Na blunder van wegloopsessie wil schaamteloze VVD-kruidenier Klaas Dijkhoff nog altijd geen verhoging zorgsalarissen

In een interview met RTL Nieuws stelt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dat hij nog altijd geen brood ziet in het verhogen van zorgsalarissen. Ondanks dat hij en z’n coalitiemakkers keihard nat zijn gegaan met hun lelijke wegloopactie, kunnen zorgmedewerkers nog altijd fluiten naar een eerlijke beloning voor hun belangrijke werk.

Ondanks dat coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie keihard op hun falie hebben gekregen voor hun volstrekt onafzichtelijke wegloopactie in de Tweede Kamer afgelopen woensdag, zijn ze nog altijd niet van zins om zorgpersoneel eindelijk eens fatsoenlijk te betalen. Het is al jaren een waarheid als een koe dat zorghulpverleners zeer belangrijk werk doen – des te belangrijker nu de corona-pandemie nog altijd niet wil overwaaien – maar daar ook op een deugdelijke manier financieel voor gecompenseerd worden? Dat dan weer niet.

Nou ja, het Franse zorgpersoneel wel. Die krijgen €2000 extra. Maar hun Nederlandse collega’s? Haha, nou, die moeten maar even wachten wat VVD-bons Klaas Dijkhoff kan uitonderhandelen met z’n collega’s van mede-coalitiepartijen CDA, D66 en ChristenUnie. Misschien krijgen ze er dan een paar grijpstuivers bij, maar misschien ook niet. Dijkhoff weigert om het verhogen van de zorgsalarissen tot prioriteit te bombarderen en blijft voor de camera’s van RTL pruttelen over de VVD-obsessie ‘economie’.

Dan weten we het wel weer, hè? Er worden miljarden vrijgemaakt voor vliegmaatschappijen en zelfs Elon Musks Tesla krijgt miljoenen bijgestort. Maar fatsoenlijk betalen voor de zorghelden die ons door de coronacrisis slepen? Nah, dat is heus niet zo belangrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. A-BBa

  Absoluut schandalig. Ik ben niet echt een Wilders fan maar op dit punt geef ik hem 100 procent gelijk.

 2. Meriadoc Brandebok

  Waarom durft niemand de vraag te stellen: waarom moeten de salarissen in de zorg omhoog? De medewerkers van het RIVM hebben ook dubbele diensten gedraaid, maar krijgen niets. Wat krijgen de politie en de BOA’s eigenlijk, een verhoging voor het intensieve werk de coronaregelementen te handhaven. Dat is één.

  Ten tweede is deze motie voor de bühne. Er wordt niet onderbouwd waar de salarisverhoging van moet worden betaald. De oppositie weet wel dat de coalitie niet met geld kan gaan gooien. Maar de verkiezingen komen eraan, dus steekt de oppositie mooie praatjes af over hoe zij de zorg hogere salarissen zou toeschuiven. De realiteit is dat er een enorme economische krimp wordt verwacht. Waarom zijn ze niet met deze motie gekomen toende economie nog op volle toeren draaide?

  Trap niet in de beloofde gouden bergen van de oppositiepartijen. Het is een luchtkasteel.

  1. Kretoloog

   M. Brandebok, sukkel in het kwadraat. Wat zeg ik, sukkel tot de 10e macht!

   Want:
   Als Hoekstra zomaar 3,4 miljard euro over heeft voor ondersteuning van de KLM (geld dat uiteindelijk gewoon bij Air France terecht komt).
   Als Rutte zomaar 21 miljard (21 miljard !) weggeeft ter ondersteuning van Zuid-Europese landen.
   Waarom zou er voor het zorgpersoneel dan niet een schamele 1 miljard kunnen worden gevonden?

   Je gedraagt je hier altijd als een verdediger van de overheid, Brandebok. Maar je bent tegelijk zo dom, dat je niet eens in de gaten hebt hoe zeer je je zelf tegenspreekt.

   Flikker toch op, kleuter. Ga andere lastig vallen met je stompzinnige reacties.

   1. Meena

    Op 1 punt van Kretoloog wil ik reageren dat de steun van KLM 3,4 miljard euro een lening is en geen gift, KLM moet de lening in 3 jaar tijd terugbetalen met een rente van 1 miljard euro

    1. Stanly2000

     Meena, misschien toch even googlen?

   2. Meriadoc Brandebok

    “M. Brandebok, sukkel in het kwadraat. Wat zeg ik, sukkel tot de 10e macht!”
    “Maar je bent tegelijk zo dom, dat je niet eens in de gaten hebt hoe zeer je je zelf tegenspreekt.”
    “Flikker toch op, kleuter. Ga andere lastig vallen met je stompzinnige reacties.”

    Kretoloog is nog onredelijker dan anders.

    De ziel.

    1. Rood

     Was het maar iedere dag zondag.

  2. Gebande3

   Merijn, 1 rede welke in mijn ogen een salarisverbetering rechtvaardigt.
   Verbetering van salarissen kan op den duur meer medewerkers, minder werkdruk veroorzaken. Een gediplomeerde verdient aardig door de onregelmatige diensten, welke een behoorlijke wissel trekken op het gezinsleven.

   De extra bonus va duizend euro netto per fulltimer is terecht.
   Praat eens met mensen op zowel ICs als op Cohort afdelingen. Diep respect voor wat die mensen meegemaakt hebben.

   1. Meriadoc Brandebok

    Precies datzelfde kun je ook over politiemensen zeggen. Zij staan ook onder hoge werkdruk, kampen ook met personeelstekorten, onder meer door hooligans die de coronaprotesten aanwenden tot eigen gewin.

    We kunnen niet meedeinen op de golven van de emotie die er nu is zoals die er is. Er moet rationeel worden gehandeld. Er moet worden gekeken wat haalbaar is, in plaats van wat we nu vinden dat er gebeuren moet.

    1. Gebande3

     Merijn, verpleegkundigen, welke geleerd hebben voor en bezig zijn met het beter maken van zieke mensen moesten ineens mensen begeleiden in het uitblazen van hun laatste adem.
     Welke beroepsgroep heeft hetzelfde moeten doen?

     1. Meriadoc Brandebok

      @Gebande3

      Ook in dit geval loop je achter de emoties aan. Er kan niet beslist worden op basis van emoties, maar er moet worden beslist op basis van ratio. Dat is ook wat we van bestuurders verwachten.

     2. Rood

      Ik ben het nooit met Kok eens, maar hier zegt hij zinnige dingen.
      Ik weet wel waarom er nauwelijks mensen te vinden zijn voor banen in de zorg. Er heerst onderbezetting en de salarissen zijn te laag.

    2. Logica

     Meriadoc, ik ben het in deze met je eens. Maar die giften en “leningen” aan Europa zijn en blijven een onverteerbare schande. Het is logisch dat mensen het niet begrijpen dat hier alles is wegbezuinigd, je geeft zelf al de voorbeelden, terwijl ze in andere landen eerder met pensioen kunnen, salarisverhogingen krijgen, basisinkomen kunnen invoeren, etc.

     Wat heeft dit eigenlijk allemaal met corona te maken? NEXIT, stem PBV of FVD.

  3. henk43

   @MB wat betreft het betalen van de salarissen van het zorgpersoneel ben ik het met u eens,maar dat de grootste graaier Dijkhof dit zegt is natuurlijk een aanfluiting.Deze man heeft al zijn rechten verspeeld.

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, maar de Kamer moet erover beslissen.

 3. Yoyo

  Wat is die VVD toch afgegleden in betrekkelijk korte tijd.
  Eerlijk is eerlijk, ze waren ooit realistisch, liberaal en common sense partij.
  Mark R. Heeft zelfs mijn stem gehad.
  Die tijden zijn voorbij.
  Klaas moet zich maar eens diep gaan schamen, en eens goed gaan nadenken waar hij en Pinokkio de foute weg in zijn geslagen.
  De kiezer heeft tot nu toe ijzerenheinig deze club het voordeel van de twijfel gegeven.
  Maar de gemiddelde, brave, hardwerkende kiezer laat zich geen 3 keer bedonderen.
  Het is tijd voor een radicaal andere koers.
  Volg het gezond verstand, en laat je niet meer beduvelen door de ” liberale” verkwansel-partij !

 4. Kennie

  @ mariadoc: ik mis in uw betoog het essentiele gegeven dat er wel miljarden naar Frankrijk en Italie gaan (waar word dat van betaald?) die hun zorgpersoneel (Frankrijk) wel extra belonen. Hoe is dat mogelijk? In dat licht bezien is de houding van dit kabinet op dat punt zeker dubieus te noemen. Uw reactie is zeer eenzijdig.

  1. Meriadoc Brandebok

   @Kennie

   De afdracht van Brussel wordt middels belastinggeld gefinancierd. In die zin is het dus uiteindelijk de burger die voor de salarisverhoging van de zorg betaald (bijvoorbeeld via hogere premies). Sommige mensen kunnen ook geen hogere premies afdragen en moeten weer wprden gecompenseerd.

   Dit draadje op Twitter gaat daar gedetailleerd op in: h**ps://twitter.com/zorgthuisadvies/status/1293781090478567425

 5. Meena

  Arogantie ten top van Klaasje Dijkhoff

 6. 75

  Als we nu eens stoppen met geld verbranden in biomassa centrales is er geld genoeg om de zorgverleners en vorstelijke loonverhoging te geven.

 7. Martin de Kok

  Geachte heer Brandebok,
  waarschijnlijk heeft u, gelukkig, weinig of niets te maken met mensen in de zorg of mensen die zorg nodig hebben. Het is ook geen aanval op u persoonlijk, maar ik probeer enig inzicht te geven waar zorgmedewerkers mee te maken hebben.
  Heeft u enig idee waarom de mensen uit de zorg een salarisverhoging dienen te krijgen?
  Deze mensen MOETEN VERPLICHT met Coronapatienten werken met een minimale bescherming bestaande uit een simpel mondkapje en met 0,0 meter afstand. Deze mensen MOETEN met deze hitte mensen wassen in heel kleine ruimtes, met een mondkapje op. Dat deze mensen de hele dag met een mondkapje op moeten lopen. Deze mensen hebben dagelijks discussie en in enkele gevallen een schermutseling met bezoekers van verpleeghuizen die naar hun familie willen en weigeren een mondkapje te dragen. Dat deze mensen door hun werkgever dringend wordt geadviseerd om niet naar verjaardagen, trouwerijen etc te gaan om besmetting te voorkomen.
  Dat politieagenten zoveel mogelijk thuis mogen werken, indien dat mogelijk is. Dat politieagenten betere beschermingsmiddelen hebben dan mensen in de zorg. Dat de politiemensen een veilige ruimte kunnen creëren en daarbij desnoods een wapenstok kunnen gebruiken. Wist je dat stadswachten in Schiedam zelf een bron van besmetting zijn. Met 4 tot 5 man in 1 busje zitten? Met 3 man surveilleren? Weglopen bij problemen?
  Dit bovenstaande is de reden dat de KANJERS in de zorg meer salaris verdienen!!

  1. Meriadoc Brandebok

   “Dat politieagenten zoveel mogelijk thuis mogen werken, indien dat mogelijk is. Dat politieagenten betere beschermingsmiddelen hebben dan mensen in de zorg. Dat de politiemensen een veilige ruimte kunnen creëren en daarbij desnoods een wapenstok kunnen gebruiken. Wist je dat stadswachten in Schiedam zelf een bron van besmetting zijn. Met 4 tot 5 man in 1 busje zitten? Met 3 man surveilleren? Weglopen bij problemen?”

   De praktijk is vaak heel anders. Laatst hoorde ik het verhaal van een politie-agent die in het gezicht was gespuwd. Die kon naar huis, afwachten of hij geen coronavirus zou hebben opgelopen.

   1. Kretoloog

    Zo hoorde ik het volgende verhaal uit de praktijk:

    “Guusje had op school in zijn broekje geplast. Daarom stuurde de juf hem naar huis. De stank was namelijk niet te harden. Guusje moest thuisblijven, afwachten of hij geen blaasontsteking had opgelopen“.

  2. Martin de Kok

   Wil nog als aanvulling geven dat in Schiedam alle stadswachten thuis moesten blijven nadat enkele besmet waren met het Coronavirus, niet geheel vreemd.
   Als een zorgmedewerker besmet is wordt is gekeken hoever deze er last van heeft en mag na een week aan het werk als het milde sympthonen zijn. De overige collega’s moeten blijven werken. Mensen van het rivm etc evenals de managers worden al super goed betaald. Maar deze zie je niet tussen patiënten. Zelfs managers van een groot ziekenhuis hebben het lef om 1000 euro te graaien.

   1. Gebande3

    Zelfs managers van een groot ziekenhuis hebben het lef om 1000 euro te graaien.

    Onjuist, er geldt een salarisplafond.
    Of u moet afdelingshoofden al managers noemen.
    Half ziek doorwerken is in menig ziekenhuis gebeurd.

    1. Martin de Kok

     Het verplegend personeel in het Zaans Medisch Centrum is verbolgen over een ‘coronabonus’ die in het geheim is uitgekeerd aan leidinggevenden. De werknemers die met gevaar voor eigen gezondheid aan de bedden stonden, hoeven geen enkele bonus te verwachten.Blijkbaar wordt extra tijd van deze mensen anders gewaardeerd dan de inzet van een ’gewone’ medewerker op een afdeling met doodzieke coronapatiënten.” Het ZMC betreurt de situatie, en zegt te begrijpen dat het “gevoelsmatig anders overkomt”.

  3. Oepsie

   U reageert, op de narcist Guusje aka Brandebok, de reus met lemen voeten , moreel hoog te Paard zal hij de domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Guusje hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht.
   Guusje is een ijdele narcistische homoseksuele man? die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Guusje ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Guusje een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.
   De depressie, die op de loer ligt, als de zinloosheid van zijn bestaan, manifest wordt zodra de dru(g), van zijn grootheidswaan is uitgewerkt.
   Je zou denken dat volgens de heersende opvattingen dergelijke getalenteerde mensen, de trots van hun ouders, een sterk en stabiel zelfbewustzijn zouden moeten hebben. Juist het tegendeel blijkt echter waar.

 8. AS210854

  Nee de vvd geeft liever ons belastinggeld aan Frankrijk, zodat zij WEL de salarisverhoging in de zorg kunnen betalen. ZUM 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 9. Vogel

  Het gaat om het schaamteloze weglopen als er voor een wet gestemd moet worden, geen enkele minister heeft dit veroordeeld, ik denk zelfs vooraf afgesproken.
  Die Dijkhof met zijn huichelende kop durft er ook niets van te zeggen.
  Bij stemming hoef je alleen maar ja of nee te stemmen,
  Maar dat durven de hufters niet, dit zooitje wordt geacht ons te vertegenwoordigen.
  Hun namen zijn nu gelukkig bekend. En zal wekelijks bekend gemaakt worden bij de lijst van nsbers.
  Je bent nu wel heeeeel dom als je nu nog op 1 van deze partijen stemt. Bah ik zie die Heersma nog rennen met zijn dikke plofkop, hoop dat het een hartinfarct opleverd, en het ziekenhuis geen ruimte of tijd heeft

 10. macsjang

  Dijkhoff is een glibberige kotsbak, helaas velen met hem die een voorbeeldfunctie dienen te hebben.

 11. Vogel

  Als je het wel of niet eens bent met de motie, kan je dit toch gewoon zeggen?
  Ik hoop nu dat de 1e kamer dit ook gaat doen als er een wet goedgekeurd moet worden,
  Gewoon weglopen zodat er te weinig mensen zijn om de stemming rechtsgeldig te maken.

 12. Vogel

  Geachte heer de Kok
  Als u vind dat de zorg meer betaald moet worden, is dat u mening, ik ben ook van mening dat meer geld niet altijd oplossing is. Ook niet voor de zorg. Dat ze wel een extraatje verdienen vind ik O.K
  Maar structureel meer geld is niet de oplossing.
  Maar als er over gestemt moet worden Loop Niet Weg

  1. Oepsie

   Geld is niet altijd ”de oplossing’. Dat klopt, maar men staat al jaren stil wat beloning betreft. Het wordt nu echt tijd, dat daar in beweging inkomt. Want NL heeft geld zat. Dat is wel gebleken de laatste maanden in Brussel. Dus kom op, schaar u aan de kant van de waarheid en niet die van de leugens.

  2. evil knievel

   U maakt dit geld liever over naar Brussel om landen uit t slijk te blijven trekken terwijl we allemaal weten dat ze alleen maar verder zullen zinken!?😏

 13. johanjha

  Ze moeten nog veel meer van deze achterlijkheid gebruik maken en zo door gaan. Dan weet ik wel welke twee partijen straks de grootste worden. Ondanks dat DDS hier anders over denkt en dit ook framed zal de PVV op 1 komen en de FVD op 2.

 14. Cycle25

  VVD op z’n managers blues, dit walgelijke volk doet alles voor om werkvloeren leeg te knijpen.

 15. Pierre Tombale

  Werkelijk de schaamte voorbij.
  Die godvergeten gruwelijke kruideniersmentaliteit om in een oorlog de frontsoldaten zonder bescherming de strijd in te sturen en vervolgens je dankbaarheid alleen met de mond te belijden.
  Hoe hypocriet wil je het hebben?
  Je zou er Wilders door gaan stemmen.

  1. Oepsie

   Is ook niet de absolute oplossing, maar laten we de boel maar eens opschudden. Wat zullen ze schrikken en het hardste roepen, om mee te mogen doen, in een coalitie.

  2. evil knievel

   DOEN PIERRE!
   Alleen daarom al!👍

 16. rexm

  Iedereen zal het wel weer vergeten zijn dat Klaas ook eens problemen heeft gehad met aan twee walletjes eten en moest hij het terug betalen.
  Hij probeert voor de VVD de boel goed te praten, maar het kwaad is al geschiet.

 17. George D

  K. Dijkhoff, een aardig lijkende Brabander, maar het is een rat in een pak. Beste zorgverleners, als deze man of andere weglopende politici, met corona bij jullie komen. Net zo hard nee zeggen.

 18. Bilderberg

  Er wordt steeds gepraat over salarisverhogingen in de zorg. Telt dit ook voor de medisch specialisten en de HBO verpleegkundigen of gaat het over de poetshulpen in de thuiszorg?
  Je kunt niet iedereen die in de zorg werkt met elkaar vergelijken.
  Tevens ben ik van mening dat salarisverhogingen in de CAO moet worden geregeld, en niet in de tweede kamer.
  Als de kamer eventueel met meerderheid voor stemt wat wordt er dan geregeld? 5% meer 10 % meer of € 1.000,00 netto voor iedereen erbij? Dit zullen echt de werknemers en de werkgevers in de zorg met elkaar overeen moeten komen.

 19. plakband

  Dijkhof is nog steeds kwaad omdat hij zelf heeft moeten inleveren.
  Dus gunt hij anderen ook niets.

  Zie onderstaand bericht van December 2019
  VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft jaarlijks ten onrechte 4.900 euro aan reiskosten vergoed gekregen en stort dit bedrag terug, meldt HP/De Tijd woensdag. Daarnaast ziet hij alsnog af van de omstreden wachtgeldregeling. Door deze regeling ontving hij 37.000 euro boven op zijn salaris als Kamerlid, omdat hij in het vorige kabinet kortstondig minister is geweest.

 20. Duckday

  Plak deze kamer lieden die met naam en foto in alle openbare ruimten zodat iedereen het kan zien wie weggelopen is.
  Breek hett kartel en nagel deze kamer leden aan de schandpaal

 21. SilverFox

  Vind zo’n verhoging ook onzinnig. Als je meer wil verdienen moet je ander werk zoeken. De werkende burger betaalt zich al suf aan zorgpremie, eigen risico en eigen bijdrages.

  1. Rood

   “De werkende burger betaalt zich al suf aan zorgpremie, eigen risico en eigen bijdrages.”

   En wat gebeurt er volgens jou met die miljarden?

 22. evil knievel

  Iedereen vergeten dat r ook de nodige miljardjes(😭) naar t eurobonds overgeboekt moeten worden!?🤨
  Kunnen we dan,als we zelf geen rooie meer hebben schijnbaar,de mensen toch niet meer van betalen die hun leven in de waagschaal hebben gelegd!
  Kom op hé!😏

 23. Rood

  Hij lijkt in elk geval eerlijk(er). Zijn holmaatje Rutte belooft het en doet het niet.

 24. Sjipke

  Waar Meneer Dijkhoff even aan voorbij gaat dat is dat de VVD ‘mee’ regeert en niet alleen regeert!!

  Als hij van mening is dat je deze toezegging niet kan doen, had hij ervoor moeten zorgen dat er voldoende mensen in de tweede kamer waren om die motie tegen te houden. Dat is natuurlijk het democratisch recht. Daar kan je het mee eens zijn of niet. Maar de enigste plicht die een Kamerlid heeft is nu eenmaal zorgen dat je aanwezig bent op je werk!!!

  Er is geen bedrijf in Nederland die accepteert dat zijn personeelsleden gewoon vertrekken terwijl er nog gewerkt moet worden!!
  Het is gewon schandalig dat er kennelijk zo weinig interesse is bij de verschillende fractie’s om er voor te zorgen dat er bij een debat dat gaat over Corona, en dus over de acute gezondheidszorg van Nederland, er voldoende leden aanwezig zijn om eventueel een motie te steunen of weg te stemmen.

  Als je je vakantie belangrijker vind dan je aanwezigheid in de kamer dan ben je al geen knip voor je neus waard, als je dan vervolgens ook nog eens op de loop gaat omdat de mogelijke uitslag je niet aan staat lijkt dat toch verdomde veel op werk weigeren! Eerst staan te klappen langs de lijn eb vervolgens een middelvinger opsteken naar al die verpleegkundige diskwalificeert je als volksvertegenwoordiger !

  Je moet er toch niet aandenken dat een patient op de operatietafel ligt en dat het aanwezige personeel wegloopt omdat ze van mening zijn dat de patient niet hoeft te worden gered!!
  Gelukkig heeft het zorgpersoneel meer karakter dan dat zotje lapzwansen dat aan de haal ging voor hun verantwoordelijkheid!

 25. Madpo

  En de VVD stijgt nog steeds in de peilingen?? Krijgen de Nederlanders het kabinet dat ze verdienen of is de VVD fraude bende actief. Ik geloof niet meer in de betrouwbaarheid van dit stelsel. Met andere woorden: we worden besodemieterd waar we bijstaan in dit land door dit huidige kabinet en de EU
  .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.