Nederland lijkt goede kant op te gaan in strijd tegen corona

De cijfers in de laatste corona-update van het RIVM zijn positief te noemen. Er wordt veel meer getest, maar toch zijn er veel minder positieve uitslagen. Het aantal ziekenhuisopnamen stijgt, maar is niets vergeleken met enkele maanden geleden. We gaan nu, zo lijkt het in ieder geval, echt de goede kant uit!
Het interpreteren van deze cijfers blijft toch altijd wel een dingetje. Vaak lijkt een bepaalde verklaring op het eerste gezicht heel logisch, maar blijkt deze later tóch een aspect te hebben gemist. Desalniettemin hebben zo’n 140.000 mensen zich laten testen en kwamen er 3588 positieve uitslagen uit, terwijl in de week ervoor er pakweg 100.000 mensen zich lieten testen en er 4013 positief testten voor corona. Dat is dus prima nieuws!

Qua ziekenhuisopnamen is er wel een stijging, maar die gaat van 50 vorige week naar 84 nu. Ook zijn er 32 patiënten overleden, en dat is wel een verdubbeling. Maar zoals ik in de koptekst al aangaf: dat is slechts een fractie van wat we op het hoogtepunt van de crisis hadden.

Qua percentages en reproductiegetallen moet je wel even bedacht zijn op het feit dat er dus heel veel mensen zonder klachten bij zijn gekomen, die zich nu ook hebben laten testen. Maar ach, dat blijven hoe dan ook slechts indicaties.

Kennelijk doen we toch iets goed met z’n allen! Misschien houden de mensen bij contact met kwetsbare groepen toch meer rekening met elkaar? Of de mensen die we juist in beeld zouden willen hebben zien we om één of andere reden niet, maar dan zouden we dat vroeg of laat alsnog terug moeten gaan zien.

Ik hoop in ieder geval dat deze cijfers een goede indicatie zijn voor waar we naartoe gaan, want dan zouden we 2020 misschien nog een beetje leuk af kunnen sluiten! En dan kan vanuit de politiek de focus ook meer op de effectiviteit (of onbenulligheid) van sommige maatregelen worden gelegd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. NEXIT.

  Een strijd tegen niets gaat altijd goed

  1. Mireille

   Zou dàt zich in uw hoofd afspelen bij het reageren vraag ik mij hierbij af.

   1. NEXIT.

    enz

 2. SubTec

  Nog steeds draconische maatregelen voor een nep-killervirus lijkt me niet “de goede kant opgaan”
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=4srXqT8vlFY&t=55m15s

  1. andergeluid

   ja ja dat is zo maar dit moet je dan ook weten Kijk hier eens naar hier draait de hele covid 19 hype om commonsensetv.nl/de-onthulling-van-de-great-reset/

 3. Heras

  Hou toch op met deze onzin. Een virus dooft vanzelf uit. Heeft niets met ons te maken.
  Of met wat wij doen.

  1. Piet51

   @Heras
   Lees je wel eerst je tekst voor je overgaat tot publicatie? Wat een onzin schrijf je hier weer. Zo’n open deur heb ik nog nooit gezien. Natuurlijk sterft elk virus vanzelf uit. Het gaat dan nog wel even om de vraag hoeveel slachtoffers daarvoor nodig zijn. Wel eens van ebola gehoord en de dodelijkheid daarvan? Ook dat virus sterft vanzelf uit, als namelijk alle mensen ermee besmet zijn en het grootste deel overleden. Heel kort door bocht zou je kunnen zeggen, dat elk virus uitsterft op z’n laatst nadat het laatste potentiële slachtoffer overleden is of immuun is geworden.
   Het feit, dat de seizoensgriep in Nederland “slechts” enkele duizenden doden veroorzaakt komt door de vaccinaties van risicogroepen. En de gevolgen van corona zijn nog te overzien, dankzij de draconische maatregelen. Dat effect wordt door menig naïeveling betwijfeld, maar je hoeft alleen maar naar de verschillende landen en regio’s daarbinnen te kijken om te zien dat maatregelen wel degelijk effect hebben.

   1. NEXIT.

    blabla bladieblabla malle pietje

    enz

   2. Ernest Stern

    Hear, hear!

    1. NEXIT.

     enz

    2. Rood

     etc

 4. Ernest Stern

  Voorlopig is dit goed nieuws. De vraag is of volgende week hetzelfde beeld laat zien.

  1. NEXIT.

   enz

 5. Blondie

  Het gaat pas goed met deze Linkse Corona hype als het Linkse Rutte Kartel stopt met liegen.

  1. NEXIT.

   Ze zijn pas geloofwaardig als ze bij de volgende griepgolf het hele land in een zware lock down gooien. Immers influenza eist 2 x zoveel doden als corona.

   Influenza ofwel griep is daarmee dodelijker dan corona

   1. Piet51

    @NEXIT.
    De doden a.g.v. influenza worden bepaald a.h.v. de oversterfte in een bepaalde periode. Dat zijn er jaarlijks 3000 à 7000 met uitschieters naar boven (tot 9000) en naar beneden (tot 0). Als op dezelfde manier de corona-doden bepaald worden komen we nu al boven de 10.000 uit en stijgt het aantal nog steeds, ondanks de draconische maatregelen. De opmerkingen van critici, dat veel mensen onderliggende kwalen hadden snijdt geen hout, want dat geldt zeker ook voor influenza, waartegen risicogroepen worden gevaccineerd.

    1. NEXIT.

     blbla bladieblabla malle pietje domme sukkel

     tijdens corona is de oversterfte lager dan normaal papegaai
     google jezelf even dombo

     overigens kunnen we de kostbare griepprik dus afschaffen volgens drs prof malle pietje , die biedt geen bescherming tegen de griep

     blablabla en jezelf continu tegen spreken. ga je nou maar weer met je gelukszoekers bemoeien clown

     1. Piet51

      @NEXIT
      Je raaskalt maar wat of je gebruikt onbetrouwbare bronnen. De enige instantie in Nederland die deze cijfers heeft is het CBS en die komt met heel andere conclusies. De oversterfte tot tweede helft mei was 32%. Daarna nam de oversterfte af tot plm. nul vandaag, wat een normaal verschijnsel is na een periode van veel hogere sterfte. Kortom, er is zeker sprake van een forse oversterfte in de coronaperiode. De sterfte a.g.v. influenza was dit jaar slechts enkele honderden doden, wat niet abnormaal is. Niet zo lang geleden was die sterfte zelfs 0.

      Maar sterfte is slechts één van de gevolgen van corona. Ernstig ziek en uitgeschakeld zijn, soms voor een veel langere periode is een ander zeer storend verschijnsel. En beide cijfers blijven binnen de perken door de draconische economieverstorende maatregelen van de overheid. Zo bekeken is covid 19 geen winterdipje maar een aanslag op onze ontwikkeling.

      Dat je mijn opmerking over de griepprik niet wilt begrijpen, zegt meer over jou dan over mijn oordeel over de griepprik.

     2. NEXIT.

      blbla bladieblabla

   2. Mireille

    Neen u stelt het verkeerd, opzettelijk of onopzettelijk, een griepvirus is besmettelijker, maar een Coronavirus is dodelijker.

    1. NEXIT.

     enz

 6. Sandman

  Vraag mezelf af of De Dagelijkse Standaard een beetje is omgeslagen met dit soort nieuws.
  Wereldwijd alleen corona en harde optredens van politie, oproerpolitie etc.
  Mijn gevoel zegt dat dit door een elite groep zo in elkaar is gepuzzeld om een bepaalde agenda er door te drukken. Hier klopt geen ene reet meer van.

  1. Petrazoveel

   “Is Zweden bewijs dat we er vreselijk naast zaten? Geen lockdown, geen mondkapjes, geen hysterie, GEEN PROBLEEM”
   h**ps://www.ninefornews.nl/is-zweden-bewijs-dat-we-er-vreselijk-naast-zaten-geen-lockdown-geen-mondkapjes-geen-hysterie-geen-probleem/

   Hèhè, overheidswetenschapper geeft toe: ‘Lockdown was kolossale fout’
   h**ps://www.ninefornews.nl/hehe-overheidswetenschapper-geeft-toe-lockdown-was-kolossale-fout/

   1. andergeluid

    Kijk hier eens naar hier draait de hele covid 19 hype om commonsensetv.nl/de-onthulling-van-de-great-reset/

    1. Willem Bever

     Ja want dat is het …..het financiele systeem is falliet….
     Want waar dachten de mensen dat al die miljarden vandaan kwamen….de ouwe sok of de geldpers….
     Elk land had al schulden voordat dit begon
     Dus de ouwe sok kunnen we vergeten, de geldpers bied dus een tijdelijke oplossing. Vroeger heb ik nog geleerd dat als je de geldpersen aanzet je geldontwaarding krijgt maar niets van dat …sinds de aankondiging EU noodfonds is de euro alleen maar gestegen tov dollar (okay dollar verzwakt ook maar het is tegen alle main currencies)
     Het is afwachten hoe lang de geldpers de euro soelaas geeft.
     Mijn matras is in ieder geval niet gevuld met euro briefjes

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.