Mogelijk nieuwe maatregelen tegen corona – Donderdag nieuwe persconferentie door Rutte en De Jonge

Premier Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond een persconferentie vanwege de gesignaleerde stijging van het aantal coronagevallen. Hoewel er vooralsnog geen reden is voor paniek, is de kans wel aanwezig dat er nieuwe en aanvullende maatregelen zullen worden geïntroduceerd.
Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de persconferentie bedoeld om de ‘algemene situatie te duiden, in te zoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen’. Rutte en De Jonge zouden volgens ingewijden (zegt het AD) “uitermate bezorgd” zijn over het toenemende aantal besmettingen.

Het enige echte probleem waar ze momenteel mee zitten, is het feit dat er praktisch geen controles worden uitgevoerd bij inkomende reizigers uit risicogebieden op Schiphol. Want daardoor blijft het uiteindelijk gewoon dweilen met de kraan open. Het invoeren van een verplichte quarantaine schijnt juridisch echter nogal lastig te zijn, maar dat zou wel het beste zijn.

Het stijgende aantal besmettingen is an sich geen probleem. Het komt voornamelijk voor bij de leeftijdsgroepen die een hoge overlevingskans hebben, en ook minder last hebben van ernstige (levensbedreigende) symptomen.

Dat betekent echter niet dat Nederland dan maar helemaal geen probleem meer heeft. Allereerst omdat de risicogroepen (ouderen, zwakkeren en mensen met een serieuze aandoening) natuurlijk niet eindeloos afstand kunnen blijven houden van al die mogelijk besmette 20-plussers.

Daarnaast is het toenemende aantal besmettingen op den duur mogelijk wél een groot gevaar, omdat het virus bij iedere nieuwe besmetting kan muteren. In de meeste gevallen resulteert dat in een nutteloze mutatie, maar de kans bestaat altijd dat het muteert in een veel schadelijkere variant. Een kans die, hoe klein ook, wel toe blijft nemen naarmate er meer besmettingen plaatsvinden.

Die mutaties kunnen er op den duur ook voor zorgen dat vaccins niet, minder of maar tijdelijk effectief zullen zijn. Italië had op het moment dat ze het virus in beeld kregen, al te maken met twee varianten van het virus. Nederland bleek er in februari (uit m’n hoofd) al iets van negen te hebben.

Vooralsnog lijkt er nog geen sprake te zijn van een echt nieuwe ‘super-corona’, en ik denk ook niet dat Rutte of De Jonge dat potentiële risico zullen adresseren komende donderdagavond. Ik denk dat ze ‘op de oude voet’ verder zullen gaan en hooguit meer bevoegdheden aan burgemeesters zullen geven, zodat de verantwoordelijkheid voor (lokale) virusbestrijding op hen kan worden afgewend.

Met een beetje pech, en ik zie het zo doen, blijven ze de ruimte geven voor maatregelen die allang zijn achterhaald. Dan kan het RIVM weer met wat ‘nieuwe’ inzichten komen die weer voor tegenstrijdigheden in het beleid gaan zorgen, maar waar weer te laat pas wat aan zal worden gedaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Blitzkrieg

  Wout Willemsen :
  Quote : “Het invoeren van een verplichte quarantaine schijnt juridisch echter nogal lastig te zijn, maar dat zou wel het beste zijn.”

  Het beste zou zijn als we per direct stoppen met die DDR rommel. Ik maar eens eens stukkie schrijven over hun de economie naar de ellende wordt geholpen in plaats van mee te doen aan de overheidspropaganda.

  1. Blitzkrieg

   Wout Willemsen : Correctie, sorry maar je wordt er ook zo verschrikkelijk moe van!

   Quote : “Het invoeren van een verplichte quarantaine schijnt juridisch echter nogal lastig te zijn, maar dat zou wel het beste zijn.”

   Het beste zou zijn als we per direct stoppen met die DDR rommel. Ik zou maar eens een stukkie schrijven over de economie die naar de ellende wordt geholpen in plaats van mee te doen aan de overheidspropaganda.

 2. P.Sisterons

  Rutte en de Jonge, schei uit met dat belachelijk gedoe over corona. Er is afdoende bewijs voor dat HCQ goed werkt.

 3. RPML

  Feiten en fictie worden wereldwijd door de onaantastbare ambtenarij, bestuurders en virologen gebruikt om 0% risico en 100% zekerheid te garanderen. Wanneer wordt eens hun bijdrage gevraagd in de vorm van een fors loonoffer (solidariteitstoeslag) zodat het hen ook eens ‘pijn’ gaat doen en ze eens logisch en kritisch gaan nadenken in plaats van dat men kosteloos en pijnloos tegenstrijdige regeltjes zit te bedenken? Kun je straks bij de burgemeester aankloppen als blijkt dat hij je tent nodeloos heeft laten sluiten door een paar BOA’s en je daardoor een faillissement heeft bezorgd? Ik weet zeker van niet, want deze op de samenleving terende kaste heeft zich daartegen beschermd.

  1. RPML

   Het virus is overal gelijk maar de maatregelen zijn verschillend en tegenstrijdig, dat klopt niet als het doel hetzelfde zou moeten zijn. Dat geeft te denken…

   1. Rood

    @RPML: Cijfers, nota bene door die gasten zelf gepubliceerd, wijzen uit dat alles, maar dan ook volstrekt alles volstrekt overtrokken is. We worden richting het vaccin(s) geduwd, de belangen zijn immens.

  2. Che

   ”want deze op de samenleving terende kaste”

   Hoe bruin wil je ze bakken @R 🙂 🙂 🙂

   Vrij naar Pim, ga toch koken…

   1. RPML

    Je gaat inderdaad vanzelf koken als je maar vaak genoeg met ze te maken hebt 😉

   2. Grasmaaier

    “… deze op de samenleving terende kaste”

    Het lijkt me de meest adequate omschrijving voor dat ambtenarengespuis dat de feitelijke dienst uitmaakt en eeuwig uit de wind wordt gehouden. Ik ken heel wat ambtenaren, ook in mijn familie, en allemaal zijn ze links, allemaal zijn ze politiek correct, allemaal weten ze dat ze tot hun pensioen op rozen zitten en allemaal hebben ze dat dedain van ‘je kunt ons toch niks maken’.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ambtenaren zijn de eerste die bij economisch slechte tijden een optater krijgen. Zie politie en Defensie.

     Grasmaaier heeft zich weer iets ingebeeld en staat voor lul.

     1. Aardvark blues

      Het gaat over beleidsambtenaren gggristelijke zakkenwasser!

     2. Meriadoc Brandebok

      Dat geldt ook voor beleidsambtenaren.

    2. Bloemkust

     Misschien bedoel je omdat ze allemaal níet op de PVV/fvp stemmen.

     1. Bloemkust

      Misschien bedoel je dat ze allemaal níet op de PVV/fvp stemmen.

 4. NEXIT.

  Snuitblokkers die niet werken worden door linkse dictators verplicht gesteld.

  Totaal krankzinnig.

  Aantal testen wordt opgevoerd dus aantal besmettingen stijgt procentueel mee. Heel normaal bij statistiekleer.

  En maar paniek zaaien via de media. Medewerking uit de bevolking neemt hand over hand af. Aantal ziekenhuisopnames zwijgt men over , aantal doden is nagenoeg nihil.

 5. JochemX

  Mijn God, kan dat stelletje niet nog een tijdje wegblijven?

 6. marianne71

  Wat is het doel? Eerst was dat zorgen voor geen overbelasting op de IC, die zijn nu onderbezet want zomer. Nu is het doel ten alle tijden voor altijd proberen te voorkomen dat risicogroepen worden besmet met Corona?

  Ik geloof niet dat je het muteren van virussen kan voorkomen. Ja als we allemaal als een kasplantje gaan leven en thuis blijven.

  1. Paardenmiddel

   Ik denk dat de bananenministers in paniek beginnen te raken. De angst regeert niet meer.
   Ik zie het in mijn omgeving. Mensen gaan weer normaal doen. En de afrekening komt eraan. Ook voor de media.

 7. Gerda2

  Wout Willemsen
  Die mutaties kunnen er op den duur ook voor zorgen dat vaccins niet, minder of maar tijdelijk effectief zullen zijn. Italië had op het moment dat ze het virus in beeld kregen, al te maken met twee varianten van het virus. Nederland bleek er in februari (uit m’n hoofd) al iets van negen te hebben.

  De vaccins zullen altijd tijdelijk zijn, daar kun je gewoon van uit gaan.
  Het virus zal blijven muteren, daarvan verschilt het in niets van het influenzavirus.
  Ieder jaar wordt er een nieuw griepvaccin gecreëerd, de ene keer met meer succes dan de andere keer.

  Hetzelfde gaat het met het coronavirus. Minimaal ieder jaar een nieuwe prik. En natuurlijk een mooi vaccinboekje waar je mee kan pronken.

  Weet hier iemand iets over de 9 mogelijke varianten van het coronavirus in Nederland in februari?

  1. NEXIT.

   Er is geen griepvaccin ! De griepprik wekt juist influenza op.

   1. Bloemkust

    Onwetende bangmakerij.

    1. NEXIT.

     nou vertel eens hoe de griepprik dan wel werkt grafkist

     1. Bloemkust

      Vaccineren houdt in dat er in het lichaam een natuurlijke afweerreactie tegen schadelijke ziektekiemen wordt opgewekt. Verzwakte levende ziektekiemen, (stukjes) dode ziektekiemen door ziektekiemen geproduceerde stoffen worden in het lichaam gespoten. Het afweersysteem van het lichaam reageert daarop en gaat antistoffen maken.
      Vaccineren, impfen, Impfstoff, vaccin, etc.

     2. NEXIT.

      tja je kan het leuk verpakken maar het verandert niets aan de werking , je wordt geënt met een cocktail van verwachte influenza varianten zodat het lichaam anti stoffen maakt en je lichaam de verdediging opstart. In het slechtste geval wordt je jaarlijks doodziek van de prik.

      Je wordt geent met het influenza virus en na drie dood zieke jaren door de prik heb ik hem afgezworen. De farmacie lacht zich slap dat men stug doorgaat met deze idioterie.

      De griepprik is geen vaccin maar een cocktail van virus varianten. Laat jij je maar lekker volspuiten met die zooi.

     3. Bloemkust

      Oké, dus jij wordt er doodziek van. Jammer, Maar dat geldt niet voor iedereen natuurlijk.

     4. NEXIT.

      Dat geldt voor velen en die niet besef hebben waardoor ze ziek worden. Zodra ze stoppen met de prik worden ze niet meer ziek !

      De griepprik is geen vaccin , de griepprik is een moedwillige besmetting met influenza varianten. Je bent knettergek als je die zooi in je lichaam laat spuiten.

      Een walgelijk commercieel smerig spel waar zelfs onze grafkist geen speld tussen kan krijgen. Slechts zeer slecht voorgelichte mensen laten die zooi in hun lijf spuiten.

      Wel fijn dat je inhoudelijk niets heb in te brengen dus je opmerking zetten over ” Onwetende bangmakerij. ” parkeren we maar bij de rest van je populistische gelul

     5. Bloemkust

      Jezelf bedoel je. Ik heb inmiddels ook tweemaal in de herfst een griepprikje gekregen wegens een milde tia in het verleden. “Doodziek”?? Geen sprake van, niks noppes nada. En zo zullen er nog wel veel meer zijn die er niks of weinig van merken maar wel de voordelen ervan ondervinden.

      Conclusie: stop je selectieve gescheld inclusief dat populistische mantra van oplichterij maar in die tere reet van je, en val mensen die in een risicogroep zitten niet langer lastig met je anti-spuit-gewauwel.

     6. NEXIT.

      laat je fijn injecteren met influenza , dat je een TIA gehad hebt is onomstotelijk aantoonbaar met je belachelijke gebral.

      Normaal denkende mensen laten zich niet injecteren met een influenza virus tenzij je niet volledig geinformeerd bent of geestelijk wat verstoord bent door een TIA. Veel geluk verder wesley met je jaarlijkse influenza prikje

    2. toetssteen

     Bloemkust
     Leest u zich toch een in:

     h^^ps://www.nieren.nl/bibliotheek/109-vaccinaties/328-vaccinaties

     1. Bloemkust

      Heb het zojuist gelezen.
      Inclusief: ‘Maar mensen met een zwakke afweer kunnen ernstig ziek worden van zo’n levend vaccin. Voor sommige nierpatiënten is een levend vaccin daarom erg gevaarlijk.’
      Ja, en dus? Waar probeer je mij nu van te overtuigen?

     2. NEXIT.

      nee , narcisten kan je niet overtuigen

   2. andergeluid

    Plus dat er veel mensen een placebo prik krijgen en die voelen dan ook niets.
    wakker worden wakker worden wakker worden en de farmaceuten ping ping kassa mag ik even vangen

 8. Henk van Doorn

  “ Met een beetje pech, en ik zie het zo doen, blijven ze de ruimte geven voor maatregelen die allang zijn achterhaald. Dan kan het RIVM weer met wat ‘nieuwe’ inzichten komen die weer voor tegenstrijdigheden in het beleid gaan zorgen, maar waar weer te laat pas wat aan zal worden gedaan.”

  Mijn hemel, wat een debiel gewauwel is dit.

  DDS is als nieuwsbron niet meer serieus te nemen.

  1. NEXIT.

   ga dan lekker wandelen mafklapper , je hoeft hier niet te verblijven alias koning

 9. cronewillie@gmail.com

  de linkse kliek blijven angst zaaien zoals dat
  smerige mannetje Asscher, met z,n hele kliek
  burgemeesters en de rest van dat tuig.

  1. Bloemkust

   Oh ja jochie? Ik heb anders in mijn wijde omgeving nog geen kip in paniek gezien. Wel voorzichtig -vooral in het begin- maar dat is heel wat anders.

   1. combat le pelicule

    wesülsün bloedkist

    1. Bloemkust

     Nee

     1. combat le pelicule

      Jawel hoor…

     2. Bloemkust

      Etc

   2. NEXIT.

    hahahaha , op diverse plekken worden mondkapjes die niet werken verplicht ingevoerd door linkse kippen zonder kop. Ze zijn niet in paniek maar radeloos door gefingeerde cijfertjes terwijl het aantal opnamen en doden verwaarloosbaar is

    linkse indoctrinatie

    1. Bloemkust

     Mondkapjes = radeloos van paniek??? Is uw interpretatievermogen misschien in de kindertijd blijven steken?

     1. NEXIT.

      grafkist heeft inhoudelijk niets in te brengen

      populistisch links adept

 10. Cycle25

  Wat het niet ’t RIVM met dinsdagen waar niet geregistreerde zaken uit ’t weekend mee zou tellen ? O wacht…half Nederland slaapt..

 11. andergeluid

  Wilders gaat voor de zoveelste keer gelijk krijgen de REVOLUTIE gaat er aan komen het is alleen de vraag welke dag en wanneer.
  er komt te veel tegen geluid er worden te veel mensen wakker die de echte waarheid Agenda 2030 gelezen hebben en hun inmiddels beter geïnformeerd hebben.
  Dus moeten ze ons meer beperkingen op leggen volgens hun boekje.
  de Bilderberg moet door gaan ten kosten van alles de Economie onze gezondheid ons geld en onze vrijheid.
  In Duitsland 1,3 miljoen mensen die demonstreerde in Nederland op het malieveld 4000 tot 6000 was er geschat de linkse media zei Duitsland 17000 en Nederland een paar honderd zo erg is het dat ze de waarheid niet durven te noemen.
  de mensen die aan de Agenda 2030 mee werken op pakken en vervolgen.
  En dan met echt onafhankelijke rechters, als deze nog bestaan.
  De Revolutie Komt er denk ik eerder dan Sinterklaas en Zwarte piet

 12. ervi

  Het beste is dat iedereen met het virus wordt besmet, want het is “here to stay”.Welke maatregel je ook neemt.
  Met een vaccin wordt je in feite besmet met het virus en moet je lichaam zichzelf immuniseren. Er bestaat tegen geen enkel virus een medicijn waardoor je geneest.
  Een viruscel is zo klein dat het door de menselijke celwanden kan komen, in de cellen zelf.
  Medicatie kan dat niet en is alleen zinvol bij complicaties, zoals longontsteking bij Covid-19, veroorzaakt door bacteriegroei door verzwakte weerstand als gevolg van het virus. Bacterien zijn te groot om door de menselijke celwand te kunnen en kunnen wel effectief worden bestreden met antibiotica.

 13. SubTec

  Ik kan je garanderen dat er uiteindelijk weer een lockdown komt.
  En die heeft niets te maken met wat Corona doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.