Middelbare school in Assen neemt voortouw bij invoer mondkapjesplicht

De locatie Lariks van het CS Vincent van Gogh in Assen heeft een mondkapjesplicht ingevoerd voor leerlingen vanaf de vierde klas en voor medewerkers. Daarmee geeft de school gehoor aan het overgrote deel van de leraren (80 procent) die vinden dat het onveilig is om de scholen weer volledig te openen zonder extra maatregelen.
Ouders en leerlingen van de school hebben volgens RTV Drenthe een brief gekregen waarin de maatregel wordt aangekondigd. De school voert de maatregel in voor de periode tot 1 september, en kijkt dan hoe het er in de rest van de provincie aan toegaat. Mocht het risico laag blijven, dan schrappen ze de maatregel weer.

Ik vind het hartstikke goed dat zo’n schoolbestuur zelf de knoop doorhakt. Het kabinet en het RIVM blijven maar aanmodderen met hun rekenmodelletjes, maar zo’n school moet toch wat!

De school heeft wel duidelijk geprobeerd om de maatregel zo acceptabel mogelijk te houden. Alleen vierdejaars en medewerkers moeten er nu even aan geloven, wat volgens mij gewoon volgens de richtlijnen van het RIVM is.

Het gaat nog interessant worden wat de rest van de scholen gaan doen! Want de scholen die maatregelen overwegen, kiezen die voor precies dezelfde maatregelen of gaan ze variëren? Je krijgt dan waarschijnlijk weer dezelfde discussie, over hoe het allemaal zo verwarrend is voor iedereen en dat er landelijk beleid moet komen. Het RIVM tovert tegen die tijd vast weer een nieuw onderzoek uit de hoge hoed, waardoor ‘met nieuw inzicht’ Nederland ook ineens dezelfde regels gaat hanteren als de rest van Europa.

Maar waar ik echt benieuwd naar ben is of, en hoe, het virus zich gaat verspreiden in de scholen als ze weer open zijn. Ik denk namelijk dat die mondkapjes alleen zin zullen hebben als de hele school er mee rondloopt, en niet alleen vierdejaars en medewerkers. Ik hoop voor de school in Assen dat het zo voldoende gaat zijn, maar ik ben er toch een beetje bang voor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. NEXIT.

  Lijkt wel op de strijd tegen zwarte piet , politiek correcten gaan op eigen houtje eigen regels uitvaardigen.

  Als het kind nu geen mondkapje wil dragen wat vindt dan de onderwijsinspectie van de achterlijjke maatregel van de directie ?

  Ik hield me kind lekker thuis

  1. Rood

   @Nexit.: Héé psstt… Heb je ook gezien dat er hier geadverteerd wordt t.b.v. mondkapjes?

   1. hans-e-pans

    Zou het belangenverstengeling kunnen zijn?

 2. Rood

  Ben zeer benieuwd welk medisch wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan deze schoolse gedragsbeïnvloeding.

  1. NEXIT.

   GEEN , net zo een drogverhaal als de groeps immuniteit

   De politiek werkt zich dood momenteel , ik lieg wij liegen wij hebben alles bij elkaar gelogen

 3. Heinrich

  Mondkapjesplicht op school,en in de weekenden dicht op elkaar geplakt fuiven en feesten!
  In Nederland heeft men nog niet begrepen dat zelfdiscipline de sleutel is, het beleid is slechts een ineffectieve farce!

  1. JochemX

   Idiote maatregelen opvolgen die nergens meer op slaan heeft weinig met zelfdiscipline te maken.

 4. Anti Idioten

  Hier nog een studie die bewijst dat mondkapjes niks doen of juist erger zijn dan geen mondkapje…maarja iedereen is zo voor of tegen de mondkapjes dat er haast geen rationeel debat te voeren valt.

  h**ps://www.google.com/amp/s/www.cbsnews.com/amp/news/neck-gaiters-may-do-more-harm-than-not-wearing-a-mask-at-all-study-shows/

  1. NEXIT.

   De meeste sukkels kunnen een kapje en handschoenen niet eens goed aan en uittrekken waardoor ze voor zichzelf de grootste besmettingsbron zijn.

 5. Maurits Dekker

  Volgens de landkaart op de website van het RIVM komt het virus helemaal niet voor.
  Het aantal besmettingen in Assen is NUL KOMMA NUL.
  De angst voor corona begint hysterische vormen aan te nemen.

 6. Morgan4321

  De jongere leerlingen (en de zittenblijvers) zijn niet besmettelijk volgens die school? En de docenten hebben zichzelf natuurlijk vrijgesteld van die onzin, ze zijn wel bang maar ook weer niet zo erg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.