LOL! Volkskrant ontdekt ook: ‘Heilige status van coronaexperts verdampt’

Het is ongelooflijk, maar zo heel af en toe worden de mainstream media dan toch gedwongen enkele onwelgevallige feitjes te rapporteren. Zo ook de Volkskrant vandaag.

“Het Outbreak Management Team ziet er weinig in, maar mondkapjes zijn vanaf volgende week toch verplicht in Amsterdam en Rotterdam. Bestuurders en politici trekken de ooit heilige corona-experts van het kabinet nu publiekelijk in twijfel,” bericht de Volkskrant vandaag. Daarbij richt de krant zich eerst en vooral op Ahmed Aboutaleb, de Rotterdamse burgemeester. Die geeft aan zelf onderzoek te hebben gedaan naar de effectiviteit van mondkapjes. Zijn conclusie: ze helpen wel degelijk.

“De burgemeester kijkt naar eigen zeggen iedere avond naar CNN waar de belangrijkste Amerikaanse expert steevast verkondigt dat mondkapjes wél nuttig zijn,” gaat het verslag verder. “Dat het verplichten van mondkapjes gaat leiden tot betere naleving van de 1,5 meter-regel is dan ook een ‘educated guess’.”

En dat is niet alles, aldus de Volkskrant. Ook in de Tweede Kamer is er langzamerhand wat ruimte voor kritiek op het RIVM én het kabinet. Lodewijk Asscher (PvdA) gaf zo al aan dat de relatie tussen kabinet en RIVM in zijn ogen veel te hecht is geworden. Ze hebben er tegenwoordig, lijkt het, allebei baat bij om vast te houden aan de oude lijn, ook als de wetenschappelijke kennis schreeuwt dat het anders moet.

Interessant dat de Volkskrant hier iets mee doet. Maar waar het gek genoeg aan ontbreekt in het artikel is kritiek van Jan met de Pet op het RIVM en het kabinet. Als je met gewone mensen praat, commentsecties op internet leest, de sociale media wereld een beetje volgt, etc. weet je: Aboutaleb is lang niet de enige die wel een beetje klaar is met het RIVM. Héél veel mensen zetten vraagtekens bij de richtlijnen van Jaap van Dissel en co.

Ik vind het wel prima. Ik geloof wél in de waarde van mondkapjes. En Aboutaleb doet er verstandig aan om in bepaalde gebieden het dragen ervan verplicht te maken. Op die manier kan de economie gewoon doorgaan, hoeven we allemaal niet massaal in lockdown, maar wordt de zorg ook niet overweldigd door te veel zaken.

Voor veel mensen is het ongetwijfeld slecht nieuws dat er in gemeenten “geëxperimenteerd” kan gaan worden met mondkapjesverplichtingen. Nou, goed nieuws: lezers van DDS hoeven zich nergens druk om te maken. Door onze samenwerking met Stil.nl kunnen wij namelijk mondkapjes aanbieden vanaf 0,22 euro per stuk. Ja dat lees je goed, voor minder dan 1 euro heb je al vier mondkapjes! Kopen dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. JochemX

  En nu maar hopen dat iedereen van zijn voorraadje af komt. Aboutaleb maakt geen verschil tussen binnen en buiten, dus zo degelijk zijn zijn studies ook weer niet en CNN is fulltime bezig de Amerikaanse regering tegen te spreken.

 2. Maurits Dekker

  Het verplicht instellen om mondkapjes te dragen op straat is complete waanzin.
  Binnen gebouwen, waar je niet altijd de anderhalve meter afstand kan houden, heeft het nog wel enige zin. Tenminste als je medische mondkapjes draagt. Daarbuiten is het zinloos en beschermt het tegen geen enkel virus. Het toch verplicht stellen is een ernstige vorm van machtsmisbruik, maar opvolgen van het bevel hoeft niet want er ontbreekt iedere wettelijke grondslag aan. Indien u een boete krijgt opgelegd is het waard dit door de rechter te laten toetsen, hij kan dan niet anders concluderen dat de boete onterecht was.

 3. Paardenmiddel

  Tjonge, houd die onzin nou nooit op?
  Ik wil geen puts voor mijn mond, en ik doe geen puts voor mijn mond.
  Ook de anderhalve meter onzin hou ik niet
  Gewoon, gezond verstand gebruiken.

  1. AS210854

   Jaja, dus ook niet naar het ziekenhuis als je besmet bent.

   1. Eertienator

    Besmet is niet per direct ook ziek of dat je ziek word.

 4. ikweetwatikwil

  Langzaam aan gaan de winkels weer over tot het normale leven. Niks mondkapjes, geen ontsmettingsmiddelen waar je handen aan kapot gaan meer. Die anderhalve meter ,ach die zit er bij sommigen nog in, maar met een boog om je heen gaan is uit.
  WWe gebruiken hier in het Noorden ons verstand en laten ons niet opnaaien. Hoe het verder gaat met al die vakantie gangers , t’ja dat is afwachten

 5. Ritter

  “De burgemeester kijkt naar eigen zeggen iedere avond naar CNN ”
  =========

  Dat is geen sterk argument van Aboutaled omdat CNN in de VS nauwelijk serieus word genomen. CNN is al lang niet meer de zender die het was ten tijde van de Golf oorlog toen journalisme hoog stond aangeschreven bij de zender.

  CNN is tegenwoordig vooral berucht vanwege het anti-Trump activisme dat ze 24 uur per dag uitoefenen.

  In de VS bungelt CNN daarom ook ergens onderaan de populariteit van de zenders.

  Kennelijk is Aboutaled niet bekend met het media landschap in de VS en denkt hij interessant te doen door de vermelden dat hij CNN kijkt.

  Daarmee zeg ik niets over de effectiviteit van de mondkapjes.

  1. Beukman

   Dat is geen sterk argument van Aboutaled omdat CNN in de VS nauwelijk serieus word genomen.

   aldus Ritter.
   Ritter bedoelt dat CNN door Trump niet meer serieus wordt genomen, aangezien dit medium hem kritisch volgt.

   Welke zender kon tot voor kort nog wél Donalds goedkeuring wegdragen? Dat was FoxNews. Tot voor kort schrijf ik, want FoxNews, dat aanvankelijk meehielp met het verspreiden van allerlei knotsgekke complottheorieën over Trumps tegenstanders, lijkt inmiddels zelf ook moeite te hebben nog langer deze historisch slechte president te verdedigen zonder ook het laatste beetje journalistieke integriteit dat de zender nog heeft, te grabbel te gooien.

   Een paar weken geleden werd dan ook Donald op Fox zorgvuldig afgedroogd door een journalist die gewoon zijn werk deed. Zeer pijnlijk voor de president, en voor hem genoeg om de vriendschap met Fox op te zeggen.
   Gelukkig heeft hij Breitbart nog.

   Oordeel zelf:
   youtube.com/watch?v=W6XdpDOH1JA

   1. Ritter

    Beukman

    Een goed interview met Wallace. Trump was strijdbaar en Wallace stelde pittige vragen. En zo hoort het ook.

    Wallace willde ook met Biden een interview doen; Biden wimpelde die uit angst af. Biden blijft liever in zijn kelder zitten en stelt zich niet bloot aan interviews.

    En over complot theorieën gesproken; het waren de z.g “mainstream” media die complot theorieën over Trump hebben verspreid. B.v. dat hij met de Russen zou hebben samengewerkt. Drie jaar lang hebben de media deze complottheorieën over Trump verspreid. En nog veel meer roddels over Trump.

    Kortom, de media hebben een stroom aan complottheorieën over Trump verspreid.

    Vanaf de Trump zich kandidaat stelde voor het Presidentschap hebben de media Trump aangevallen , belachtelijk gemaakt; enzovoorts.

    Ondanks die aanvallen door de media heeft Trump de verkiezingen gewonnen en waarschijnelijk zal hij ook de komende verkiezing winnen.

    ht*ps://www.foxnews.com/media/chris-wallace-joe-biden-fox-news-sunday

    1. Beukman

     Ritter, je vergeet even dat Trump zelf voortdurend complottheorieën de wereld instuurt. Een van de bekendste is de zgn birther theorie over Obama.

     Wallace maakte gehakt van Donalds bewering dat Biden de politie zou willen afschaffen (“abolish”).
     Ook bleef er niets over van de bewering van Trump dat er zoveel zou worden gefraudeerd met stemmen per post (Trump heeft notabene zelf 2 jaar terug nog per post gestemd).

     Het aller opvallendst: Donald weigerde antwoord te geven op de vraag of hij zijn verlies zou toegeven, mocht hij straks verliezen van Biden.

   2. M. Brandenburg

    Nee CNN word in de VS niet serieus meer genomen, niet alleen is er een hele documantaire waar CNN word ontmaskert met opegnoemen beelden alwaar de betrokken leidinggevende keihard uitleggen hoe ze de boel bedonderen, ook de werkenemers doen uit de doeken dat ze de feiten en waarheid niet mogen brengen, gelukkig staat het allemaal op beeld en is alles volledig opgenomen, maar de direct betrokken liegen natuurlijk volgen Beukman de geestelijk beperkte.

    Daarnaast ging CNN bijna kapot aan inkomsten verliezen omdat het volk niet meer kijken, de kijkcijfers voor CNN zijn dan ook totaal in elkaar geklapt en ze gaan maar niet omhoog, daarnaast heeft het ook nog een regeling getrokken voor maar liefst 275 miljoen dollard voor het brengen van Fake en gefabriceerd nieuws wetende dat een rechtzaak nog vele malen duurder had uitgevallen en de naam definitief veroordeeld van het feit niet meer te redden was geweest, nu kan men nog doen alsof een regeling treffen op een zaak waar iedereen de leugenachtige kant van CCN zonder ontkennen kan vaststellen geen schuldbekentenis was.

    De feiten blijven zich opstapelen, oh ja en dan was er pas nog dat akkefietje op Twitter waar de President zijn uitpraken over stemmen per post werd gevlagd als fakenieuws met factchecker CNN als bron, waar binnen 10 seconden de leugens van CNN achterhaald kunnen worden via de website van het Witte Huis waar een zoekfunctie direct 1047 gevallen van fraude per post beschikbaar stellen, waarvan er maar liefst 2 betrekking hadden tot Republikeinen en de overige 1045 laten zien hoehet een favoriete manir van de Democraten is om de boel de bedonderen op die manier.

    Dus nee CNN word in de VS niet meer serieus genomen, trekt geen kijkers en staat bekend om hun leugens en fabriceren van fakenews.

   3. Freba

    Alle nieuwszenders in de VS worden “aangestuurd” door dezelfde aandeelhouders. Links of Rechts doet er niet toe. Ff googelen en je komt erachter dat alle lijntjes op 1 punt samenkomen. Inmiddels zijn veel Duitse zenders al in hun handen. De NPO en de RTL’s zijn geen uitzondering. Gelukkig hebben we de VOC achter ons gelaten. Heet nu de Verenigde Europese Compagnie. Zo prettig dat we daar jaarlijks 9.000.000.000 euro aan defensiegeld voor over hebben om de “democratie” in de Oekraïne en Wit Rusland te brengen. Dat de landen vergeven zijn van uiterst belangrijke grondstoffen is bijzaak. Of wel? Eens een kolonist altijd een kolonist.

 6. Blondie

  Kijk Aboutaleb heeft vast nog wel een Marokkaans vriendje, die in de Spaanse polder nog een loods vol heeft liggen met mondkapjes.
  Ja toch, niet dan.
  Tof toch.

  Kijkt Aboutaleb naar CNN.?
  Waarschijnlijk de Marokkaanse editie.

  1. Bloemkust

   Verdachtmakingen zonder enkele grond.

 7. Piet Klein

  Het is een groot circus van falen. Het begon met de groepsimmuniteit die absoluut niet te realiseren viel. Zweden heeft het nog eens voor ons uitgetest. Het volledig niet voorbereid zijn op het beschermen van de zwakke groepen. Medewerkers die onbeschermd moesten behandelen in verpleeghuizen en de thuiszorg. Kantje bord op
  de IC capaciteit. Vele doden waren het gevolg.

  Na een snelle draai waarvoor dan de term intelligente lockdown moest worden ingevoerd, wat er vooral op duidde dat het RIVM en de Rutte er achter waren gekomen dat ze met de groepsimmuniteit niet erg intelligent waren bezig geweest. Dan de zotte uitspraak dat in theaters men afstand moet houden en in vliegtuigen niet. Ja zeker vliegtuigen hebben een stevige ventilatie maar er wordt tenminste 50% van de lucht gecirculeerd waardoor de kans op besmetting misschien nog wel hoger is dan in het theater. Dan de soap met de mondkapjes.

  Misschien moeten we het nog een keer uitleggen aan het RIVM. De kans op een besmetting is groter naarmate er meer mensen besmet zijn. Er moet echter nog wel overdracht plaatsvinden. De overdracht heeft te maken met hoe het virus zich verspreidt. Dit virus vooral via lucht(vocht)deeltjes. De manier om de overdracht te beperken is het aantal contacten beperken. En als er wel contact in het contact remmen door afstand te houden en bijvoorbeeld mondkapjes te dragen. Wanneer er een wetenschappelijke benadering was gevolgd dan geef je hoe groot de overdrachtsfactor is onder de verschillende omstandigheden en maatregelen. Bij medicinale mondkapjes en beperkt afstand is de overdracht laag, bij niet medicinale mondkapjes is de overdacht lager dan zonder mondkapje maar niet zo goed als met een medicinaal mondkapje. De Universiteit van Utrecht verrichte een studie waaruit bleek dat met gewone mondkapjes, afstand houden en veel handen wassen een aanzienlijk succes bereikt kan worden in het terugdringen van het virus. Je kunt als RIVM eenvoudig tabellen opstellen waarin de kans op besmetting is af te lezen in de rijen en vervolgens in de kolommen de besmettingskans bij de toe te passen maatregelen. Het enige wat het RIVM als wetenschappelijk instituut moet doen is deze getallen op een rij zetten. Daarna is het aan de politiek om de beslissingen te nemen. Maar het RIVM ging mee in het effect op de economie, waar ze overigens weinig verstand van hebben en ook niet hoeven te hebben. Ze lieten zich voor het karretje spannen van een politiek die het lef niet heeft de beslissingen te nemen of de informatie af te dwingen waarmee ze de beslissingen kunnen nemen. Wat het RIVM wel kan voorrekenen is de duur van maatregelen. Strenge maatregelen en in een vroeger stadium leidt tot een kortere periode waarin de maatregelen moeten worden toegepast. Een lock down duurt korter als deze sneller een steviger wordt toegepast. Ook dat kan eenvoudig in tabellen worden weergegeven, waarna het voor beslissers eenvoudig is te bepalen welke maatregelen genomen moeten worden.

  Dan dansen er nog allerlei media clowns rond zoals Kelder en de Hond De Hond die zich graag mengt in de discussie omdat er een beetje statistiek bij komt kijken. Een groot promotor wordt van minder strenge maatregelen en nu pijnlijk wordt teruggefloten door de realiteit. Wij begrijpen ook niet waarom de Hond er maar niet in slaagt met zijn concollega’s te komen tot eenduidige peilingen. Het is basale statistiek dan moet toch niet zo moeilijk zijn en dan vervolgens met halve kennis verwarring gaat zaaien de corona discussie. Doe eerst je eigen werk eens goed en zorg ervoor dat iedereen nauwkeurig peilt. Kelder die zich mega zorgen maakt om het effect op de economie en in geen velden of wegen te zien is als Rutte vrolijk megabedragen schenkt aan Italianen die gemiddeld rijker zijn en Fransen die gemiddeld meer verdienen en beiden mogen eerder met pensioen. Jort dit is simpeler en duidelijker.

  Dan kunnen inreizigers niet gedwongen worden tot quarantaine. Ik snap de beslissing niet. Er zijn tal van mogelijkheden, desnoods het afkondigen van een noodtoestand waaronder maatregelen kunnen worden getroffen. Nu accepteert de regering dat er mensen niet in quarantaine gaan en dus het aantal besmettingen groter wordt en de verspreiding van het virus zal toenemen, waardoor er op een gegeven moment weer strengere maatregelen zoals een vergaande lock down nodig zijn die ook nog eens langer noodzakelijk zijn. De consequenties voor de economie zullen groter zijn. Het is onbegrijpelijk dat deze regering zich als toeschouwer opstelt. De regering heeft alle mogelijkheden om wel in te grijpen al zijn dat misschien vergaande maatregelen. Je legt uit dat het of niet nodig is of je zorgt dat beslissingen neemt die maatregelen wel mogelijk maken. Maar het niet nemen van maatregelen heeft vergaande consequenties en betekent meer doden, meer schade aan de economie. Het is bedroevend hoe zeer Rutte en zijn coalitie niet in staat zijn regie te geven bij een overzichtelijke crisis (met weliswaar een stevige impact) . Het is bedroevende kwaliteit die het RIVM ten toon spreid. Wat het RIVM doet heeft weinig met een wetenschappelijke benadering te maken.

  Laten we hopen dat de mainstream media misschien ook eens de verantwoordelijkheid gaan voelen om kritisch te zijn. Dat zij zich realiseren dat met hun libelle+ benadering ze mede verantwoordelijk zijn voor de chaos (weliswaar mede veroorzaakt door deze falende politici). Ze hadden enorme toegevoegde waarde kunnen hebben. Maar samen met de politiek zitten ze in een intellectuele inteelt die vernietigend slecht is voor NL.

  Ik weet niet hoe u vergaat maar ik begin ervoor te schamen dat ik Nederlander ben.

  1. Petrazoveel

   Ik schaam me niet voor mijn Nederlander-zijn. Ik zou niet weten welke nationaliteit ik liever zou hebben. Ik vind wel dat er echt enorm veel domme en niet-nadenkende mensen zijn in Nederland maar dat is een heel andere discussie. Daarnaast ben ik er net zoals u van overtuigd dat Nederland verkwanselt wordt, waarschijnlijk ten gunste van maar een paar mensen.

  2. knabbel-001

   Het stukje loopt niet echt vloeiend, maar in grote lijnen ben ik het met U eens…

 8. ervi

  Aboutaleb is de man die zei dat hij “niet bestudeert” maar “bestuurt”.
  Elke dag CNN volgen is inderdaad niet bestuderen.
  Met het OMT/RIVM is trouwens iedereen wel klaar.

 9. Fransde Groen

  Dus een Nederlandse burgemeester gelooft een corrupte Amerikaanse nieuwszender

 10. Adriaen van Bergen

  Het moet vrij zijn. Als je er een wil dragen, prima.
  Als die ander hem niet wil dragen?
  Die van jou werkt toch.

  1. ikweetwatikwil

   Zo is het Adriaen van Bergen

  2. Combats le pelicule

   Mondkapje zijn onzin.Helpen niet. Weg er mee.

   1. combat le pelicule

    “Mondkapje zijn onzin.Helpen niet. Weg er mee.”

    Het is net alsof ik het zelf zeg, het scheelt alleen een letter..

 11. Arbeider65

  Iedereen heeft het over de mondkapjes. Wanneer gaat het eens over de ontslagen werknemers overal en het failliet van veel bedrijven? Dat gaat geld kosten. Heel veel geld.

  1. combat le pelicule

   Niet natuurlijk, want iedereen dient immers zo te worden geïndoctrineerd dat het wereldwijde vaccinatie protocol in zal gaan…en ben je niet ingeënt krijg je geen baan, hypotheek, kinderen geen onderwijs, niet vliegen, etc etc..

 12. combat le pelicule

  Die kwiebus, ab osterhaus, die altijd bij op1 zijn angstzaaierij ten toon spreid, dat is pas een idioot met z’n vooravond van een 2de golf, dit soort gasten moeten een tv verbod krijgen..

  1. combat le pellicule

   Ab is een nazi die zich heeft verrijkt aan virussen. Lijkt op Mengele.

 13. Sabreur

  Gelukkig zijn ze bij DDS wel zo eerlijk om hun voorkeur voor mondkapjes te begeleiden door een link naar hun eigen handel in mondkapjes. Zo weten wij tenminste dat we om commerciële redenen worden voorgelogen.

 14. Happytissue

  Ik dacht dat als iets een advertorial was men verplicht was dit te vermelden?

  Of gaat men nu proberen te beweren dat dit een echt artikel is, kom op het is nog geen eerste van april

 15. DubbelZout

  “Ik geloof wél in de waarde van mondkapjes”

  Het is inmiddels een vorm van religie geworden
  Het gaat toch om de feiten ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.