Nederland brandt vingers niet aan door Rusland doorgedrukte vaccin

Het Russische corona-vaccin, waarop zij inmiddels een patent hebben verworven, zal niet zomaar op de Nederlandse markt verschijnen. Dat zegt hoogleraar vaccinologie Anke Huckriede. “Daarvoor is het veel te weinig getest”, voegt ze eraan toe.
Hartstikke fijn dat niet ieder middel zomaar op de Nederlandse markt zal verschijnen, maar volgens mij was al niemand daar echt bang voor. De Russen blijken op basis van testen bij slechts 38 proefpersonen, hun nieuwe middel al te willen gaan gebruiken. Die tests waren volgens hun allemaal succesvol en leverde in 100 procent van de gevallen immuniteit op bij de proefpersonen. Ze hebben dus alleen fase 1 van het vaccin-onderzoek afgerond.

In de fases 2 en 3 kijken onderzoekers juist naar de middellange (enkele weken) en lange termijn effecten (half jaar of langer). De Russen geloven het allemaal wel en nemen de risico’s dus op de koop toe. Het zou zomaar kunnen dat we over een paar weken enge verhalen te horen krijgen over nare bijwerkingen van dit ‘wondermiddel’. Zal namelijk niet de eerste keer zijn dat een middel het prima lijkt te doen in de eerste week, maar na verloop van tijd het lichaam ontregelt of slecht reageert in een bepaalde context.

En dat is het grote gevaar denk ik. Want wat als het Russische vaccin de eerste maand na massaal gebruik enorm effectief blijkt? Dan ontstaat er een enorme vraag vanuit iedereen die de gok wel wil wagen. Rusland kan het geld wel gebruiken en is toch ook absoluut niet vies van het idee voor het ontstaan van een nieuwe zwarte markt.

Als de effecten op de langere termijn ontzettend schadelijk blijken, dan hebben we wellicht een groot probleem. Ik hoop dat de expert het goed in de gaten houden, maar eventuele waarschuwingen zullen wel als ‘anti-Russisch sentiment’ worden bestempeld, of door onze eigen media als zodanig worden verpakt. Ik moet zeggen, ik ben wel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Blondie

  Gelukkig weer iets nieuws over de Corona hype.

  En de leugencaravan draait gewoon door.

  1. combat le pellicule

   Precies, we worden belazert door linkse fascisten .

 2. Augustus

  Wel aan Harvard doorgedrukte vaccin, dit gaat natuurlijk voor elke partij enkel om geld. Als je een redelijk gezond iemand bent dan is er geen reden om je überhaupt aan welk vaccin dan ook voor dit griepje te branden.

  1. hans-e-pans

   Het Corona/Covid-19-virus is een dermate snel muterend virus dat het (vrijwel) onmogelijk is om er een vaccin tegen te ontwikkelen.

   Maar het Influenzavirus daar is toch een/de griepprik tegen ontwikkeld zullen de goedgelovigen opmerken.

   De griepprik is hier geen afdoend vaccin tegen want het is elke keer weer een gok van de fabrikanten welke oude griepresten ze erin zullen doen en dan denken “op hoop van zegen”.

   1. Kretoloog

    Exact Hans, dat is precies hoe het is. Het Influenza-griepvirus van 2018 zat niet in de vaccins die in oktober 2017 zijn gegeven. Met als gevolg bijna 10.000 extra doden (oversterfte). Met Corona-griepvirussen is het niet anders.

    Waarschijnlijk is het virus van Covid-19 nu al gemuteerd. Experts is namelijk opgevallen dat mensen die nu besmet raken, veel minder ziek worden dan in de periode februari-april van dit jaar.

    1. hans-e-pans

     Men zegt dat de mazelen ook een virus is, dat is echter zo’n laaaangzaaaam muterend virus dat daar wel een vaccin tegen ontwikkeld kon worden.

     Zo zie je maar de natuur zit vol verrassingen en oplossingen, eigenlijk is het beste vaccin de weerstand genaamd mens. Want bij een gezond gestel kan de mens vrijwel elk virus de baas met zijn eigen weerstand.

 3. Braboworstenbroodje

  Rusland kan het geld wel gebruiken en is toch ook absoluut niet vies van het idee voor het ontstaan van een nieuwe zwarte markt.
  Rusland kan die gewoon afzetten aan alle landen van de wereld behalve diegene die de Russen boycotten en die zijn op 2 handen te tellen.
  Dus hoezo nieuwe zwarte markt?
  Ben geen Rusland fan ,maar hou het wel een beetje realistisch Wout…

 4. DubbelZout

  Bulshit10 heeft de mouwen al opgestroopt 😀

 5. A-BBa

  Hoe kun je nou weten of je je vingers er aan brand voordat ze überhaupt zijn gestart? Typisch Nederland.

 6. Willem Bever

  Maar ik zie handel

  🙂

  1. combat le pellicule

   Tegen een onschuldig wintergriepje werkt elk vaccin, als je begrijpt wat ik bedoel.

 7. ervi

  Je kunt je natuurlijk ook gewoon niet laten vaccineren.

 8. gargamel

  Het gaat niet om politiek, het gaat om zaken. Het conflict is van hetzelfde type als rond North Stream-2. Het Russische vaccin vormt een bedreiging voor westerse extra winsten in verband met medische behandeling, media en politiek op verschillende gronden, wie weet welke andere aspecten van de kroonpandemie … Volksgezondheid is niet voor iedereen een prioriteit … Het prestige van de westerse wetenschap in gevaar brengen is een bijzonder pijnlijke kwestie in het hele verhaal … in ieder geval felicitaties aan Russische wetenschappers en gezondheidswerkers …

  1. Fortiori

   Het is dus in feite russische roulette, hoe kun je je aanmelden? Erzijn meer vraagstukken op te lossen door Rusland.

 9. kees cup

  Ik wist niet dat Bill Gates de baas in Rusland was 😉

 10. rexm

  Wat zitten we weer Rusland zwart te maken, koop dat spul en ga zelf testen.
  Rutte zal dat vaccin van Rusland niet kopen, hij laat liever de mensen creperen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.