of China wel.

  1. Rene van der Grijp

   De tijd dat het bedrijfsleven rechts was (of als zodanig werd geëtiketteerd) is reeds lang voorbij. Twee redenen:

   1) Men volgt de weg van de minste weerstand en dat betekent dus meebuigen met het politiek correctisme.

   2) Als je beseft dat de universiteiten bijna allemaal rode bolwerken zijn dan is het logisch dat de alumni hun weg vinden naar het bedrijfsleven. Ik heb dat ook met eigen ogen zien gebeuren: steeds meer linkse lamlullen kwamen op invloedrijke posities terecht tot in de directiekamers aan toe. En zo viel het laatste rechtse bolwerk ten prooi aan de Linkse Kerk…

   Hun linkse “principes” en progressieve ideeën gaan echter niet zover dat ze meedoen aan nivellering. Integendeel: het zijn nog grotere zakkenvullers dan hun rechtse voorgangers.

   1. Henk van Doorn

    “De tijd dat het bedrijfsleven rechts was (of als zodanig werd geëtiketteerd) is reeds lang voorbij.”

    DDS, voor al je bijzondere meningen.

    🙂

    1. Rene van der Grijp

     Hee, daar hebben we weer een alias van de draaideurtr*ol.

     Hoeveel heb je er momenteel uitstaan, potsenmaker?

     1. Ernest Stern

      Ik heb met Henk van Doorn niets te maken, arme paranoïde man.

      Hij signaleert dat je lult als een dronken aardbei, dat ziet hij wel weer goed.

     2. Rene van der Grijp

      Gewoon doorgaan met liegen, Berdien.

      Blijf ons vermaken met je act.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.